Eşiniz kendi ailesiyle çok konuşur mu?

Görümcesine cahil kültürsüz diyen üyemizin sevmediği görümcesinden ne farkı var allah aşkına? Görümcesi her gün kendinden büyüklerle dedikodu yapıyorsa üyenin kendisi de bu sitede 7/24 görümcesinin veya annesinin dedikodusunu yapıyor. Birini eleştirirken yüzünüz olsun aynısını ben yapıyor muyum yapmıyor muyum diye bir düşünün yahu!

Bunları demesinin nedeni , " eskiden abinin yüzü hiç gülmüyordu , şimdi çok değişti " diye söylemeniz olabilir.

Teyzemize ne laf söyledi merak ettim. Teyzem kendi halinde diyorsunuz ya, gözünüzle gördüğünüz bir olay mi oldu ?

Ilk başta size samimi , iyi davranan biri birden bire nasıl değişir ? O zamanda sonuçta abisi vardı, abisine eştiniz.

Benimki aramaz annesini bacisini .Buz gibi bir yapisi vardir . Onlr ararda konusturusa konusur .Ben konusuyorum gorumcemin biriyle .Hergun olmasa da iki gune bir .Birsey olsa bana mesaj atıyor tabi az garibiz biz .Diger ikisine ayda bir falan ararim . Gorumcemle ozel birsey konuscaktik esime markete gidince ararim ben dedim .Bazen sen gelin gelmedin ben damat gittim diye düşünüyorum dedi

Nasil nişan pastasiymis ki bu arkadaşım .. Gorumcen neden yememiş , kenara koymuş.. inanilir gibi değil...

Nisanimizda , düğünümuzde ikram pastamizdan yemeyenleri özenle takip edip bize kimler tavır takiniyor bulabilirmisiz demek ki. Kultursuzlukten bilemedik ...
Hiç belgesel izlemiyoruz ki...!

Ben cidden anlamıyorum ne oluyor evlenince? Adam tamamen size mi ait olmalı? Onu doğuran, büyütüp besleyen, hayatı boyunca hep yanında olan ailesi onlar ya. Kardeşi, anne ve babası... Neden görümce sizi kıskansın? Kocanız onun abisi, doğduğu günden beri yanında olan insan. Siz kimsiniz peki? Eşi ama sonradan hayatına giren bir insan. Aile kurduğu insan ama herkes neden sınırını bilmez ben anlamıyorum. Abisiyle konuşmak istediği zaman size mi soracak? Sizden mi izin alacak? Kaç senelik abisiyle olan ilişkisini kim bilir kaç senelik karısı mı düzenleyecek, ayarlayacak? Kız abisiyle konuşmak istiyor, belki çok seviyor, belki abisi onun kahramanı, size ne bundan? Neymiş kıskanıyormuş, rekabetmiş. Yahu sizin neyinizle rekabet etsin ki, o kız kocanızın kanı, canı. Ama siz rekabet ediyorsunuz herhalde kendinizce, kıskanıyorsunuz. Kıskanmayan insana batmaz çünkü böyle şeyler.

3-5 senelik insanlarsınız, kocalarınızın hayatına sonradan girmişsiniz sonuç olarak. Sizin yeriniz ayrı, ailesinin yeri ayrıdır. Sizin aranızı bozmaya, sizi boşatmaya çalışmadığı sürece şu aile ilişkilerine karışmayın ya. Kimse kimseyi leyleklerden toplamadı, siz de konuşun o zaman devamlı ailenizle. Ne görümceymiş arkadaş... Abim yok yani bi görümce adayı değilim ama resmen paylaşamıyorsunuz adamları. Sizce bu duygu normal mi?

Kaynananla konussaaa bu sefer de o ana kuzusu olurdubnm de gorumcem var. Ama soyle dusunuyorum ben sonucta ailesi eşin ailesinden vazgecmicene goree. Alistirmaya calis kendini.hee baktinn gorumcee farklii iş işlerinize karismaya basliyor vs. O zaman cek esini kenara su kardesine ceki duzen ver de ama sert bi sekilde degil gayet alttan alttan birden tepki verince otomatikmen yediremiyo kardesi nasil olsa

Bence durduk yere ters gitmemiş.
Başta kıskanmayan insan birden durduk yere kıskanır mı?
Hiç düşünüp irdelediniz mi?
Siz kıskandırmaya çalışmış olmayasınız bilerek veya bilmeyerek.
Son paragrafınız zaten resmen sidik yarıştırdığınızın göstergesi.
Ben görümce değilim, görümcem de yok. Kızkardeşimin eşi gelip bunları anlatsa durduk yere yok kardeşini değiştirdim, adam ettim bilmem ne, onu savurum açık ve net.
Nişanda abisine kızmış o yüzden yanımıza gelmedi diyorsunuz.
Kızdığı kişi abisi, siz de abisiyle yanyanasınız o yüzden yanınıza gelmemiş olabilir mi?
Abisiyle sonra aralarını düzelttilerse sizi alakadar eden bişey yok bunda.
Teyzenize ne dediği önemli, ama yazmamışsınız dediği şeyi, bu da acaba kim haklı diye düşündirüyor insanı.
Çok kötü bişey söylese eminim yazardınız gibi geliyor.

Onlarda bir nevi kültürel şeyler ,hele müge anlı kışın her izin aldığım dönem zevkle izlerim :) birde Zuhal topal :) :)

Sizde habire nispet yapip, övünüp durmayin. Yok onu almis, yok bunu almis, yok ben degisttirdim onu... Abim filan yok olsaydida habire arayip durmazdim ben ailemi dahi oyle cok sık arayan, surekli konusan bir tip degilim ama sirf bu hareketlerinize uyuzluk olsun diyede rahatsiz ederdim. Ben gorumcelerime esimle aramizdaki seyleri anlatmam, sorulursa muhabbeti gecerse ve benim icin bir sakincasi yoksa detay vermeden ustunden anlatirim kimsede cok özelimi, evimin icini soramaz zaten. Sizde biraz sınırınızı, konustugunuz seyleri bilin sonra mesafe koyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem gorumcesi olan, hemde abisi olan biri olarak soyluyorum ki, asil kiskanan sizsiniz bence. Abimi istersem her saniye ararim. Karsimdaki de su tavirla benim gozumde sadece "gelin" olabilir. Gorumceminde esimi kac defa aradigi ne konustugu umrumda olmaz. Cunku bi mesele varsa mutlaka banada anlatir. Bu yuzden bende onun "abla"si olurum. Cok fesatca bi anlatim olmus. İnsallah eksik veya yanlis anlatmissinizdir kendinizi.

Evlendiniz diye kocanız malınız olmadı hanımefendi. İster arar ister mesaj atar.

bence görümcenizi evlendirin. benim de görümcem var. biz evlenmeden önce evlenmiş. hiç aramızda öyle şeyler olmaz. bir kız bir erkek başka kardeşleri yok zaten.

İnanın haftalardır hergün ana sayfamda yeni konunuzu görüyorum. Allah'ın her günü buraya konu açıyor, sayfalarca konu götürüyorsunuz. Hiç bir konunuzu da okumuşluğum yok, ama artık " kimmiş bu üye yahu" dedirtip bu konunuzu okutturdunuz bana, çünkü site resmen sizi ve konularınızı gözüme gözüme sokuyor. Konuyu okudum. Görümcenize saydığınız " hep dedikodu yapıyor, hep evde oturuyor, ama kitap okusun, ama kültür yapsın, hep boş işle uğraşıyor" vs vs yazılarınıza güldüm. Siz kendinize hiç bakmıyor musunuz? Hergün saatlerce buradasınız, buraya bağımlısınız, konular belli ki bu ayarda, yani dedikodu, kıskançlığınız vs... Gelmiş burda görümcenizin, değil bizi, sizi bile ilgilendirmeyen hayatının dedikodusunu yapıyorsunuz. Arkadaşlar her şeyi söylemiş, ben de onlara katılıyorum. Kendinizi görümceyle kıyaslayıp, görümcenizi kıskanmayı bırakın. O kız evlendiğiniz adamın canı kanı, hazmetseniz iyi olur. Görümceyi takıntı yapmışsınız, her halinizden belli. Görümceye saldıracağınıza kendi kendinizin kültürünü geliştirin bence. Öğretmenim öğretmenim diyorsunuz, daha düzgün yazamıyorsunuz. Şu konuda hak verilecek hiç bir yanınız yok. Allah görümce hanıma sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…