Ben de sizin gibi düşünenlerdendim ta ki yaşadığım olaya kadar. Yaklaşık 5 yıldır evliyim 7 yıldır da sevgiliyim şu anki eşimle. Sevgili olduğumuzda ben 1,5 yıl önce boşanmıştım eşim 1,5 ay önce. Ben kötü ayrıldığım için görüşmüyordum eski eşimle ama onlar kötü ayrılmadıkları için konuşuyor görüşüyorlardı.Benim için hiç sakıncası olmadığını söylemiştim medeni şekilde ilişkide olmalarının.Benim yanımda falan arıyordu kız konuşuyorlardı hal hatır falan. Eşim diyordu ki bi sıkıntısı olsa giderim biz birlikte büyüdük falan, tabiki diyordum ben de zaten böyle olmalı. Ama gel gör ki eşim bi ilişkisi olduğunu söyledikten sonra kız her akşam ama mütamadiyen her akşam arayıp işyeri sıkıntılarını falan anlatıyordu benim yanımda, atıyorum bi yemekteyiz arıyor, atıyorum arkadaşlarla dışardayız arıyor.. Tabi açmıyor bazı durumlarda eşim (o zaman sevgilim) ama sıktı yani artık ikimizi de bu durum, bir gece tam sevişiyoruz telefon çalıyor, artık sinirlerim bozuldu, dedim valla çağır gelsin beraber takılalım istersen bu nedir .okunu çıkarttı artık dedim yaa, ve çektim gittim, hayatını temizlemeden görüşmeyelim, uğraşamam böyle şeylerle dedim. Aynı gece beni hayatında kalmam için ikna etti ve bi daha olmayacak görüşmeyeceğim dedi.Söylemiş bire daha görüşmeyelim diye ve engellemiş heryerden. Ve o tarihten itibaren kadın bize yapmadığını bırakmadı. Beni taciz etmeler, bana eski resimlerini atmalar, eşimin işyerine gitmeler, intiharla tehdit etmeler..neler neler.. Bir akşam (ama dikkat edin hep akşam) eşimi bir arkadaşı aradı kızın ve intihar ettiğini söyledi. Eşim de kızın anasını babasını aramasını, kendisinin ondan mesul olmadığını söyleyip kapadı (bir sıkıntısı olduğunda gidecek sınırı çoktan aşmıştı çünkü). 3 yıl sürdü tacizleri azalarak da olsa (daha çok beni taciz etti).Yani demem o ki, eski eşten dost falan olmaz, en olur dediğinden bile olmaz arkadaşım. Bu bahsettiğim kişiler yani eşim ve eski eşi, aşkları bitti (çocukluk aşkıymış), artık anlaşamıyorlar diye ortak karar vererek 1 yıldan fazla düşünüp taşınarak, 1 yıldan fazla evlerinde odalarını bile ayırarak yaşayıp ayrılmış insanlar. Yani bu durumda bile dost olunmuyorsa hiçbir durumda da olunamaz diye düşünüyorum. Çünkü işin içinde insanoğlu var, ego var, kıskançlık var.