- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 434
- 398
- 37
Sakami bu konu?
Benim cevremdede erkekler bizim her istedigimizi yapiyorlar. Mesela aksamlari eslerimiz cayimizi/kahvemizi getirirler.
Hafta sonu ev islerinde yardim ederler. Bazen yemekleri eslerimiz yapar.
Bizde böyle mutlu oluyoruz, cünkü bizler kendimizi köle olarak görmüyoruz onun icinde eslerimiz bizi kraliceler gibi el üstünde tutuyorlar....
kızlar bugün en yakın arkadaşlarım bana geldi..neyse hoş beş derken mağlum konu gene erkeklere geldi.2 arkadaşımda eşlerine hertürlü hizmeti yapıyorlarmış
yani oturduğu yerden kumandayı ver su ver sigaramı ver gibi şeyler..yani öyle ütü temzlik yemek değil..bunlar zaten yapılır ama.benim eşim evde kendi yapacağı işleri bana yaptırmaz.sigarasını gider mutfakta içer.herşeyini kendi alır.tmm çaydır pastadır zaten bunları ayağına getiriyorum ama.
böyle ufak şeyleri benden istemesi hoşuma gitmezdi..arkadaşlarımla bayağı bu konuyu tartıştık.
hatta senle nie evlenmiş o zaman bile dediler.yani o işleri kendi yapacaksa zaten evlenmezmiş
adamı rahatlığa alıştırmak lazımmış ki o olmadığında kıymetin anlaşılsın.
ben yapamm dedim.zaten eşimde istemez..
siz nasıl düşünüyosunuz?kafam çok karışık:44::44:
ben mi yanlış yapıyorum
Kimseye hakaret ediyor değilim yanlış anlaşılmasın, durumu daha iyi anlatan bir atasözü bulamadım sadece. =)
Ne demişler; eşek olana semer vuran çok olur.
benim eşimde hiç böyle taleplerde bulunmaz. çay pasta falan getirirm ama o ayaktaysa çayları o tazeler mesela. birde her şeyi ben yapmam kalkar hiç demeden meyve soyar dilimler getirir. ben kalkar kuru yemiş getiririm kimse kimsede bir şey beklemez. birlite oturur yeriz. hatta ayaktaysa gelirken su getirirmisin falan bile demişliğim olmuştur ama o kalkar kendi alır yani
o arkadaşların hangi dünyada yaşıyorlar bilmiyorum ama zaman sonra gelip karşına hüngür hüngür ağlayıp bize hiç ilgi göstermiyolar halbuki biz kölegibydik derlerse hiç şaşırmayın.
valla eşim benden güzelce kibarca istesin yapabildiğim herşeyi yaparım.elime yapışmaz.amma ve lakin öyle görev bellemem kendime.eşimde emrivaki konuşmaz çünkü bilir benim pis inadımı.hatta bazı akşamlar biçay yaparmısın içelim der.bende elin var ayağın var gözün var şükret allaha kalk kendin yap diyorum.
peygamberimiz(s.a.v) peygamber iken,onun hizmetçisi olmayı isteyen onca insan varken etrafında 4 de eşi olmasına rağmen kendi söküğünü kendisi diker kendi işini kendisi görürmüş.bizim eşlerimiz peygamber efendimizin davrandığı gibi zaten davranamazlar o kadar süper olamazlarda;onun sözlerini sünnetlerini bile yerine getirmeye çalışmadıkları halde neden ben ona köle olayımki.
bence bi bayan eşi bi çay demler misin dediğinde kalk kendin yap dememeli, saygı nerde o zaman.... sevdiğim benden çay isteyecek kendi elimle içirim onaa...
arkadaşlarının eşleri aynı benim eşim gibiler.9 yıldır evliyim bu sebepten çok tartıştık eşimle.aynen böyle şunu getir bunu götür .arada kendi alır yapar ama pek nadir.ben adamımı yola getiremedim hiç dişli değilim daha doğrusu itiraz ediyorum ama cevabı hazır ben senden birşey isteyemiyecek miyimbu aralar kızlarıma söylüyor yük benden kalktı ama kızlarıma üzülüyorum açıkcası.çocuklar şimdiden bıktılar beyefendi ailesinde el bebek gül bebek yetişmiş ne yapsam değişmiyor
ama anlayışlı bir eş bunu yapmaz bunu görevi olarak gören kadınlarada şaşırıyorum açıkcası:26:
tamam belki ben eşimi yola getiremedim ama bu durumu normalde görmüyorum hatta çok tartıştık biz bu sebepten
işte sorun burda biliyo musun:18:Bizim ailede de böyle kardeşimle akşam aynı saatte işten gelirim dün önünde çaydanlık var bu halde bile benden çay istiyo ben de genelde pek yüz vermem zaten ama annem dayanamaz oğluşuna kalkar kendi görür ne istediyse..işte böyle bir zihniyetle yetişen erkek başta benim kardeşim ilerde tabiki de bencil bir eş adayı olucak malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?