- Konu Sahibi sevgideniz
-
valla ilk mesajımın espirili olduğunu 14 kişi kabul etmiş,okuyup da gülüp geçenleri hesaba katmıyorum,çünkü ööle olmalı ki sizin haricinizde kimse buna hindi gibi kabarıp bana efelenmeye kalkışmamış.bööle olması absürt olurdu herhalde,çünkü herkes -siz hariç-bunun gülüp geçilmesi bir konu olduğunu kavrayabilmiş.kanımca sizin de kavrama probleminiz yok,sadece burada artistlenip bir şeyler yazmak için bazı yerlerden pick-up yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum.Demek ki sizin hayatınız sadece sizden ve çocuğunuzdan ibaret, eşinizin başına birşey gelme olasılığı hiç yok, demek ki bu adam başına birşey gelse karısının peşinde koşacak harçlık diye.
Ayrıca erkek zaten adam gibiyse, karısının ve çocuğunun her türlü ihtimalini düşünerek yeterli derece de parayı sağlar, bütün parayı eline sayması gerekmiyor.
Bütün faturaları yatıran erkeği köle gibi gören arkadaşlarında, karısının eline ne var ne yok sayması ve üstüne harçlık istemesinin kölelik olarak görmemesi hayli ilginç, acaba hangisi kölelik.
Şükür ki, ben de eşim de birbirimizden harçlık almıyoruz, faturalarımızı da büyük bir zevkle beraber yatıyoruz, alışverişimizi de büyük bir zevkle beraber yapıyoruz, garibanım bana harçlık harçlık diye yalvarmıyor benim eşim.
Kadının hakları olduğunu savunanlar, kocasından harçlık almasını tuhaf karşılayanlar, erkeklerle yarışa girenler, erkeklik fatura ödemekle olmuyor diyenler, maşallah erkeklerin tepesine çıkma çabasında bence, çünkü onlar kadının harçlık almasını anormal bulurken, erkeğin harçlık almasını gayet normal buluyorlar ! Ve fatura ödeyen erkek, eviyle ilgilenen erkek köleymiş ama karısının eline bütün parayı sayan, fatura ödemeye bile parası olmayan (olsa öderdi belki), karısından harçlık alan erkek köle değil öyle mi, ilginç!
Bence de herkes kendi memnun olduğu halinde yaşamalı:79:
(kadın fahri çalışan :86: hiçbi zaman para kazanmaz yaptığı işten..)
bana kalırsa,
kim bütçeden daha iyi anlıyor ve idareyi daha iyi beceriyorsa,para onun kasasındadır..
kadını erkeği yok bu işin..
Adam uğraşmak istemediği için kadına parayı verir...Faturaları ödememek ne demek adam zaten parayı vermekle herşeyi veriyor güç onda zaten zorla alınıyor köle muamelesi yapılıyor sanki adama...Bazı erkek faturadır kiradır zırt pırt bankaya gitmeyi sevmiyor...Kimi erkekte parayı otomatik ödeme sistemiyle gene yorulmadan yatırıyor...Fatura ne kadar geldi sonradan öğreniyor...O zaman bankada otomatik hesabı olanlara köle muamelesi yapıyor...N e munasebet köle muamelesi kocaya ya olur mu öyle şey...Adam ne kadar guveniyor ki eşine teslim ediyor....Kadına da sorunca ne yaptın diye zannediyor musunuz kadın sanane diyor...Kadınlar öyle sistem de daha çok para biriktirebiliyor...Ben şahsen kendi parama çok acımam ama eşimin verdiği para kıymetli...Onun parasını biriktirmek 2 sene sonra da hayatım bu kadar paramız oldu hadi araba alalım dendiğinde kaç erkek rahatsız olur acaba....Evine parasını veren köle değil adam gibi adamdır...Kocasının parasını da tasarruflu harcayan geleceği zor günü düşünüp biriktiren kadın da kadın gibi kadındır...Demek ki sizin hayatınız sadece sizden ve çocuğunuzdan ibaret, eşinizin başına birşey gelme olasılığı hiç yok, demek ki bu adam başına birşey gelse karısının peşinde koşacak harçlık diye.
Ayrıca erkek zaten adam gibiyse, karısının ve çocuğunun her türlü ihtimalini düşünerek yeterli derece de parayı sağlar, bütün parayı eline sayması gerekmiyor.
Bütün faturaları yatıran erkeği köle gibi gören arkadaşlarında, karısının eline ne var ne yok sayması ve üstüne harçlık istemesinin kölelik olarak görmemesi hayli ilginç, acaba hangisi kölelik.
Şükür ki, ben de eşim de birbirimizden harçlık almıyoruz, faturalarımızı da büyük bir zevkle beraber yatıyoruz, alışverişimizi de büyük bir zevkle beraber yapıyoruz, garibanım bana harçlık harçlık diye yalvarmıyor benim eşim.
Kadının hakları olduğunu savunanlar, kocasından harçlık almasını tuhaf karşılayanlar, erkeklerle yarışa girenler, erkeklik fatura ödemekle olmuyor diyenler, maşallah erkeklerin tepesine çıkma çabasında bence, çünkü onlar kadının harçlık almasını anormal bulurken, erkeğin harçlık almasını gayet normal buluyorlar ! Ve fatura ödeyen erkek, eviyle ilgilenen erkek köleymiş ama karısının eline bütün parayı sayan, fatura ödemeye bile parası olmayan (olsa öderdi belki), karısından harçlık alan erkek köle değil öyle mi, ilginç!
Bence de herkes kendi memnun olduğu halinde yaşamalı:79:
eğer tüm ev içinse bir çocuk varsa
pazarda haftalık 35harcadığını varsayarsak
15 lira en asgari günlük yiyecek
çocuk için ayda 50 diyorum en düşük
650 yapıyor ilaç falanda yazdırsa sağlık giderleri40 desek 690
benim en büyük aptallığım genç kızken parayı çaputa harcamam keşke altın alsaymışım zaten evlendikten sonra kilo alınıyor veya modası geçiyor keşke annem cadoloz olup elimdeki parayı alıp altın biriktirseydi ,parayı kıyafete yatırmak deli işi devir ekonomik devri şu an ergen kızama harcama yoğun onun özel şampuanı,kremleri,marka ayakkabıları,gitar kursu vs.işim zor!anlayacağınızyokluktan sonra varliga gecmek kolaydirda, varliktan sonra yokluga gecmek zordur. konu sahibi ne kadarlik evli bilmiyorum ya da daha onceden kendisi calistimi bilmiyorum. lakin bekarken ya da kendi calistiginda eline cok daha fazlasi geciyorsa suanda bu miktarla yetinememesi cok normal. yoksa bu miktar tr standardina gore cok cok iyi sayilir. cok pahali giyinmek istiyorsa bir kac ay birikim yapabilir, eger normal standartlarda giyinmek istiyorsa her ay kendisine iyi kotu birseyler alabilir.
Çoğunluk anlamadığına göre özür bizde değil sende!
Haddini bilde konuş terbiyesizlik yapma.
Noktalama işaretlerini koymazsan başkası koyar işte öyle
bize hakaret ettin ''derinss'' arkadaşımızada teşekkür etmelisin
senin anlatmayı beceremediğin ilkokul 2.sınıf yazım şeklini zorda olsa bizlere aktardı.
Hem sen daha kendini ifade etmeyi beceremezken,
2 kelimeyi bir araya getirip toparlayıp yazı yazmayı bile layığıyla başaramazken.
sen kim oluyorsunda benimle böyle konuşuyorsun.
Şuursuzca davranma,hadi başka kapıya...
çalışmayan bayanlar aylık eşinizden nekadar harçlık alıyorsunuz?benimki ayda 300 milyon verir ama yetmiyo biraz artır diyorum hem kredi kartı fazla kullanma diyo hem de daha fazla vermek taraftarı değil,benbu duruma içerliyor ve bazen tartışıyorum.siz nekadar alıyorsunuz harçlık ayrıca kredi kartıda kullanıyomusun?
Tiryandafila sana ilk kez katılmıyorum, bazı erkekler para nasıl idare edilir bilmiyor uğraşmak istemiyor. Benim babam da anneme verirdi bütün kazandığını, annem faturalar, giderler, alışveriş vs öder kalanıyla idare etmeye çalışırdı. Eğer bunları babam yapsaydı değil bir maaşla on maaşla geçinemezdik. Çünkü örnek babam gider hiçbirimizin yemediği bir meyveden 3-4 kilo alır, eğer o hafta annem yoksa bütün maaşı birkaç günde bitirir, elektrik, su, telefon gibi faturaları ödemez, bankada asla sırada beklemez, haliyle geçinemez. Annem çalışmadı ama hem evin geçimi hem ev işleri sorumluğu hep üzerinde oldu. Ama en azından babam hiçbir zaman ben para kazanıyorum gibi bir şey demedi ve bu harçlığın bir ay idare et durumu olmadı. Herkesin kendi düzeni belki bu annem için daha zor ama kendini öyle daha rahat hissediyor.Erkeğin işi parayı sayınca bitiyor mu?
Erkek tabi ki eşine para verir, benim eşim de aldığı parayı ortak bir noktaya koyar, ama gelip al karıcım diye elime saymaz, benden de harçlık istemez, bir erkeğin tüm parasını karısının eline sayması ve sonra da ondan harçlık istemesi bana ters açıkçası. Ve bunu anlatırken arkadaşlar ballandıra ballandıra anlatıyor, eşim evin hiç birşeyinden haberi olmaz bir de benden harçlık alır diye, ne büyük marifet.
Ev içi yönetime artık eşimize harçlık vermekte mi giriyor.
Erkeğe ya da bayana biçilmiş kalıplar elbette yoktur, herkes kendi gerektirdiği şartları yaşar, benim faturaları ödemem gerekiyorsa ben öderim mesela ama erkeklik ve bayanlık rollerinden de bu kadar (erkeğin harçlık istemesi, evden bir haber yaşaması, eve gelen faturadan bir haber yaşaması)çıkılmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?