Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz?

İşte bundan korkuyorum bende. Samimi olursam beni kullanacaklar diye düşünüyorum sonradan pişman olmak istemiyorum

Ben de ilk başta samimiydim ondan bu samimiyeti gördüğüm için. En gec 2 günde 1 arardım. Sonra öğrendim ki yüzüme başka arkamdan başka davraniyormus. Kendisinin suçlu olduğu bi olayı koşa koşa kendi annesine anlatmış bire bin katıp beni suçlu gösterip dedikodumu yapmış sağolsun. Eşim söylerdi annesinin ne kadar dedikoducu olduğunu da konduramazdim. Bunu öğrenince tavrim değişti haklı olarak istesem de sıcak davranamiyorum. Dedikodumu yaptığını duyduğum halde bi Özür bile dilemeyen insana hiç birşey yokmuş gibi davranamam. Gerektiği yerde tavrimi da koyuyorum lafımı da sokup ima da yapıyorum ama halini hatrini da soruyorum onun gibi birsey olmamış gibi davranıp. Durum bunu gerektiriyor yapacak başka birşey yok. Yaşadığım hayal kırıklığının tarifi yok.

Ben de sizin gibiyim çok samimi olamam aramda belli bi mesafe vardır ama herkesle öyle arkadaşlarımla da .. Eşim de zamanla bu duurmu kabullendi onlara has bir durum olmadığını anladı.. Siz de kesinlikle taviz vermeyin eşiniz anlayacaktır zaten genel olarak yapınızın böyle olduğunu.. Son olarak mesafe candır , mesafe şarttır :))

Bende mesafeliyim, ohh iyide böyle, beni zamanında çok kırıp incittiler kendilerinden soğuttular, hele bu son yaptıkları... ama ben hiç bir zaman saygımda kusur etmedim.

Başliga cvp veriyorum;
Onlar bana nasil davraniyorsa o şekilde davraniyorum
Alttan aldik yeteri kadar, bundan sonra herkes ederi kadar...

Canim saminiyet duygusu tamamen karsiliklidir.Eger karsi taraf sein benimsemisse sen de bir adim at bi seni onlarin gozunde yuceltir.ama onlar da sana mesafeyi koruyorsa boyle devam et.cok samimi olma cokta resmi davranma arasinda dur.esinle huzurun daha onemli.esin senin ailene nasilsa sen de onlara karsi ayni davranmaya calis.baktin kv ariza cikariyor sakin tartisma biraz geri cek kendini.evlilik boyle bi sey hep idare gerektirir.opüyorum...

Benim kayınvalidemler mesafe olarak uzaklar bu tabiki benim için avantaj.onlara ve eşime bıraksam her bayramda her izinde sömestr tatilinde gitmemizi beklerler.evlendiğimizin ilk yılından beri sadece bir bayramda onlara bir bayramda benin aileme gidecek şekilde ayarladım kafam rahat.eşim istediği zaman gidebilir hiç sorun etmem.bana bulaşmasınlar da gerisi beni ilgilendirmez.baştan beri koydum mesafeyi rahatım. Eşimin ailesi kötü değildir ama düşüncesizce boş boş konuşurlar.her ne kadar sinir olsam sa hiç bir şey demem.örneğim kayınvalidem bebeğimizi 8 aylıkken görmeye gelebildi.eskidrn çok zayıftım hamilelik tedavi vs derken biraz kilo aldım bana dediği şu çok kilo almışsın,iyi olmamış bak oğlum kilo almamış.:)) aldığım kilo da aman aman bişey değildi işte buna benzer zevzeklik yaparlar oralı olmam.ama eşim beni bildiği için ben odadan çıkar çıkmaz annesini fırçalamış sanırım.odaya tekrar girdiği de kızım verirsin kiloyu diye teselli vermeye çalışıyor.
Mesafeli olmak her zaman iyidir bence.

İsterdim ki kayınvalide bana anne gibi yakın olsun, görümce ve kayınbirader kardeşlerim gibi olsun zaten tek çocuğum kardeşim yok, ama nişanlılık dönemindeki aşırı ilgisizlikleri, düğünümüzde aileden biri değil misafir gibi davranmaları ve düğün günümde o kayınvalidenin beni üzmesi vs vs her şey üst üste bindi sonuç üç aylık evlilikte görümceyi iki, kayınbiraderi bir, kayınvalideyi üç kez gördüm (aynı şehirdeyiz) Kayınvalidenin evinde misafir gibi oturuyorum birkaç saat o kadar zaten ötesini bekleyemez benden Ben de insanlara çok mesafeliyim zaten normalde de, onlara da aynıyım.

arkadasimin gelini anlatayim sana evleri yakin calismiyor hergun kvdesine 4-5 gibi gider kv yemegi hazirlar o telde igda vakit gecirir sofra kurulur esi ve kp gelir yemek yenir yine telefon elinde bulasigada karismaz gecer iceri kple sohbet muhabbet babacigim nasilsin ssaka samata evlerine gider kendi evindede kimseye bisey yaptirmaz gezme olur alisveris olur kendisini esirgemez heryere katilir , toplulukta misafirlikte yabanci varsada hurmette kusur etmez caylari doldurur yardimci olur ben cok severim kendisini tutumundada hakli gorurum biraz yapmis olsa basina kalacak hep bekliyecekler..

Tavrın 10 numara 5 yıldız! Bu kadar mesafeliyken bile ne kadar çok canını sıkacaklar tahmin edemezsin

Biz eşimle evlendiğimiz ilk günden koyduk mesafeyi, her iki tarafa da 2 3 haftada bir gittik ama eşimin ailesi bizi çileden çıkarmak birbirimize düşürmek için elinden geleni yaptı şimdi başka bir şehirdeyiz hiç görüşmüyorum aramıyorum sormuyorum eşimde öyle 4 günde bir falan oğlunu arar neden hiç aramıyosun diye dert yanıp kapatır, umrumda mı değil

Tavrın 10 numara 5 yıldız! Bu kadar mesafeliyken bile ne kadar çok canını sıkacaklar tahmin edemezsin
Şuan bile yeterince sıkıyorlar ama bunu eşime nasıl anlatıcam sorun o. Biliyor annesini benden daha iyi biliyor ama yinede samimi olmamı istiyor. Zmanla anlayacağını umuyorum

Hmm sanırım benim kv benim ailemin yanında daha bir samimi davranıyor bana birkaç kere öyle hissettim. Yoksa başka zamanlar surat asar laf sokuşturur fln. Aslında saçma değil bende mi öyle yapsam

ben böyle olsun istemezdim.
ama erdemli bi tavırdan anlamıcaklarını bildiğim için ben de onlar gibi avam davranmak zorunda kalıyorum.
cahille anlaşmak çok zor, onun silahını kullanmak gerekiyo...

yapı olarak soğuk biriyim zaten kimseyle çok samimi olamıyorum. aramızda olması gerektiği ölçülü bi saygı sevgi var. eşimin ailesi sağolsunlar anlayışlı insanlar içlerinde hiç kötülük yok. çok yakın oturmamıza rağmen zırt pırt gelmezler bizi rahatsız etmek istemezler, biz gideriz. hiç bi sorunumuz yok çokı şükür

eşiniz ne sıklıkta görüşme bekliyor

kendi aileniz ile ne sıklıkta görüşüyorsunuz

çok yazdım ben çok mesafelilerdenim

aynı şehirde 3-4 ayda bir görüyorum

çocuk olsun sıklaşır derler çocuk da var

mesafe zira huzur kaçıyor ama eşim de gidip gelmiyor

ilk evlendiğimizde de öyleydi şimdi de öyle

ilk gelin ile kavgalılardı beni istediği gibi yönetirim diye düşündü ama ben de bunun için tamamen kendimi kapattım

zaten kimse ile samimi olmam

şehir dışındaki kendi annemi bir hafta 10 günde ararım ben eşimin ailesini hiç aramam mesela

evinde misafir olarak oturur yer içerim

en son hazır yemeği tabağa koydum, bir iki de çay doldurdum

10 yılda iki kere bulaşık yıkadım görümcemin sözü ve nişanında

ben ona o bana karışamıyor böylelikle

çok şükür bu aşamada muhtaç değil kendi hayatlarını yaşıyorlar ben de kendi hayatımı

bende mesafelıyım ama öyle olmasını istediğim için değil. doğaçlama bu şekılde oldu.
yaşadıgımız bazı sorunlardan dolayı....zaten ayrı şehırlerde yasıyoruz.
görümcemle hiç tel de konusmayız. kv ile de 1-2 haftada bır tel de. o kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…