- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Allah aşkına bana bir şey söyleyin ,bir yol gösterin...
Eşimi 6 yıldır tanıyorum,ve sigara içen bir insan değildi,yani ben öyle biliyordum..
Geçen yıl 1 aylık bir ayrılık yaşadık ve o dönemde sigara içtiğini öğrendim.. Çok kızdım,canımın sıkkın olduğu İçin dedi ,çok üstelemedim..
3 hafta önce cebinden çakmak çıktı,normalde olmaz..bu çakmak ne için toksa sen sigara mı içiyorsun dedi,kardeşiyle birlikte içtiklerini söyledi..
Şuan az önce işten geldi,ağzında koku hissettim.. sen sigara mı içtin dedim hayır dedi,içmişsin dedim.. kahve içtim dedi..tekrar kokladım sigara kokuyor.. 1 tane adam verdi içtim dedi..çok sinirlendim ve ben seni böyle tanımadım, aynı şeyi ben yapsam senin güvenin kırılmaz mı,hoş mu dedim..
1 sigara içecek kadar özgür değil miyim len ben,vs başladı bağırmaya.. biri teklif ettiğinde içemeyecek kadar özgür değil miyim diyor.. dedim ki senin kullanmadığını bilen biri sana zaten teklif etmez,ayrıca içmiyorum teşekkürler diyemiyor musun dedim..
Ben seni böyle tanımadım.. benim daha bilmediğim neler yapıyorsun dedim..
Aramızdaki huzursuzlukları,bu evliliğin devam edeceğine inanmadığını (benden dolayı), çocuk olmayışını vs. Bahane ederek içmesinin arkadına sığınıyor...
Bana adam gibi bundan sonra içmeyeceğim desen bile kapatacağım konuyu dedim.. yukarıda yazdığım bahaneleri söyledi yine evliliğin devam etmeyeceğini düşündüğü İçin içtiğini vs.
Huzursuzluklardan dolayı içtiğini.. o zaman ben de mi içeyim dedim.. aynı şeyi düşün ben yapsam sen nasıl karşılarsın dedim bana ; bayanla erkek bir mi diyor... içen bayan yok mu dedim,saçma sapan şeyler söylüyor..
İnşallah sen de bir gün tanıdığın insanın farklı yönlerini görüp beni anlarsın.. senden kötü bir şey mi istiyorum dedim çıktım odadan ...
Çok öfkeliyim şuan..
Ben hayatımda hiç sigara içmedim, kendisini de bana öyle tanıttı...
Söylediklerimde düşüncelerimde hatalı mıyım ne olur bir şeyler söyleyin...
ama böyle çocuk gibi sorgulansanız siz de yalan söylersiniz.
Evet yalan söylemek hiç hoş değil, ama yalana teşvik de böyle bir şey.
ben sigaradan nefret ederim, hani boşanma sebebi bile olabilir benim için.
ama verdiğiniz tepki daha da sıkıntılı geldi bana.
yani daha sakince konuşabilir, içmesinin sizi neden bu kadar rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz. koku mudur sizi rahatsız eden, ona para harcaması mıdır, veya tamamen başka bir şey midir?
Gelip geçici ise veya sosyal içiçi ise mesela en azından sizi rahatsız eden kısmı çözerse göz yummak gerekir (mesela kokudan rahatsızsanız dişlerini fırçalar, duşunu alır sizin yanınıza öyle gelir)
bayanla erkek bir mi diyor
Yani söyleyin istemediginizi ... ama devam edersede ne yapa bilirsiniz ki? Bosuna huzursuzluk bana göre :/ ona sigaranin kötü yönlerini anlatin...Dibimde otururken ve konuşurken aldım kokusunu zaten.. o kadar bariz bir şekilde belliydi ki..
Valla hiç aramıyorum. Bağımlılık falan da hissetmiyorum. 27 yaşındayım, 5 yildir sadece içkinin yanında, ya da bir arkadaşta yatıya kaldiysam derin sohbetin ortasında, ya da güzel manzaralı bir yerde, yanımdaki kişiler de içiyorsa bir iki dal içiyorum. Onun dışında görünce itici bile geliyor :)Benim kaynana icki fotosu gorunce hemen arıyor bizi,oda ickili kaza yapmayalim falan diye Allah korusun yoksa kariscagindan degil. Esim daha once kaza geçirmiş.
Bizde 2 haftada bir falan yemege cikinca 2 kadeh atariz artık foto paylasmiyorum .cidden kimse laf edemez yani sigarayi arada bir icmissen kim ne dicek dimi ama bazilari oyle ickiyle icer cok imrenirim onlara ondan sonra gunlerce icmez nasil bir irade ya keske bende.oyle olsam
Benim kaynana icki fotosu gorunce hemen arıyor bizi,oda ickili kaza yapmayalim falan diye Allah korusun yoksa kariscagindan degil. Esim daha once kaza geçirmiş.
Bizde 2 haftada bir falan yemege cikinca 2 kadeh atariz artık foto paylasmiyorum .cidden kimse laf edemez yani sigarayi arada bir icmissen kim ne dicek dimi ama bazilari oyle ickiyle icer cok imrenirim onlara ondan sonra gunlerce icmez nasil bir irade ya keske bende.oyle olsam
ben de sosyal sigara içicisiyim valla. ilk defa 2 sene önce içmiştim, o zamandan beri ara ara içiyorum. hatta 2 ay kadar bir süre yanımda paket de taşıdım. bir ara sigara içen bir sevgilim vardı. onun yüzünden günde 1-2 sigara götürüyordum, görüşmediğimiz günler “hemen buluşsak da bi dal alsam” moduna giriyordumValla hiç aramıyorum. Bağımlılık falan da hissetmiyorum. 27 yaşındayım, 5 yildir sadece içkinin yanında, ya da bir arkadaşta yatıya kaldiysam derin sohbetin ortasında, ya da güzel manzaralı bir yerde, yanımdaki kişiler de içiyorsa bir iki dal içiyorum. Onun dışında görünce itici bile geliyor :)
Bir kere içen hep içer, bağımlılık yapar kısmına da katılmıyorum haliyle.
Umarım siz de kurtulursunuz bağımlılıktan, sosyal içici olursunuz. Keyifli anlarda birkaç dal içip birakirsiniz^^
Arkadaşım göğüs hastaliklari hastanesine gitmişti devletin, koluna nikotin bandı vermişlerdi.
O takılıyken kesinlikle canı cekmiyordu. Bir süre sonra el aliskanligi-dudak tiryakiliği de geçiyordu .
Tavsiye edebilirim^^
Benim hem annem hem babam içiyor, günde yirmi küsur lira harcıyorlar. Onların iki aylık sigara parasıyla ben yurtdışı tatiline cikiyorum, uçaklar dahil.
Bildiğin cebindeki düşman.
Nikotin bandı takip sigaradan iğrendiğin her gün sigara kumbarana 1 paket parası atabilirsin. Nikotin bandını cikarttigin gün de o parayı alıp tamamen keyfi olarak istersen elbise,istersen kuaför, istersen gidiş dönüş bilet şeklinde değerlendirebilirsin. Motivasyon olur
Öyle değil.. benim bir gün ondan ayrılacağımı ve bu evliliği bitireceğimi düşünüyor o yüzden üzülüyormuş güya..Sizinle evliliğin devamını görmeyen bi adamın sigara icmesine karışmış olmanıza takıldım adamın canı sıkkın ve sizinle gelecek görmüyor siz sigara ictin saklıyor sun kafasındasiniz.. ben olsam bundan sonra değil sigara b*k icse karismazdim onun hayatında bir yer edememis hissederdim kendimi kalıcı olmadığımı falan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?