Eşiniz Eski Eşiyle(olduğunu var sayalım) Konuşabilir Mi

Birinci eşin yerine koyunca kendini öyle geliyor yani anlıyorum. Ben şimdi düşünüyorum da kocamla Allah göstermesin boşandık bir sebeple, ikimiz de bunu istedik kabullendik diyelim ama hayatımın sonuna kadar onunla hiç konuşamayacağım, bu çok acı, düşünsenize dünyadaki herkesle konuşabilirsin bakkalıydı çakkalıydı, kırk kat ele bir günaydın nasılsın diyebiliyorsun, ama dünyada bir tek eski eşinle konuşman yasak :KK43:.
Ben evlendikten sonra eski sevgilimle iki kere konuştum, eşimin de haberi var; ikisi de onun uzman olduğu bir konuda bilgi almak içindi. Tabi hal hatır da sorduk birbirimize bu konuşma esnasında. Eşim eski eşiyle anlaşmalı boşanmıştı, küs değillerdi konuştular. Ne var ki şu da var. Hiçbir zaman normal arkadaş gibi olmuyor hiçbir zaman arada hiçbir şey olmamış gibi olmuyor. Bir süre sonra gereksiz bir şey oluyor görüşmek. Şu an eşim eski eşiyle yine küs değil ama konuşmuyor. Çünkü olay biraz çirkin bir hal almıştı eski eşi buna mesaj atıyor her derdinde anlatıyor ve dertlerinden dolayı eşimi imalı olarak suçluyordu, duygu sömürüsü halini almıştı. Bende "bunu yapmaya hakkı yok" dedim eski eş olduğu için değil duygu sömürüsü yaptığı ve eşime rahat vermediği için her nekadar ben bu konuda açık fikirli olsam da rahatsız oldum, yani dediğim gibi insani boyutta elbette konuşulabilir ama asla hiçbir şey olmamış gibi normal arkadaş olunmuyor, bunun da bilincinde olmak lazım. Bu yüzden boşanınca hellalleşmek lazım derim hep. Herkesin artık kendi hayatı var. Geçmişle barışık olunmalı ama geçmişe takılı kalınmamalı. İnsani boyuttu her zaman baki ama gereksiz şeyler gereksizdir.
Tabi ki aşırı samimi olmaya gerek yok sizin durum gibi ama yine de ihtiyaç halinde aranabilir ölüm kalım kaza bela gibi olaylar da samimi arkadaş olmaları zaten yaşanan duygusal ve sonrasında suçlamaya dönen duygular arkadaş olmaya engel bana göre de sevgilimin evinde yangın çıkmıştı eski sevgilisinin duymamasına imkan yok çünkü haberlerde filan yayınlandı biz beraber otururken teli çaldı baktı masaya bıraktı bende dedim niye açmıyorsun önemli bişeydir ya yok işte eskisevgilim numara kayıtlı değil ama numarasını tanıyor tabi ki dedim aç ne var yangın için arıyordur seni mi yiycek kadın oda kızmazmısın dedi niye kızayım cnm gayet insani bir durum aynı şekilde benim eski sevgilimde babasının vefat haberini vermek için beni aramıştı çok severdim babasını Allah rahmet etsin sevgilim götüreyim seni ben aşağıda beklerim dedi bu tarz durumlar haddini aşmadıkça bana göre normal

Back
X