Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Morfolojisi Bozuk Olanlar Burada Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canim bizimde hormon degerleri dusuktu
5 ay klomen
1 ayda gobekten menagon igne oldu

eslerinizi tedavi etmeden tup bebege bile kalkismayin cunki sagliksiz spermlerle kalitesiz embryo olusuyor ve tup bebekte tutmuyor tutssada tutunamiyor dusuyor.
Yani
her sartta erkegin tedavi olmasi gerekiyor

Kadin dogumculara sormayin bunu onlarin uzmanlik alani degil
hele tup bebek merkezlerine asla gitmeyin
tek yapacaginiz guvenilir tedavi eden bir UROLOG / ANDROLOG bulmaniz.

yaa bize neden dr lar bişey demedi..hormon testi filan istemedi.direk tüp bebek dedi yaaa.üroloji uzmanı da sigarayı bıraksın demiş sadece.

canim biz koca istanbulda tedavi eden bir doktor bulamadik
neredeyse butun unlu dr. lara gittik hicbiri tedavi ile ugrasmiyor tek yaptiklari ameliyat edip birakmak oluyor
Sonunda KaanAydos u bulduk o bize umit verdi tedavi verdi ve 6. ayimda hamile kaldim
tedavi olun normal olmasa bile son care olan tup bebekte sansiniz artar demisti
hakli cikti 6. ayimda kendiligimden hamile kaldim

evet esin kesinlikle sigarayi birakacak birakmadan spermler asla duzelmez

bence siz doktorunuzdan bir de hormon testi isteyin eşimin fsh ı düşük çıktı doktor nedeni bu dedi

benim esimin fsh i 3.3 ciktigi halde dr cok dusuk yukseltmemiz lazim dedi
5 ayda anca 5.5 yapabildik

ona gore kiyaslayin arkadaslar

benim esimin fsh i 3.3 ciktigi halde dr cok dusuk yukseltmemiz lazim dedi
5 ayda anca 5.5 yapabildik

ona gore kiyaslayin arkadaslar

benim eşimin fsh ı da 3.3 çıktı zaten yani sizinle aynı durumdayız.inş sonunda sizin gibi mutlu oluruz. Yazdığın şeyler benim için ümit oldu ve daha çok çabalamaya başladık. Rabbim bu sevgiyi herkese tattırsın inşallah. Rabbim bebeğinizide size bağışlasın.

kızlar bugün tedavim biteli 7 gün oldu ve koyu renkli akıntı geliyor çok erken geldi bi sorun olduğunu düşünmeye başladım doktorumda kanamam geldiğinde 2. tedaviye başlarız diyordu şimdi kararsız kaldım bi sorun var gibi geliyor acaba bu ayı es geçip bi sonraki aymı başlasak 2. tedaviye? kafam karıştıııııı

Arkadaşlar krishazel i mutlaka dikkate alın bakın biz tüp bebek merkezine gittik morfolojı değerimiz 0 dı kesinlikle tüp bebek yaptırın dedi bende bu siteye üye oldum ve bizim durumumuzda olan kişileri takip etmeye başladım kaan hoca yı söyledi herkes bana bende randevu aldım yarın gideceğiz umarım hayırlı haberler alırız ama en azından kendime bi yol çizdim morfolojının ne demek olduğunu anladım önce araştırın sonra doğru hocayı seçin ben kaan hoca ve cem hocayla tel de görüştüm üzülmemem gerektiğini bi tedavi yolculuğuna çıktığımızı söyledi diğer doktor sadece tüp bebek o da belki demişti bu doktor bana ümit oldu çok saol krishazel umarım rabbim kucaklarımızı boş bırakmaz...

iyi de Krishazel in morfolojisi tedavi ile düzelmemiş ki...sayı artmış sadece hareket de deişmemiş.zaten drlar bize sayı deişir morfoloji deişmez diyor.yani o çok şanslı ki hamile kalmış..

merhaba arkadaşlar.

beş buçuk senelik evliyim, son 1,5 senedir çocuk istiyoruz ve istediğimizin 6. ayında eşimin spermlerinin çok sorunlu olduğunu öğrendik. sayı 1.000.000 ileri hareket çok az (şimdi tam hatırlamıyorum), morfoloji %4 (ama sonradan onun da öyle olmadığı anlaşıldı). bu arada istanbul ünlü bir üroloğa gittik, kendisi marmara universitesi tıp fakültesi dekanlığı da yapmış bir bey. onun muayeneleri, renkli doppler ve tam bir üroloji testi sonucunda ne hormonsal ne de işlevsel bir bozukluk ve varikosel olmadığı ortaya çıktı.

hemen tüp bebeğe karar verdik. yalnız öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü, korean gingseng, çinko, selenyum ve e vitamini kullandık. bir gün korean gingseng ve e vitamini, diğer gün çinko ve selenyum veriyordum çok yüklenmemek için. neyse çok uzattım sonuç olarak yumurta toplama gününde eşimin spermlerinde ileri hareket oldukça artmıştı, sayı düşmüş, morfoloji ise aslında çok daha kötüymüş... ilk denememiz kimyasal gebelikle sonuçlandı maalesef temmuz ayında. yalnız 2 adet embriyom donduruldu ve kaliteleri oldukça iyiydi.. 4ba ve 3aa.

aralık ayında dondurulmuş embriyom ile denedik. çözüldüğünde kalitesi 4ba dan 6aa ya yükseldi herşey harikaydı ama maalesef o da boş gebelik oldu ve kürtaj oldum.. ilk denememizi yaptığımız merkezden aldığımız dosyamızın her sayfasında morfoloji çok kötü!!! şeklinde notlar vardı.. eşimin morali çok bozuldu. şimdi yeni bir deneme yapmadan önce bende proxeed plus ve keçiboynuzu kürü uygulamayı düşünüyorum..morfoloji kötü diye mi böyle sonuçlar aldık onu da bilemiyorum. sizce tüm tahlillerle kaan beye mesaj atmam yararlı olur mu??

iyi de krishazel in morfolojisi tedavi ile düzelmemiş ki...sayı artmış sadece hareket de deişmemiş.zaten drlar bize sayı deişir morfoloji deişmez diyor.yani o çok şanslı ki hamile kalmış..

arkadaşım sizin doktorunuz morfolojının ilacı tedavisi yokmu dedi biz çok yeni öğrendik bu illeti 1 hafta önce sadece doktor araştırması içinde iken krıshazel bizi kaan hocaya yönlendirdi kaan hoca da çok umutlu konuştu ne bileyim en azından içime su serpildi ayrıca okuduğum bazı üyelerin mesajlarında morfolojının yükseldiği bu oranın yükseltilmeden tüp bebek tutmayacağını yazmışlar birde aklımda çok ciddi bi soru var bu durumda olduya çok düşük ihtimal ama hamile kalsak bile bebekde herhangi bi sorun olurmu offf zor bi durum

evet aynen öyle söyledi bu yapısal bişey bunu iyileştiren etkisini kanıtlanmış bir tedavi yok.eğer olsaydı tüm dr lar hemfikir olurdu dedi.şansınıza belki hamile kalırsın belki kalmazsın dedi.en azından tüp bebekle şansın biraz artar şeklinde konuştu

arkadaşlar mantıken düşününce ben şöyle sonuca varıyorum. sperm sayısı artınca, buna bağlı olarak ileri hızlı da hareketli de morfolojisi düzgün olan sperm de artıyor.

atıyorum 100 spermi var eşinizin bunun %1'inin morfolojisi iyi. bu durumda sadece 1 tane iyi durumda spermimiz var. sonra sperm sayımız artıyor ve 500 oluyor ama morfolojimiz yine %1, bu durumda 5 tane iyi durumda spermimiz var. yani morfoloji değişmiyor olayını tekrar düşünmemiz gerekir..

Arkadaşlar eğer morfolojinin hiçbir önemi yoksa düşükler yada tutunamama neden oluyo doktorlar hiçbi zaman net bir bilgi vermiyorlar.Ama bence önemli olan hareketlilik ve morfoloji zaten bu ikisi varsa sayı 50 milyon yada 5 milyon çok farketmez yumurtayı dölleyecek olan sperm hareketli ve şekli düzgünse işlevini yerine getirir ve düşük vs.gibi problemler olmaz diye düşünüyorum.

merhaba kızlar aşılamamın yarım kalmasıyla sayfaya girmek içimden gelmedi şimdi topladım kendimi yine burdayım. Eşim bu hafta ankaraya gidecek kaan aydosla görüşecek onuda denemek istedik her yolu denicez ne yapalım umut işte...

Arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum ..
Bence sayı ve hereketten ziyade morfoloji önemli..
Çünkü morfolojik yapısı iyi olmayan hiçbir sperm yumurtayı dölleyemez..
Döllese bile düşük ihtimali kuvettli..

Benim eşimin morfoloji %4 ..
İlaç tedavisine başladı inşş işe yaracak 1 ay sonra sperm testi yaptıracağız..

merhaba arkadaşlar
ben 5 yıllık evliyim 2 sene bebek düşünmedik daha sonra bebek yapmaya karar verdiğimizde eşimde sperm sorununun olduğunu öğrendik. eşim 3 sene önce varikosel ameliyatı oldu. spermlerin sayısında ve hızında biraz artış oldu fakat morfolojide bozukluk olduğu ortaya çıktı. 2 ayrı doktora gittik normal yollarla gebe kalmamın mümkün olmadığını söyledi doktorlar.Gittiğim hastaneler de ankara'da özel hastaneler.bu eylül ekim gibi tüp bebek yapmaya karar verdik çünkü doktorlar aşılamaya gerek olmadığını zaten bunun başarısız sonuçlanacağını söyledi.
Biz de iyi bir tatil yapalım stres atalım kendimizi tedavi sürecine hazırlayalım dedik. Tatilimizi yaptıktan sonra evimize geri döndük. Adetim 10 gün gecikti. Ben de hava değişikliği stres falan normaldir diye düşündüm ama içim içimi yiyordu. En sonunnda eşime söyledim eczaneden bir test aldık ve pozitif çıktı. Gözlerimize inanamadık daha sonra hastaneye gittik kan testi yaptırdım ve değerler gebe olduğumu söylüyordu ama biz hala inanamıyorduk. Doktora durumu anlattım ultrasonla baktı ve minik bebeğimi bana gösterdi :) Allahıma şükürler olsun ki 6 hafta 4 günlük hamileyim.
Olmaz diye birşey yok arkadaşlar sakın ümidinizi kaybetmeyin umutsuzluğa kapılmayın. Benim mucizem gerçek oldu umarım Allah her isteyene nasip eder bu duyguyu dualarım sizinle

Böyle mucizelere çok ihtiyacımız var.Hayırlısı olsun bebeğin.Darısı bize inşallah.

merhaba arkadaşlar,3 aşılama ve bir tüp bebek tedavisi yaptık ve 1hafta önce tüp bebek denememiz hüsranla sonuçlandı.bizim sıkıntımız sayıda yada hareketlilikte degil malesef morfolojide.önce globozo spermia dendi ,totalda olsa zaten hiç şansımız yoktu ama %1 normal sperm mevcut 10 yumurtadan 5'i döllendi 4 embriyo yerlestirildi çok umutluyduk ama olmadı.bilmiyorum aşılamadan sonrada moralimiz bozulmustu ama tüp bebek yaparız diye kendimizi teselli ediyorduk şimdi sözün bittigi yerdeyiz daha ilerisi yok yine tüp bebek deneyecegiz ama ya olmazsa onun hayal kırıklıgını nasıl kaldırırız bilmiyorum.tabi bu arada gittigimiz merkezin ilgisiz ve insanı rahatlatmayı bırakın strese soktugu bir yerden sonra (sözde en iyilerden biri idi)sinirlerde yıprandı tabi.ben %1 normal morfoloji olupta bebek sahibi olabilen varmı merak ediyorum ve bu arkadaşların mesajını bekliyorum.allah herkese saglıklı sıhhatli bebişler nasip etsin

kızlar merhaba,
9 senelik evliyim. 6 senedir bebek için uğraşıyoruz. 4 kere tüp bebek yaptırdık ve tek sorunumuz morfoloji. artık dayanacak takatimiz kalmadı. eşiminde benimde psikolojimiz çok bozuk. adamın içmediği karışım, ilaç kalmadı. varikosel olabilir dediler ameliyat dahi oldu. sonuç yine aynı. bizim gibi morfolojisi 0 olupta hamile kalanlar bunu nasıl başardıklarını yazabiler mi rica etsem???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…