Eşinizi Seven,Ailesine Saygı Duyar...

İnsan olan herkes saygıyı hakeder...
Kayınvalide anne olduğu için,kocamı doğurduğu için,büyüğüm olduğu için saygıyı hakediyor,kabul!
Peki ya ben?
Biz gelinler?hihoyyyt
Bizim de birer kadın olduğumuzu,oğullarına eş,torunlarına anne olduğumuzu unutmuş kadına ne diyelim?
Saygısızlık yapmam,yapamam.. Yetişirilme tarzıma ters bir kere..:1no2:
Ama koparırım ipleri,hiç de içim acımaz... Öyle bir keserim ki iletişimimi tatlı söz,güler yüzü geçin kavga etmeme hasret kalırlar..
Mutluluğuma gölge vuran hiç kimseyi affetmem!!!

valla saygı kişisine göre değişir.Eşimi seviyor olabilirim ama ailesi herşeyi burnumdan getirir,abuksabuk davranışlar sergiler,bana saygı duymazlarsa kimsenin benden saygı beklemeye hakkı olmaz kusura bakmayın.Ne yani eşimizi seviyoruz diye her hakarete ve kötü davranışa katlanıp susup oturacak değiliz ya,saygı hakedilir öncelikle.Her erkek ailesi aynı sizin düşündüğünüz gibi düşünür,ben doğurdum,yetiştirdim gelin bana saygı duymalı,yaptığım herşeye katlanmalılmaz:ama "gözüm gibi bakıp,doğurduğum oğlum birini sevmiş yuva kurmuş,ona sevgisini vermiş,onun sevdiği,onun yuvası benim içinde kutsaldır,saygımı hakeder" demez çoğu kayınvalide.
Benim fikrim bu,saygı karşılıklıdır

:)"Dilini tutmayan pişman olur " sözündeki kasıt dilini kontrol edememek.

Ayrıca aile geline kötü muamele yapıyorsa ve eş burda kayıtsız kalıyorsa ilk problem edilesi eşin ailesi değil,eştir!

neden eştir? ailesinin aklı fikri yokmu,asıl kocaman insanların bazı şeyleri daha önceden ve daha incelikli düşünmesi gerekmezmi? Nerede kaldı büyüklük o zaman? Genç insanlar bazen herşeyi düşünemeyebilir,aklı salim yaşlılar yani kayınvalide ve kayınpeder daha arabulucu ve yol gösterici olmalı. Sizde problemi yaratan aile olsa bile gelini ve eşi suçluyorsunuz sürekli.Taraflı baktığınızı düşünüyorum

He ya!
İşlerine gelince büyüğüz,tecrübeliyiz diye kasılırlar..
Ama kendi gençliklerini hemen de unuturlar!!!!
Her kayınvalide topiğine yazarken nefretim bir değil bin kat daha artıyor!!!!!

Ögrendimki, insanlar ne konumlarindan dolayi, ne yaslarindan dolayi nede sifatlarindan dolayi saygi hak ediyormus.

Insani saygin yapan sifati, konumu, yasi degil yaptiklari ve konustuklaridir.

Insan vardir 70 yasindadir ama ne insanliktan nasibini almistir ne anlayistan nede görgü ve edepden ve insan vardir 20 yasindadir ve konustugu tek bir kelime bile ona saygi duymana yeterlidir.

Ben anneye Anne oldugu icin, Babaya baba oldugu icin saygi duymam!

Anneligi ve Babaligi tam manasi ile anlayan insanlara saygi duyarim.

:lepi:

katılıyorumvereliniortak bizim apartmanada yaşlı bir adam var 70li yaşlarda aman allahımÇok üzgünüm çoook tüm mahalleye yeter. Ne çocuk sever ne hayvan. Kapının önüne gelen hayvanları döver,canını yakar,sokakta oynayan çocuklara bağırır,tehdit eder,sonra ona biri bişey dediğinde "saygısızlar,ben 70 yaşında adamım,siz nasıl yetiştiniz böyle"diye bağırınır. Ama maşallah hiç 70 yaşındaki insanın olgunluğu yok,çevresine saygısız birde saygı bekliyor. Oğlu bile canından bezdide evden gitti,hiç gelmez yanına. Yani bu adamın gelinini düşünemiyorum bile :sm_confused: böyle kayınpedere nasıl saygı duyabilirki

başlık yanlış açılmış başlıktan şu anlam çıkıyor eşinizi seviyorsanız aşıksanız ailesine saygı duymalısınz gereklilik kipinde yani şu anlam çıkıyor ki kayısız şartsız karşılık beklmeden aşıksam her türlü cefayı çekerim her şeyi sineye çekerim ki bu çok yanlış...bu aileden aileye kayınvaldeden kayınvlaideye değişir....
madem biz oğullarına aşığız diye saygı duymak zorunda bırakılmamız gerekiyor bir annenin oğlunu seviyor diye gelinini kızı gibi görmesi gerkiyo çoğu zaman gelinden bekleniyor saygı saygı karşılıklı olmalı yoksa bu yol çok zahmetli olur....

Benim çocuğum olsa ben yetiştirdim diye bana benzeyecek değil ya..
Aile salt olarak kişilik kazandırmaz çocuğa,
çocuk ailede öğrendiğinden daha fazlasını çevresinden öğrenerek yetişir.
Eşin, arada köprü olmasına katılıyorum ama ne olaylar okuyoruz burada,
oğlunun yanında melek olup, yalnız kalınca gelinine kan kusturanlar da az değil.
Dolayısıyle, eşimizi seviyoruz diye saygısızlığa tahammül edecek değiliz..
Ben gemileri yakar, ardıma dönüp bakmam, iletişimi keserim;
başkası bire bir mücadeleye girişir, herkesin tarzı farklıdır.
Ama kesin olan birşey var ki şu hayatta kimseye hakettinden fazla değer verilmemeli.
Saygısız bir insana kim olursa olsun, saygı gösterecem diye uğraşılmamalı..
(Dipnot düşeyim, etekteki taşlardan bahsedilmiş
eşimin ailesi ile aram çok iyidir yukarıdaki düşüncelerim kuyruk acısı değildir:enbuyukkk:)

Kısasa kısas. Sonuna kadar saygımı eksik etmem ama saygı göremediğim nokta da saygı duyulacak bir konumda da olamazlar.

İlişkide problem başgöstermişse,huzursuzluk,yıpratma (vb) söz konusuysa ve güzellikle konusulup aşılamıyorsa,mesafemi ona göre ayarlarım.Özel zamanlar haricinde konuşmak ya da görüşmek için çaba sarfetmem ama kesinlikle yüz gözde olmam.Ciddi bir duruş sergiler,görüşmeleri min.düşürürüm.

Tabii herkesin yapısı,tarzı farklı...

tabi dogru söylüyosun.ama esin asik oldugun insan seni sever ,saygi durar.ama onun ailesi de seni sever ,saygi duyarsa .karsiligini görür.ama senin en ufak yanlis hareketinde yüzüne kakarsa .her seyine kusur ararsa . ne sevgi ne saygi kalir.karsiliklidir her sey

Konuya önyargılı yaklaşıldığını , yanlış yorumlandığını düşünüyorum.

Büyük bir aile olmaya yeni adım atmış bireylerin , önyargısız ve hesapsız olması gerektiği inancındayım.Böyle yaparsam ezerler,şöyle davranırsam üzerler seklindeki hesapların yerini en yalın haliyle tanıma,anlama almalı ilk etapta.Baştan kayınvalideyi,kayınpederi yola nasıl getiririm,kendimi nasıl saydırırım mantığı yerine saygılı,sevgili bir ilişki kurabilme niyeti hakim olmalı.

Saygıdan ödün vermeyen insanlar muhakkak karşılığını bir şekilde alır diye düşünüyorum.

Eleştirirken,eleştirilicek noktaya varmamak gerek.

Acaba hangi kadın, kendi anne ve babasına hürmet etmeyen,saymayan bir eşten memnun olabilir?

Hangi erkek, kendi anne ve babasına saygı göstermeyen bir hanımdan memnun olabilir?

Eşinizin ailesinden gerçekten zarar görüyorsanız, bunu eşinizle çözmeye çalışın,eşiniz düzeltme ya da engelleme adına birseyler yapsın,siz söz duellosuna girip işleri hepten çıkmaza sürüklemeyin. Yeter ki iyi niyetli olun. Gerekirse biraz mesafeli davranır, ilişkilerinizi azaltırsınız. Tartışma / atışma ortamı sağlığınızı ve huzurunuzu bozmaktan, başka bir işe yaramaz.

Herkes kontrollü olsa, davranışlarının çevresindeki insanları rahatsız etmeyecek şekilde olmasını sağlasa, sorunlar büyümez...

Hiç kimsenin, ne anadan, ne yardan, ne de serden geçmemesini / davranışları ve sarfettiği sözler nedeniyle yüz yüze bakmaya utanacak hale gelmemesini dilerim.

Ben evli degilim, bastan soyliyim.
Bu konuda soylemek istedigim birkac sey var. Birincisi, genellikle on yargiyla yaklasan, kayinvalideyi kontrol altina almak niyetinde olan gelinlerin evlilikleri sorunlu oluyor. Boyleleri kocalarina karsi da biraz kontrolcu yaklasiyorlar, evlilik yasamlari saglikli olmuyor, ya da uzun surmuyor. Bunun tersi cok saygili anlayisli gelinler de var ki, onlar idare edebiliyorlar herseyi. evlilik yasamlari daha huzurlu. Ha ben nerden biliyorum? bizzat burda kk'da okuduklarimdan. Oyle eften puften seyleri sorun edip esinin ailesine cephe alan kadinlari okuyorum ki burda, hem sinirleniyor hem hayrete dusuyorum.

Her neyse, ikinci demek istedigim sey sadece evlilik ici degil her iliskide unutmamamiz gereken birsey... Insanlarin ne yaptigina degil, niyetlerine bakin. Ornegin, bir kayinvalide gelininin mutfagina girer, "bak kizim boyle boyle yaparsan soyle iyi olur" filan der, tuyo verir. Bir gelin bunu isine karismak, kaynana kendisini yonetiyor, veya birseyler ima ediyor gibi algilarken, bir digeri Allah razi olsun, cok yardimci oluyor, tecrubelerini paylasiyor gibi algilar. Halbuki burdaki kayinvalide gayet iyi niyetlidir, amaci geline yardimci olmaktir. Bunun baska birsuru ornegi var. Bu forumlarda okuyorum orneklerini.

Cok uzatmiyim, herkese huzur diliyorum.

haklisin canim simdi saygi nasil olacak bende bilmiyorum

valla seni tebrik ederim o kadar mukemmel bir tespitki...harikasin haaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…