Eşinizi Seven,Ailesine Saygı Duyar...

kesinlikle katılıyorum.herkese ederi kadar değer ve saygı verilmeli....

Olmadık çirkefliğe ya da paçavra gibi kullanmalarına ilk önce eş imkan vermemeli,o dengeyi kurabilmeli....

Dilini tutmayı bilmeyen muhakkak pişman olandır.Aynı soyadını taşıyan insanların sonradan utanacak sözlerle yüz göz olması çok kötü...

kesinlkle çok doğru bi yaklaşımben eşime aşığım diye her türlü çirkefliği çekemem saygı hakedilr kazanılr hakedene sonuna kadar saygı gösterilir haketmeyen eşimn aileside olsa göstermem saygıyı...

mesafeni koy demedeki kasıt geç karşısına ağzına geleni söyledeğil benim böyle bir yapım yoktur zaten olan varsada kendilerinin bilecekleri iş...

ben haklı olduğum zamanlarda bile sesimi yükseltmem karşımdaki benden küçük olsa bile

amaaa bana yapılan bi saygısızlık varsada bunu asla sineye çekmem oturur rahatsızlığımı dile getirr sorunu konuşarak hallederim nitekim bu hayatım boyuncada böyle olmuştur dilimi neden tutayım susayımmı neden niçin kime karşı??????

kaba kuvvetle ses yüksekliği ile değil sakin tavırlarla karşıdaki anlamıyor mu yapacak tek şey tavrını koymak daha fazla kendimi onlara karşı ezdirmemek dilini tutmayan pişman olur demişsin doğrudur amaaaaa sen sürekl susar onların yaptıklarına ses etmezsen ömür boyu sen pişmanlık çekersin

:)"Dilini tutmayan pişman olur " sözündeki kasıt dilini kontrol edememek.

Ayrıca aile geline kötü muamele yapıyorsa ve eş burda kayıtsız kalıyorsa ilk problem edilesi eşin ailesi değil,eştir!

saygı kelimesini çok geniş açıdan değerlendirmek gerekiyor....
tamam annesi babası eşlerimizi bu yaşa getiriyorlar hakları çok peki biz oğullarıyla evleniyor onların yeri geliyor dırdrını çekiyor sinirine katlanıyor ütüsünü yapıyor yemeğini yapıyor yetmedi çocuk doğur gece gündüz çocuk büyüt vs vs vs peki biz eşler saygıyı haketmeyelimmi ailesi büyüttü tamam ama ömrünün kalan zamnlarınıda bizlerle geçiriyorlar ailesi büyüttü diye saygı da kusur etmeyelim(burda sorun yok) bu kadar yükü taşı ailesi gelsin sana olmadık saygısızlığı yapsın sen hiç ses etme anadır babadır de sus peki bize kim saygı duysun oda bana saygı duymalı karşılıklı bu işler ....

bu kadar yükü taşı ailesi gelsin sana olmadık saygısızlığı yapsın sen hiç ses etme anadır babadır de sus peki bize kim saygı duysun oda bana saygı duymalı karşılıklı bu işler ....

Arkadasım aile olmadık saygısızığı yaparken nerede? Israrla anlatmaya calıştığım o halde aileden önce o eşle aşılması gerekenler var demekki!

Eşini seven,sayan eş neden haksız günahsız yere eşinin ezilmesine göz yumsun?

Her Kes haddini sinirlarini bildigi surece problem yok
benim hayatima mudahale etmedikleri surece saygisizlik da gormezler
oncelikle eslerinizin bu dengeyi saglamasi lazim

açtığın konunun içeriğini değiştir o zaman sende

edit tusu sizlere omur, icerik fln degistiremez malesef..

ayrica neden degistirmeli onu da anlamadim. burda acilan konular nabza gore serbet misali olmak zorunda mi? siz kendi sayginizdan eminseniz neden bu kadar israrla karsi cikiyorsunuz konu sahibinin tezine??

bence de olay este biter.. ailenin saygisizligina karsiligi es vermelidir. gelin degil. yuz goz olmaya gerek yok. esler elini tasin altina koymuyorsa yapilan saygisizligi onayliyor altina imzasini atiyor demektir. boyle bir es icin insanin kendini kucultmesine, saygisizliga karsilik saygisizlikla cevap vermesine gerek var mi???

Konunun içeriğinin değişmesi gerekmiyor,doğru yorumlanıp , önyargısız değerlendirilmesi mesele...

Ben kötü,saygısız,davranan eş ailesine susun,saygılı olun demiyorum,dikkat edilirse!

kaydirigubbakcemile5 Teşekkür ederim,aynen öyle....

aşık olduğum adamı adam yapan kişiler saygıyı,hak ediyorlarsa saygı duyulurlar...saygı dediğimiz kavram öyle birileri birilerini doğurup büyüttü diye hakedilecek bir kavram değildir...
siz, eşinizin ailesiyle problem yaşamıyorsunuz,saygı duyuyor ve duyuluyorsunuz diye tüm insanları da aynı kalıp içine sokamazsınız..siz daha damdan düşmemişsiniz..damdan düştüğünüzde de aynı düşüncelere sahip olursanız, işte ozaman açtığınız konunun anlamı olur ve yargılama hakkına da sahip olursunuz....

eşime olan sevgimle ailesinin ne alakası var bazen sebepsiz yerede birsini sevmeyebilirsiniz elektirik meselesi karakteriniz zıttır karşı tarafla ayrıca saygı alınırsa verilen bişeydir.
hemde ne alaka bakkaldan sevdiğim çikolatayı alırken bakkalıda sevmek zorundamıyım o satıyor diye:umursamaz:

konu sahibinin ilk mesajda bahsettiği konu ile 4. sayfada ki bahsettiği konubirbirinden tamamen bağımsız ilkindde demiş

kocanı seviyorsan eşine saygı duyacaksın diğerindede ailesiyle sorun varsa koca dengeyi kuracak bunu anlatmaya çalışıyoruk demiş değiştir dememdeki maksat bu

yazdığım mesajları dikkatli okumadığınız belli yazdıklarımda benim tezim konu sahibinin düşüncesinin değiştirme gibi bi gayretimde yok bi konu açılmış bende düşüncemi belirttim
açılan konuya yada belirilern düşünceye bende onay verecek değilim

alıntı yapmazsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…