• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

Ben daha önce de konuştum hatta geçen sene de gönderdi ve tartıştık , ozaman bana her sene gönderemem zaten demişti..şimdi gelmiş bu sene de göndercem kesemiyolarmış diyor..
Ee bu sene de kesmeyiversinler dedim hani her sene gönderemem demiştin dedim suçlu ben oldum..karşı çıktı söylediklerime
Aman naparsa yapsın karısmıyorum artık
Kendi anası babası düşünmüyo oğlunu

Kurban olmaz diyenler siz nerden biliyorsunuz da Allahin hukmune ortak oluyorsunuz ki kabul olmuyacagina kesin yorum yapiyorsunuz.
Benim dusundugum.. Bir kere evlat babaya kurban yardimi olarak para gonderiyor borc degil.
Yalnız bu her sene olmak zorunda değil
Babasının emeklisi var kendi kesebilir ama yok illa büyükbaş kesecek..ya da her sene kesmek zorunda değil ki et yemek için kurban kesilmez

Bir dusuncesiz aile ornegi daha! Paran yoksa kurban kesme kardesim.. Allah parasi olmayana bunu farz kilmamis.. konu sahibi sizde calisiyiorsaniz maasinizdan ayni miktar ayirin ve eve dahil etmeyin. Nereye harcamak istiyorsaniz oraya harcayin. Esiniz sorarsada annemin ihtiyaci varmi ona hibe ettim diyin. Nasil oluyormus bakalim

Kurban olmaz diyenler siz nerden biliyorsunuz da Allahin hukmune ortak oluyorsunuz ki kabul olmuyacagina kesin yorum yapiyorsunuz.
Benim dusundugum.. Bir kere evlat babaya kurban yardimi olarak para gonderiyor borc degil.

Şaka mısınız ? Siz kurbanı çok yanlış anlamışsınız.
Kurban kesmek hayvanı öldürüp kanını akıtmak demek mi sizin için ?
Kurban parası durumu olan insanın kesip yiyemeyenlere durumu hiç olmayanlara yedirmek için kesilen bişey .
Başkasının parasıyla kurban kesilmez zira durumun yokki kesemiyosun demek
Herkes ondan bundan para isteyip kurban mı kesicek ozaman bu etler kime dağıtılıcsk ?
Değiş tokuş mu yapılıcak ?

Yalnız bu her sene olmak zorunda değil
Babasının emeklisi var kendi kesebilir ama yok illa büyükbaş kesecek..ya da her sene kesmek zorunda değil ki et yemek için kurban kesilmez

Kocaman tabelalara yazıp asmak istiyorum

Küçükbaş kesmezler neymiş kokuyomuş sen ye diye değil o yiyemeyenler yesin diye
Buzluğunuzu etle doldurup kurbandan kurbana evinize et girsin diye kesilmiyo o hayvanlar

Yardima ihtiyaci olana yardim edilir. Sirf ailesi diye kendi kirasi faturasi odenen bir yuvasi varken muhtac olmayana para gondermek kadar sacma bir sey gormedim duymadim. Su erkek ailelerinin ihtiyaci olmamasina ragmen surekli maddi talepte bulunmalari ne kadar yanlis. Herkes kendi yaginda kavrulsun. Bu kadar talepkar olmak. Minnet etmek hic dogru degil.

Siz de kendi ailenize gönderin, benimkiler de kesecek deyin. Gıcık oluyorum bi aile onlarda var. Şu kk 'nın olayını da bir anlamadım ha. Düğün konularında anne baba yardım etmek zorunda değil çalışın kendiniz yapın derler. Orda aile olmuyor çünkü kırk kat yabancisin ya. Sanki belediyeden istiyorsun. Böyle konularda aileye yardım edin derler. Benim düşüncem zorda olana elbette yardım edilir ama bu lükse giriyor artık. Kesmeyiversinler. Siz kesecek misiniz ? Yoksa borcumuz var diye kesemiyor musunuz?

laf ederler kesemezsek derler bide bu zihniyet bitmiyor kurban dinen para yoksa kesilmez zaten çocuğunun parasıyla ne kadar olabilir ki

Back
X