Eşinizi nasıl dize getiriyorsunuz

Her dediğinizi dinleyip yapıyorsa birey değil koyun olur ki nefret ederim iradesiz fikirsiz insandan. Ortak karar alınır ya da kimin ki mantikli ise o uygulanır vs. Allaha hamd olsun eşim eve kaşık alırken bile sorar. Ama ben de sorarım. Gece gündüz fark etmez dediğim bi şey varsa yapmak için çabalar. Ama ben de... karşılıklı yani...

Biz de 8 aylik evliyiz. Ilk aylar baya bir calkantiliydi:)) simdi daha bir sukunete erdi. Biraz da zamanla alisiyorsun huylarina ve ona gore davraniyorsun. Benim esim mesela oyle pek yumusak basli uysal bir adam degildir. Soyle davransam isteklerimi yapar gibi bir durum yok yani:) ben de isteklerimi ve beklentilerimi her zaman net ve kibarca soylerim.

Sizin tabirinizle yazıyorum, dize getirmeyi amaçlamazsanız dize getirirsiniz.

Evliliğim süresince hiç bir zaman eşim sadece benim sözümün altına girsin diye çabalamadım. Aksine bir çok konuda onu aşırı serbest bıraktım. Mesela babamın arabasını değiştirmek istiyorum dedi kayınpederimin yanında konuyu ben açtım "baba sizin arabayı değişelim sen arabanı sat üstünü biz tamamlayalım" diye ve gerçekten peşine düştük bu konunun ama kayınbabam arabasına biraz fazla bağlı olduğu için ikna edemedik. Bir dönem bankada bir miktar paramız vardı, eşim her gün o parayla başka birşey yapmayı planlıyordu. Her anlattığına "evet hayatım yapalım tabi neden olmasın" dedim hiç birine karşı çıkmadım. Bir süredir annesine telefon aldırmaya çalışıyorum. Ailelerimizle aynı şehirde değiliz. Ben ailemle özellikle annemle çok sık ve uzun telefonlaşır, konuşurum ama eşimin ailesiyle o kadar sık telefonlaşmam. Genelde eşim onlarla konuşurken dahil olurum. Eşimse benim ailemle özel günden özel güne telefonlaşır sadece. Hatta çoğunda ben eşime benim ailemi arama gerek yok derim. Başlarda eşim bana çok ısrar ederdi annemi ara diye ama artık ısrar etmiyor. Eskiden kıskançlık yapardım biraz kızlara bakma vs diye. Kuzenim bir organizasyon şirketinde çalışıyor, bu sene miss turkeyin organizasyonunda çalışmışlardı. Kuzenim eşime gel seni de götüreyim falan demişti, ben başlarda yaptığım kıskançlığı yapsam gitme etme diye eminim bu konu aramızda bi huzursuzluğa sebep olacaktı ama ben ciddi ciddi "evet aşkım gitsene bi değişiklik olur sana" dedim diye adam "ne gitmesi ne işim var benim orda" falan demişti. Ki ben gitme desem eminim gidecem diye tuttururdu.

Kocanızı sevin, sayın ama dize getirmeyi amaçlamayın. İş iktidar savaşına dönerse kaybeden evliliğiniz olur. Ben kocama her zaman onu çok sevdiğimi hissettirmeye çalıştım ama sınırlarımı zorladığında kalmayacağımı da hissettirdim. Daima benim dediğim olsun diye diretmedim, o bir şey istediğinde kabul ettim ve destekledim.

Demem o ki kocanızı dize getirmeye çalışmayın, sizin de bir birey olduğunuzu hissettirin ve doğru ve yanlışlarınızla sizi kabul etmesini sağlayın. Gerisi kendiliğinden gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…