Eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

valla ilk mesajımın espirili olduğunu 14 kişi kabul etmiş,okuyup da gülüp geçenleri hesaba katmıyorum,çünkü ööle olmalı ki sizin haricinizde kimse buna hindi gibi kabarıp bana efelenmeye kalkışmamış.bööle olması absürt olurdu herhalde,çünkü herkes -siz hariç-bunun gülüp geçilmesi bir konu olduğunu kavrayabilmiş.kanımca sizin de kavrama probleminiz yok,sadece burada artistlenip bir şeyler yazmak için bazı yerlerden pick-up yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum.
fatura ve evin idaresi ya da başka diğer ev işi paylaşımı konusunda kendi evimden size bir örnek vermedim ki siz benim ev içi durumumu nereden biliyorsunuz da burada başımıza evlilik uzmanı kesiliyorsunuz?ve evet,benim hayatım eşim ve çocuklarımın üzerine kurulu.diğer milyonlarca türk kadını gibi....sizin başka fantastik ilgi alanlarınız varsa ne diim?marjinalsiniz,bravo...biz sizin çağınızı yakalayamıyoruz!
harçlık olayı da diğer mantıklı arkadaşlar gibi benim de tuhafıma giden bir olay,bunu da zaten ilk mesajımda gene kavramış olmalıydınız...ama eğer anlamadıysanız,yardımcı olayım;harçlık,çocuğa verilir,yetişkin bir bireye değil!anlamadığınız bir nokta varsa,sabırla değişik bi şekilde tekrar anlatmaya hazırım.
yanlız anlama ve kavrama probleminiz yok da bu tip birşeyle sivrilmeye çalışmaksa derdiniz,bu size yazacağım son cvp,lütfen fikirlerinizle popüler olmaya çalışın,sağa sola efelenerek değil....mutlu ve esen kalın.

bu kadar iste
kisa ve öz
tartismaya gerek yok

iki tarafta paradan anlamasi gerek her halukarda fakat
kontrol eslerden birine veriliorsa ve egemenlik taslanmiyorsa
haksizlik edilmiyorsa harclik almakta sorun degil

bu durumla alakalı bişey arkadaşı yadırgamayalım bence..şimdi eşi ayda 3000lira kazanla asgari ücretle çalışan kişinin eşinin aylık masrafı bir olur mu hiç....tabiki herkes ayağnı yorganına göre uzatacak.ama demem o ki..benim eşimin maaşı yaşam standartım nerede oturduğum kaç çocuğumun olduğu bu durumla alakalı.yetmiyor olabilir

Herkesin bütçesi farklıdır kimi çok kazanır kimi az
Ama bu konuyu okuduğumda çok üzüldüm dışarıda o kadar fakir var ki ekmek bulamayan
Halinize şükredin

Esimin maas karti elimdedir, istedigim gibi harcama yapiyorum. Ama cok hesapli biriyimdir, bir sey alacaksam en uygun ve kaliteli yeri bulmaya calisirim, ihtiyacim disi seyleri almam. Esimin guvenini kazandigima inaniyorum o yuzden neredeyse hic hesap sormaz. Ama annem harclik gibi para alirdi babamdan ve babam hesabini sorardi, cok uzulurdu annem. Allahima cok dua ettim zamaninda, bonkor bir kocam olsun diye, cok sukur.

öyle hergün eve haçlık bırakma gibi bi durum yok..kişisel ihtiyaclarım(alışveriş gibi:) istedigimde verir alırım söylenmez..ev ihtiyaclarını yapar ekmeke kadr bşy gidip almam..çok şükür cimri bi eşim yokk :) amaa bende eli geniş deilim.. gerçekten ihtiyacım varsa alırım ..

Adam uğraşmak istemediği için kadına parayı verir...Faturaları ödememek ne demek adam zaten parayı vermekle herşeyi veriyor güç onda zaten zorla alınıyor köle muamelesi yapılıyor sanki adama...Bazı erkek faturadır kiradır zırt pırt bankaya gitmeyi sevmiyor...Kimi erkekte parayı otomatik ödeme sistemiyle gene yorulmadan yatırıyor...Fatura ne kadar geldi sonradan öğreniyor...O zaman bankada otomatik hesabı olanlara köle muamelesi yapıyor...N e munasebet köle muamelesi kocaya ya olur mu öyle şey...Adam ne kadar guveniyor ki eşine teslim ediyor....Kadına da sorunca ne yaptın diye zannediyor musunuz kadın sanane diyor...Kadınlar öyle sistem de daha çok para biriktirebiliyor...Ben şahsen kendi parama çok acımam ama eşimin verdiği para kıymetli...Onun parasını biriktirmek 2 sene sonra da hayatım bu kadar paramız oldu hadi araba alalım dendiğinde kaç erkek rahatsız olur acaba....Evine parasını veren köle değil adam gibi adamdır...Kocasının parasını da tasarruflu harcayan geleceği zor günü düşünüp biriktiren kadın da kadın gibi kadındır...

yokluktan sonra varliga gecmek kolaydirda, varliktan sonra yokluga gecmek zordur. konu sahibi ne kadarlik evli bilmiyorum ya da daha onceden kendisi calistimi bilmiyorum. lakin bekarken ya da kendi calistiginda eline cok daha fazlasi geciyorsa suanda bu miktarla yetinememesi cok normal. yoksa bu miktar tr standardina gore cok cok iyi sayilir. cok pahali giyinmek istiyorsa bir kac ay birikim yapabilir, eger normal standartlarda giyinmek istiyorsa her ay kendisine iyi kotu birseyler alabilir.

Canım Allah yardım etsin o zaman çocuklu ailelere ya:44:

benim en büyük aptallığım genç kızken parayı çaputa harcamam keşke altın alsaymışım zaten evlendikten sonra kilo alınıyor veya modası geçiyor keşke annem cadoloz olup elimdeki parayı alıp altın biriktirseydi ,parayı kıyafete yatırmak deli işi devir ekonomik devri şu an ergen kızama harcama yoğun onun özel şampuanı,kremleri,marka ayakkabıları,gitar kursu vs.işim zor!anlayacağınız

terbiyesizlik yapma , haddini bil diyorsunuz ama sizin verdiğiniz cevapta uslüp dışı.
kızcağızla okadar alay edildi mutlaka ki bi karşılığı olacak değilmi ???
ama yinede o sizin kadar bozmadı terbiyesini

(kusura bakmayın.kavga etmek için söylemedim.ikinizin de uslübunun hoş olmadığını belirtmek istedim sadece).

baya iyisin bana 20 lira veriyo sabit onuda on kere sorar harcadınmı sakın harcama diye

cebimde her zaman para bulunur ama hep yeri vardır market parası pazar parası gibi:97:
özel harcamalarım için ayrı harçlığım pek olmaz.ne alacaksam beraber gider alırız zaten
yani 300 lira sadece kıyafet kuaför gibi masraflar içinse bencede çok iyi para
tabi geliriniz çok iyiyse bu para size az gelebilir birşey diyemem ama ben ayda bu kadar parayı harcayamam birikim bile yaparım

konu başlığı çok abes olmuş ne demek harçlık almak.. hiç böyle birşeyin muhabbeti geçmez eşimle aramızda herşeyi ortak alırız..

Bende okudukça morelim bozuluyor şu evin kredi borcu bitsin diye dua ediyorum bu kredi olmadan çok rahattık vallahi kiracı olmayı özledim 2 yıl kaldı bana kalsa ev olmasada olurdu annemlerin apartmanı nasılsa miras kalacak para konuşuna uyuz oluyorum

Tiryandafila sana ilk kez katılmıyorum, bazı erkekler para nasıl idare edilir bilmiyor uğraşmak istemiyor. Benim babam da anneme verirdi bütün kazandığını, annem faturalar, giderler, alışveriş vs öder kalanıyla idare etmeye çalışırdı. Eğer bunları babam yapsaydı değil bir maaşla on maaşla geçinemezdik. Çünkü örnek babam gider hiçbirimizin yemediği bir meyveden 3-4 kilo alır, eğer o hafta annem yoksa bütün maaşı birkaç günde bitirir, elektrik, su, telefon gibi faturaları ödemez, bankada asla sırada beklemez, haliyle geçinemez. Annem çalışmadı ama hem evin geçimi hem ev işleri sorumluğu hep üzerinde oldu. Ama en azından babam hiçbir zaman ben para kazanıyorum gibi bir şey demedi ve bu harçlığın bir ay idare et durumu olmadı. Herkesin kendi düzeni belki bu annem için daha zor ama kendini öyle daha rahat hissediyor.
Bizde de önceleri hesap işi eşimdeydi, tabi o zaman aile sorunu yoktu. Kira, faturalar, kartlar herşeyle eşim ilgilenir bana harçlık verir ama tabi bittiği zaman öyle ayda şu kadar değil, inan o zaman acayip rahattı benim için. Şimdi ailesiyle aynı şehirdeyiz, asla öyle birşey yapma lüksüm yok, kendi kartımı ödüyorum, kirayı ben ödüyorum kalanını biriktiriyorum, tabi bu akıllanmış halim. Yoksa eşim benim maaşımla geçinip kendi maaşını ailesine verme düşüncesinde. Bu da beni deli ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…