Eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

Benim anlamadığım herkes yaşantısıyla mutlu mesut yaşasın gitsin.
Kocasına harçlık verenlerden neden bu kadar rahatsız olundu anlamak mümkün değil.
Bizim evimiz,düzenimiz böyle değil der geçer gidersin.Her ailenin düzeni türlü türlü.. Ne cesaret burada binlerce kadının kocasına laf etmek,ne büyük hadsizlik..Hayretler içindeyim..
Ben karısına değer veren karısının ihtiyaçlarını anlık acil sorunlarını dikkate alan her erkeğe sonsuz saygı duyuyorum.Keşke herkese Allah öyle koca nasip etse.
Parayı gıdım gıdım koklatan erkekten de ben nefret ediyorum,para isteten erkeği bende erkek olarak görmüyorum.Böyle mi demek gerekiyor şimdi?
Bence türlü türlü aile ilişkilerini soğan erkekliğe,ne bileyim köpekliğe vs getirmek hiçbir kadına yakışmıyor.
Ben zaten kocamın çalıştığı kazandığı parayı kocama harçlık veririm öteki kocasından haftalık on lira harçlık alır.Beriki paranın yüzünü görmez adam cimridir ,diğeri kocayı sömürür adamdan gizli paralar biriktirir..
Kocasından harçlık alan kadında süs köpeği o zaman ?
Biblo gibi evde otursun koca hem işte hem sokakta hem çarşıda hem pazarda kadını kafesinde koruyarak yaşatsın.
Paleolitik devrin üstünden onbinlerce yıl geçti..

(kadın fahri çalışan :86: hiçbi zaman para kazanmaz yaptığı işten..)

bana kalırsa,
kim bütçeden daha iyi anlıyor ve idareyi daha iyi beceriyorsa,para onun kasasındadır..
kadını erkeği yok bu işin..

kelimesi kelimesine katılıyorum size.
aman aidat geldi aman kred akrtı borcu,alışeriş ,elektrik ,su vs.ooo
bunlarla kafamı yoramam.uğraşamam.kolay işler değil bunlar yani.marifetmiş gibi anlatılıyor ama
marifet değil bu işleri üstlenmek...

Konuyu açan arkadaş baya bi hava atmak istemiş sanırım. 300 lira harçlık artı kredi kartı kullanımı yetmiyorsa pes cidden. Çalışan bayanların hergün dışarda olmaları sebebiyle türlü harcamaları olmasına rağmen çoğu bu kadar harcamıyordur eminim. Artı aynı durumda olsam yetmiyor falan diye asla para isteyemem, eşimden para isteyemem zaten hiç istemedim. Hiç şunu al bana demedim diyemem ben Bekarken babam harçlığımızın üzerine ismimizi yazar masaya bırakırdı hiç para ver, harçlığım bitti demedim...evlenincede çalışmadığım dönemlerde bile istemedim eşim bırakırdı cüzdanıma. Hatta varsa param dün verdiğin duruyor der almazdım ben. Şu an çalışıyorum eşim genel giderleri karşılıyor ben kendi ihtiyaçlarım haricinde kalanı biriktiriyorum falan...maaşımı eşime vermem, ortak kasamız falanda yok. Eşim fatura taksit v.b. onları halleder eğer parası bittiyse ve ödenecek bişey varsa söyler veririm. Herkes kendi parasını harcar bizdede böyle ilginç gelebilir size. Ortak birikimimiz var ama...kim parasını artırdıysa koyuyor üzerine. Etliye sütlüye karışmayan erkeği şahsen bende erkekten saymam. Bu benim düşüncem bu işler erkeğin işidir, faturadan haberi olmayan karısından okul çocuğu gibi harçlık alan erkeği ben erkek gibi göremem, saygım olmaz o adama. O zaman erkek sadece çalışsın getirsin, otursun yesin ne nerden geldi, nereye ne gitti bilmesin...Bence ufak nüanslar vardır evlilikte o dengeleri korumak lazım. Herkesin bir rolü var, roller karışmamalı.

ben eşimdem harçlık alırım haftada 100 milyon bırakır ama evin faturaları hariç başka bişeye karışmaz market pazar yiyecek içecek alışverişini ben yapıyorum arada büyük alışverişede çıkarız o öder oğluma yada bana giysi alınacaksa yine o alır tabi bende hepsini harcamam biriktiririm

Son düzenleme:

offf offf ınsanların bu kadar kavgaya meyıllı sataşmaya aklınca kafaya almaya meğıllı olması anlamamışsa neyse deyıp başka yazıları okuyacağına böle ufak tefek kı anlaşılamayacak bışey varsa okuyun geçın arkadaşlar cıks mıks... esprılerı asıl çözülmesı gereken vakaa bunlar....

bu arada kafeın fazla tuketeceğıne portakal suyu ıç vıtamınsızlık olabılır sorunun

Son düzenleme:
İnanırım..Kendi kendinize anlattığınız için size normal gelecek o mesajınız haliyle.

aklınca laf mı koydun böle laf atışmalarını bende sana laf çarptımm trplerını ben ılkokulda bıraktım sen kendınce laf attın öne geçtın amannn aferın benım ıçın çok önemlı değerlısın bak ne kadar üzüldüm yorumunaa .......ya sız nasıl ınsanlarsınız hayata ınsanlara laf koymaya o küçük hılelı ama mantıksız laflarla kafayı takmaya ne lazm var ya...
sızın yerınıze kendımı koyup"ALLAH korusun"dıyelım 1 2 dakıkalığına bı forumda anlayamadığım bı mesaj var kafayı bu kadar takıp ucuz laflar koymaya tenezzul etmem demek kı anlayamadığım bı kuyruk acın var bana yada ınsanlara

Son düzenleme:
İnanırım..Kendi kendinize anlattığınız için size normal gelecek o mesajınız haliyle.

kendı kendıme yada başkasına o benım sorunum benı ılgılendırır benım kaale aldığım forumda çok ınsan var...
aman lütfen siz anlamayın benım yazılarımı okumayın geçın bu kadar basıt çözüm .kazara başka arkadaşlara yorum yaparken benım yorumumu görürsenız okumayın ayyy valla bı mesaj altı üstü abartma konsunda da uzmansınız sız kendı kendınıze çalıp dinleyın sıze ıyı eğlenceler...

nerde arızalı tip var benı bulur bu hayatta ...ama kötü ınsanlar olmasa ıyılerın kıymetı bılınmez.....

aslında sıze cevap yazmak bıle kendıme hakaret etmek ama bırının sıze hadsizlığınızı yüzünüze vurması gerek yalnış taşa çarptınız hanımefendı.......

Son düzenleme:
Bravo Derinss

Yazan kişi anlatamazken sen anlattın helal sana

Çok şükür anladık :))

yazan kışı zaten ahhh bu anlayamayanlar anlasa dıye ölüyordu.ben anlama özürlü değılım ama galıba senın anlamaya yönelık özürün var.noktolama ışaretı koymayınca mı anlamadın hayyy ALLAH çok üzüldüm bak şımdı.....

BANA KAFAYI TAKMIŞ CANI SIKKIN SATAŞACAK 3 4 ARKADAŞ LÜTFEN SATAŞACAK BAŞKA DAHA KOLAY LOKMA OLACAK KIŞI ARAYIN HAYATTAKI EZILMIŞLIĞINIZI KOMPLEKSLERINIZI BI MESAJI BAHANE EDEREK MESAJDA KÖTÜ IÇERIKLI OLMAMASINA RAĞMEN SIRF FUTBOL MAÇINA MAÇ YERINE KÜFÜR ATMAYA GIDEN erkekler gıbı olayın yanı forumun amacının dışında ....KONU açan arkadaştan özür dılerım ..... mesaj yazıp,. bı kaç noktalama ışaretı koymayı sevmedım koymadım dıye kendıne vazıfe eğlence yapan kışılere prım sebeblenme çıkardığım ıçın özür yaaa boşuna mı diyorlar ..
kadın kadının en büyük düşmanıdır....

Son düzenleme:
Ya sıkma canını yazdıklarında anlaşılmayacak bir şey yoktu gayette güzel anlatmıssın...

Ya sıkma canını yazdıklarında anlaşılmayacak bir şey yoktu gayette güzel anlatmıssın...

SAĞOL ... ınan kızmak değılde onların hangı ruh halıyle bu mantıksızca sağlıksız yorumları yaptığını anlamaya çalıştım ama gerek yok hayat bu her çeşıt ınsan var buda hayatın bır parçası sanırım

ben ogrenci kredisi aldigim icin para ihtiyacim hic olmuyor masraflarima bu para fazlasiyla yetiyor, yazin da kendim calisiyorum zaten...
ama calismadigim ve okula baslamadigim zamanlarda da harclik muhabbetine hic girmedik...
internet bankaciligini kullanarak ben esimin hesabindan kendi hesabima ne kadar istiyorsam para aktarirdim, sonra banka kartimla da kullanirdim...
ondan hic para istedigimi hatirlamam yani...

Son düzenleme:

Demek ki sizin hayatınız sadece sizden ve çocuğunuzdan ibaret, eşinizin başına birşey gelme olasılığı hiç yok, demek ki bu adam başına birşey gelse karısının peşinde koşacak harçlık diye.
Ayrıca erkek zaten adam gibiyse, karısının ve çocuğunun her türlü ihtimalini düşünerek yeterli derece de parayı sağlar, bütün parayı eline sayması gerekmiyor.
Bütün faturaları yatıran erkeği köle gibi gören arkadaşlarında, karısının eline ne var ne yok sayması ve üstüne harçlık istemesinin kölelik olarak görmemesi hayli ilginç, acaba hangisi kölelik.
Şükür ki, ben de eşim de birbirimizden harçlık almıyoruz, faturalarımızı da büyük bir zevkle beraber yatıyoruz, alışverişimizi de büyük bir zevkle beraber yapıyoruz, garibanım bana harçlık harçlık diye yalvarmıyor benim eşim.
Kadının hakları olduğunu savunanlar, kocasından harçlık almasını tuhaf karşılayanlar, erkeklerle yarışa girenler, erkeklik fatura ödemekle olmuyor diyenler, maşallah erkeklerin tepesine çıkma çabasında bence, çünkü onlar kadının harçlık almasını anormal bulurken, erkeğin harçlık almasını gayet normal buluyorlar ! Ve fatura ödeyen erkek, eviyle ilgilenen erkek köleymiş ama karısının eline bütün parayı sayan, fatura ödemeye bile parası olmayan (olsa öderdi belki), karısından harçlık alan erkek köle değil öyle mi, ilginç!
Bence de herkes kendi memnun olduğu halinde yaşamalı:79:

Çoğunluk anlamadığına göre özür bizde değil sende!

Haddini bilde konuş terbiyesizlik yapma.

Noktalama işaretlerini koymazsan başkası koyar işte öyle

bize hakaret ettin ''derinss'' arkadaşımızada teşekkür etmelisin

senin anlatmayı beceremediğin ilkokul 2.sınıf yazım şeklini zorda olsa bizlere aktardı.

Hem sen daha kendini ifade etmeyi beceremezken,

2 kelimeyi bir araya getirip toparlayıp yazı yazmayı bile layığıyla başaramazken.

sen kim oluyorsunda benimle böyle konuşuyorsun.

Şuursuzca davranma,hadi başka kapıya...

Son düzenleme:
her lafa verecek cevabım var ama lafa bakarım laf mı dıye lafı söleyene bakarım ADAM MI dye ben senın gıbı kışılere ölee bı cevap verırım kı ama mesajından öfkenden ne kadar kalıtelı olduğun bellı bana hıtaben yazma bende sana sakın benım cevaplarımı gördüğün yerde okuma olsn bıtsın uzatma sıkıldım saçmalamandan.....

Survivor fazla izliyorsun anlaşılan klişeleşmiş sözleri kurduğuna göre
Nihat doğan misali ahkam kesme bana...:86:

Öfke abidesi , ilk mesajında ki uslubunla karekterine noktayı koydum.

Bana kaliteden bahsetme....

10 fırın ekmek yemelisin!sonra karşıma geçmelisin

ha birde yazım kurallarını çok çabuk öğrenmelisin fecii bir durum!

Son düzenleme:
nıhat doğan mı komıksın demek kı olduğunu bıldığıne göre sıkı takıpçısısın 40 fırında yerım 50 de ben çocuk değılım senınle laf yarışına gırmek saçma tamam ben kötüyüm lkokul 2 dedın yaa 1 olsun yeter kı sana cevap vermek zorunda bırakma lütfen bana gıcık kap kapma sev sevme amaaaa bana hıtaben yazmaaaa......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…