• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizi boşanmaya nasıl ikna ettiniz?

Açıklamanız için teşekkür ederim 💐Yani gaslighting uygulayanlara aynı zamanda narsist diyebilir miyiz?
Her zaman değil. Bu çok kapsamlı bi konu. Her narsistik davranış gösterene de narsistik kişilik bozukluğu var denmiyor. Çünkü bu insan doğasında var. Ne oranda, nasıl olduğuna göre değişiyor.
Bunlar benim terapilerden, uzmanlardan, kitaplardan öğrendiklerim tabii.
Borderline yani sınırda kişilik bozukluğu ya da hipomanikler de gaslighting yapıyor. Ama yaygınca en çok narsistler. Umarım mağdur değilsinizdir. 🙏

Her zaman değil. Bu çok kapsamlı bi konu. Her narsistik davranış gösterene de narsistik kişilik bozukluğu var denmiyor. Çünkü bu insan doğasında var. Ne oranda, nasıl olduğuna göre değişiyor.
Bunlar benim terapilerden, uzmanlardan, kitaplardan öğrendiklerim tabii.
Borderline yani sınırda kişilik bozukluğu ya da hipomanikler de gaslighting yapıyor. Ama yaygınca en çok narsistler. Umarım mağdur değilsinizdir. 🙏
Borderlinede empati az da olsa var lakin narsistik kişilik bozuklugunda empati hiç yok. En belirgin özellik olarak empatiden yoksunluk olarak belirtiliyor. Narsistik özelliklerin de kademeleri var bazilari son aşamada oluyor ve kronik vakalar düzelmesi imkansiz olanlar. Ben magdurdum çok arastirmalar yaptim terapiler aldim vs 🙈

Şimdi mi anladiniz narsist oldugunu ? Hala evli misiniz ? Benzer semptomlar eşinizde de sizde de var mi ? Çok soruyorum ama anlamak için soruyorum. Narsizmin de aşamalari var son aşamadaysa kurtulmasi zor ama ilk ve orta aşamada olanlar kurtulabiliyor bu hastaliktan.
Ben sizden farklı biliyorum. Kurtulmaları imkansız ancak ve ancak törpüleyebilirler ama o da ilk kriz anında patlar. Daha çok mağdurlara kendilerini koruma öğretiliyor. Hele ki ek kişilik bozukluklaeo ile birleşikse oran iyice düşük.
Narsistten ya kaçılır ya da mecbursa kenaini korursun.. Çok araştırdım, danıştım, denedim. Hiç değilse 5 klinik psikologla uzun uzun konuştum..

Borderlinede empati az da olsa var lakin narsistik kişilik bozuklugunda empati hiç yok. En belirgin özellik olarak empatiden yoksunluk olarak belirtiliyor. Narsistik özelliklerin de kademeleri var bazilari son aşamada oluyor ve kronik vakalar düzelmesi imkansiz olanlar. Ben magdurdum çok arastirmalar yaptim terapiler aldim vs 🙈
Aynı ben... Umarım kurtuldunuz. 🙏 Evet borderline aynı zamanda aşırı kurban başka bi tarafta o yüzden vicdanına basınca empati yapar gibi yapıyor..

Ben sizden farklı biliyorum. Kurtulmaları imkansız ancak ve ancak törpüleyebilirler ama o da ilk kriz anında patlar. Daha çok mağdurlara kendilerini koruma öğretiliyor. Hele ki ek kişilik bozukluklaeo ile birleşikse oran iyice düşük.
Narsistten ya kaçılır ya da mecbursa kenaini korursun.. Çok araştırdım, danıştım, denedim. Hiç değilse 5 klinik psikologla uzun uzun konuştum..
Benim psikologum ilk aşamadaysa kararli durusunuz vs ile narsistik özelliklerinin ortaya çikmasini engellersiniz . Orta aşamadaysa uzun süreli bir terapi ile düzelme gorülebilir. Son aşamada ise tek çözüm ya kendini korumak ya da hayatindan cikarmak demisti. Bireysel terapi önerdiler eşim için baya bir ilerleme kaydetti.

Aynı ben... Umarım kurtuldunuz. 🙏 Evet borderline aynı zamanda aşırı kurban başka bi tarafta o yüzden vicdanına basınca empati yapar gibi yapıyor..
Ben savaşmayi seçtim kayinvalide tam bir narsist iliskiyi kestik. Eşime de çok zarar vermiş bu psikolojisinden dolayi , esim terapi aliyor. Ben de öncesinde bireysel terapi aliyordum ,eşim baslayinca terapiye ben ara verdim. Ama yine baslamayi dusunuyorum.

Benim psikologum ilk aşamadaysa kararli durusunuz vs ile narsistik özelliklerinin ortaya çikmasini engellersiniz . Orta aşamadaysa uzun süreli bir terapi ile düzelme gorülebilir. Son aşamada ise tek çözüm ya kendini korumak ya da hayatindan cikarmak demisti. Bireysel terapi önerdiler eşim için baya bir ilerleme kaydetti.
Sizin için çok sevindim. 🌺 Engellemek işte. Yani yok olmuyor, engelliyorsunuz ama kriz anlarında patlıyor yine. Bunu demek istemiştim. Tedaviyi nasıl kabul etti peki? Narsistlerde en büyük sorun bu kabul. Çünkü kendimi mükemmel görüyor ya da saklamak için reddediyor.

Ben savaşmayi seçtim kayinvalide tam bir narsist iliskiyi kestik. Eşime de çok zarar vermiş bu psikolojisinden dolayi , esim terapi aliyor. Ben de öncesinde bireysel terapi aliyordum ,eşim baslayinca terapiye ben ara verdim. Ama yine baslamayi dusunuyorum.
Benimki uzaklaşmayı seçmek yerine yapışmıştı adeta. Tüm saçmalıklarını görmesine rağmen hep bi kılıf buldu. Annem yalan söyler ama iyilik için söyledi diye. Kendisindeki hasarı farkedemedi y da inkar etti. Aileden kopuşu nasıl sağladınız? Bana lazım değil artık ama neyi yanlış yaptığımı merak ettim doğrusu..

Sizin için çok sevindim. 🌺 Engellemek işte. Yani yok olmuyor, engelliyorsunuz ama kriz anlarında patlıyor yine. Bunu demek istemiştim. Tedaviyi nasıl kabul etti peki? Narsistlerde en büyük sorun bu kabul. Çünkü kendimi mükemmel görüyor ya da saklamak için reddediyor.
Başlarda hiç tedaviye yaklaşmadi hatta bende bir sorun yok sen hastasin diyordu. Eşimle kayinvalidenin kurdugu narsistik koalisyon benim aileye girmemle önce daha da güclendi sonra ben disariya yansittiklari vitrini kirmaya başladim. Biliyorsunuz narsist için ego her seydir ve disariya çizdikleri imaj da çok önemli.

Önce kendimi kimseye anlatamadim sonra insanlarin içinde egolarina basmaya baslayinca kontrolu kaybettiler ve özellikle kayinvalide maskesini düşüyordu egosuna bastikça ardindan itibar kaybi başladi. Eşim benden ayrilmayinca annesi tarafindan dişlandi ve depresyon benzeri belirtiler baslayinca bende bir sey anlamiyorum kendimi diyordu. Ben de terapistimi önerdim bir defa gidelim en azindan huzursuzluguna care olur memnun kalmazsan gitmezsin diyerek kendini yüreklendirdim. Gittik ve devam etmek istedi.

Ama bu sürece gelene kadar çok mücadele ettim çok bedel ödedim hiç kolay olmadi.

Farkında. Israrla doğru olduğunu benim ona sevgisizlikten uymadığımı iddia ediyor.
Onu suclama. Haklisin anliyorum gibi seyler soyleyip sakinlestir. Ben artik cinsellik istemiyorum hayatimda de. O da ise yaramazsa seninle artik cinsel birliktelik yasayamam, senden artik o anlamda hoslanmiyorum de. Cinsellik erkekler icin cok onemli hemen olmasa da ikna olur.

Onu suclama. Haklisin anliyorum gibi seyler soyleyip sakinlestir. Ben artik cinsellik istemiyorum hayatimda de. O da ise yaramazsa seninle artik cinsel birliktelik yasayamam, senden artik o anlamda hoslanmiyorum de. Cinsellik erkekler icin cok onemli hemen olmasa da ikna olur.
Spinoza bizde o kısımlar bitti çoktan. Evler ayrıldı olaysız boşanma peşindeyim ben. Yine de teşekkürler 🌺

Benimki uzaklaşmayı seçmek yerine yapışmıştı adeta. Tüm saçmalıklarını görmesine rağmen hep bi kılıf buldu. Annem yalan söyler ama iyilik için söyledi diye. Kendisindeki hasarı farkedemedi y da inkar etti. Aileden kopuşu nasıl sağladınız? Bana lazım değil artık ama neyi yanlış yaptığımı merak ettim doğrusu..
Benim kayinvalide pasif agresif narsist kontrolü kaybettigi aşamalari yakindan izledim. Nasil kontorlden cikiyor ne yaparsam maskesini düsürebilirim diye çok düşündüm. Yalan inkar her şey var ama kontrolu kaybedince gercek niyetini anlatiyordu. Bunu yakindan izledim bir seylerin normal olmadigini farkettikten sonra konusmaya calistim geri püskürtüldüm ve suçlandim. izleyici konumuna geçip analiz etmeye başladim hem annesini hem de eşimi.

Verdikleri butun bilgileri ve tepkileri beynime kaydettim. Ve bunlari onlara karşi kullanmaya başladim. Kendi silahlariyla aslinda kendileri vurdum. Ben dilini sürekli kullandim eşime karşi, seni anliyorum çok haklisin , böyle ögrenmişin herkes ögrendigi bildigi gibi yasamak ister ama ben de böylr istiyorum ben de buna alişmisim gibi gibi. Eşime yumuşak dille ama kararli kayinvalideye ise sert ve tavizsiz davrandim.

Şunu da söyleyeyim empati yoksunlugu oldugu için , sizin yerinize onu koyarak anlattiginiz şeyler çok etkili oluyor. Kendileri empati kuramiyor ama siz empati kurmasini saglayabiliyorsunuz. Rolleri degistirip anlatarak. Bu yöntem kayinvalidede hiç çalişmadi ama eşimde çalişti.

Tabi ki bitmistir de bence esiniz onu hala sevdiginizi dusunuyor icten ice. Bunu ona net bir sekilde soyleyin, esas sebep aranizdaki askin bitmesi ve cinsel sogukluk diye dusunurse bu konu kapanir. Tartisilacak bir konu degil cunku. Burada da cogu kadin yazmis beni artik sevmedigi benden sikildigini soylerse "seni artik icim almiyor" derse ikna olurum bosanmaya demisler. Her ne kadar sizi sevgisizlikle suclasa da emin degil bu konuda. Umarim hayirlisi olur sizin icin

Back
X