Eşinize sorsanız?

çok takma bence kafana. ben azönce sordum benimkine tabiki kızım ve sen dedi. hayatımın geri kalanını sizinle geçireceğim dedi. (gerçi ailesinin geçmişte yaptıkları nedeniylede böyle söylediğini düşünüyorum)

bugün banada eşim sorsa bende önce kızım derim.

insanlar zaman içinnde yaşadıkları yüzünden cevabı değişiyor. eskiden gözümün içine bakardı. şimdi bazı olaylarda bıktım artık bu huyundan diyor. kaldıki bende aynıyım (yaşlanmışım galiba :))

Evlendikten sonra, bir kaç kv,kp, görümce tramvası yaşadıktan sonra,
eşinden de gerekli durumlarda istediğin ve beklediğin tepkileri göremedikten sonra
senle yeniden konuşalım isterim

Ben seni duygusal açıdan anlayabiliyorum ama mantık olarak "soruyu" yanlış buluyorum. Bence sen de kvni kendi annen gibi görüyor olsan böyle gönül koymazdın gibime geliyor:44:. Senin şuan ki bakış açın "bu insanlar beni üzdü senin gözün görmüyo mu da hala onları diyorsun" gibi..

Allah nasip eder de sevdiğim adamla evlendiğimiz günleri görürsek konuşuruz tabii cevaplar yarı yarıya olunca merak ettim cevabım değişecek mi Bu soru biraz şey gibi ama "anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?" küçükken de bu sorudan hep kaçardım.

bu sorunun cevabı hep yalan olacak sanırım eşim dese de .eşi ölünce hemen evlenmeyi düşünüyorlar ....ailem desede onlar ölüncede hayat devam ediyor alışılıyor yokluğa...

canım yanlış anlama da bak bende böyle düşünüyordum ama bunlar insanı mutsuz ediyor çıkmaza giriyorsun onlarda o yarışa giriyorlar ve nekdr sucsuz olursan ol eşinin gözünde kötü olmuyor olmazda yapma sen böyle bak evlat dedigimiz şeyde kolay yetişmiyor habuarada annesiyle de sürekli kavga eden biriyim ben ama inan ne hastalıgımı ne bişeyimi eşim annem kdr düşünmüyr ve birgun hata yaparsam esim bana tükaka der annem gene evde döver dışarda kolkanat gerer yani bunun yarışı olmuyor

Benim eşim de kaçtı işte..
Zaten o işine gelmeyen konuşmalardan,ortamlardan hep kaçar.
Ben imza sonrası değişimi kaldıramıyorum.
Bana baştan sona böyle olsaydı kızmazdım gerçekten.
Elde edene kadar palavralar,elde edince al sana diyor resmen..

bence sinir olmak yerine mutlu olmalısın
ailesine önem vermeyen eşine de önem vermez
sonuçta eşi de onun ailesi olucak/olur
yani kendi ailesine değer vermeyen, sonradan eşle kuracağı ailesine hiç değer vermez.

Ozaman da bu konuda hassas olduğunu belli etmişsin demekki
Benimki bu konularda çok dürüst sağolsun pat pat der

Sana olan tavırlarıyla ölç bence bunu söylemlere takılıp niye canını sıkıyosun

Son söylediklerime bir şey daha eklemek istiyorum, evladı hastayken, düşkünken hiç bir anne evladını bırakıp gitmez ama erkekler hastalıktan pek hoşlanmaz, Allah muhafaza bakıma muhtaç kalsan terkeden de olur, ölsen de mezarlıktan dönerken kendine eş arayan da..

Çevremde birbirlerini çok sevdiğini düşündüğüm çift te vardı. Dediğiniz gibi bir birlerinin her şeyiydiler o zaman. Kadın hayatını kaybetti erkek aradan 2 ay geçmeden başkasıyla evlendi.

Zannediyor musunuz ki bir erkek sonsuza dek, ölseniz bile sizin kalacak? Bu mümkün değil, erkeğin fıtratına aykırı. Kadın kocasının hatırasını korumak ister ama erkeklerin büyük çoğunluğu 'işim görülsün' derdine düşer.

Ne kadar severse sevsin bu böyledir. Ananem vefat ettiğinde dedem yıkılmıştı, Allah kimsenin başına vermesin, onun için de çok zordu muhakkak, neredeyse 45- 50 yıllık hayat arkadaşı, bir gün onu bırakıp gitti.. Aradan 1 yıl geçmedi duyduk ki dedem tekrar evlenmek istiyormuş. Henüz evlenmedi, çocukları karşı çıktığı için cesaret edemedi ama bu hala dedemin aklında. Yalnızlık ta onun için zor mutlaka, geri kalan ömrünü yalnız geçirmek istemiyor belki. Ama dedemin bile ananemsiz bir hayat yaşayabildiğini başkasını düşünebildiğini gördükten sonra 'eşimsiz yaşayamam' edebiyatı saçma geliyor bana. Her türlü yaşanıyor çünkü. İnsanın kendini kandırmaması gerek.

Ha bu arada bu yazdıklarım, sanki 'eşim olmasa da olur' şeklinde anlaşılmasın. Ben eşimi çok seviyorum, aynı şekilde onun da beni çok sevdiğini değer verdiğini biliyorum. Ama (Allah ayırmasın) ola ki bir gün ayrılırsak gerek ben gerekse eşim, hayatımıza devam ederiz. İkimiz de birbirimizin yokluğunda ölmeyiz yani.. İlk mesajımda da dediğim ve eşimin bu soruya verdiği cevap gibi:

Allah der ki: ''Kimi benden çok seversen,onu senden alırım ''
Ve ekler:''Onsuz yaşayamam deme,seni onsuzda yaşatırım.''
Ve mevsim geçer,gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile birgün el olur...
Aklın şaşar,dostun düşmana dönüşür,düşman kalkar dost olur,öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
... Düşmem dersin düşersin,şaşmam dersin şaşarsın.
En garibide budur ya...
Öldüm der durur,yine de yaşarsın.

Bayanlar merak ediyorum.
Eşinize sorsanız...
Bu hayatta kim olmadan yaşayamazsın kimin yokluğuna dayanamazsın diye sorsalar
cevabın ne olurdu? diye
Eşiniz ne der?:26::26::26:
Eşim tabiki mi.. Yoksa eşim ve ailem mi?

Kim olmadan yaşayamazsın ?

Eşime sorsam siz olmadan der '' ben ve oğlum için ''

Bu anne-babasını sevmediği için değildir pek tabii , bizimle 7 gün 24 saat yaşadığı içindir , evladı canının bir parçası olduğu içindir.Bizimle yaşadığı için bizsiz yaşayamayacağını düşünür .

Ben kendime de sordum bu soruyu konuyu okuyunca;

Sevgisini dünyalara sığdıramadığım bir annem vardı , ben 20'li yaşlarımdayken vefat etti...10 küsür senedir hayattayım.

Canım babam km'lerce ötemde , senede bir iki kez görüyorum , onu görmeden de yaşıyorum.

Eşimi çok seviyorum , eminim o da beni bir o kadar ama yarın ayrılsam onsuzda yaşarım.

Rabbim evlat acısı göstermesin ama....

Herkes eceli gelene kadar yaşar , çok mu düz bakıyorum olaya ya da kimseyi mi onsuz yaşayamayacak kadar sevmiyorum bilemedim şimdi:26:

bence sinir olmak yerine mutlu olmalısın
ailesine önem vermeyen eşine de önem vermez
sonuçta eşi de onun ailesi olucak/olur
yani kendi ailesine değer vermeyen, sonradan eşle kuracağı ailesine hiç değer vermez.

Kendimi hiç değerli hissetmiyorum oysa ne garip

Kendimi hiç değerli hissetmiyorum oysa ne garip

canım deme böyle, yani bu bi soruyla anlaşılcak bir şey de değil. bu soruya öyle cevaplar gelir ki erkeklerden ohoo egoları tavan yaptırır. ama acaba yürekten mi söyler hepsi, orası da ayrı bi mesele..
çocuğun var mı bilmiyorum ama bi de çocuklu eşlerden biri Allah korusun vefat etse diğeri çocuk için yaşama tutunmak zorunda mesela.
sen yaşadığın güne bak, mutlu musun onun yanında buna bak. önemli olan yaşadığın huzur..

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler;
Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur,
Sabır taşar,
Canından saydığın yar bile bir gün el olur.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
Düşman kalkar dostun olur.
Öyle garip bir dünya,
Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem dersin düşersin.
Şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya;
Öldüm der durur yine de yaşarsın...
yazdı kendileri

Birgun esimle tv izlerken bir programda seyircilere "es" "anne" ve "cocuk" bunlari siralarmisiniz dediler.
Esime sence dedim.
"es,anne ,cocuk" dedi. Sonra bana sordu
Bende "cocuk,anne,es" dedim.

Eminimki esim yaninda ben oldugum icin once "esim" dedi. Bana gore anne esten daha degerlidir.
Sizin sorunuzu okuduktan sonra aklima hen bu geldi anlatmak istedim. Sorsam herhalde "ailem" diyerek topunu icine almak isterdi.
insan bu konuda pek ayrim yapamaz pekte yapmamali bana gore.

Kocam annesini cocuğumuzdan cok sevdiğini söylese kafayı yerdim heralde. Benim annem her zaman; insan annesini cok sever ama cocuk baska sizde cocuklarınız olunca anliycaksiniz benden cok seveceksiniz insallah der

Ben esime sordum ailem dedi bi an oturdu icime sinraki mesaji sizsiniz yani neden birlikte yasiyoruz su kisa hayatta dedi
Anne es cocuk siralamasi yapilmis hepsini yanimda isterim heebiri ayri bi yanimi olusturur
Cocugum onceligimdir ama ben esimi cok seviyorum ikisiykeyken hep daha cok mutlu olurum
Annem babam ise huzurumu yansitir o yanimi doldurur ama duzen denilen sey Rabbim siraki olum versin ama bi evladin annenin babanin acisina dayanabilmesi cok daha kolay evlat acisi vermesin Rabbim
Sunada inaniyorum annemin beni sevdigi kadar cok sevemem onu cubju bende daha cok evladimi severim

...................................................................................................................

Son düzenleme:
Bayanlar merak ediyorum.
Eşinize sorsanız...
Bu hayatta kim olmadan yaşayamazsın kimin yokluğuna dayanamazsın diye sorsalar
cevabın ne olurdu? diye
Eşiniz ne der?:26::26::26:
Eşim tabiki mi.. Yoksa eşim ve ailem mi?

ailem demesi sizi neden rahatsiz ediyor ki..
Adam niye silsin ailesini sen sevmiyorsun diye?
Boyle sacma bir dusunce olamaz.
sana sorsa esin once anne babam mi dersin yoksa " sen " mi dersin bi dusun
oyle esinin cevabini yargila bence..
bazi kadinlar eslerinden resmen ailelerini silmelerini istiyor..
bu bencilliktir.
bu bizim yaptigimiz dagdan gelip bagdakini hadi git demektir.
Biz yokken onlar vardilar eslerimizin hayatlarinda.
bunu unutmamaliyiz.
ve bir erkekten ayrim yapmasini istememeliyiz.
zaten herkezin sevgisi ayridir
kalpte... yani yüzde 50si senin 20si onun degildir.
her sevgi ayridir. anne sevgisi evlat sevgisi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…