Eşinizin ara ara sigara içtiğini öğrenseniz...

Sorun sigarada değil, evliliğinizde, adam bu yuvaya inanmıyor ama siz sigaraya takılıyorsunuz yapmayın Allah aşkına
Sadece sigara açısından bakılırsa da haklı, eve dönünce üstümü başımı, ağzımı koklayıp, ayar vermeye çalışan biri olsa yanımda inadıma salonun ortasında bir paket içerim, yaptığınız hoş değil

Haklısınız bu konuda fazla tepki verdim..

Dibimde otururken ve konuşurken aldım kokusunu zaten.. o kadar bariz bir şekilde belliydi ki..
Yani söyleyin istemediginizi ... ama devam edersede ne yapa bilirsiniz ki? Bosuna huzursuzluk bana göre :/ ona sigaranin kötü yönlerini anlatin...

Valla hiç aramıyorum. Bağımlılık falan da hissetmiyorum. 27 yaşındayım, 5 yildir sadece içkinin yanında, ya da bir arkadaşta yatıya kaldiysam derin sohbetin ortasında, ya da güzel manzaralı bir yerde, yanımdaki kişiler de içiyorsa bir iki dal içiyorum. Onun dışında görünce itici bile geliyor :)
Bir kere içen hep içer, bağımlılık yapar kısmına da katılmıyorum haliyle.
Umarım siz de kurtulursunuz bağımlılıktan, sosyal içici olursunuz. Keyifli anlarda birkaç dal içip birakirsiniz^^
Arkadaşım göğüs hastaliklari hastanesine gitmişti devletin, koluna nikotin bandı vermişlerdi.
O takılıyken kesinlikle canı cekmiyordu. Bir süre sonra el aliskanligi-dudak tiryakiliği de geçiyordu .
Tavsiye edebilirim^^
Benim hem annem hem babam içiyor, günde yirmi küsur lira harcıyorlar. Onların iki aylık sigara parasıyla ben yurtdışı tatiline cikiyorum, uçaklar dahil.
Bildiğin cebindeki düşman.
Nikotin bandı takip sigaradan iğrendiğin her gün sigara kumbarana 1 paket parası atabilirsin. Nikotin bandını cikarttigin gün de o parayı alıp tamamen keyfi olarak istersen elbise,istersen kuaför, istersen gidiş dönüş bilet şeklinde değerlendirebilirsin. Motivasyon olur

ınsanların birbirine karışmasından nefret ediyorum..içsin ya da içmesin,bu onun sağlığı..
kalkıp hadi sende iç derse tamam tepki koy ama bellı bı yasa gelmiş insanların birbirlerinin hayatları hakkında bu kadar söz sahibi olmak istemesi cok rahatsız edici..
emin ol artık kaçak göçek daha çok içmeye başlayacak.farkında olmadan onu daha çok sigaraya itmişsiniz

ay içim sıkılıyor ya yok eşim sigara içti. yok içki içti. abartmayın lütfen. bende bugün malum kahve dükkanlarından birinde kahve içtim. eee nolmuş yani. neden çiftler bu kadar birbirlerine karışıyor anlamıyorum. sen onun sigarasına karışırsan o da senin giydiğine sıktığın parfüme, ayakkabına tokana karışır. evde istemem de geç yani.

ben de sosyal sigara içicisiyim valla. ilk defa 2 sene önce içmiştim, o zamandan beri ara ara içiyorum. hatta 2 ay kadar bir süre yanımda paket de taşıdım. bir ara sigara içen bir sevgilim vardı. onun yüzünden günde 1-2 sigara götürüyordum, görüşmediğimiz günler “hemen buluşsak da bi dal alsam” moduna giriyordum

sonra ayrıldık ve ben aylarca ağzıma sigara sürmedim. sigara kolayca bağımlılık yapan bir şey aslında ama sosyal içicilik de imkansız değil. ha şöyle bi şey var sigaranın güvenli dozu diye bir şey yok, ayda 1 sigara içiyorsan bile o zararı vücudun alıyor senin.

ama işte 1 sigara içtim ya da arkadaş ikram ettikçe haftada 4-5 sigara içtim derken bağımlı olunmuyor. burada insanlara tek sigarayla tiryaki, tek kadehle alkolik muamelesi yapıyorlar.

ben de sigaraya vermediğim parayla fal baktıyorum yengenc
çok sık baktırınca “amaaan sigara içsem de bu kadar harcayacaktım, en azından sağlığım gitmiyor” diye kendimi kandırıyorum

sırf ikisini birden karşılayamam diye paket alıp taşımıyorum, otlakçı olarak hayatımı sürdürüyorum

Benim kuzenim arada icerdi evlenecegi eşine söylememis günde 2 -3 dal falan.
Bir sene falan böyle yaptı sanırım sonunda bırakmış.

Ben de durustlukten yanayim.

Icecekse açık açık icsin gizli saklı ergen gibi değil.

Bi de aile bu herkes her şeyi bilmeli.
Yabancilardan duyunca böyle seyleri güven yikimi oluyor gizli saklı şeyler.

Kirici dille değil yapıcı dille konuşun.
Bu konuyu cocuksuzluga baglamak uç nokta bunlara aldırmayin.

Kimin hayati A' dan Z' ye gönlünce ki biri çıksın O kişi benim desin bize!

Sizinle evliliğin devamını görmeyen bi adamın sigara icmesine karışmış olmanıza takıldım adamın canı sıkkın ve sizinle gelecek görmüyor siz sigara ictin saklıyor sun kafasındasiniz.. ben olsam bundan sonra değil sigara b*k icse karismazdim onun hayatında bir yer edememis hissederdim kendimi kalıcı olmadığımı falan..

Yanlış anlamayın ama ilk lise dönemlerimde şu hareketleri annem yapardı ve inanılmaz bunaltıcı gelirdi. Koca adam bilmiyor mu sanki zararını?

Öyle değil.. benim bir gün ondan ayrılacağımı ve bu evliliği bitireceğimi düşünüyor o yüzden üzülüyormuş güya..

Hayatimda bir kere bile sigara agzima surmedim. Kokusu bile cok rahatsiz eder. Esim de ayni sekilde. Ama esimi bu şekilde yakalasam bu kdr buyuk tepkiler vermezdim sanirim. Siz böyle yaptikca o işi iyice inada bindirir. Ne kdr kotu koktugunu, opmek istemediginizi fln belirtin. Sagliktan dem vurun. Ama seni boyle bilmezdim muhabbeti fazla dramatik.

Eşinin verdiği cevaplara bakılırsa sizin sigara içiyorsun/içmiyorsun kavgasından daha ciddi sorunlarınız var gibi... Bunların üstüne gitmek, bunları çözmeye çalışmak ve gerekirse bu konular için tartışmak daha faydalı olur gibi geliyor bana. Dolmuşlukları bir izmarit çöpünden çıkartmayın, üzülürsünüz. Esrar kullanmıyor ya adam, biraz sakin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…