Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Morfolojisi Bozuk Olanlar Burada Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canim bizim morfolojimiz %2 idi, ve varikolsel vardı. Benim okuduğum, arastirdigim ve dinlediim kadari ile doktorlar varikosel ve morfoloji konusunda ikiye ayrilmis durumdalar. Birinci kisim ameliyat morfolojiye iyi gelir diyor ve ameliyat etmeden asilamaya bile yanasmiyorlar. İkinci kisim ise ameliyat morfolojiye iyi gelmez sadece sayıyı arttırır, sayı artınca da morfolojinin yuzdesi mantiksal olarak arttığı icin morfoloji duzelmis gibi olur diyor. İste bu ikinci kisim ameliyat yapmiyor, ameliyattan sonra degerlerin duzelmedi 6 ay, sonra normal yoldan deneme suresi 6 ay bu da toplamda 1 sene zaman kaybi teknoloji bu kadar ileriyken neden zaman kaybedelim diyor.
Biz bu ikinci goruse inandık. Bu yuzden ben morfolojiye degil de sayıyı arttırmaya yonelik calistim. Vitaminler, doğal beslenme spor vs. ve hakikaten de oyle oldu. Toplamda 10 milyon olan sperm 3 ayda 46 milyon oldu. İlk asilamada yikama sonrasi 800.000 olan deger ikinci asamada yıkama sonrasi 2.9 milyon oldu ve ben ikinci asılama ile hamile kaldim.

Ama tum bu tedavilere ek olarak en onemli seyin konsantrasyon oldugunu dusunuyorum. Cunku ben morfoloji sorununda asilamanin ise yaramayacagini dusunuyordum. Kendi kendime diyordum ki adi ustunde morfolojisi yani yapisi bozuk gidip dolleyemiyori senden neden asilama yapip inatla bu spermin gidip dollemesini bekliyorsun ki vakit ve nakit kaybi diyordum. Asilamaya hic inanmadim. asilamadan sonra da kendime hic dikkat etmedim acikcasi. Sigara da ictim alkol de aldim sandallardan balıklama sulara bile atladim. Deli gibi spor yaptim hopladim zipladim cunku bana gore asilama basarisiz olacakti, olmaıydı ki biz tupe gecebilelim. Ama asilama tuttu.

Hamile halmak sadece spermler olmuyor yumurta yani kadinin uretgenligi de isin icinde. Bu yuzden ne kadar takarsak ne kadar beklersek yumurtalarımız o kadar kapatiyor kendini. Tek tavsiyem budur, hayatinizdan bu dusunceyi cikarmaniz. Hic beklemediginiz anda oluyor cunku. Bana da boyle soylerlerdi kizardım kolaysa dusunme soylemesi kolay derdim. Ama umudum o kadar azdi ki aklimdan cikarmayı basardım ve oldu. Ne yazikki tıpta hersey sayı matematik kurgu degil. Ben bu surecte bunu ogrendim

çok güzel özetlemişsin arkadaşım..

madeleiness, moral verdiğin için çok sağol. bu sıralar iyice ümidimi kesmiştim.
bize doktor varikosel ile düzelir demişti .bizde heveslenmiştik. 6 ay sonra şok. değerler daha da düşmüş bulduk. 9 ay sonra ameliyat öncesi değerlerimize ulaştık. yani başladığımız yere geri döndük. madeleinees siz neler kullandınız da değerler bu kadar yükseldi? benim işim e vitamini, çinko, polen birde kardem ürünü kullandı. kafaya takmama konusunda çok haklısın.. çalışma yapmadığımız aylarda bile acaba hamilemiyim diye düşünür hale geldim. bir türlü aklımdan atamıyorum hamilelik düşüncesini.

canim neler kullandigini yazayim ama ilac markalarinin da bir onemi yok hepsinin muhteviyati ayni E vitamini agirlikli multi vitamin. benim esim arginmax kullandi GNC den bir de antioxidant. ben keciboynuzu kuru uyguladim, aksamlari 1 kasık ari sutu bal polen karisimi, hergun findik ve saglikli beslenme. ama cok ilginc bir ornek anlatayim sana. ameliyat diyen doktorun yaptigi testte deger toplamda 36 milyon cikmisti. bundan tam 2 gun sonra ameliyat da neymis biz asilama ile bunu yapariz diyen doktor kendi labaratuarina gonderdi bizi orada degerimiz 46 milyon cikti. simdi bu 2 gunde 10 milyon sperm artisini saglayan ne findik ne keciboynuzu ne de cikno, sadece guven ve moral. cunku doktor bize o kadar emin konustu ve kendimizi iyi hissettirdi ki degerlerimiz birden yukseldi.

haaa hersey spermde de bitmiyor bence, esimin sperm degeri bir sabah bir uyanırsın ki 100 milyondur morfoloji tamamen degismistir ama senin yumurtalarin spermi kabul etmez bilemezsin ki. asilama tedavisinde doktora ''peki esim bunlari kullanacak ben ne yapmalıyım'' dedigimde bana herseyi aklından cikar, asilamayı bile unut sana ne iyi geliyorsa onu yap'' dedi. cok ornek var daha gecen bir arkadasim aylarca sperm sayısı arttirip asilama safhasina geldi, o koca koca igneleri oldu en son catlatma ignesinde yumurtalar catlamadi asilama iptal oldu mesela. baska bir ornek hersey yolunda bir cift asilama sabahı sperm veremedi stresten iptal oldu. yani hersey kafada bitiyor ne yazikki en zoru da bu..

ben de senin gibiydim seni cok iyi anliyorum iki asilamamın arasi 2 aydı ve ben baaaak aklımdan cikardim nasilsa asilama bekliyorm kesin normal yoldan hamile kalirim dedim ama olmadi. cunku bu aklından cikarma degil yine bekleme yine bekleme. ama iste bardagi tasiran bi damla oluyor eeeeeh dedim ben de olmuyor bu is arkadasim. ikinci asilamayı da esimin hatrina yaptirayim dedim. sonra bir guzel aralık ayına yurtdisi tatili planladim. 2012 mart gibi de tup bebek dedim.

en guzeli ara vermek arkadasim. oturun konusun esinle. ne vitamin ve fındık ne dusunce. sirf zevk icin yataga girin bir muddet. insallah dogru zamanda bebegin seninle olacak

Ya arkadaşlar siz normal yoldan devam ediyomusun yani korunmadan devam ediyomusun yoksa korunuyomusunuz ?Şimdi şöyle bir durum var benim ilk gebeliğim böyle doğal yoldan olmuştu ancak 6 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kalmıştım.Şimdi korkuyorum korunmayı bırakırsam ve yine hatalı bir sperm döllerse diye .Bu sefer yine kürtaj ol ve yine 6 ay daha bekle napıcamı bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

5 senelik evliyim. Deli gibi aşık olduğum eşimle 3 yıl önce bebiş yapmaya karar verdik. Çok şükür ikimizde sağlıklıyız sorun olmaz dedik. 3 senedir maddi manevi neler çektiğimi bir biz bir Allah birde bunu yaşayanlar bilir. Bi sürü acıya katlandım.özellikle o rahim filmi denen şey diş çektirmekten bile acı. Sorun yok. Herşey normal. Eşimin sperm sayısı hareketliliği normal. Aşılama denedik yine yok. Hiçbir kadın doğum uzmanıda bir ürolağa git demiyor. Bir gece bütün testleri aldım. Yanlış olan bişeyler olmalı dedim. Google testlerde yazanları yazıp çıkan sonuçları anlamaya çalıştım. Morfolojiye geldim ve bu site çıktı. Kağıda baktım yorumlara baktım. Ve anormal olan tek şeyin bu olduğunu anladım. Testin bi kaçında değer %0 birisinde %4. Özel bi hastanenin üroloğuna gittik. Öyle pahalı biyerde değil. Sırf eve yakın diye. Gencecik bi doktor. Kontrol etti ve varikosel dedi. Ameliyat oldu eşim. Morfolojiyi takmayın. Proxed kullanın başkada bişey yapmayın 3 ay sonra gelin dedi.
3 ay bu hafta bitti ve biz tahlil yaptırdık. Sonuç morfoloji %60. Doktorun karşınında çocuk gibi ağladım.
Bunları yazıyorum çünkü, yaklaşık 1 senedir sessiz sedasız burayı takip ediyorum. Yazılanları okuyorum. Umut arıyorum. Belki buda birilerinin umudu olur dedim. Tüp bebek merkezlerine para yedirmeyin. En azından aç gözlülere. Onlar sorunun ne olduğunu çok iyi biliyorlar ama ne kadar kazanırsak kardır diye düşünebiliyorlar. 3 ay normal yolla 1 ayda aşılamayla para ve zamanımı harcadım. Tüp bebeğe karar vermiştikki Rabbim bize bir umut verdi. Şimdi bekliyoruz. İnşallah bende tüm isteyenlerde istediklerine bir an önce kavuşur.

Kızlar içimi çok rahatlattınız 2 senelik evliyim bebegim olmadı eşimde ileri derecede varikosel varmış tek taraflı ameliyat olması gerekiyo özel hastane 2 miyar diyo ssk randevu alamıyoruz neyapmalıyız bilmiyorum siperm sayısı 1milyon 400 morfoloji 0 canlılık yok bu degerleri görünce kalbim duruyodu Allahım benim bebegim olmaz dedim doktor güldü varikosel canlı sipermleri öldürüyo ameliyattan 6 ay sonra herşey yoluna girer dedii tahliller temiz..Allah hepimize nasip etsin bu güzel duyguyu

hepimiz aynı dertten muzdaribiz...
ama herşeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum...
morfolojiye sık cinsel ilişkinin ii geldiğini öğrendim..
yani spermler içerde ne kadar çok uzun süre kalırsa yapısı bozuluyormuş...
kaba bi tabir olacak ama ne kadar sık erkekler boşalırsa o kadar iyiymiş...
bide testis ısısının düşürülmeside işe yarıyormuş....

nisan 2011 de tüo bebek denedik olmadı.eşimin morfoloji sıfırdı aralıkda üroloji doktoru bulduk çok iyi ilaç verdi iki tane sıfır olan morfoloji yüzde 20 arttı .ve hamileyim ve bir ay kullandı

doğal yoldan hamile kaldım.tüp bebek merkezini değiştiriyim fikir alayım dedim.tüp bebek yapılması lazım dendi.üroloji doktorun verdiği ilaçları kullanmasın dediler.sayı düşürür diye.,aynı gün akşamı bir kadın doktora gitti.oyle şey olurmu kullansın dedi.morfolojiye iyi geldi.ve doğal yoldan hamileyim.bzen tüp bebek merkezleri sayıyı düşürebiliyormuş.derimki tüp bebekte yaptırdığınız sperm tahlilini bide kızılayda yaptırmanız.

canım arkadaşım merhaba..
eşinin hangi ilacı kullandığını bana özelden msj atarmısın....
bizimde morfoloji kötü %1
ne olursun bizimde derdimize çare olur belki...

canım arkadaşım merhaba..
eşinin hangi ilacı kullandığını bana özelden msj atarmısın....
bizimde morfoloji kötü %1
ne olursun bizimde derdimize çare olur belki...

arkadaslar, bizim de morfoloji ve hareket sorunumuz var. morfoloji %4-8 arası değişti, hareket ise %5-10 arası. 2 yıldır normal yoldan olmadı maalesef. şu ilaçların ismini bize de yollarmısınız rica etsem? bu arada dr.mustafa eraslanın "clavis panax" isimli gıda takviyesinin de iyi geeldiğini soyluyorlar forumda. onu da bir araştırmanızı tavsiye ediyorum biz kullanmayı düsünüyoruz. Allah hepimize nasip eder inşallah..
http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...2-panaxe1-kullanan-var-drmustafa-eraslan.html

arkadaşalr öncelikle pharmatoncapsül ,proviron 25 mg Sterilite
Oligozoospermi ve Leydig hücresi yetmezliği, sterilitenin nedenleri olabilirler. Proviron'la sperm sayısı ve kalitesi, aynı zamanda sperma plasmasındaki fruktoz konsantrasyonu iyileşir ya da tamamen normalleşir ve böylece, döllenme şansı artar.ama derimki öncelikle istanbul on-ko tıp merkezi maltepede yaman tansu çok uzman bir doktor.tavsiye üzerine gittik.faydası oldu

Kızılay derken canım, önceki yorumlarını okumadım ama özel bir merkezin adı mı beni aydınlatır mısın.
morfolojiye iyi gelen vitamini de yazarsan..

Merhaba kızlar biz de 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz en son gittiğimiz doktor spermiogram istedi ve sonuçlara göre de kadın doğum dru sprmleri düzeltmeye çalışırız ama düzelse bile şansınız çok düşük, aşılama veya tüp bebek öneririm dedi. Ürolojik muayeneye çağırdı. Eşimi zar zor ikna ettim inş gidicez Aşağıda test sonuçları var bilen arkadaşlar dra gidene kadar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000 20-100 milyon/ml
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2

slm kızlar benimde eşimin morfoloji sıfır ileri hareketli saperm sayısı çok düşük spermmin baş ve kuyruk kısmıda zayıf 3 ay önce doktorumuz aşılama yapabiliriz dedi ama eşimi anaca ikna edebildim aşılama fiyattı nekadara mal oluyor

kızlar kaan aydosu tavsiye ediyorum size hamileyim ve doğumu bekliyorum eşime ilaç tedavisi uyguladı 6 aylık tedavi dedi 4 ayda hamile kaldım ben bu mutluluğu yaşadım umarım sizlerde yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…