- Konu Sahibi sevgideniz
-
Canım iki yıl ne ki geçer, bak bir eviniz olacak fazla maldan zarar gelmez. Annenlerin apartamanı iyi de eşin rahat edebilir miydi orda bunu da düşün. İnan kazandığın bir yatırıma gidiyorsa hiç üzülme senin sonuçta.Bende okudukça morelim bozuluyor şu evin kredi borcu bitsin diye dua ediyorum bu kredi olmadan çok rahattık vallahi kiracı olmayı özledim 2 yıl kaldı bana kalsa ev olmasada olurdu annemlerin apartmanı nasılsa miras kalacak para konuşuna uyuz oluyorum
valla ilk mesajımın espirili olduğunu 14 kişi kabul etmiş,okuyup da gülüp geçenleri hesaba katmıyorum,çünkü ööle olmalı ki sizin haricinizde kimse buna hindi gibi kabarıp, bana efelenmeye kalkmamış!!!.bööle olması absürt olurdu herhalde,çünkü herkes -siz hariç-bunun gülüp geçilmesi bir konu olduğunu kavrayabilmiş.kanımca sizin de kavrama probleminiz yok,sadece burada artistlenip bir şeyler yazmak için bazı yerlerden pick-up yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum.
fatura ve evin idaresi ya da başka diğer ev işi paylaşımı konusunda kendi evimden size bir örnek vermedim ki siz benim ev içi durumumu nereden biliyorsunuz da burada başımıza evlilik uzmanı kesiliyorsunuz?ve evet,benim hayatım eşim ve çocuklarımın üzerine kurulu.diğer milyonlarca türk kadını gibi....sizin başka fantastik ilgi alanlarınız varsa ne diim?marjinalsiniz,bravo...biz sizin çağınızı yakalayamıyoruz!
harçlık olayı da diğer mantıklı arkadaşlar gibi benim de tuhafıma giden bir olay,bunu da zaten ilk mesajımda gene kavramış olmalıydınız...ama eğer anlamadıysanız,yardımcı olayım;harçlık,çocuğa verilir,yetişkin bir bireye değil!anlamadığınız bir nokta varsa,sabırla değişik bi şekilde tekrar anlatmaya hazırım.
yanlız anlama ve kavrama probleminiz yok da bu tip birşeyle sivrilmeye çalışmaksa derdiniz,bu size yazacağım son cvp,lütfen fikirlerinizle populer olmaya çalışın,sağa sola efelenerek değil....mutlu ve esen kalın.
valla anlamak ıstedıkten sonra anlarsın anlamazsanda anlamaz geçersın konuyu uzatmaya gerek görmedım bu arada anladımmmm
Tiryandafila sana ilk kez katılmıyorum, bazı erkekler para nasıl idare edilir bilmiyor uğraşmak istemiyor. Benim babam da anneme verirdi bütün kazandığını, annem faturalar, giderler, alışveriş vs öder kalanıyla idare etmeye çalışırdı. Eğer bunları babam yapsaydı değil bir maaşla on maaşla geçinemezdik. Çünkü örnek babam gider hiçbirimizin yemediği bir meyveden 3-4 kilo alır, eğer o hafta annem yoksa bütün maaşı birkaç günde bitirir, elektrik, su, telefon gibi faturaları ödemez, bankada asla sırada beklemez, haliyle geçinemez. Annem çalışmadı ama hem evin geçimi hem ev işleri sorumluğu hep üzerinde oldu. Ama en azından babam hiçbir zaman ben para kazanıyorum gibi bir şey demedi ve bu harçlığın bir ay idare et durumu olmadı. Herkesin kendi düzeni belki bu annem için daha zor ama kendini öyle daha rahat hissediyor.
Bizde de önceleri hesap işi eşimdeydi, tabi o zaman aile sorunu yoktu. Kira, faturalar, kartlar herşeyle eşim ilgilenir bana harçlık verir ama tabi bittiği zaman öyle ayda şu kadar değil, inan o zaman acayip rahattı benim için. Şimdi ailesiyle aynı şehirdeyiz, asla öyle birşey yapma lüksüm yok, kendi kartımı ödüyorum, kirayı ben ödüyorum kalanını biriktiriyorum, tabi bu akıllanmış halim. Yoksa eşim benim maaşımla geçinip kendi maaşını ailesine verme düşüncesinde. Bu da beni deli ediyor.
Bir erkeğin kadın kadar evi idare edebileceğini ben de zaten düşünmüyorum, devamlı kadın işleriyle meşgul olan ve karışmayı seven tipler hariç. Burada mevzu kadının evin sorumluluğunu alması değil ki, kadın fatura yatırma, dışarı çıkma özürlü mü, tabi ki çıkar faturasını da yatırır, alışverişini de yapar. O zaman şu da bir gerçek ki, nasıl fatura vs işlerin erkeğe yüklendiğinde ağır olduğunu iddia ediyorsak, o zaman bütün bu işlerin sadece her zaman bayana yüklenmesi de ağır değil mi? Bu da bir tercihtir tabi, kadın hayatından memnunsa ve zor gelmiyorsa böyle yaşar, kimseye verecek hesap tabi ki yok.
Benim vurgulamak istediğim kadın birşeyden anlamaz, fatura bile yatıramaz değil, erkeğin evden bir haber yaşamasının, eve gelen faturayı yatırmasını geçtim (kim uygunsa o yatırır) faturadan haberi olmaması, kısaca eviyle neredeyse bir bağı olmaması , ayrıca erkeğin bütün parasını kadının eline sayması (eşine paranın büyük kısmını verebilir ama cebine de yeterli derece de para alır heralde, karısından mı isteyip duracak) bana ters, böyle bir erkeği geçtim, böyle bir evliliğin bana göre anlamı yok, bana göre !
kart bende....o çalışıyo ama ben ona harçlık veriyorum
konu sahibi arkadas birturlu gelip yazamadi konusuna,bazi arkadaslar esinin maasini hayat standartindan bahsetmis.bizde ayi zor gecirenlerden ve kenara koydugumuz 3-5 kurusla ev alma derdindeyiz.ev,kredi arastirmasi yaparken,
bakin tesadufen ne buldum.
http://www.kadinlarkulubu.com/emlak/352084-nasil-ev-alinir.html
Bişi itiraf etmek istiyorum; ben eşimden harçlık almaktan çok hoşlanıyorum :))))
Maaş kartım bende, cüzdanımda para var ama o istisnasız her sabah çıkarken paran var mı diyor, ben de boyun büküp idare ederim diyorum (param var halbuki) o da sembolik bir miktar çıkarıp veriyor
Böyle evcilik oynuyoruz işte
Babam harçlıklarımı aylık verirdi, evlenince de herşeyimiz ortak zaten :) Onun da para vermek hoşuna gidiyor herhalde, aldığım parayı mutfaktaki kumbarama atıp bazen en sevdiği pizzadan söylüyorum, akşam yemeği de kolaylaşmış oluyo böylece
Tatlım senin hoşuna giderek yaptığın birşeyse amanna!
Gün gelir benimde hoşuma gider eşimden harçlık isterim..
Bundanda gocunmam..Fakat buna mecbur tutulan kadınlar,
kadının eşine bir çocuk gibi muhtaç olması,boyun bükmesi gerçekten içler acısı..
ve buna rağmen çok çok normal miş gibi,'eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz' gibi bir başlık açılıp yorum beklenmesi çok komik gerçekten..
Senin yaptığın hoşuna gittikten sonra hiç bir sorun yok ki..Sonuçta haşlık istediğin ve bundan zevk duyduğun kişi eşin:)
Bak bende özendim şimdi sana:)
Akşam kocacığımdan bir miktar haşlık isteyesim geldi
Bişi itiraf etmek istiyorum; ben eşimden harçlık almaktan çok hoşlanıyorum :))))
Maaş kartım bende, cüzdanımda para var ama o istisnasız her sabah çıkarken paran var mı diyor, ben de boyun büküp idare ederim diyorum (param var halbuki) o da sembolik bir miktar çıkarıp veriyor
Böyle evcilik oynuyoruz işte
Babam harçlıklarımı aylık verirdi, evlenince de herşeyimiz ortak zaten :) Onun da para vermek hoşuna gidiyor herhalde, aldığım parayı mutfaktaki kumbarama atıp bazen en sevdiği pizzadan söylüyorum, akşam yemeği de kolaylaşmış oluyo böylece
Helal olsun ya bu yorum cok hosuma gittiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?