Eşinize sorsanız?

Sordum bana şu cevabı verdi. :)

''Allah der ki: ''Kimi benden çok seversen,onu senden alırım ''
Ve ekler:''Onsuz yaşayamam deme,seni onsuzda yaşatırım.''
Ve mevsim geçer,gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile birgün el olur...
Aklın şaşar,dostun düşmana dönüşür,düşman kalkar dost olur,öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
... Düşmem dersin düşersin,şaşmam dersin şaşarsın.
En garibide budur ya...
Öldüm der durur,yine de yaşarsın.

Hz.Mevlana(KS)
''

EşiM sağolsun bu kelimeyi bana her zaman dile getirir ''' SEn olMAsan ne yaparım ben ... '''

eşiimm aileeem diye cevap aldım:) sıralama yapmadı ama önce eşim dedi diye kendi kendime sevindim:))))))))))))
gerçi ailem dese de aslında kızılcak birşey yOk diye düşünüyorum sonuçta bu yaşa getiren onlar. ßende ailem derdim önce herhalde:)

neden bir öncelik vermek zorundayız ki herkesin yeri ayrıdır. düşünün kadınlara da sorsak; kendi açımdan öncelik veremiyorum şu şekilde: bir kızım var önce annem diyemiyorum eşimden vazgeçemiyorum ben o yavruyu nasıl tek büyütürüm. akşam zil çalınca nasıl koşuyor babammmm geldi diye.... olacak şey değil.. önce eşim diyemiyorum annem, babam, kardeşlerim her biri yüreğimden birer parça. bence erkekler için de durum aynıdır.

sorsam kesin kızlarım der sen demez demesinde zaten asla inanmambenim içinde kızlarım önceliklidir herkesin çok değeri var ama kızlarımın yokluğunu düşünemiyorum bile

ben kaç kez sordum bu soruyu nişanlıma
her seferinde sen olmazsan en nefes dahi alamam gerisi boş dedi
bilemiyorum tabi bunu kalpten mi söyledi
zamanla göreceğiz ne kadar doğru olduğunu

raiinbow sana bir teklifim var; gelinim olur musun

bunlar ne güzel düşünceler böyle,konunun özeti gibi olmuş..

Kadesa abla şuan bi'düşünmedim değil ama benim başım bağlı sayılır
Şaka bi'yana annem ne zaman kv kelimesi geçse "oda anne siz üstünüze düşeni yapın yine sevmeyen sevmesin, bana nasıl bi'şey deyince gönül koyamıyosunuz ilerde ona da koymayın valla ilk ben derim böyle mi yetiştirdim sizi diye" diyo
Annemin 3 kızı var ve sanırım aileye girecek damatlar çok şanslı feci derecede oğlan özlemi var çünkü
Zaten böyle bi'soruda eşim ilk sen dese mutlu olmam ki hiç inanılası değil çünkü

Bir arkadaşımla konuşuyordum bir kaç ay önce, konu nereden oraya geldi bilmiyorum ama söylediği bir cümleyi anımsadım. Şöyle demişti:

''Kızım olmadan bir hayatı düşünemiyorum, o doğduktan sonra eşim olmasa da olur diye düşünebiliyorum bazı zamanlar''

Yani zannediyorum hayatta vazgeçilmez olan kişi evlat. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Ne kadar hata da yapsa koşulsuz sevgi verebileceğin, asla üzülmesini istemediğin kişidir.

Ancak bir de olaya diğer yönden bakalım: Eşlerin yaptığı hataların %kaçı affedilir? Ya da hata yaptıklarında bardağı taşıran son damla var mıdır? Yoksa ne yaparsa yapsın onsuz yaşayamaz mıyım?

Şu an aran-m-ız iyi olsa da Allah korusun, ileride dövse de sövse de aldatsa da ''sensiz olmaz'' diyebilir miyiz?

Bunu diyebileceğimiz tek kişi bence yavrumuzdur. Her iki taraf için de geçerli bu durum bence..

Bunun dışında bir erkek istediği kadar ''eşim'' desin, yine de inandırıcı değil bana göre. Öyle olsaydı, evlenmeden önce ölünüp bitilen sevgililer evlendikten sonra da aynı şekilde devam ederlerdi, boşanma olayları da yaşanmazdı.

Demek ki onsuz da yaşanıyormuş. :)

eşim bir dönem rahatsızlık geçirmişti ne olur sen gitme kimseyi istemiyorum yalnız senin yanında güvende hissediyorum kendimi
derdi..
ve her bana aşkını anlattığında (duygusallık hat safhada maaşallah diim) allah seni benim başımdan eksik etmesin der içinden kopa kopa..
bu soruyu sormadan benim üzerime kimseyi ailesini bile düşünmediğini söyler her fırsatta..

bence mantıklı bir soru değil ve eşim de başlardı muhalefete. herkes kimsesiz yaşayabilir, bu böyledir... zorlanır ama yaşar...

eşim hep kızım bir tanedir.onun için dünyayı yakarım ben diyor,bunun diyen babanın evladı büyüyüp evlenince varsa yoksa kocam diyor sa vay dünyanın haline

ben hasta olsam,sana bi şey olsa ölürüm yaşayamam diyor
annesi hasta olsa,anneme kurban olurum,ona bi şey olsa ne yaparım diyor.
babası ameliyat olunca,babama bi şey olsa ben ölürüm diyor..

şimdi ben bu adamın sıralama yapmasını nasıl beklerim.ben karısıysam oda anası babası arkadaş..

hem kimse kimse için ölmez,zaman geçer acılar biter..

ben annemi ve bebeğimi kaybettiğimde dünya durdu yaşamam artık sandım ama bakın hayat mutlu mutlu devam ediyor..

Sen olmazsan yaşayamam" diye bir durum yoktur.
Herkes eşi olmazsa yaşamaya devam eder bir şekilde.
Çok sevmek bağlı olmak ayrı şeydir ölmek ayrı şey.
Ayrıca ailesini neden katıyor demişsiniz "konu sahibi"
Onu dünyaya onlar getirdi.Onlar olmasa şuan bu soruyu kimse soracaktınız ?

evlenmeden once banada sen ol yeter demişti ailesını bıle sılmeyı göze aldı sımdı sorsam solemezde ıcınden aılem once der haytın kanunu evlendın mı bole oluyo acı ama gercek

Bayanlar merak ediyorum.
Eşinize sorsanız...
Bu hayatta kim olmadan yaşayamazsın kimin yokluğuna dayanamazsın diye sorsalar
cevabın ne olurdu? diye
Eşiniz ne der?:26::26::26:
Eşim tabiki mi.. Yoksa eşim ve ailem mi?

aşkıma sormama neden bile kalmıyo10 yıldır hergün beni sensiz birakma yaşayamam diyor..
gerçekten öyle evde yalnız bile bırakamam aç kalır canımın içi
dışarı yollayamam bensiz gidecek yer bulamaz geleyimmi eve der hemen yerim ben onu

geçenlerde bir rüya görmüştüm şimdi anlatmayım. kötüydü. bunun üzerine eşim sana bişey olursa ben ne yaparım dedi.
ara sıra, ben ölürsem evlenme diyorum adama. ben yaşlansam elden ayağa düşsem kim bakar ya bana diyo.
şimdi sana bişey olursa ben ne yaparım deyince evlenirsin diyorum :26:

Her erkek böyle bir soruya çcuğu olana kadar eşim , çocuk olduktan sonra çocuklarım der..

Ben de öyle düşünüyorum..çocuğu olmayan bilemez çocuk ananın babanın da önüne geçer eşin de tabii...

bence kötü düşünme ben olsam düşünmezdim.
nihayetinde yakında ailesi yalnız sen olacaksın değil mi ?
seni istemeseydi hiç yanında olmazdın sonuçta..

ailesini sevip sayması bence çok güzel...
tabii ilk eşim demek şartı ile

evlenmeden once banada sen ol yeter demişti ailesını bıle sılmeyı göze aldı sımdı sorsam solemezde ıcınden aılem once der haytın kanunu evlendın mı bole oluyo acı ama gercek

Erkek olsun kadın olsun kimse ailesini 2,plana atmamalı..

annenin yeri başka, kocanın yeri başka, kardeşin yeri başka..

ama nedense özellikle biz kadınlarda, kocanın hayatında ilk sırada olmak gibi bir saplantımız var..

Bir erkek annemi çok seviyrum dediği an, kadınların geneli ..beni sevmiyor musun? diye karşılık verir.
Benim aklıma bu tarz sorular asla gelmez..sevgileri kıyaslamam..
ama çocuk durumu biraz farklı..
2 çocuğum var dünya bir yana onlar bir yana..
Sevgilerini, kocamın sevgisiyle ölçmem mümkün değil kıyaslanamaz bile..
Kocam için de durum aynı..

Son düzenleme:

aynen..Allah sabır denen birşey yaratmış..
ilkgün ben de öldüm diyorsun ama aylar sonra da olsa normal hayatına dönüyorsun..dönmek zorundasın..

nickimn altında da yazdım hayat devam ediyor..yaşamayan bilemez..ben de iyi bilirim

bu yüzdn sıralama yapmak yanlış gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…