Eşiniz her tartışma da geçmişi yüzünüze vurup, sizi aşşağılıyor mu?

e sende rahatsızsın bu durumdan bence söyle o rahatsızsa söylüyoya sende söyle bence sana ağır geliyor olabilir ama belkide bunları duymaya ihtiyacı vardır şaka yapmıyorum ciddi söylüyorum ya bazen işe yarıyo çünkü

yaaaaa tabi tutuştu bence sen ara ne düşünüyosan söyle şuan tam sırası olabilir bence ağzını arıyo bide bu kdr kötümü tartıştınız ya beni sevmiyomusun diyecek kdr sevdiğinemi inanmıyor

bugün akşam artık bağırmadan çağırmadan güzelce konuşcam.öyle zoruna gidiyorki insanın
güzelce huzurluca geçinmek varken..onun aileside benim ailemde gözümüzün içine bakıyor ki
iyiler mi diye..onlarada günah değilmi..
ben ilk ayrılığımda babam kapkara oldu üzüntüden ona hiç kıyamıyorum.
geceleri önce Rabbimden sonra babamdan özür diliyorum sessizce..
Rabbimden layık bi kul olamadım diye, babamdan da ben istemesemde
başkaları yüzünden onu üzdüğüm için

adam senı sevıyor ama uzuyorda ona kesın ve net bır dılde sana verıcegım bu son sans demelısın .

haayatımda senı ıstıyorum ama benı uzen her fırsatta geçmişle canımı sıkan bır eş ıstemıyorum ..

sorunun her neyse gelıp guzellıkle derdını bana anlatabılen bır es ıstıyorum bunları yapabıleceksen bu sansı sana verıcem demelısın

bencede son şansı kullanmalısın :)

inşallah akşam böyle güzel bir dille konuşmayı deneyeceğim.
zaten msj atıp duruyor, cvp vermiyorum o korkuyu iyice yaşasın,
ben zor bi insan değilim, anlayışsız değilim, saygısız değilim,
insan kendi kendine zorla kusur bulurmu

yaaaaa tabi tutuştu bence sen ara ne düşünüyosan söyle şuan tam sırası olabilir bence ağzını arıyo bide bu kdr kötümü tartıştınız ya beni sevmiyomusun diyecek kdr sevdiğinemi inanmıyor

onu sevmiyormusum çünkü o erkekmiş, ben kadınlığımı bilip susup oturackmışım.
kocaya bağrılmaz, saygısızlık yapılmazmış bilmem neler
yani sevseymişim böyle olurmuşum..zayıf zihniyett

oldu bebem de sen beni aldatsan bile ben susucakmıyım ne kdr saçma düşünüyosun bende insanım zoruma giden bişey varsa ortada hakkımı ararım oldu sen yap yapacağını laf sok dur ben susayım öylemi hani benim mutluluğum de bence

O senın geçmişini yüzüne vuruyorsa oda sütten çıkma ak kasık degıl. Onunda ikinci evliliği demişsin. Sende onun geçmişine laf at. Kızı oldugu halde kadın seni başından atmış belli de. Aynı sıkıntıyı oda yaşasın. Allah allah. Cahıllıkte son nokta. Aynaya bakmaz sağa sola laf atar tıp.

Ewet utanmıyor, şimdi dicem ki sende onun yüzüne wur aynı şekilde.
Bu sefer iş büyüyecekk..
Kadınların sesi çıktı mı zaten iş daha çok büyüyor..
Aslında bilselerdi, biz kadınlar olmasak onlar bi hiçç !!!!
Allah akıl fikir wersin ne diyim, sabır wersin..
Dewamlı onunla konuşmaya çalış sakince..
Böyle yaparak ewimizde tat bırakmıyorsun de..
Bu mu istediğin de..
Belkide diyosundur ama gerekirse defalarca de ..
Odun bunlar kalın kafalı anlamıyorlarrr kii biziii

içimde biriktirmek istemiyorum
ama benimki biraz geriden geliyor
kendi eski eşi hakkında atıp tutuyordu
vay be diyodum eskiden ne kötü biriymiş kadın
ama şimdi diyorum ki demekki buda az değilmiş

mümkün değil asla alyamacaklarda
benim yapıp yapıp sonra üzülüyorum diyor ya
ee sen yaparken beni üzmüyomusun
sonradan çok pişman oluyormuş.

mümkün değil asla alyamacaklarda
benim yapıp yapıp sonra üzülüyorum diyor ya
ee sen yaparken beni üzmüyomusun
sonradan çok pişman oluyormuş.

Al işte..
Pişman oluyorumun arkasına sığınıyor..
Çok kurnaz bunlar..
Umarım zamanla aşarsınız bu durumu

kendince onun savunduğu tek şey, kız bunun peşindeymiş zaten sonra 4 ay içerinde her şey olup evlenivermiş,
e tabi geç anlamış kadının böyle kötü oldugunu çocukta olunca çekmişmiş..ayrılınca hayatına kimseyi almamış ta ki beni görene kadar
bunun en büyük sıkıntısından biri benim nişanlanacağım adam bundan önce..eee zaten sen yanımdaydın desteğimdin,
ayrılmam için onca cesaretlendirdin şimdi ne olduuuuu yazık ya

Kesin yalan. Adam koşmuştur peşinden.

Bende boşandım, yukarıda kırmızı ile boyadığım yerdeki yazdığın şeylerin aynısını yaşadım yaşıyorumda.
İnsan çok üzülüyor, haketmeyip yaşadıklarını hazmedemiyor. İyi olmak herşeyi çözmüyor işte. iyi olunca sonsuz sabırlı oldukça karşındaki kıymet bileceğine sınırını zorluyor. Benim boşandığım insan, kusur bulamayınca bana, taaaa sevgili oılduğumuz dönemden telefonun bozukluğundan kaynaklı birşeyler bulmuştu yaaa bunlar kendi içlerinde sorunlu insanlar bence.

ALLAH İYİ İNSANLA HAYIRLI İNSANLA YUVA NASİP ETSİN HERKESE.. HAYIRSIZI ÇOK ZOR.

Canım valla o kadar çok üzüldüm ki yaşadığına. Allah yardımcın olsun. Eşinin içine hidayet versin Rabbim.
İnş sorunları çözüp aşarsınız.

Zayıf noktanızı eline neden verdiniz, bu lafların sizi incittiğinin çokça farkında...
Bu gibi saldırılar, tartışmanın boyutunu çok bambaşka yere çekiyor ve kişi, geçmişte ki bir şeyi kusur görme haddine sahipmiş ve herşey ondan kaynaklanıyormuş gibi bu tarz şeyleri kullanarak "haklı" duruma geçtiğini düşünüyor.

"Eski eşinle de bu nedenle ayrılmışsınızdır, sana nasıl katlanmış" boyutuna bile çekilebilir zamanla. Detay bilmek lazım, tartışma neden çıkıyor, kim haklı, ne zaman bu cümle söyleniyor, tepkiniz ne oluyor, siz daha önce böyle bir şeyle eşinizi itham ettiniz mi vs. vs.

İkinci evlilik olmasa da, pek çoklarımızın evliliğinde bu tarz olaylar şöyle de çıkabiliyor "Ailen sana nasıl katlanmış, eski erkek arkadaşlarından neden ayrıldığın belli oldu, filanla arkadaşlığının bitmesinin nedeni belli" vb. gibi. Aslında basit, bu cümle söylendikten sonra mümkünse gülün ve "Tartışma seni korkuttu herhalde. Haksızlığına paravan aramaya başladın. Böyle çirkinleşmek istiyorsan ben seni yalnız bırakayım, kendinle tartış." deyin ve terkedin ortamı. Her tartışmada bu söz geçer geçmez "Çocuklaşmaya başladın yine. Önce ki evliliğinde yaptığın hataları bizim evliliğimizde yapmana müsaade etmeyeceğim. Çünkü sana olan sevgimde merhamet de var, anlıyorum ben seni" deyin ve yine orayı terkedin. Her bu cümle patlak verişinde tartışmanın uzamasına izin vermeyin ve biraz üstten konuşun "Tatlım böyle yaptın mı beni incitmiyorsun, inan sana merhamet nazarıyla bakıyorum. Çünkü yaralı bir geyik gibi saldırmaya, beni de yaralamaya çalışıyorsun ama bu işe yaramayacak. Çünkü ben evliliğimin neden bittiğini biliyorum. Aynısını bana senin de yapmana müsaade etmeyeceğim, korkma. Sen de benim gibi olgunlaşacaksın zamanla" deyin ve duşa girin, dışarı çıkın, başka bir alana geçin, sizi takip edip tartışmayı sürdürmek isteyecektir, izin vermeyin asla. Size ulaşamayacağı bir yere kaçın ve biraz zaman geçirin orada. Çıktığınızda da hiçbir şey olmamış gibi bir işin ucundan tutun. Herkes sakinleşene kadar.
Bu bir süre böyle devam eder. Zamanı geldiğinde ki hissedersiniz bunu, küçük bir tartışma patlak verdiğinde sakin kalmaya çalışıp, "yalnızca sorunu konuşalım olur mu? Saldıracaksan, bu konuşma burada bitsin. Çünkü beni değil kendini yaralıyorsun. Beni bu sözlerle incitebilmen mümkün değil. Eski eşim de aynı senin gibi böyle aşağılar, saldırırdı. Ama sanırım onu asla senin kadar sevmemişim ki, bir çırpıda bitti kafamda. Sen değişene kadar ben sana yardımcı olacağım. Böyle saçma şeylerle tartışmaları sabote etmene, kendini incitmene müsaade etmeyeceğim" deyiverin. Fevri değil sakin kalın. Zor biliyorum ama imkansız değil. Eşinizin herhangi bir tartışma esnasında bunları zaten söyleyeceğini bilerek kafanızda hazırlanabilirsiniz herşeye. Yine de sonuç alamazsanız bir süre sonra şu adımlardan biri geçerli olabilir;

- "Deli Deliyi Görünce Sopasını Saklarmış" ; Her tartışmada ondan önce "Anladım artık, meğer o kadın senden neler çekmiş. Demek evliliğin bu ve benzeri karakterlerin yüzünden bitti. Allah'tan ben hatalarımdan ders almışım da seni sabredebiliyorum. Hiç bana saldırma, sonuçsuz kalacak, ben duşa giriyorum. Aferin sana! yaptığını düşün şimdi"

- "İthamı alaya alıp değersizleştirme" ; Kumandayı mı düşürdünüz, yemek mi yandı, saçınıza tarak mı takıldı=) eşiniz yanınızdayken bu durumla çok eğlenip "Hey baksana, sanırım önce ki evliliğim bundan bitti, ne dersin?" deyip gülün. Tartışma esnasında değil, çok komik bulunabilecek, değersiz şeylerde. Normal zamanlarda. Komik olan, değersiz bir olayın üstüne durumunuzla eğlenin. Sizin için hiç de mühim olmadığını, söylediği şeyin anlamsız olduğunu gösterin ve bıktırana kadar uygulayın. Yalnız bunda üslup önemli. Ayrıca ya üstte ki ya bu maddeyi uygulardım. Hepsi bir arada anlamsız oluyor.

Bu pek çok evlilikte olur. Benim evliliğimde başarıya ulaştığım, herşeyi denedikten sonra "alaya alıp değersizleştirmekti". Ben o kadar eğlendim ki durumun kendisiyle, beni yargıladığı şeyden vazgeçti. Sizin ki daha zor, bir önceki evlilikle suçluyor sizi. Ama yine de kararlı kalırsanız, başarırsınız. Sonuçta doğru değil, değil mi? Üslup çok önemli. Umarım başarıya ulaşırsınız.

İlk evliliği bence bu çatal dili yüzünden bitmiş olabilir.Pek geçinmeye gönlü yok gibi konuşuyo Allah yardımcın olsun tavırları çok yanlış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…