Eşinize hertürlü hizmeti yapar mısınız?

kiymetimi böyle bilecekse hic bilmesin
asil bence böyle yaptigin sürece kiymetin bilinmez, seni hizmetcisi gibi görür
bu ne yahu, oldu herseyini ayagina getircem
olmadi lavobaya kadarda ben tasim mademde hic yorulmasin pasa

hayat müsterek, herseyde karsilikli
benim böyle bi kocaya asla ama asla tahammülüm olmazdi.

biz esimle herseyi karsilikli yapiyoruz,
ayagina cayini kahvesini pastasini meyvesinide götürürüm
hatta nerdeyse her zaman kendi ellerimlede yediririm
ama ben istedigim icin, kocam bunu benden bekledigi icind egil

ayni sekilde kocamda benim icin yapar bunlari, hicde gocunmaz
genc adam ya eli ayagi tutuyor ne diye kumandasina kadar ayagina götüreyim.
bana diyesiye kadar 10 kere kalkar kendi alir

ah canim kocacim benim ya, böyle seyleri okudukca kiymetini daha iyi anliyorum :26:

valla bi an için arkadaşlarım böyle konuşunca bebde afalladım.
yok artık dedim
baktım ciddiler.
ama onlar öyle bi toplumda yetişmişler sanırım.anadan babadan öyle görüp aşılanmışlar die ümit etmek istiyorum:44:
yoksa nie insan bu kadar el bebek gül bebek yapsın eşini

erkeği rahata alıştırıp her dediğini yapsan zaten bir süre sonra onları da senin görevin olarak görür.ben evliliğim ilk zamanları köle gibiydim ya.eşim bilg.başında keyif yapardı ben de ona garsonluk.çay,kahce,kola,meyve herşeyi getirirdim.çok bayıldığımdan değil seslenirdi içerden,isterdi.bir de benimki işi gereği çoğunluk evde akşamdan akşama okey de adam evde olunca habire bende bir ohdiyemezdim.şimdi yapmıyorum.o benden istiyorsa ben de ondan bir şey istiyorum yarı yarıya.
ha ozaman mı değerim biliniyordu.aksine o zaman bilinmezdi şimdi biliniyor valla.

canım isterse her şeyi getiririm canım istemezse bi bardak su bile götürmem oda bildiği için bana şunu getir bunu getir demez rahatına düşkün olan karşısındakinide düşünmesi lazım zaten gün boyunca ayakta yız çocuk ev işi bazen diyorum ben çalışayım sen çocuğa bak evişiyle ilgilen çocuk bakmak zor tamam anladım diyo yapabileceği işleri kendi yapıyo

Kimseye hakaret ediyor değilim yanlış anlaşılmasın, durumu daha iyi anlatan bir atasözü bulamadım sadece. =)
Ne demişler; eşek olana semer vuran çok olur.

herkesin değer yargıları farklıdır.

biz hayatı paylaşmak için evleniriz, kimisi de köle olmak için :)

sizin için hangisi doğruysa onu yapın.

Merak ettim bu arkadaşlarını inan ki
Kocalarına akşam dansöz kıyafetiyle göbek atıp, ut çalıp şarkı da söylüyorlar mı?
Uşaklık yapmaya bu kadar meraklılarsa keşke gidip bir lokantada kafede filan garsonluk yapsalarmış.
En azından emeklerinin karşılığını boş bakışlarla değil, parayla alırlardı

nasıl yani, kendileri bide bunu bile bile mi evlenmişler
kusura bakmayın ama arkadaşlarınız baya enteresan... kadınlar bu mentalitede olunca erkeklerin öyle davranması çok da anormal gelmiyor bana, kadın kendisi kendisine değer vermiyor ki, başkası neden ona değer versin...

arkadaşlarının eşleri aynı benim eşim gibiler.9 yıldır evliyim bu sebepten çok tartıştık eşimle.aynen böyle şunu getir bunu götür .arada kendi alır yapar ama pek nadir.ben adamımı yola getiremedim hiç dişli değilim daha doğrusu itiraz ediyorum ama cevabı hazır ben senden birşey isteyemiyecek miyimbu aralar kızlarıma söylüyor yük benden kalktı ama kızlarıma üzülüyorum açıkcası.çocuklar şimdiden bıktılarbeyefendi ailesinde el bebek gül bebek yetişmiş ne yapsam değişmiyor
ama anlayışlı bir eş bunu yapmaz bunu görevi olarak gören kadınlarada şaşırıyorum açıkcası:26:
tamam belki ben eşimi yola getiremedim ama bu durumu normalde görmüyorum hatta çok tartıştık biz bu sebepten

Niye hep erkege hizmet ediliyo? Bizimki can degilmi insan degilmiyiz?
Demekki benimki ozaman beni terketmeli
Ben okadar cok sey istiyorumki ondan tam oturdu derken bisi daha aklima geliyo istiyorum :) ama o getirirmisin dedigi zaman bazen sen niye almiyosun yada getirmiyosun diyorum bazende bisi demeden yapiyorum
Karsilikli yanii.. Ama askim bana daha cok hizmet eder ben pek degil

o arkadaşların hangi dünyada yaşıyorlar bilmiyorum ama zaman sonra gelip karşına hüngür hüngür ağlayıp bize hiç ilgi göstermiyolar halbuki biz kölegibydik derlerse hiç şaşırmayın.

valla eşim benden güzelce kibarca istesin yapabildiğim herşeyi yaparım.elime yapışmaz.amma ve lakin öyle görev bellemem kendime.eşimde emrivaki konuşmaz çünkü bilir benim pis inadımı.hatta bazı akşamlar biçay yaparmısın içelim der.bende elin var ayağın var gözün var şükret allaha kalk kendin yap diyorum.

peygamberimiz(s.a.v) peygamber iken,onun hizmetçisi olmayı isteyen onca insan varken etrafında 4 de eşi olmasına rağmen kendi söküğünü kendisi diker kendi işini kendisi görürmüş.bizim eşlerimiz peygamber efendimizin davrandığı gibi zaten davranamazlar o kadar süper olamazlarda;onun sözlerini sünnetlerini bile yerine getirmeye çalışmadıkları halde neden ben ona köle olayımki.

benim eşimde hiç böyle taleplerde bulunmaz. çay pasta falan getirirm ama o ayaktaysa çayları o tazeler mesela. birde her şeyi ben yapmam kalkar hiç demeden meyve soyar dilimler getirir. ben kalkar kuru yemiş getiririm kimse kimsede bir şey beklemez. birlite oturur yeriz. hatta ayaktaysa gelirken su getirirmisin falan bile demişliğim olmuştur ama o kalkar kendi alır yani

yani herşey karşılıklı olması lazım.

bence bi bayan eşi bi çay demler misin dediğinde kalk kendin yap dememeli, saygı nerde o zaman.... sevdiğim benden çay isteyecek kendi elimle içirim onaa...

öyle şey mi olur yok sigara getir su getir, bu ne çok ayıp.evlenmeyip hizmetçi tutsaymış daha iyimiş, allah akıl fikir versin, benim kocam demez ama derse kalk kendin al derim senin uşağın yok burda diye tavrımı koyarım,balık baştan kokar arkadaşınız çok taviz ermiş işi zor.

bence bi bayan eşi bi çay demler misin dediğinde kalk kendin yap dememeli, saygı nerde o zaman.... sevdiğim benden çay isteyecek kendi elimle içirim onaa...

herakşam ben demlersem ee bir akşamda sen demle derim.bu saygısızlşık değilki.sen evli değilsin evliysende senden ilgi bekleyen biri daha(bebeğin) yok galibaa.

işte sorun burda biliyo musun:18:Bizim ailede de böyle kardeşimle akşam aynı saatte işten gelirim dün önünde çaydanlık var bu halde bile benden çay istiyo ben de genelde pek yüz vermem zaten ama annem dayanamaz oğluşuna kalkar kendi görür ne istediyse..işte böyle bir zihniyetle yetişen erkek başta benim kardeşim ilerde tabiki de bencil bir eş adayı olucak malesef

yani dimi ne güzel örnek verdin.temel sorun yine kadınlardan başlıyor.anne kıyamıyo her dediğini yapıyo böyle yetişen bir erkek de eşinden yine aynı muameleyi bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…