Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu yaşam koşullarında kadınında erkeğinde çalışması lazım. Ben kadınım kocam bana bakmak zorunda zihniyetini anlamıyorum. Heleki kadınlarımızın daha çok iş hayatında olması gereken bir zamandayız. Neden ekonomik özgürlükleri erkeklere tanıyoruz ki anlamıyorum. İş hayatında bizlerde olmalıyız, kendi ayaklarımız üstünde durmalıyız. Yani çocukta yapmalıyız kariyerde.
Evlilik bir yaşamı paylaşmaksa tabiki evin geçiminide paylaşacağız, kocam bana baksın demek yanlış.
Eşimin çok iyi bir işide olsa ben genede çalışırım çünkü çalışınca kendimi daha güçlü hissediyorum.

Valla ezilse de ezilmese de, bir kadın çalışmalı arkadaşşşş...
Çocuk durumu başka çocuğumu ben de kendim büyütmek isterim ama 2 yıl ondan sonra bakıcısı yada kreşi olur sonra gene çalışmaya devam ederim...
Eğer 35-40 yaşındaysan mezun olduğun fakülte iş bulman için hiç bir anlam taşımaz, o yaştaysan diplomana değil çalıştığın yerlere iş tanımına neler yaptığına bakarlar....
Yani demem o ki, dünyanın bin türü hali var, Allah korusun kimse eşiyle ya boşanırsam diye evlenmez, ama ya olursa, kimse ya ölürsem ya kocam ölürse diye yaşamaz ama ya olursa, kimse ya kaza olur da çalışamazsam diye düşünüp durmaz ama ya olursa....
Eşime bişey olurda çalışamazsa ya da ben hayatla yanlız mücadele etmek zorunda kalırsam mesleğim benim tek dayanağım olacak....
Çalışmayan kadın evde oturan kadındır mantığı yanlış demiş bazıları.....Maalesef yanlış değil, ha ekonomik durumun çoook çok iyiyse o ayrı ama bir genelden yani ortalamadan bahsediyoruz çoğu kişi alamıyor ama aylık 1500 lira alındığını varsayarsak kadın nasıl sosyal bir yaşam sürebilir soruyorum size.. Kira mı densin faturalar mı yoksa kadın keyfince sosyal hayat mı sürsün, bırak sosyal hayat sürmek ayda 1 kere sinemaya gidemeyen insanlar var....
Lütfen kendi gerçeklerinizi anlatırken Türkiyenin gerçeklerini de gözönünde bulundurun....
Aralık tan beri çalışmıyorum, kriz nedeniyle çalışmayan kadınlar kategorisine girdim... Evde patlıyorum sıkıntıdan, bunalıyorum....
Evet sosyalleşemiyorum, çünkü arkadaşlarımın çoğu çalışıyor, daha önce çalışan ama benim gibi işsiz kalmış arkadaşlarım da maalesef buluştuğumuzxda tek konuştuğmuz nasıl iş bulucak, ne zaman bitcek bu kriz oluyor, ve buluştuğumuzda güzel vakit geçirmek yerine daha çok bunalıyoruz....
Ben liseden sonra üniv. başladım sonra y.lisans yaptım ve hep çalıştım, okuldayken parttime daha sonra full time...
Hiç evde oturmamıştım, ben birtek çalışmayı biliyorum evde oturmak nasıl bişey bilmiyorum, o yüzden de şimdi çok bunalıyorum.

Bu bir alışkanlık ve hayat tarzı meselesi..
Ha bie erkek kendine güveniyorsa evlenecek, karısının alacağı maaşı hesaplayarak değil, ama eşnin çalışmasını isteyen her erkek de tü kaka değildir....

ben burada yeni yeni şeyler öğreniyorum, öğrendikçe ağzım açık kalıyor...
kadının çalışması kadınlarımız tarafından ne kadar aşağılayıcı bir şey olarak görülüyormuş meğerde haberim yokmuş...
bende bir saygınlığım var diye sevindirik oluyordum...zavallı kocamın itibarı iki paralıkmış demek...
eğer kadın çalışıyorsa kocasının onun parasına ihtiyacı olduğu içinmiş demek...
yapacak bir iş bulamayan kadın okur, toplumda kendine bir yer edinirmiş meğer...

buraya kadar yazdıklarınızda haklısınız katılıyorum size..
ama kırmızıyla işaretlediğim yerde ayrılıyoruz sizden..
üniversiteyi bitirdiğimden beri evliliğimde de dahil halen bir fiil çalılşmaktayım ve 8 aydan sonra ilk defa geçen hafta gittim sinemaya..
yani ayda 1 kere sinemaya gidemeyen insanlar var derken "vah yazık" diye düşündüyseniz ben bitmişim demek ki a.s

ben ayda bir sinemaya gitsem kendimi sosyal hayat sürebiliyor ilan edeceğim,
ama size göre ayda 1 sinemaya giden kişi sosyal hayatla bağını koparmış gibi..

Çalışan bayanlar ayda kaç kez sinemaya gidebiliyor? Ya da ev iş arasında mekik dokurken ,ne tür sosyal aktiviteleri oluyor ? Olabiliyor mu ?

Çalışan bayanlar ayda kaç kez sinemaya gidebiliyor? Ya da ev iş arasında mekik dokurken ,ne tür sosyal aktiviteleri oluyor ? Olabiliyor mu ?

bademin tüm yorumlarına imzamı atıyorum :smiley-cool:
çalışmayan kadınlar daha sosyal yeminle

bak anama
o altın günü senin bu kermes benim o dernek senin koşturuyo hatun Çok üzgünüm çoook
bi de beni beğenmiyo işin gücün yan gelip yatmak diye fisfisfis :roflol:

kesinlikle katılıyorum, belki ev hanımlarından farklı olarak para kazanıyorsunuz ama gezip harcayamıyorsunuz.

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

illa ayda 1 kez sinemaya mı gitmek gerekiyormuş
çalışan kadın gidemiyorsa çalışmayan kadınalrda ayda 1 kez sinemaya gidemiyor
ve ayrıca sinemaya gitmek illa bir sosyal aktivite değildir ki
benim anam da hiç sinemaya gitmez ama maşallah evde oturduguda yok sabahtan yemeğini yapıp haldır haldır geziyor :roflol:
he bide çalışmıyorum okudugum bölüm olmadıkça da çalışmayı düşünmüyorumm :))

kesinlikle katılıyorum, belki ev hanımlarından farklı olarak para kazanıyorsunuz ama gezip harcayamıyorsunuz.

Saçma bişi yazmışım az evvel silemedim......Katılıyorum tatlım :)

nasıl yani...
belki ev hanımlarından farklı kazanıyorsunuz ama gezip harcamıyorsunuz...
çalışarak alın terimle kazandığım paramı şahane bir biçimde harcıyorum...
en kötü 15 günde bir sinemama giderim...canım istediğinde dışarıda yemeğimi yerim...
üç kuruş geleceğimiz için bir kenara koyarız ona da zevkle yardım ederim...
aslında bunu tartışmak da garip...herkes kendi tercihini yaşıyor işte...
eşim benim çalışmamaı istedi, babam annemi asla istememiş, çalıştığı kendine giderr zaten eve de katkısı olmaz, ben onun bir dediğini iki etmem söz demiş anneanneme, tutmuş da sözünü...benim babam da üniversite mezunu, ama böyle bakıyor...onunla da tartışmam anlamsız...madem annemi çalıştırmadın ben niye çalışacağım dediğimde sesini çıkarmadın dedim...sen başka dedi...işte size yorum...aslında o başkanın anlamı açık...
annem kabul etmiş oturmuş, ben etmezdim...eşim de çalışmamı ister diye hiiiççç eziklik felan duymadım...hatta bu aklımın köşesinden bile geçmedi...
eşim benimle gurur duyar...para kazandığım için değil, hayatımıza ortak olduğum için, ona eşlik ettiğim için...

kesinlikle katılıyorum...
Dünya'nın binbir türlü hali var, Allah korusun yarın birgün eşinizin başına birşey gelirse, işini kaybederse, malvarlığını kaybederse (ki insanlık hali her an herşey olabilir) sizin de yaşınız 40'a 50'ye gelmişse o yaştan sonra nasıl iş bulabilirsiniz diye düşünmek lazım. Tüm katlandıklarımız geleceğimizi (ailemizin, kendimizin ve ÇOCUKLARIMIZIN geleceği) garanti altına almak için değil mi zaten?

Sinema veya sosyalleşme olayına hiç girmiyorum..

harcamıyorsunuz demedim, harcayamıyorsunuz dedim, bunu da bademin mesajına karşılık yazdım, vakit darlığından dem vurmak istedim yani. ben de çalışan bir insanım, çalışmaktan da gurur duyuyorum, ama zamanım evde oturan insanlara oranla kısıtlı, benim şansım ev işlerinde eşimin bana sürekli yardımcı olması olmasaydı sinemaya, tiyatroya, diğer sosyal aktivitelere daha az zaman kalırdı.

Sinema sadece bir örnekti arkadaşlar, yani biyeyi alıp ambaşka yerlere çekiyorsunuz....
Sosyallik nedir peki size sorarım... Sinemaya gitmek tiyatro sergi, gündemi takip etmek, dünyadan haberdar olmak, dışarı çıkıp yemek yemek, arkadaşlarla çıkıp eğlenmek değilmidir....
Sinema sadece bunlardan bir tanesiydi ve aklıma gelen ilk örnekti..
Yani ben ayda1 sinemaya giden sosyaldir, gidemeyen değildir demişim gibi yorum yapmışsınız, pes diyorum....
Evet annelerimiz çok sosyal, günden güne gezip komşularıyla diğer komşuları çekiştirerek sosyalleşiyorlar.. Kusura bakmayın ama b duruma ben ohh ne güzel sabah çıkıyo akşama kadar geziyor diye imrenemem... Yani sabah çıkıp akşama kadar komşu komşu gezmek de sosyalleşmek olmuyor benim mantıığıma göre... hatta anneme bu yüzden kızıyorum....

Ben kadın çalışırsa sosyal olur çalışmazsa olmaz diye de genellemedim...
Tek söylediğim kadın çalışırsa ayakları yere sağlam basar, kocasına karşı sağlam durur, hayata karşı da sağlam durur... Bence kocasına daha iyi bir eş çocuğuna daha iyi bir anne olur..
Ama bence, herkes için böyle olmayabilr..
Ben evlenirken eşim bana maddi olarak ihtiyacımız yok, alışma istersen yorulma boşuna çocuğumuz olunca sen büyütürsün, ev işleri iş zor olur falan deseydi hiiiç işim olmazdı valla, bu sefer de evine hizmetçi mi arıyor bu adam diye düşünürdüm....

Bence siz de aynısını düşünrdnüz eminim.. Bu forumda şöyle bir başlık açılsaydı: Kızlar sizce eşinin çalışmasını istemeyen erkek nasldır? Yani dese ki çalışsan da olur o kadar okumuşsun emek vermişsin ama ihtiyacımız yok nasıl olsa, çalışma.. Hem iş hem ev zor olur senin için... Evin işleriyle ilgilenirsin ilerde ebeğimiz olur, onunla rahat rahat ilgilenirsin. Çalışmanı sttemiyorum derse ne düşünrsünüz...

Bu sefer de hemen hemen hepimiz vay efendim, o kadar okumuşum çalışmış emek vermişim niye kocam istiyo diye işten ayrılcakmışım... Benim mesleğim kocama karşı güvencemdir, asla ayrılmam diye feryat koparacaktık, ve böyle başlıklar oldu da... Bazı nişanlı kızlarımız nişanlım evlenince nçalışmamı istemiyor diye kon açtıklarında sakın sakın ayrılma diye tavsiyeler veriyorduk...,
Şimd çalışmamak erdem çalışmak da utanç kaynağı mı oldu....

biliyorum onu düzeltemedim yanlış yazdım...
ben çalışan kadının daha planlı programlı olduğunu düşünüyorum...neden...yayılma lüksü az...
en azından ben ve arkadaşlarım için söyleyebilirim bunu...
ve dolayısıyla sosyal hayatıma da fazlasıyla zaman kalıyor...

"Zavallı çalışan ama kazandığı parayı harcayamayan kadınlar" durumuna getirmeyelim bence konuyu çünkü bu sefer de çalışan ama kazandığı parayı harcayamayan kadınlar ve çalışmayan ama kocasının kazandığı parayla gezip tozup çatr çatır harcayan kadınlar die ayrışmalar olacak....

ÇAlışmak yada çalışmamak kadının kendi isteğiyle olacak bişeydir... Çalışmak isteyen çalışır istemeyen çalışmaz, bu eşin zoruyla olacak bişey değil... Ama bir kadın için çalışmak daha avantajlıdır...
Burada aldatma boşanma vakalarını okuyoruz, birgün bizlerin başına gelmeyeceğinin de garantisi yok... Yarın öbrgün böyle bir durumla karşılaşırsak kahır çekmemek acı çekmemek için çalışmak gerekiyor, yanlız başına hayatını kazanabiliyor olmak gerek... Yoksa çalışmadığı için onu aldatan onu döven onu ezen kocasına katanmak zorunda kalan kadınlar oluruz....

bu bence çalıştığınız zaman harcadığınız efora ve çalışma sürenizin uzunluğuna da bağlı, her gün yorgun argın evine kavuşan insan ne yapsın sosyal hayatı. burda da başka bir tercih çıkar karşımıza, çalışıp eve geldikten sonra dışarı çıkmak bazı insanları dinlendirirken bazılarını daha çok yorabilir.

ashemez bir şey eklemek istiyorum, bazı kadınlar çalışmak istemediği halde hayat şartları onları çalışmaya zorluyor, bu zamanda tek maaş zor...

Katılıyorum cnm a.s

Bu konu çok geçmez kapanır mirmirmirmir

selam,eşi istese de istemese de kadınların çalışmasından yanayım "erkektir evin maddi geçimini sağlamak zorunda "bu sözünüze katılamayacağım,kadın da pekala evi geçindirebilir,nerde kaldı bizim "erkeklerle eşitiz" lafımız ?...

evimi de idare ederim,çocukta yaparım,kariyerde.......ve bunların hepsini yapıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…