• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
Ya biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye

Kendi kurbanın parasını mı ailesinin kurbanın parası mı?
Başkasının parasıyla kurban kesiliyor muydu?

Ailesinin maddi durumları nasıl? Yıl da sadece 1 kere kurban için mi gönderiyor? Siz çalışıyor musunuz? Gönderilen para sizi maddi olarak zorluyor mu? Teşekkürler :)

Ya biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Her sene kurbanlarını kesiyoruz
Telefon faturalarını ödüyoruz
Her gideceğimizde istisnasız birşey ister tost makinası çimento aklına ne gelirse
Sülalesini toplar bizi arar herkez burda et alın gelin diye
Haline şükredebilirsin:)

eşinin maddi durumu çok mu iyi
ailesinin durumu çok mu kötü?

benim eşim yollamaz.

Aaaa ama sonra herkes kurban kesememişler der. Bizim ülkemizde ne yapacaksın edeceksin, istersen kendi de aç olan oğlunun tepesine çökeceksin ama keseceksin o kurbanı. Yoksa pis fakir der herkes....
Sanki Allah'a değil komşulara kesiyorlar kurbanı.
Ben maddi konularda benim kendi durumumu çok etkilemeyecek yardımlara ses çıkarmam ama beni aç bırakıp onlara yedirirse o zaman sesimi çıkarırım.

sözde göndermiyor ama her gittiğimizde lüks bi otelde kalmış kadar harcama yapmış oluyoruz. üstüne bir de evdeki eşyanın aynısını isteme var tabi..

başka bi konu için para gönderse neyse dicem ihtiyac oğlu yardım etsin tbikii ama borç para ile kurban mı kesilir ya paran varsa kesersin yoksa kesmezsin... sırf kesmiş olmak için mi kesiyolar anlamadm. hee mesela bizde her ay olmasada 2 ayda bi kp yardım ediyoruz kendi işi olduğu için her zmn iş çıkmıyor zora düşünce koşuyoruz yardımına ev borçları var az kaldı bitecek başka borçlarda var yetişemiyor adam kv de çalışıyor destek oluyor bizde olmazsada onlar yardıma koşuyor sadece eşimin ailesine değil kendi ailemede aynı şekilde ama bunlar mecburiyetten yani kurban için istemesi yanlış

Herkes kurbanı kendi parasıyla kesmek zorundadır. Ya da eşiniz ailesine "hediye" ediyorsa ve aile kabul ettim diyorsa böylelikle ailesi kurban kesmiş sayılır. Aksi halde olmuyor. Benim nişanlımda ailesine para gönderiyor fakat sizin eşiniz kadar değil. Bence eşinizle tekrar konuşmalısınız, tabi ki yardımcı olmak ne güzel fakat ailesi çok da kötü durumda değilse çok abartmamalı destek konusunda, çünkü kendi ailesi ve yuvası da var.

Back
X