Eşinize sorsanız?

asla katılmıyorum..
eşim dediğim gibi 10 yıldır sadece sen der. gözlerinden 10 yıl boyunca okudum bensiz yaşayamayacağını..
ben onun aşkıyım hayatıyım, hamileyim bir oğlumuz olacak kısmetse bu durumda bile
ona hep sana olan aşkımdan bahsedeceğim oda en çok seni sevsin der... oğlumun adını kısmetse eşimin adını koyacğım ve hep öyle sesleneceğim
Rabbimden sonra eşimdir onu bana veren..

aileye gelince tek aile biziz..
anne baba kardeşlere gelince ise, onların yeri bizde hep apayrıdır eşim de bende onlara çok düşkünüz asla ihmal etmez herşeylerine koşar yetişiriz.. ama dediğim gibi aile olan biziz bizden sonra anne baba ve kardeşler...

ölene kadar önceliğimiz hep birbirimiz olacak
bizden sonra çocuklarımız
sonra anne baba kardeşlerimiz..

eim olmadan bu dünyayı ben neyleyim..

bence mantıklı bir soru değil ve eşim de başlardı muhalefete. herkes kimsesiz yaşayabilir, bu böyledir... zorlanır ama yaşar...

Öyle bir yaşarsın ki, yaşadığına sen bile şaşarsın asla yaşayamam, yapamam, dayanamam diye bir şey yok, bunu en iyi bilenlerden biriyim.

Ben kendimi kimseyle kıyaslamam
O yüzden bu tarz sorular da sormam

Zaten kimsenin tercihi değil ki, önce şu ölsün ben onsuz yaşarım ama diğeri en sona kalsın demek

Döneceğim bekle dedi..
ben beklemedim,o da dönmedi..
ölüm gibi bir şeydi..
ama kimse ölmedi..

bu dörtlüğü çok severim.. yaşayamam diye bişey yok.. insan zamanla herşeye alışıyo, unutmuyor kesinlikle, hep yüreğinin,aklının bi köşesinde sızlayan bir yara olarak kalıyo... ama alşıyo işte.. hayat bu kadar acımasız işte..
dönüyo dolaştırıyo, herşeyden sıyrılıp, yine kendine alıştırıyo...
ama en büyük acı, evlat acısı...
ne anne, ne baba, ne kardeş, ne eş..
dayanılması en zor acı..
Alah kimseye evlat acısı vermesin....

Son düzenleme:

rabbim sevginizi hiç eksiltmesin,hep mutlu olun inşallah

ama mesajını okuyunca yazmadan geçemedim,

sizin önceliğiniz eşiniz ve çocuklarınız ne emeklerle,ne zorluklarla büyüttüğümüz çocuklarımız

ve gün oluyor onlarda evlenip gidiyor.sonra onların önceliği eşi ve çocukları oluyor.bizler kaçıncı sırada oluyoruz orası muamma..

hayat ne acımasız..

bu soruyu esime deyil suan 25 yasindaki ogluma sorum tabiki ailem dedi
niye dedim esin can yoldasin evlenirsen o olmali dedim
tabiki annem dedi öyle ama sevgi emektir dedi sizinle yasadigim kadar esimle yasarsam
varlikta yoklukta yanimda olursa tipki sizin gibi dedi esim derim yok 2 aylik evlilikte kimseyi sevmez istemezse olamaz dedi
su an düsüncem bu ilerde ne olur allah bilir dedi

Bence hic acı degil dunyanın kanunu bu. Annem bizim icin ölür canını verir yapmadığı fedakarlık kalmamıştır ama her zaman der; insanın asıl yeri asıl evi eşinin yanidir, esinin guldurdugu kisiyi bi dünya ayaga kalksa aglatamaz, esinin aglattigi kisiyi de bi dunya ayaga kalksa gulduremez, insallah oyle bi esınız olur ki herkesin önüne geçer diye dua eder. Bende annemden boyle gördüğüm icin boyle düşünüyorum. Bencillik yapmaya gerek yok. Anne cocuk iliskisi cok farklı bi anne karşılıksız sever çocuğunu. Cocuk hayirsiz bi evlat olmasın yeter ama karı koca iliskisi cok baska karşılık bekler her iki tarafta, birbirleri icin en önemli en kıymetli en vazgeçilmez olmak isterler

Az önce sordum soru mu bu tabiki sensin dedi eşim.Başka kimse yok mu dedim hayır sadece sensin dedi .Bildiğim bir cevaptı ama yinede duyunca çok mutlu oldum.

herkes anneleri atmıs gibi mi sanki ne arkadaşlar bu kıyaslar vebal olur sonra bence yapmayın ya nacizane fikrim

O kadar doğru ki...
İnsanın eşi ile evliliğinde problemleri varsa
malesef sahip olduğu hiç bir güzellik onu mutlu edemiyor.
İçinde hep bir acı.. Gülüşlerinde gözyaşı saklı oluyor.
Her gün şunu söylüyorum evliliğimde mutlu olsaydım,
eşimle aramız bal kaymak olsaydı.
Başkaları üzemezdi beni,daha anlayışlı daha hoşgörülü olurdum.
Pozitif bakardım pek çok şeye.
Ama evlendikten sonra hırçınlaştım ben.
Şüpheci ve tahammülsüz biri oldum.

ay arkadasım ne güzel anladık kocan sana dlei ivane yalnız nedir bu ilk olma şeyi anlamıyorum ona kalırsa dinen 3 kere annen 1 kere baban diyo nedir yani bu illa ilk olmak. benim simdi bosanmam lazımdı coktan demekki

Sensiz yaşayamam diyen kocaya inanalım mı yani???
Soru baştan yanlış zaten; ya da yersiz diyelim.

Sormadım, kesinlikle de sormam
Eşim bana böyle bi soru sorsa ne kadar saçmaladığını düşünürüm
Üstüne bide ilk beni söylemeli ilk şunu söylemeli vs.. gibi düşündüğünü bilsem
daha da saçmaladığını düşünürüm

Kızlar çoğunuz önce aile gelmeli vs demiş..
Ama aile var aile var bence.
Neyse ben o ayrıntılara girmeyeceğim.
Benim gözümde herkes anne baba olabilir.
Ama herkes anneliğin,babalığın hakkını veremez.
Niçin bu farklılıklar hesaba katılmıyor.
Dünyaya getirmek yetiyor mu eşin önüne geçmeye.
İyi tamam büyüttüler Allah razı olsun.
Anne babanın görevi değil mi bunlar zaten
Yani bir ömür önceliğin biz olacağız diyerek,karşılık bekleyerek mi yapılıyor bunlar?

Evlendikten sonra ailen,her şeyin eşin olur.
İlk sırayı da eşin alır,almalıdır.
Aileyi kenara atmalı demiyorum.
Ama hayatın kanunu bu.
Sen emek verip büyütürsün,o emek verir büyütür.
sonra herkes canını birbirinin canına verir ve artık aile sizsiniz denir.
Denmelidir. Ben evladım olursa onu da böyle yetiştireceğim Allah'ın izniyle..

Sonra hastalıkta başında duran anne yerini alan eş değil midir?
Yemeğini,aşını,yorganını paylaşan eş değil midir?
25 yıl annesi ile olan 50 yıl eşi ile olacak belki.

Bunun dışında herkes olmadan yaşanılır. Benim gerçek düşüncem bu
ama böyle bir soruya illa bir kişi söyle deseler. Çocuk varsa çocuk denir yoksa Eş denmelidir.
Sonra aile.. Evlenen adam ailen nasıl diye sorulduğunda aklına eşi çocuğu gelmelidir.
Benim gerçeğim budur..

Ya annesi deyince niye üzülüyorsunuz şuan cidden anlayamadığım için soruyorum:26:
Bi'de nişanlılık döneminde sen olmazsan nefes alamam falan çok havada kalmıyor mu annesi yokken nefes alabilecek adam benim yokluğumda her türlü alamaz mı zaten:44:Ee 20 küsür yaşından sonra hayatına giren kadın için onu 9 ay karnında taşıyan annesini "eh o geri planda kaldı benim için ilk sensin" demek beni korkutur-du şahsen. (Şimdi ama eşiyim hayat arkadaşıyım diyecekleriniz var da oda annesi
)

Bariz mantık hatası var

Sanırım duymak hoşuna gidiyor evli çiftlerin

Bana da mesela erkek arkadaşım babamın davasını yapamaz ilk ben ya diye üzülse çok garipser bakış açısına üzülürdüm
:44:

bence bu zamanına göre değişir.

eşimle tanıştığım zamanlarda "annem" derdi (çok anneci biriydi)

evlendiğimizde "sen ve annem" derdi

evliliğimizin ilerlediği dönemlerinde "sen" (annesinin gerçek yüzünü gördüğünde)

kızımız doğduğunda "kızım"

kızım biraz büyüyünce "kızım ve sen"

kızım büyüyüp evlenip gidince "sen" der heralde

hayatta zaman koşullara göre cevap değişir. hiç zorlamayın bence

Evlendikten sonra, bir kaç kv,kp, görümce tramvası yaşadıktan sonra,
eşinden de gerekli durumlarda istediğin ve beklediğin tepkileri göremedikten sonra
senle yeniden konuşalım isterim

Ben aslında evlenmeden önceki halleri ile bugünkü hali arasındaki
değişimi göstermek için bu soruyu sordum.
Bak gör buydun bu oldun demek istedim.
Cevabından çok o zamanki sözlerinin palavra olması canımı sıktı..
Zorlamıyorum ne hali varsa görsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…