Eşinizin ailesiyle samimiyet mi resmiyet mi?

aklımda olan soruların bir çogu hakkında fikir vermişsiniz tesekkürler:)

24 yıllık evliyim bende eşimden çok ben ilgilenrim annesiyle ama sınırımıda çizerim,eşimin tabiki hoşuna gidiyor ve mutlu oluyor...Her defasındada eşim teşekküreder bana ilgilendiğim içinn..

Güleryüzlüyüm, sakalasirim, muabbet eder, gülerim.
ama samimi miyim... herseyimi anlatacak veya herseylerini bilmek isteyecek kadar degil.
orta seker sanirim bi arkadasin demesi gibi
ne samimiyim nede fazla resmiyim.

haklısınız paylaşılacak konulara kesinlikle dikkat edilmeli konu okadar çok yönlü ki herkesden bişeyler dinleyip ortasını bulmak lazım

haklısınız paylaşılacak konulara kesinlikle dikkat edilmeli konu okadar çok yönlü ki herkesden bişeyler dinleyip ortasını bulmak lazım

mesela ben asla esim hakkimda konusmam, ne iyi ne kötü
kavga etsek bile kimseye yansitmam
kendi ailem hakkinda konusmam
esimin ailesi hakkinda soru sormam mesela sorunlarla ilgili. anlatirlarsa dinlerim ama yorum yapmam.
evliligime karismalarina izin vermem, kimseyede yorum yaptirmam bu konuda.

ve hoslanmadigimda asiri samimi sakalar ( herkes ne dedigimi anlamistir)
bi görümcem yapmaya calisti bi kere, kesinlikle istemedigimi söyledim ve bi dahada kimse yapamadi...

Ne kadar samimi olunursa olunsun arada belli bir mesafe olmalı, biraz resmiyet olmalı. İnsan evlendikten sonra kendi ailesi ile yeri geliyor resmi olabiliyor kaldı ki kayınvalide ve kayınpeder ile resmi olunması çok normal. Bir arkadaş durumu orta şekerli kahveye benzetmiş. Çok doğru söylemiş :)

Ne acı nede tatlı olacak bunu söylemeye çalıştım orta şekerli derken ..

bencede kararında olmalı. onların yanında huzurlu olabileceğin kadar samimi olmalısın.
ama şöyle birşeyde var, sen adım attıkça onlar kaçarsa işte o zaman salla gitsin

kesinlikle resmiyet derim.tecrübe yani... 6 yıllık evliyim eşimin aşilesi yaklaşık 1 saat uzakta ve hafta sonları sıklıkla giderdik tatiller desen tüm ömrüm orda geçti,çok sıkılırdım hatta gitmeden eşimle pazarlık yapardım 1 hafta kalalım yeter derdim eşim tamam derdi,sonra oraya gidince 180 derece dönerdi ve kavga ederdik bende rezillik çıkmasın diye hep susardım ve 2 aya yakın orda kalırdık.tatillerde ben hep kaynanam ve eltim görümcemle evde otutrurudum eşimse kahvaltıyı yapıp çarşıya giderdi ta ki akşam olana kadar...tekrar eve geldiğimizde bu konuda kavga ederdik eşim tamam bidaha olmayacak sen ne zaman istersen o zaman gideriz derdi ancak yine bişeyler olur ve yine aynı onun istediği olurdu.o zamanlar bu yazdıklarım bana çok dokunmuyodu ancak 2 senedir düşünüyorum ve en güzel 4 yılımı yemişler mahvetmişler şimdi anlıyorum.... eşimi çok seviyorum 7 yıl çıktık ve evlendik ama ailesine düşkünlüğü beni deli ediyordu.4 yıl bebek düşünmedik benim atamam tayinim derken anca hazırladık kendimizi ve bebek istedik.tabi onlar hiç olmuyo diye düşünüyolardı her gittiğimde bebek konusu açılır hepside akıl verir doktora gidin diye...bebek istedik ve hemen oldu hamileliğim süresince yine gittik sık sık ve hepsinin derdini tasasını isteklerini maddi manevi yerine getirdik 4 yıl boyunca.eşimler 4 kardeş ve eşim hariç hepsinin 2 şer kızı var benim oğlum oldu ve kaynanam bebeğimizin erkek olacağını duyunca iyi olmuş erkek torunum yoktu ama şimdi diğerleri kıskanır dedi.dumur oldum...yok böyle saçma bi düşünce ...inanamadım.ne yani bebeği gerimi göndereyim onlar kıskanmasın diye,yani bebektemi kıskanılırmış hey Allahım...işte nihayet benim küçük prensim doğdu ve yanıma kaynanamlardan kimse gelmedi bebeğim 10 günlük oldu hepsi toplanıp geldi altınlarını taktılar 2 saat oturup gittiler ve bi dahada bebeğim 6 aylık olana kadar gelmediler hep bir bahane buldular ..sonra kaynanam telefon açtı bana işe başlayınca bebeğe annen baksın diye oysa annemle yarım saat mesafe var aramızda kadın günlük nasıl gelip gidecek hem küçük kardeşimde var okula giden.bende bakıcı tutacam dedim .yok olmaz dedi,bende annem gelemez dedim,sonra bebek nasıl dedi bebeğim ozamanlar çok sorunluydu ve 5 ay boyunca kakasını kendi başına yapamadı doktor doktor gezdirdik eşimle yanımızda onlardan kimse yoktu,bende çok ağlıyo huzursuz dedim.ve kaynanamın cevabı napalım sizin çocuğunuz siz çekeceksiniz kahrını...ve benim kafamın DANK ettiği an..lanet olsun verdiğim emeklere yıllarıma dedim..eşimde anladı herşeyi olan 4 seneme oldu samimiyetime oldu..ancak şimdi geldi gitti tantanası yok aramıyorum ayda yılda bir hesabı gidersekte susuyorum muhattap olmuyorum.keşke başta yapsaydım ya ne rahatmış ne güzelmiş diyorum.benimkisi zararın neresinden dönersen kardır...eşimede çok iyi oldu bana gidelim diyemiyor,benim ailemin kendisine olan ilgisini görüyo kendi ailesinin ona hiç değer vermediğini dahada iyi anlıyo.Rabbime şükürler olsun çok mutluyuz 4 yılım gitti ama inşallah önümüzde çok rahat bi hayat olacak...sonuç olarak samimi olmayın aman derim...

arkadaşlar bu kayınvalide gelin topiklerini büyük bir dikkatle okuyorum.benim vardığım kenı ne sıklıkla görüşüyüm napıyım diye başkalrına sormak yerine kendin karar vermek. çünkü kayınvalidelere o kadar eften üften sebeklerden dolayı küsülüyoki anlamıyorum. resmiyet olsun fazla gitme demeden önce onlarında birer anne olduğunu unutmamak gerekli bence.ben genelleme yapmak asla istemiyorum kimse beni yanlış anlamasın benimde çevremde sırf kıskandığı için gelinine kötülük yapan kayınvalideler yok değil ama herkes aynı olmaz sonuçta. bence ön yargıyı bırakmalı ve yok resmiyet koyuyum yok iki haftada bir arayım demek yerine içimizden geldiği gibi davranmalıyız .

bence gelin kayınvalidesine resmi olabilir, son derece doğal bi durum, samimi olanlarda vardır, onların durumuda doğal yani son derece göreceli bi konu ama genel geçer olan oğluyla samimiyetine engel olunmaması

cok muhabbet tez ayrılık getirir...ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,resmiyet kadar iyi bişey yoktur..ben bunu bilir,bunu söylerim.evli vede bazı şeyleri yaşamış birisi olarak....

konu sahibi arkadaşım hele bi evlen sana nasıl yaklaşım da bulunurlarsa sende öyle davranırsın sana gerçekten candan ve içten kendi kızlarıymış gibi davranırlarsa sende öyle davranırsın yani velhasıl evlenince anlarsın zaten onlar samimi oldukları halde biz sana diyemeyizki ki aman resmi davran o zaman işi çözersin mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…