Eşiniz her tartışma da geçmişi yüzünüze vurup, sizi aşşağılıyor mu?

pnrm25

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
111
18
18
35
Erzurum
Merhaba arkadaşlar!
Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz ve orada tanıştık. ben ondan sonra girdim işe.
ve ikimizinde ikinci evliliği. işe başladığımda niaşnlanmak üzereydim, arkadaşımın kardeşi,
hiç evlilik yapmamış maddi durumu iyi yakışıklı, bakıldığında hiç bir negatifi yok.beni önceden tanır,
ve hep bi ilgisi varmış, annesine hep evlenilecek kız diye bahseder iç geçirirmiş ve ablasına da.
uzun zaman böyle sürmüş arkadaşım dayanamayıp bana söyledi, ben olmaz dedim.

Allem ettiler kallem ettiler annesi dahil, bi denememi istediler. beni çok seviyomuş, beni düşündükçe
işine gücüne daha da sarılıyomuş, alkol kullanıyordu onu bırakacakmış, beni çok mutlu edermiş..derken
kısa sürede aileler tanıştı çoğu şey kontrolüm dışında gelişti.ama bana eksik gelen bi sürü şey vardı,
baskıcı, kıskanç, alkol kullanan, arkadaş çevrsi bozuk, ben onu aşkla sevmiyordum. gelecekte onunla bi resim çizemiyordum.

işte tam bunlardan sıyrılıp, güzelce herkesle konuşup yolun başındayken ayrılıyım derken....
işe başladım..eşime kesinlikle o gözle bakmadım ilk başlarda..hatta evli sanıyordum,
çocuğu var ve kreşe almaya giderdi o yüzden..o dahil benim hayatımda ben istemesemde biri
olduğunu herkes öğrenmişti..sağolsun her yerden çıkardı aşırı kıskançtı, her fırsatta kendini
gösterirdi. son zamanlarda nişanlanacağım kişiyle bağır çağır kavga etmeye başladık telefonda
şimdiki eşimle aynı yerde bulunduğumuz için hep şahit olurdu.

sen mutlu değilsin bu adam da hiç normal gözükmüyor, göz altları morarmış ne kullanıyor.
tuhaf bi adam derdi ki gerçekten saplantı haline getirmişti beni..gel zaman git zaman ben ayrıldım
peşimi bırakmadı tabi. bize gitti babamla konuştu,
iş yerime geldi defalarca ağladı yalvardı..beni zorla arabaya bindirip götürmeye çalıştı vs. bi sürü
sıkıntılar yaşadım.

eşim de meger benden hoşlanırmış içten içe, bu zorlukları yaşarken hep yanımda oldu.
hemde fazlasıyla destek oldu..boşanmış olduğunu öğrenmiştim bana açıldı.her şeyi mükemmel gözüken bi adam
ahlaklı herkes tarafından sevilen aylarca, beni ikna etmeye çalıştı.bu adamla evlilik evet olurdu ama,
artık cesaretim yoktu, araya kimleri soktu amirler, üst düzeyler bile.beni çok sevdiğine benim de ona aşık olduğuma
kanaat getirince tamam dedim aylar sonra evlendik..

şimdi ise en ufak tartışmada, eski eşinle niye ayrıldığın anlaşılıyo seni kim çeker ki..zaten geçmişinde bi sürü hatan var
psikopatlarla oturup kalkıyodun (nişanlı). dünde yine söyleyecek laf bulamadığında, başladı geçmişimden..
ki bu adam ayrılırken destek olan, her aşama da yanımda olan..her anıma sn sn şahit bi adam.

demekki diyorum kader yokmuş ben de, an çokda babam üzülür duyarsa diye içim gidiyor.
ne yapacağımı bilemiyorum

Geçmişimle ilgi en ufak bir imada bulunduğunda,benim alnım ak,sana dokunan birşeyler varsa 1 dk.durmam bu evde der çıkar gider,burnu sürtene kadar da dönmem o eve.Sen tavır koymazsan,bu böyle devam eder.

Peki neden bu kadar değiştiğini sordun mu?Durup dururken bu kadar anlayışlı bir adamın bu hale gelmesi normal değil.
kaldı ki, söyledikleri çok ayıp şeyler.Herkes geçmişinde hata yapabilir.Ondan saklamamışsın, zaten aynı işyerinde saklayamazdın ama aynı işyerinde olmasan bile anlatırdın; çünkü hepimiz aynı şeyi yapıyoruz, eşlerimize dürüst olmak adına.Bütün bunları bile bile seninle evlenen eşin, ne demeye aynı konuları gündeme getiriyor?Sorudğunda ne cevap veriyor?Her şeyi bir yana bırak, insanlar kötü oldukları için ayrılmıyorlar ki...İyi insan olmak, iyi bir evlilik için yeterli değil, ben buna inanıyorum.Her boşanan da dünyanın en kötü insanı değil...Bunları açması, yüzüne vurması çok çirkin,yakışıksız şeyler.Ailesiyle arası nasıl,eşinin aisiyle senin aran nasıl?Onların, bu durumdan, çocuklaının bu sözlerinden haberi var mı

Bu erkekleri anlamak gerçekten zor. Ama yapabileceğin tek şey yapıcı ve olumlu konuşarak sözlerinin seni ne kadar üzüp derinden etkilediğini etkili bir şekilde ona anlatmak.

Ayrıca cidden seninle böyle konuşamayacağını öğrenmesi lazım sonuçta seninle evlenirken ondan önce geçmişin olduğunu biliyordu. Madem onun için sorun oluyor o zaman düşünseydi bunu. Yine de bence hep söylüyorum üslup çok önemli onunla öyle bir konuş ki sana kötü birşey söyleyemesin.

çok aşalıkça bir hareket eşinin yaptığı
bu kadar kınayacağı bir insan sa nasıl oldu da evlenip yuva kurdu o halde
YAZIKLAR OLSUN ERKEKLERİN BEL ALTI VURMA ÇABALARINA
ancak tavrını koymazsan devam eder bu böyle
evlenmişsin boşanmışsdın evliliğe adım atmış anlaşamamışsın. havai ve hovarda bir yaşam mı sürmüşsün ayrıca böyle olsa dahi o adımı atıp evleniyorsa o ÇENEYİ DE KAPATACAK ARKADAŞIM
gayet sert bir tepki vermen gerekiyor
sakın susup dinleme

Hadsiz !
Yerinde olsam ben geçmişimde utanacak bir şey yapmadım, ama illa da geçmişin geçmişin diyorsan kapı orda derim.

Siz eski nisanlınızdan ayrılmışsınız peki esiniz niye eşinden ayrılmış. Eşinizin mantığına ve size ettiği lafa istinaden söylüyorum, eşiniz kendiyle çelisiyor. Siz gecimsizseniz eşinizde geçimsiz demek oluyor yani.
Ayrıca yalan söylememişsiniz, gizlememissiniz, herseye kendi şahit olmuş ve sizinle evlenmiş , tavrında hatalı esiniz, hiç hakkı yok buna bence, geçmişi eşelemeyde.
Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Iste bende bunu anlayamiyorum.bu gecmisle ilgili imalar laf sokmalar..baskalarindan da duydum.sen bu kadini taniyordun herseyini kabul ettin simdi ne oluyor. Ne cirkin ne korkunc bir hareket.sen onu kandirmadin ki.neyin hesabini soruyor.cok çirkin esinin yaptigi.bir kavga sirasinda sirf canini yakmak icin yapıyor belli.sanki zorla evlenmis..

Esin donup kendine baksin once , kendiside bir evlilik yapip bosanmis ...
demekki onun cok kirli gecmisi varki herkesi kendi gibi biliyo.

Benim de eşiminde ikinci evliliklerimiz ..
Eşimin hayatında ilk eşinden başka bir çok kadın olmuş boşandıktan sonra ..
Benimse önce ve sonrasında ilk eşimden başka kimse olmadı hatta ilk flörtüm ilk eşimdi
Şimdiki eşim tartışmalarımızda ilk eşimi o kadar ama o kadar çok kıskanıyorduk ki resmen bana hayatı zindan etmeye başladı
Oysaki onun hayatında bir sürü sevgili,flört olmuştu
Ta ki bir an yeter artık diyip boşanma davası açmaya karar verdim ,onu sevmeme rağmen beni sanki çok kötü bir geçmişim varmış gibi hissettirmeye çalışıyordu oysa ki ben evlenmiş ve boşanmıştım sadece
O an anladı ki durum ciddi ve inanın bıçak gibi kesildi
Yaptığım blöf değildi çok ciddiydim ,ondan soğumuştum bu durum ıkı ay sürdü
Şimdi çok şükür çok iyiyiz ..ilerde ne olur bilmiyorum ama erkeklere kaybetme korkusunu vermek gerek
boşanmayı yaşamış bir kadın olarak zaten gözüm kara o da bunu iyice anladı

size tavsiyem eşiniz neden anlar siz daha iyi bilirsiniz ama bıçak kemiğe dayanmasın çünkü bir kadının canına tak ederse gözü iyice kararır o da bunu bilsin

herife bak herife
sen neden boşandın acaba demedin mi?
madem öyle evlenmeyecektin benimle böyle düşünüyorsan işte bu kapı bu da sapı demelisin
boşan ayrıl demiyorum ama korkutman sert konuşman lazım

her aşama da sürekli yanımdaydı, beraber güldük beraber ağladık.
hatta bunca şeyi atlatmamda bana yardımcı olan tek insan diyebilirim.
sorduğumda sen bilmiyormuydun dediğimde, net cvp yok konuşarak üste çıkıyor.
ailesini çok seviyorum hepsi Allah var çok iyi anlayışlı insanlar.
geçende bi tartışmamıza ablası şahit oldu ve kardeşine çok kızdı.
kendide ailesini sever sayar ama onlarada otoriterdir.

yemin ediyorum, beni üzen tek şey ayrılırken bile bana gaz verip
kendi tarafına çekmesi. senin gibi melek bi insan bununla evlenemez deyip
destek olup.biz evlendikten sonra hiç bir kusurumu bulamadığı için
kendi gözünün önündeki geçmişimi önüme koyması çok üzüyor çok.

kendisi de boşanmış biri değil mi madem öyle aynı şey onun için de geçerli demek ki eski eşi çekememiş onu siz de bunları hatırlatın. gerçi geçmişi yeniden gündeme getirmek zaten başlı başına hata ve siz bu hatayı yapmıyorsunuz ama eşiniz anlamıyor sizin dilinizden.

bence eşin fazlasıyla kıskanç biri kıskançlığı sevgisinin önüne geçmiş hala eskide kaldığına göre kabullenememiş daha yaşadıklarını geçmişi önüne ısıtıp ısıtıp getirme işlerini genelde bayanlar yapar ama anlamadım bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…