Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Morfolojisi Bozuk Olanlar Burada Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar kaan aydosu tavsiye ediyorum size hamileyim ve doğumu bekliyorum eşime ilaç tedavisi uyguladı 6 aylık tedavi dedi 4 ayda hamile kaldım ben bu mutluluğu yaşadım umarım sizlerde yaşarsınız.

çok tebrik ederim umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Buarada biraz detay verir misin? varikosel var mıydı eşinde bi de değerler çok mu düşüktü önceden? bizim sonuçlar aşağıdaki gibi,haftaya ilk üroloik muayeneye gidicez inş. yorum yaparsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000 milyon/ml
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2

tedavi uyguladı derken tam olarak ne yaptı hangi ilçaları kullandınız ya da bitkisell??
adanadan ank.ya gitmeyi düşünüyoruz bu dr. için

bu arada bende kendimden bahsedeyim...1 yılı aşkın süre hamilelik olmayınca arastırmaya girdik eşimde sayı ve hareketlilik az çıktı daha sonra morfolojininde kötü olduğunu öğrendik önce sıfır çıkmıştı daha sonra 8 çıktı hangisi doğru bilemiyorum... eşimin tedavisiyle uğrasırken 2.şoku yasadık bnm tüpümün birinde hidrosalpenks vardı ve tamamen kapalıydı ameliyatla sol tüpümü aldırdım bu arada eşim hem ilaç kullandı hemde bitkisel şeylere yöneldik..3 ay aralıksız keçiboynuzu kürü kullandı,bal-poen-arı sütü karışımı yedi,işte muz fındık ceviz hergün bir avuç yedi vsss.sonra sayımız yükseldi 25 milyonlara çıktı daha sonra yanlış hatırlamıyorsam 40mil.a falan ama hareketlilik azdı hala...1 aşılama ve 1 tüp bebeğim negatif sonuçlandı ekim ayında 2.tüp bebeğimde pozitif sonucu aldım.....ama geçen hafta suni sancıyla normal doğum yaparak 4 aylık kızımdan ayrılmak zorunda kaldım tüp bebekle hiç alakası olmayan her gebelikte olusabilecek bir hastalıktı bebeğimdeki ve maalesef sakat dünyaya gelmesine kıyamadık..bir haftadır gözümdeki yaş dinmedi her gece,gündüz ağlıyorum bir yandan sütüm geliyor onu peçetelere akıtıyorum ağlaya ağlayaa...bu kadar olumsuz şeye rağmen yılmadım bir gün bebeğimi bende kucğıma alacm 3 ay sonra dondurulmuşlarımı deneyecm...biliyorum tabi ilk göz ağrım minik meleğim kızımın yeri hep yüreğimde ayrı olacak....

hemen umutsuzluğa kapılmayın,tüp bebeğe karsı olmayın...olumsuz bakan eşlerinizi ikna edin..benim eşim her zaman her duyduğumuzu uyguladı şimdi 3 ay boşa geçirirken tekrar vitaminlere başlayalım diyor bnmse olmayan tüpümün biri için yapacak bişeyim yok keşke olsa....sadece sağ tarafımdan yumurtlamayı beklemekten başka...

kızlar kaan aydosu tavsiye ediyorum size hamileyim ve doğumu bekliyorum eşime ilaç tedavisi uyguladı 6 aylık tedavi dedi 4 ayda hamile kaldım ben bu mutluluğu yaşadım umarım sizlerde yaşarsınız.
çok sevindim adınıza tebrik ederim. benim eşimde sayı ve haraket sorunu var. sperm sayımız 1 milyondan az.ileri hızlı 0. sizin bu kdar kötü dğeildi sanırım.tam olarak sorununz neydi öğrenebilirmiyim?bende biraz ümitlenmek istiyorum

Canım benim ya neler çekiyoruz, acını paylaşıyorum arkadaşım, çok geçmiş olsun Allah bugünlerimizi aratmasın.amin

merhaba hanımlar..
benim eşimdede morfoloji problemi var...%1 malesef
artık araştırma yapa yapa helak oldum
en ne buldum bu konu hakkında biliyomusunuz
sıcağın ve c vitamini eksikliğinin morfoloji bozukluğuna neden olduğu
eğer bulunduğu ortamın sıcaklığı düşürülüp c vitamini takviyesi alırsa büyük oranda iyileşmeler görülüyormuş...
biz günde 2 tane kivi yemeye başladık...

tedavi uyguladı derken tam olarak ne yaptı hangi ilçaları kullandınız ya da bitkisell??
adanadan ank.ya gitmeyi düşünüyoruz bu dr. için

canım biz artık ümidimizi kesmiştik çocuk esirgeme kurumuna başvurumuz yapıldı 3 ay önce sıramız geldi hatta ama hamileyim diye iptal ettirdik herşey Allahın takdiri umarım Allah isteyen herkese yaşatır bu duyguları. Biz endol ve trentalı 1 ay kullandık sonra onlar kesildi klomen başladık proxeed plus ekledi 4 ay kullandık canım.

sağol canım benim eşimde morfoloji sorunu vardı %0 dı hareketlide %0 dı sayısı iyiydi baş boyun kuyruk bozuktu. Kaan aydosu bende burdan duydum ve öylelikle randevu alıp gittik ve faydasını gördük umarım yardımcı olmuşumdur. kafanıza takılan sorularınız varsa özeldende msj olarak yanıtlayabilirim.

Canım benim ya neler çekiyoruz, acını paylaşıyorum arkadaşım, çok geçmiş olsun Allah bugünlerimizi aratmasın.amin

çok teşeekkür ederim.

teşekkür ederim ama özelden msj atma hakkım yokmuş. bizim ileri hız 0 sperm sayısını tam bilmiyorum.totalde1 milyondan azmış.1ccde sperm çıkmamış bile.morfoloji %10. sperm sayımız hızımız her şey problem nasıl düzelcek bilmem. sorunumuzuda henüz bilmiyoruz.doktora gittik testinizi yenileyin sonra bakcam dedi.bekliyoruz işte ümitsizce

ok canım bizim kadar kötü gibi görünmüyor ama tabi doktorlara göre değişir yorumlama sen yinede ümitsizliğe kapılma beni düşün ben ne kadar ümitsizdim ama oldu

ben 1 buçuk sene önce düşük yaptım..nedenini bilmiyoruz.. yaklaşık 6 aydırda bebek için uğraşıyoruz.. eşim spermiogram yaptırdı
sayısı mililitre de 36 milyon çıktı, 5,2 mili litre sperm çıkmış.toplam sperm sayısı 187 milyon...hızlı %13, yavaş %53,sabit %29 hareketsiz % 5
morfoloji % 0 , baş anomalisi %100 , boyun anomalisi %23, kuyruk anomalisi %28 , terato index 92 1,66, stoplazmik damla %15, olgunlaşmamış %0

tahlili yurtdışında yaptırmıştık türkçeye çevirmeye çalıştık.. sanırım eşimin morfolojisi kötü..bu yüzden hamile kalamıyorum..
enfeksiyon felan görülmemiştir diyor, raporda terato index 2 nin altında olduğu için patalojik olarak değerlendirmiyoruz ileri tetkike gerek yoktur diyor.

bu konuda tecrbübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

canım bizimde değerler sizinkiyle aynı gibiydi kaan aydostan tedavi gördü eşim 4 ayda hamile kaldım hayırlısıyla yarında doğuma gidiyorum umarım Allah sanada verir

bizimde morfoloji sorunumuz var.Eşim proxeed kullanıyor.Keçi boynuzu kürünü eşim içmekte zorlandığı için bıraktı.Israr da edemiyorum.sadece bu ilacı kullanıp sonuç alanlar var mı?

canım bizimde değerler sizinkiyle aynı gibiydi kaan aydostan tedavi gördü eşim 4 ayda hamile kaldım hayırlısıyla yarında doğuma gidiyorum umarım Allah sanada verir

canım hayırlı doğumlar diliyorum..inşallah sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu..

doğumdan snra fırsatın olursa bana yazabilir msin acaba nasl bir tedavi oldunuz? %0 mıydı sizinde ?

sadece tek bi defa spermiogram yaptırarak bu kanıya varmayın tekrarladınız mı bilmiyrm ama ben laborantım ve günde pek çok defa spermiogram tahlili yapıyrm bence tekrarlayın daha sonradan tedavi yollar arayın derim.

teşekkür ederim canım, tekrar tahlil için gün aldık..inşallah bir umut doğar bizede.. varikosel var mı diyede renkli doppler istendi onada bakıcaz inşallah rabbim yüzümüzü güldürür

merhaba kizlar,
bu da benim esimin sonuclari..

hacim 2ml
toplam sperm 77 milyon
a+b hareketlilik %37
toplam hareketli 28.5 milyon
morfoloji 0.5

en az 4 olmasi gerekiyormus morfolojinin oyle yaziyor testte.

sizler neler yapiyorsunuz morfoloji icin?
ben ari sutu/bal/polen karisimi ve arginmax aldim internetten,
daha yeni basladik bakalim.. hayirlisi...

canım benim eşim 2 aydır keçiboynuzu tozu ve keçiboynuzu pekmezi yiyordu sabah akşam 1 yemek kaşığı..keçiboynuzu tozunu süte katıp veriyordum 2 tatlı kaşığı... bu hafta spermiogram testi yaptırdık.. %90 normal morfoloji çıktı.. %10 baş anomalisi var .. önceki tahlilde %0 morfolojiydi.. önceki test belki hatalydı bilmiyorum ama ..sayımızda 2 katına çıkmış 36 milyondan 64 milyona çıkmış ml de ki sayı

iyi günler öncelikle ben biraz önce katıldım bu siteye bu sorunla baş eden bu kadar bayanın olabileceğini tahmin etmiyordum.
bende 2 yıllık evliyim.çok önemsemedik kendiliğinden olur dedik ama olmadı 2 ay önce semen testi yaptırdık.o günden beri kafam çok karışık.
semen testinde morfoloji:0 normal sperm yok diyorçama gösterdiğimiz dogum kontrolcüler sorun yok sperm var çocugunuz olur diyor.eşimde onları dinledi
sorun yokmuş diyor.ben çileden çıkıyorum.tamam o zaman dedim 2 aydır yumurtlama günleri hesaplıyorum ama gene bişi yok
biz evlenmeden öncde testislerinye yanma şikayeti olmus.bazı dr ameliyat derken bir prof gerek yok demiş acıdan alkolden baharatdan uzak dur demiş
onlardan uzak durunca sorunu geçmiş.büyük ihtimalle varikoseli var.ama dr gitmeye ikna etmek zor .okudugum bazı forumlarda varikosel ameliyatına gerek olmadı söyleniyor.sizde varikosel var mıydı.keçiboynuzu kürü etkili oldumu sadece şimdiden teşekkürler.

canım bizdede varikosel çıktı sol testiste..tekrar tahlil de yaptırdık 2 ay sonra.. tahlil sonucu çok farklı çıktı çok çok iyi çıktı sonucumuz.. %90 normal yapılı sperm çıktı...inanamadık.. 2 hafta sonra yine tahlil yaptırcaz... canım bende 5 aydır yumurtlama takibi yapıyorum olmuyor.. bende tahlil yaptıracam adetin 3. günü gidicem..1,5 sene önce kendiğinden istemeden hamile kaldım 11 haftalıkken düşük oldu.. yani %0 morfoloji olsa nasıl hamile kalacam.. tekrar yapınca farklı sonuç çıktı..

bence sizde yine yaptırın tahlilleri.. keçiboynuzu tozu al her gün içir... bide marankinin erkek kısırlığı için bi macunu var ben ondan yaptım ama tahlillerimiz iyi geldi kullanmadı.. yinede yemesini istiyorum ama tadı kötü dedi..keçiboynuzuna devam ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…