kızlar kaan aydosu tavsiye ediyorum size hamileyim ve doğumu bekliyorum eşime ilaç tedavisi uyguladı 6 aylık tedavi dedi 4 ayda hamile kaldım ben bu mutluluğu yaşadım umarım sizlerde yaşarsınız.
çok sevindim adınıza tebrik ederim. benim eşimde sayı ve haraket sorunu var. sperm sayımız 1 milyondan az.ileri hızlı 0. sizin bu kdar kötü dğeildi sanırım.tam olarak sorununz neydi öğrenebilirmiyim?bende biraz ümitlenmek istiyorumkızlar kaan aydosu tavsiye ediyorum size hamileyim ve doğumu bekliyorum eşime ilaç tedavisi uyguladı 6 aylık tedavi dedi 4 ayda hamile kaldım ben bu mutluluğu yaşadım umarım sizlerde yaşarsınız.
bu arada bende kendimden bahsedeyim...1 yılı aşkın süre hamilelik olmayınca arastırmaya girdik eşimde sayı ve hareketlilik az çıktı daha sonra morfolojininde kötü olduğunu öğrendik önce sıfır çıkmıştı daha sonra 8 çıktı hangisi doğru bilemiyorum... eşimin tedavisiyle uğrasırken 2.şoku yasadık bnm tüpümün birinde hidrosalpenks vardı ve tamamen kapalıydı ameliyatla sol tüpümü aldırdım bu arada eşim hem ilaç kullandı hemde bitkisel şeylere yöneldik..3 ay aralıksız keçiboynuzu kürü kullandı,bal-poen-arı sütü karışımı yedi,işte muz fındık ceviz hergün bir avuç yedi vsss.sonra sayımız yükseldi 25 milyonlara çıktı daha sonra yanlış hatırlamıyorsam 40mil.a falan ama hareketlilik azdı hala...1 aşılama ve 1 tüp bebeğim negatif sonuçlandı ekim ayında 2.tüp bebeğimde pozitif sonucu aldım.....ama geçen hafta suni sancıyla normal doğum yaparak 4 aylık kızımdan ayrılmak zorunda kaldım tüp bebekle hiç alakası olmayan her gebelikte olusabilecek bir hastalıktı bebeğimdeki ve maalesef sakat dünyaya gelmesine kıyamadık..bir haftadır gözümdeki yaş dinmedi her gece,gündüz ağlıyorum bir yandan sütüm geliyor onu peçetelere akıtıyorum ağlaya ağlayaa...bu kadar olumsuz şeye rağmen yılmadım bir gün bebeğimi bende kucğıma alacm 3 ay sonra dondurulmuşlarımı deneyecm...biliyorum tabi ilk göz ağrım minik meleğim kızımın yeri hep yüreğimde ayrı olacak....
hemen umutsuzluğa kapılmayın,tüp bebeğe karsı olmayın...olumsuz bakan eşlerinizi ikna edin..benim eşim her zaman her duyduğumuzu uyguladı şimdi 3 ay boşa geçirirken tekrar vitaminlere başlayalım diyor bnmse olmayan tüpümün biri için yapacak bişeyim yok keşke olsa....sadece sağ tarafımdan yumurtlamayı beklemekten başka...
tedavi uyguladı derken tam olarak ne yaptı hangi ilçaları kullandınız ya da bitkisell??
adanadan ank.ya gitmeyi düşünüyoruz bu dr. için
bu arada bende kendimden bahsedeyim...1 yılı aşkın süre hamilelik olmayınca arastırmaya girdik eşimde sayı ve hareketlilik az çıktı daha sonra morfolojininde kötü olduğunu öğrendik önce sıfır çıkmıştı daha sonra 8 çıktı hangisi doğru bilemiyorum... eşimin tedavisiyle uğrasırken 2.şoku yasadık bnm tüpümün birinde hidrosalpenks vardı ve tamamen kapalıydı ameliyatla sol tüpümü aldırdım bu arada eşim hem ilaç kullandı hemde bitkisel şeylere yöneldik..3 ay aralıksız keçiboynuzu kürü kullandı,bal-poen-arı sütü karışımı yedi,işte muz fındık ceviz hergün bir avuç yedi vsss.sonra sayımız yükseldi 25 milyonlara çıktı daha sonra yanlış hatırlamıyorsam 40mil.a falan ama hareketlilik azdı hala...1 aşılama ve 1 tüp bebeğim negatif sonuçlandı ekim ayında 2.tüp bebeğimde pozitif sonucu aldım.....ama geçen hafta suni sancıyla normal doğum yaparak 4 aylık kızımdan ayrılmak zorunda kaldım tüp bebekle hiç alakası olmayan her gebelikte olusabilecek bir hastalıktı bebeğimdeki ve maalesef sakat dünyaya gelmesine kıyamadık..bir haftadır gözümdeki yaş dinmedi her gece,gündüz ağlıyorum bir yandan sütüm geliyor onu peçetelere akıtıyorum ağlaya ağlayaa...bu kadar olumsuz şeye rağmen yılmadım bir gün bebeğimi bende kucğıma alacm 3 ay sonra dondurulmuşlarımı deneyecm...biliyorum tabi ilk göz ağrım minik meleğim kızımın yeri hep yüreğimde ayrı olacak....
hemen umutsuzluğa kapılmayın,tüp bebeğe karsı olmayın...olumsuz bakan eşlerinizi ikna edin..benim eşim her zaman her duyduğumuzu uyguladı şimdi 3 ay boşa geçirirken tekrar vitaminlere başlayalım diyor bnmse olmayan tüpümün biri için yapacak bişeyim yok keşke olsa....sadece sağ tarafımdan yumurtlamayı beklemekten başka...
çok sevindim adınıza tebrik ederim. benim eşimde sayı ve haraket sorunu var. sperm sayımız 1 milyondan az.ileri hızlı 0. sizin bu kdar kötü dğeildi sanırım.tam olarak sorununz neydi öğrenebilirmiyim?bende biraz ümitlenmek istiyorum
Canım benim ya neler çekiyoruz, acını paylaşıyorum arkadaşım, çok geçmiş olsun Allah bugünlerimizi aratmasın.amin
canım biz artık ümidimizi kesmiştik çocuk esirgeme kurumuna başvurumuz yapıldı 3 ay önce sıramız geldi hatta ama hamileyim diye iptal ettirdik herşey Allahın takdiri umarım Allah isteyen herkese yaşatır bu duyguları. Biz endol ve trentalı 1 ay kullandık sonra onlar kesildi klomen başladık proxeed plus ekledi 4 ay kullandık canım.
sağol canım benim eşimde morfoloji sorunu vardı %0 dı hareketlide %0 dı sayısı iyiydi baş boyun kuyruk bozuktu. Kaan aydosu bende burdan duydum ve öylelikle randevu alıp gittik ve faydasını gördük umarım yardımcı olmuşumdur. kafanıza takılan sorularınız varsa özeldende msj olarak yanıtlayabilirim.
canım biz artık ümidimizi kesmiştik çocuk esirgeme kurumuna başvurumuz yapıldı 3 ay önce sıramız geldi hatta ama hamileyim diye iptal ettirdik herşey Allahın takdiri umarım Allah isteyen herkese yaşatır bu duyguları. Biz endol ve trentalı 1 ay kullandık sonra onlar kesildi klomen başladık proxeed plus ekledi 4 ay kullandık canım.
sağol canım benim eşimde morfoloji sorunu vardı %0 dı hareketlide %0 dı sayısı iyiydi baş boyun kuyruk bozuktu. Kaan aydosu bende burdan duydum ve öylelikle randevu alıp gittik ve faydasını gördük umarım yardımcı olmuşumdur. kafanıza takılan sorularınız varsa özeldende msj olarak yanıtlayabilirim.
teşekkür ederim ama özelden msj atma hakkım yokmuş. bizim ileri hız 0 sperm sayısını tam bilmiyorum.totalde1 milyondan azmış.1ccde sperm çıkmamış bile.morfoloji %10. sperm sayımız hızımız her şey problemnasıl düzelcek bilmem. sorunumuzuda henüz bilmiyoruz.doktora gittik testinizi yenileyin sonra bakcam dedi.bekliyoruz işte ümitsizce
ben 1 buçuk sene önce düşük yaptım..nedenini bilmiyoruz.. yaklaşık 6 aydırda bebek için uğraşıyoruz.. eşim spermiogram yaptırdı
sayısı mililitre de 36 milyon çıktı, 5,2 mili litre sperm çıkmış.toplam sperm sayısı 187 milyon...hızlı %13, yavaş %53,sabit %29 hareketsiz % 5
morfoloji % 0 , baş anomalisi %100 , boyun anomalisi %23, kuyruk anomalisi %28 , terato index 92 1,66, stoplazmik damla %15, olgunlaşmamış %0
tahlili yurtdışında yaptırmıştık türkçeye çevirmeye çalıştık.. sanırım eşimin morfolojisi kötü..bu yüzden hamile kalamıyorum..
enfeksiyon felan görülmemiştir diyor, raporda terato index 2 nin altında olduğu için patalojik olarak değerlendirmiyoruz ileri tetkike gerek yoktur diyor.
bu konuda tecrbübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
canım bizimde değerler sizinkiyle aynı gibiydi kaan aydostan tedavi gördü eşim 4 ayda hamile kaldım hayırlısıyla yarında doğuma gidiyorum umarım Allah sanada verir
ben 1 buçuk sene önce düşük yaptım..nedenini bilmiyoruz.. yaklaşık 6 aydırda bebek için uğraşıyoruz.. eşim spermiogram yaptırdı
sayısı mililitre de 36 milyon çıktı, 5,2 mili litre sperm çıkmış.toplam sperm sayısı 187 milyon...hızlı %13, yavaş %53,sabit %29 hareketsiz % 5
morfoloji % 0 , baş anomalisi %100 , boyun anomalisi %23, kuyruk anomalisi %28 , terato index 92 1,66, stoplazmik damla %15, olgunlaşmamış %0
tahlili yurtdışında yaptırmıştık türkçeye çevirmeye çalıştık.. sanırım eşimin morfolojisi kötü..bu yüzden hamile kalamıyorum..
enfeksiyon felan görülmemiştir diyor, raporda terato index 2 nin altında olduğu için patalojik olarak değerlendirmiyoruz ileri tetkike gerek yoktur diyor.
bu konuda tecrbübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
sadece tek bi defa spermiogram yaptırarak bu kanıya varmayın tekrarladınız mı bilmiyrm ama ben laborantım ve günde pek çok defa spermiogram tahlili yapıyrm bence tekrarlayın daha sonradan tedavi yollar arayın derim.
merhaba kizlar,
bu da benim esimin sonuclari..
hacim 2ml
toplam sperm 77 milyon
a+b hareketlilik %37
toplam hareketli 28.5 milyon
morfoloji 0.5
en az 4 olmasi gerekiyormus morfolojinin oyle yaziyor testte.
sizler neler yapiyorsunuz morfoloji icin?
ben ari sutu/bal/polen karisimi ve arginmax aldim internetten,
daha yeni basladik bakalim.. hayirlisi...
iyi günler öncelikle ben biraz önce katıldım bu siteye bu sorunla baş eden bu kadar bayanın olabileceğini tahmin etmiyordum.
bende 2 yıllık evliyim.çok önemsemedik kendiliğinden olur dedik ama olmadı 2 ay önce semen testi yaptırdık.o günden beri kafam çok karışık.
semen testinde morfoloji:0 normal sperm yok diyorçama gösterdiğimiz dogum kontrolcüler sorun yok sperm var çocugunuz olur diyor.eşimde onları dinledi
sorun yokmuş diyor.ben çileden çıkıyorum.tamam o zaman dedim 2 aydır yumurtlama günleri hesaplıyorum ama gene bişi yok
biz evlenmeden öncde testislerinye yanma şikayeti olmus.bazı dr ameliyat derken bir prof gerek yok demiş acıdan alkolden baharatdan uzak dur demiş
onlardan uzak durunca sorunu geçmiş.büyük ihtimalle varikoseli var.ama dr gitmeye ikna etmek zor .okudugum bazı forumlarda varikosel ameliyatına gerek olmadı söyleniyor.sizde varikosel var mıydı.keçiboynuzu kürü etkili oldumu sadece şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?