haklısın canım sana katılıyorum.kesinlikle herkes eşinin tüm tahlillerini yaptırdıktan sonra tüp bebeği düşünsün.ben bebek isteyeli tam 1 sene oldu eşim birçok ilaç kullandı ama yine olmadı.2 hafta önce tekrar doktora gittiğimizde nihayet hormon tahlili yaptırmayı akıl etti de neden düşük olduğunu anladık şu anda klomen kullanıyor 10 gün sonra ögrenecez düzelip düzelmediğini inş yükselmiştir değerler
yaa bize neden dr lar bişey demedi..hormon testi filan istemedi.direk tüp bebek dedi yaaa.üroloji uzmanı da sigarayı bıraksın demiş sadece.
bence siz doktorunuzdan bir de hormon testi isteyin eşimin fsh ı düşük çıktı doktor nedeni bu dedi
benim esimin fsh i 3.3 ciktigi halde dr cok dusuk yukseltmemiz lazim dedi
5 ayda anca 5.5 yapabildik
ona gore kiyaslayin arkadaslar[/QUOTE
eşimle konuşup ikna edersem bir roloğa gidelim bari.çnk daha evleneli bir yıl oldu hemen tp bebek istemiyor.bişey sorcam canım sen hamile kaldığın ay eşin test yapmışmıydı.değerleri kaçtı o ay?çnk dr bana çatlatıcı iğne verdi belkide hamile kalırsın belli olaz dedi.ben ümitlenmiyorum çnk tp bebek merkezinde yaptığımız tahlilde değerler dşk çıktı.morfoloji 2 den 1 e düşmüş.hareketlilik 58 den 38 edşmüş.ileri hareket yine 0 o deişmemiş.konsantrasyon 38 milyondu o da 21 milyona dşmş.üstelik eşim sigarayı bırakmıştı bu ay.şaşırdık çok
benim esimin fsh i 3.3 ciktigi halde dr cok dusuk yukseltmemiz lazim dedi
5 ayda anca 5.5 yapabildik
ona gore kiyaslayin arkadaslar
Arkadaşlar krishazel i mutlaka dikkate alın bakın biz tüp bebek merkezine gittik morfolojı değerimiz 0 dı kesinlikle tüp bebek yaptırın dedi bende bu siteye üye oldum ve bizim durumumuzda olan kişileri takip etmeye başladım kaan hoca yı söyledi herkes bana bende randevu aldım yarın gideceğiz umarım hayırlı haberler alırız ama en azından kendime bi yol çizdim morfolojının ne demek olduğunu anladım önce araştırın sonra doğru hocayı seçin ben kaan hoca ve cem hocayla tel de görüştüm üzülmemem gerektiğini bi tedavi yolculuğuna çıktığımızı söyledi diğer doktor sadece tüp bebek o da belki demişti bu doktor bana ümit oldu çok saol krishazel umarım rabbim kucaklarımızı boş bırakmaz...
iyi de krishazel in morfolojisi tedavi ile düzelmemiş ki...sayı artmış sadece hareket de deişmemiş.zaten drlar bize sayı deişir morfoloji deişmez diyor.yani o çok şanslı ki hamile kalmış..
arkadaşım sizin doktorunuz morfolojının ilacı tedavisi yokmu dedi biz çok yeni öğrendik bu illeti 1 hafta önce sadece doktor araştırması içinde iken krıshazel bizi kaan hocaya yönlendirdi kaan hoca da çok umutlu konuştu ne bileyim en azından içime su serpildi ayrıca okuduğum bazı üyelerin mesajlarında morfolojının yükseldiği bu oranın yükseltilmeden tüp bebek tutmayacağını yazmışlar birde aklımda çok ciddi bi soru var bu durumda olduya çok düşük ihtimal ama hamile kalsak bile bebekde herhangi bi sorun olurmu offf zor bi durum
evet aynen öyle söyledi bu yapısal bişey bunu iyileştiren etkisini kanıtlanmış bir tedavi yok.eğer olsaydı tüm dr lar hemfikir olurdu dedi.şansınıza belki hamile kalırsın belki kalmazsın dedi.en azından tüp bebekle şansın biraz artar şeklinde konuştu
arkadaşlar mantıken düşününce ben şöyle sonuca varıyorum. sperm sayısı artınca, buna bağlı olarak ileri hızlı da hareketli de morfolojisi düzgün olan sperm de artıyor.
atıyorum 100 spermi var eşinizin bunun %1'inin morfolojisi iyi. bu durumda sadece 1 tane iyi durumda spermimiz var. sonra sperm sayımız artıyor ve 500 oluyor ama morfolojimiz yine %1, bu durumda 5 tane iyi durumda spermimiz var. yani morfoloji değişmiyor olayını tekrar düşünmemiz gerekir..
merhaba arkadaşlar
ben 5 yıllık evliyim 2 sene bebek düşünmedik daha sonra bebek yapmaya karar verdiğimizde eşimde sperm sorununun olduğunu öğrendik. eşim 3 sene önce varikosel ameliyatı oldu. spermlerin sayısında ve hızında biraz artış oldu fakat morfolojide bozukluk olduğu ortaya çıktı. 2 ayrı doktora gittik normal yollarla gebe kalmamın mümkün olmadığını söyledi doktorlar.Gittiğim hastaneler de ankara'da özel hastaneler.bu eylül ekim gibi tüp bebek yapmaya karar verdik çünkü doktorlar aşılamaya gerek olmadığını zaten bunun başarısız sonuçlanacağını söyledi.
Biz de iyi bir tatil yapalım stres atalım kendimizi tedavi sürecine hazırlayalım dedik. Tatilimizi yaptıktan sonra evimize geri döndük. Adetim 10 gün gecikti. Ben de hava değişikliği stres falan normaldir diye düşündüm ama içim içimi yiyordu. En sonunnda eşime söyledim eczaneden bir test aldık ve pozitif çıktı. Gözlerimize inanamadık daha sonra hastaneye gittik kan testi yaptırdım ve değerler gebe olduğumu söylüyordu ama biz hala inanamıyorduk. Doktora durumu anlattım ultrasonla baktı ve minik bebeğimi bana gösterdi :) Allahıma şükürler olsun ki 6 hafta 4 günlük hamileyim.
Olmaz diye birşey yok arkadaşlar sakın ümidinizi kaybetmeyin umutsuzluğa kapılmayın. Benim mucizem gerçek oldu umarım Allah her isteyene nasip eder bu duyguyu dualarım sizinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?