Eşinizin ailesinin yalanları

kriegerin

benim can oğlum
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
8.513
11
158
Düşünüyorum acaba sadece benim badem gözlümünmü ailesi böyle.Hani ilgi çekmek yada çıkar için yalan söyleyenler olur ya.Sadece bademin ailesimi böyle.Sizlerde varmı?Ben örnek vereyim varsa sizde ekleyin;
Van'da oturuyoruz.Görümcem telefon etti dediki kolum kırıldı platin taktılar.Sonra öğrendikki sadece düşmüş morarmış

canım tuhaf insanlar işte akıllarınca kendilerini unutturmamak için böyle yöntemlere başvuruyolardır ilgi çekmek için senin dediğin gibi

Van'da oturuyoruz.Görümcem telefon etti dediki kolum kırıldı platin taktılar.Sonra öğrendikki sadece düşmüş morarmış

:sinifsinif: övünmek için abartma huyları çok vardır. küçük yalanları da olmuştur ama bu tür yalanlarına denk gelmedim...
ilginçmiş gerçekten. ellerine ne geçecekse :umursamaz:

başka bir örnek yine görümcemden
badem gözlüm dağıtım iznine geldi
bir konuşma var ben gelince susuyorlar
kapıyı dinledim aman allahım
göya görümcemin beyninde ur varmış tedavi oluyormuş
anlatmıyorlarda bana görümcem yemşn ettirmiş
yatarken sordum
benim saf kocam hüngür hüngür ağladı
sonra ben dedimki allasen yapma sivilce çıkıyor yüzümüzdede ne kadar sıkıntı çıkıyor
beyin bu az mı
bir bak kardeşine
hem sor bakalım hangi doktor
mr lar nerde
hangi ilaç
neyse belli oldu yalan söylediği
neden böyle yapmış çünkü babası ona para vermiyormuş
o da tedavi ayağına para alıyormuş
babasına abime söyleme üzülür demiş
babası hiç dururmu ilk an da söylemiş
offf

ee sadece yuh diyorum. bu normal değil ki. ya ağabey üzülürmü
. var ya. yalan olduğu ortaya çıktığı an o görümceyi şöyle bir oyup içine bade koyardım ben.klava:klava:
ne hasta insanlar var ya.. . tövbe tövbe...

ben ona sen bir yalancısın dedim sadece

psikolojide sürekli yalan söylemeinin bi adı vardı bu hastaığa yakalnmış görümceniz
GÖRÜMCEN HAKKATEN HASTA hemen tedavi ettirin bence...

Ayşe ya nedir senin bu eşinin ailesinden çektiğin canım
Allah yardımcın olsun umarım en kısa zamanda bir çözüm yolu bulursunuz :Saruboceq:

ya zaman zamanyalanlarına tabıkı bende rastladım...

bende dunyada en kötu aile bızımkıler sanıyodum..

yuhhhhh yanii..

allahım akıl fikir versın sönmezım..

Görümcen gerçek bir hasta!!!! tedavi edilmesse de vay onun eşinin,çocuğunun,ailesinin haline..Alhah onu öyle bi hastalıkla terbiye ederki şaşar kalır valla..Bu seferde milleti inandırmak için çırpınır..Yalancı çoban hikayesi...

olmaz mi canim ya. benim esimin ailesi degilde. Babamin ailesi cok yalan soyler.
Mesela babaannemler bizde kaliyor. burda carsiya cikarlar. ne aldiklarini gostermez. bisey almadik derler. Sonradan hediye kutulari, elektronik esya kutulari ortaya cikiyor. Hepsi turkiyedeki amcamlara. biz gorursek bizede almalari gerekcek diye dusunuyorlar.

Sanırım abartıp bir şekilde ilgi odağı olmak istemiş görümceniz.
Benim görümcem yok,eltim var ama yok,yani eşimin ailesi var ama yok olduğu için bir şey söyleyemiyeceğim.
Zamanında yaptıklarından sonra sildik hayatımızdanvereliniortakçokta iyi ettik :asigim:

allah islah etsin hepsini ne diyim kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
bende bazen yakalıyorum ama sizin ki kadar da değil...
seninkiler fazlasıyla abartmış...demek böyle hep yalan konuşmayı huy edinmişler...ellerine ne geçecekse artık...

bu kadarıda pes hastalığın yalanımı olur yani-tatlicadiarzu- acil doktora gitmesi lazım görümcenizin

benim kayınbabamda var..iki lafın birini atıyor, ben daha çok palavra olarak düşünürüdm ama en son adam ay başında yatıracam size deyip bi miktar para aldı bizden üstünden 3 ay başı geçti esamesi bile okunmuyo , şimdi yine iki gündür duygu sömürüsüne başladılar tatil geliyor ya gidecez ya yine yolacak aklı sıra yermiyim bu sefer maymun gözünü açtı..bi de gelip bana da söylüyor eşimden sonra kızım gönderecem diye utanmadan..adamın Allah bir dediğine inanıyorum artık ona da çok şükür kendi aklımla eminim de ondan....

lmaz:

sok oldum...böyle yalanmi olur...bu hastalik...para icin ölümcül bir hastalik ile duygu sömürüsümü yapilir...doktora götürülsün...

güzelim sen böyle bir tipe ileriye dogru cocugunu bir an emanet edemessin...bu hic ama hic normal degil...sanki Antisosyal kişilik bozukluğu

Kişilik Bozuklukları

Antisosyal kişilik bozukluğu

Aşağıdakilerden en az 3'unun varlığı ile birlikte ,15 yasından beri suren başkalarının haklarını saymayıp, diğerlerinin haklarına saldırı ile kendini gösteren kişilik bozukluğudur.

1-Tutuklanmasına yol açacak davranışlarda ısrar ile kendini gösteren yasalara uygun ,sosyal davranışlara uyamama
2-Devamlı olarak yalan söyleme, farklı takma adlar kullanma, zevk ya da kişisel çıkarı için başkalarını aldatma gibi dürüst olmayan davranışlar
3-Aniden sonucunu düşünmeden yapılan davranışlar,gelecek için planlar yapmama
4-Tekrarlayıcı kavga, dövüş ,saldırılar ile birlikte öfkelilik hali
5-Kendisi, yakınları ya da başkasının güvenliği ile ilgili umursamazlık hali.
6-Bir isi yürütememe veya parasal sorumluluklarını yerine getirmeme ile giden sürekli bir soru suçluk durumu
7-Başkasına zarar vermiş, fena davranmış birseller çalmış olmasına rağmen duruma ilgisiz kalıp, kendini hakli göstermeye calisi k ve bundan vicdan azabı duymamak.

-Kişinin en az18 yasında olması ve 15 yas öncesi davranım bozukluğu belirtileri göstermeye başlamış olması gerekmektedir.

Rahatsızlığın olusunda rol alan etkenler:

Ani dürtüsel hareketler ve saldırgan davranışların beyindeki anormal serotonin işlevi nedeniyle olduğu düşünülmektedir. Bu kişilerin genetik yatkınlık durumları olmasa bile , erken çocukluk dönemlerinde anne- babanın maddi ya da manevi yokluğu, ebeveynin cezalandırıcı, aşağılayıcı tavırlar sergilemesi.

Rahatsızlık psikopati ve sosyopati olarak da bilinmektedir.Hastada 15 yas öncesinde davranım bozukluğu belirtileri vardır. (insan ya da hayvanlara yönelik saldırganlık, mala zarar verme, başkalarına ait şeyleri çalma ve sahtekarlıklar yapma(ev-okuldan kaçma,hırsızlık) ve kuralları, disiplini önemli derecede bozma) Bu davranışlar sürekli kendini göstermektedir. Bu kişiler yasadışı isler peşinde koşarlar. Başkalarının düşünceleri onlar için önemli değildir.

Toplumda görülme oranı:

Erkeklerde % 3,kadınlarda % 1 oranında görülmektedir. Madde kullanımı nedeniyle yataklı tedavi görülen kurumlar ve adli mekanlar ya da cezaevlerinde daha yüksek oranda görülmektedir. Çoklukla yalan söyler, çevrelerindekileri aldatır, çıkar elde etmek ya da sadece zevk almak için başkalarını kullanır ya da yanıltırlar. Öfkelerine hakim olamayıp,kavga ederler,esleri, çocukları, ana- babalarını döverler. Ana-baba olmanın gereklerini yerine getiremez, düzenli, sakin bir aile hayati oluşturamazlar. Tehlike oluşturacak etkinliklere atılırlar (hızlı ve zikzaklar yaparak araba kullanma, alkollü araç kullanımı, tekrarlayan kazalar yapma gibi ).

Farklı ve zararlı cinsel ilişkiler ve alkol-madde kullanımı görülebilir. Sorumluluklarını yerine getirmedikleri için isten atılmaları, işverenle tartışmaları fazladır. Herkes gibi düzenli ve doğru yoldan yasayamazlar. Çok is değiştirirler. Yokluk içinde kalıp, sokaklarda yatabilirler. Askerlikleri aldıkları cezalar nedeniyle uzar, uzun sureli hava değişimi raporları alırlar.Yaptıklarından pişman olmazlar.Kibirli bir görünüm sergilerler.

Kimlerde daha çok rastlanmaktadır?

Genellikle sosyoekonomik düzeyi düşük ve kırsal kökenli kişilerde görülmektedir.

Hastalığın seyri:

Eğer kişi yapılan eylemler sonucu ya da kotu yasam koşulları sonrası ölmezse , rahatsızlık 40 yas sonrasında etkinliğini azaltabilir.

Ailesel yatkınlık:

Bu bozukluk hastanın 1. derece akrabalarında genel topluma göre daha çok görülmektedir. Ayrıca bu kişilerin akrabalarında somatizasyon bozukluğu ve madde kullanım bozukluğu da yüksek düzeydedir. Sebepleri:

Çocuklukta dikkat eksikliği- hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarda ileri donemde görülme riski yüksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…