• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

Düzenli olarak değil de sadece kurban parası istiyorlarsa versin ne olacak durumu yoksa versin sonuçta oğlu sizde sıkıntıya girecekseniz pek bir önemi olmuyor ama

Ahahha kurban kesecek maddi güçte değilse kesmesi vacip değil zaten ama bunu benim kp de alttan alttan talep etmişti. Kaynım için söyledi yanımızda "sağolsun her kurban arar sorardı var mı kurbanınız baba diye , her sene yollardı parasını " falan filan... ben şok oldum da aptala yattım. Ne alaka yani , yoksa kesmek zorunda değilsin zaten. Yoksa Yok. Kurbanı ibadet olarak değil et kapısı olarak gören insanların yaklaşımı bu sanırım. Git etini kasaptan al arkadaş yada bayramı bekleme al bir hayvan kes ye.

Dinimiz Kurbana zorlama yapmıyor ama ana babaya yardımı emrediyor. Başkasının parasıyla dediğiniz oğlunun parası...Valla bizde her sene gönderiyoruz helal hoş olsun ve şimdide ablası işten ayrıldı ev kredisini biz ödüyoruz onada helal hoş olsun. Aile önemli ve eşiniz yetiriyor ki gönderiyor. En iyi birikim yardım etmektir. Allah vaat ediyor siz bir verin ben on vereyim size diye. Biraz gönlünüzü yumuşatın yapılan iyilik boşa gitmesin bari.

Ailesi ile görüşmediğimiz 4. Sene içerisindeyiz. Haliyle göndermiyor, görüşsek bile göndermez. Gıcık oluyor ailesine hep köstek olmuşlar, yalnız bırakmışlar eşimi. Şanslı azınlık içindeyim galiba.

Göndermez. Çok acil ihtiyac olur, hastalik, saglik o zaman gonderebilir sikinti etmem ama duzenli olarak para yollamak, olmasada olur konularda para vermek yok bizde.

Sağlık için filan olsa inan agzımı açmam göndersin saglık sonuçta..ama bunlar her sene kesmek istiyolar anlamıyorum niye kendileri kesemiyor büyükbaş yerine küçükbaş kessinler
Biz de borç ödüyoruz bi kez demiyolar siz büyükşehirde borçla tek maaşla geçiniyosunuz bu sene gönderme oğlum demiyolar yok illa konu komşuya hava atılacak
Ben çalışıyorum ama şuan çalışmıyorum

Ya biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Bi kere kurban parasi olmayan kurban kesmez ondan bundan alinan parayla vecibe yerine getirilmez

Dinimiz Kurbana zorlama yapmıyor ama ana babaya yardımı emrediyor. Başkasının parasıyla dediğiniz oğlunun parası...Valla bizde her sene gönderiyoruz helal hoş olsun ve şimdide ablası işten ayrıldı ev kredisini biz ödüyoruz onada helal hoş olsun. Aile önemli ve eşiniz yetiriyor ki gönderiyor. En iyi birikim yardım etmektir. Allah vaat ediyor siz bir verin ben on vereyim size diye. Biraz gönlünüzü yumuşatın yapılan iyilik boşa gitmesin bari.
Konu sahibi dar gönüllü birine benzemiyor, gerçekten ihtiyaç sahibi olsalar insan zaten onlar istemeden yardım ederdi sözlerinden öyle anlaşılıyor. Ailesi muhtemelen hep banacı insanlardan, ben böyle insanlara kan emici diyorum. Bir ailenin rızkının eşin rızası olmadan bu şekilde yollanması doğru değil hele hele gösteriş için. Benim çocuğum bana para gönderecek ama eşinin rızası olmadığını öğreneceğim hayatta boğazımdan geçirmem o parayı. Anne babalar biraz düşünceli olmalılar, bir ihtiyacınız var mı diye sormuyorlarmış bile.

Iyi diyonda bacim tek tarafli oluyosa bu yardim bu helali hos olsun kismi uymuyor iste..

Ne ekerlerse onu biçerler , benim en sıkışık olduğum nişan düğün zamanlarında maddi manevi tek başıma(lafın gelişi değil basbaya tek başıma) herşeyin üstesinden gelmeye çalışırken ne kendi ailem ne eşimin ailesi sormadı var mı bir ihtiyacın diye. Herkes o dönem ve sonrasında ne zaman sıkışık bir anımız olsa nasıl aptala yattı ise ben de şimdi aynısını yapıyorum. Hastalık olur Allah korusun yardım ederim , yanımda olurlar yedirir içirir gezdiririm ama onun dışında keyfi çöp beklemesin kimse benden. Kurbanı kesecek gücü yoksa kesmesin , gücü olmayan da kessin diye bir emir yok zaten.

Ya biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Benim eşimde ailesinin maddi manevi yanında öğle sadece kurban parasıda değil yani herşey dahil Karşılar ama şöğle düşünmek daha mantıklı anne baba duasının veya dua etmiyorlarsa bile bereketinin olduğuna inanıyorum belkide maddiyata Önem vermem klişe bir söz ama gerçekten Önem vermem takılma bence göndersin onların durumları iyidir siZi mağdur ederler bilemem ozaman

Konu sahibi dar gönüllü birine benzemiyor, gerçekten ihtiyaç sahibi olsalar insan zaten onlar istemeden yardım ederdi sözlerinden öyle anlaşılıyor. Ailesi muhtemelen hep banacı insanlardan, ben böyle insanlara kan emici diyorum. Bir ailenin rızkının eşin rızası olmadan bu şekilde yollanması doğru değil hele hele gösteriş için. Benim çocuğum bana para gönderecek ama eşinin rızası olmadığını öğreneceğim hayatta boğazımdan geçirmem o parayı. Anne babalar biraz düşünceli olmalılar, bir ihtiyacınız var mı diye sormuyorlarmış bile.
İçlerini bilemem tabi ama senede bir kurban parasını sebeb ne olursa olsun çok görmemek lazım. Mesela benim kayinpederim eşimi aramış ve ablana yardım ediyorsun ama eşinle sorun olmasın bu çok üzülürüz demiş. Şimdi bu ince düşünce karşında daha bir devlestiler gözümde. Zaten Yaptığın işlerde Allahın rızasını kazanmak degilmi amaç o yüzden onlar gösteriş için yapiyorsa da kendi bilecekleri bişey.

Ne ekerlerse onu biçerler , benim en sıkışık olduğum nişan düğün zamanlarında maddi manevi tek başıma(lafın gelişi değil basbaya tek başıma) herşeyin üstesinden gelmeye çalışırken ne kendi ailem ne eşimin ailesi sormadı var mı bir ihtiyacın diye. Herkes o dönem ve sonrasında ne zaman sıkışık bir anımız olsa nasıl aptala yattı ise ben de şimdi aynısını yapıyorum. Hastalık olur Allah korusun yardım ederim , yanımda olurlar yedirir içirir gezdiririm ama onun dışında keyfi çöp beklemesin kimse benden. Kurbanı kesecek gücü yoksa kesmesin , gücü olmayan da kessin diye bir emir yok zaten.
Sende haklısın kendine göre. Bize de yardım eden olmadı...ay o günleri anımsadım bir anda ama geçmişle yaşanmıyor unutmak lazım. Ben bu dediğinden daha keyif alıyorum ama biliyormusun yardım etmeyene yardım etmek gibi. Daha bir hafif hissediyor insan kendini. Herkesin acısı ve bakış açısı farklı hakkınızda hayırlısı diyelim.

Sende haklısın kendine göre. Bize de yardım eden olmadı...ay o günleri anımsadım bir anda ama geçmişle yaşanmıyor unutmak lazım. Ben bu dediğinden daha keyif alıyorum ama biliyormusun yardım etmeyene yardım etmek gibi. Daha bir hafif hissediyor insan kendini. Herkesin acısı ve bakış açısı farklı hakkınızda hayırlısı diyelim.
Geçmişle yaşamıyorum ki canım zaten , aileler konusunda gayet de mutluyum. Kimseye dargın da değilim. Kimse kendi annem babam da dahil yardım etmek zorunda değildi ve etmedi ve hatta sormadı bile. Ama ben de şimdi kimseye para göndermek zorunda değilim. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Ben öyle yaptım. Kurbanda vacip olmayan kesmeyince bir yeri eksilmez. Yoksa kesmesin , beni ilgilendiren bir durum değil.

Back
X