Eşinizin ailesiyle samimiyet mi resmiyet mi?

bence yerine göre davranmalısın
onlar sana iyi davrandıkca sen iyiniyeti anlamaz
bunlar kaynana kayınbaba der kesin cizgi koyarsan adın soğuk kötü geline cıkar
yada tam tersi seni sürekli ezmeye çalışır kırar incitirlerse
sesini çıkarmazsanda tepene cıkarlar
bu aileden aileye değişir
o yüzden yerine ve zamanına göre
davranıslarını ve söylemlemlerini ayarlamalısın
çok resmi olmak ve çok samimi olmak tecrübelerime dayanarak söylüyorum
karşılıklı ilişkileri rencide eder.....

önce samimi oldummm baktım vıcık vıcık bi ilişkimiz oluyorrr düşününki evlendik ertesi günü sabah kahvaltıya gittikkk sürekli arayıp gel diyor falan... artıkkk yalanlar uyduruyorum gitmiyorum zaten işe başladımmm ondan dahada iyi oldu aramıyor gel yemek ye öle gidersiniz diyor ama onuda yapmıyorummm akşamdan fazlaca yemek yapıp iki gün yiyoruz..kesinliklee mesafeli olunmalıı kaynana sonuctaaa küçüçük açıgını yakalamaya çalışır..

Olduğum gibiyim fakat mesafeleyim...

İlk zamanlar oldukça samimi,içten bir yaklaşımda bulundum onlara karşı,

fakat gördüm ki,iyi niyetim suistimal ediliyor,kırılan ezilen ben oluyorum.

Kendimi geri çektim,öyle soğuk nevale gibi durmuyorum ama oldukçada mesafeliyim.

Melek'te olsan sen ''GELİNSİN'' en ufak hatada çok güzel yargılarlar,kuyunu kazarlar...

Sen sen ol,mesafeli ol arkadaşım.

Eniyisi resmiyet hatta şimdiki aklım olsa ben hala sizli bizli konuşurdum sakın kendi aldığın karaları yargılamalarına izin verme sende sakın bunu yapma herzaman sviyeni bil ve istediğin seviyeyide karşındakinede belli et bi şekilde uymasını sağla

Belli bir mesafede başlamakta fayda var diye düşünüyorum,zamanla samimiyet derecesini de kendin ayarlarsın ama cıvık başlayan bi ilişkiye sonradan ayar vermek oldukça güç.

samimi olmak iyi birşey aslında ama bunun derececesini abartıp vıcık vıcık değil tabiki...
ama samimi olmak veye olmamak karşımızdaki insanlarla da alakalı.
kayınpederim dışındahiçkimse samimi davranmadığı için benim samimi olmam elbetteki mümkün değil.
karşınızdaki insanlaın samimiyetine , iyi niyetine inancınız varsa samimi olun tabiki...
samimi olupta herşeye karışma müdahele etme iznini vermeyin ama ....

tesekkur ederim :89:
resmiyet dememin sebebi yasayip gordugum icin...
gorumcelerimle samimi oldum suan bazilariyla konusmuyorum samimiyet boyle bir sonuc dogurdu, yaramadi...yaramiyor...
keske en basindan mesafeli davransaymisim...
ama kiz kardesim gibi gormek istemistim...samimi olmaktaki niyetim buydu...
kayinvalidemle ise her zaman aramizda resmiyet vardir...
bu demek degil ki yuzune gulmuyorum...
guleryuzluyumdur, sevecenimdir onun yaninda da ama mesafe baya vardir...resmiyet gibi bir sey var yani arada...
hep ''siz'' diye hitap ederim...
kendisi ne kadar samimi olursa olsun onun gibi yakinlasmamaya calisiyorum...
kendisi de hic sikayetci degil, hatta kizlari benden sogutmuyorsa beni seviyor derim yani...
sessiz diyormus benim icin, resmi oldugum icin kadincagiz beni sessiz saniyor sanirim

Son düzenleme:

sizinle aynı durumu yaşıyoruz =) ben de güvenince kolay samimiyet kurarım ama nişanlımın kız kardeşleri ile bu yüzden samimiyetten çekiniyorum. beraberken sadece onlar konuşursa konuşuyorum, bu yüzden beni sessiz sanıyorlar halbuki alakası yok

arada arayıp soruyorum ama sınırı aşmalarına izin vermiyorum. sebepte işte tam olarak söylediğiniz gibi kötüye doğru bir gidişat olmasından çekiniyorum. en iyisi de bu bence

aman diyim...
sakin samimi olma...
once samimi-kardes numaralari sonra cadiliga kiskancliga donusuyor...
eltinle(varsa) de ayni sekilde mesafeli ol...

aslinda benim gorumcelerimle samimi olmamin nedeni onlarin bana yaklasimiydi...
sinirlarini bilmiyorlar, bana yakin davrandilar...
hatta konusmalari bile beni rahatsiz ederdi (ki hala da eder) bu ne boyle sanki 40 yillik dostuz diye dusunurdum...
iyi niyetli dusundum ben de uydum onlara ama yanilmisim...
neyse, salladim gitti artik :81:
umursamiyorum...

ben sunu anladım kızlar insanın ailesinden baskası yalan sen nekadar samimi iyi olsanda karsısındaki insan seni düşünmez düşünemez cok sıcak kanlı biriyimdir hiç düşünmeden samimiyet kurarım kim olursa olsun benim gözümde herkes iyidir yasadıkca ögretiyolar mesafeli olmayı insanlar hiç gerek yok samimiyetten herşeye karısma hakları doguyo:)

Uzak durmak en iyisi.

Ben daha nişanlıyım bakıyorum eltim kendi kendine benle samimi olmuş yemin ederim gayet mesafeli durdum. Bana dedikodu yapmaya aileyi kötülemeye nişanlımın huylarını anlatmaya başladı (sanki ben kendi nişanlımı tanımıyorum)

Ben de aramıyorum sormuyorum varsın soğuk desinler

Ne samımı ne resmı.
samımı olursun kabahat olur resmı olursun kabahat olur.
mesafeyı korumak en ıyısı de.

ağustosda Rabbim nasip ederse 4. yılımıza gireceğiz..bu süre zarfında bir çok yön ve yöntemi deneyip en son vardığım kanı şu ...birincisi öncelikle şunu kabul etmek gerekli diye düşünüyorum kimse kimsenin ne kızı ne oğlu nede annesi.evet gerçekten kayınvalidesiyle yahut kayın pederiyle kendi anne babaları gibi olanlar var hatta daha iyi ilişki kuranlar da ama bu sayı geneli etkilemiyor malesef... buna göre şahsi fikrim herkesin yeri ayrı olmalı tabikii öylede oluyordur olacaktır fakat benim bahsetmek istediğim kimseye bir diğeri -gibi davranmak doğru gelmiyor bana..yani annem gibi babam gibi mesela.. resmiyetten yada fazla samimiyetten yana değilim çünkü her ikiside özellikle ilk başlarda evlilikleri epey zorluyor...fazla samimiyet iyi niyet her geçen gün katlanarak kullanılıyor..resmiyet bir inatlaşmaya uzak kalmaya mesafe koymaya çalıştıkça daha da üzerine gelinmesine ve hep fazla daha fazlasının istenmesine davetiye çıkartıyor..o yüzden ne çok samimi ne de çok resmi olunmasından yanayım..orta yolun bulunmasıysa biraz zaman alıcı ama sonuçta uzun vadede soluk aldırıcı etkiye sahip...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…