Eşinizin ara ara sigara içtiğini öğrenseniz...

annem de nefesimden anlamıştı sigara içtiğimi, ilk etapta istemedi ama şu an karşılıklı içiyoruz. kızsaydı gizli saklı içecektim, değişen bir şey olmayacaktı yani.. sizin ne tepki vereceğinizi bildiği için sakladı demek ki.

Acaba bu yaziyi ben mi yazdm diye defalarca baktm daha neler gorcez kimbilir bu sigara olayi degil guven eksikligi yapiyor karsi taraf sonrada kadin yuzunden ayrilik olnuo nedense niye ne yapsa tmm demedogo icin.kim iliskiyi bozuyo goren yok

Öğrendim sebebini sordum. Senin eşin gb bunaldığını söyledi. Bir sey demedim. Kokusunu sevmiyorum dedim. Icip geldikten sonra dislerini fircalar oyle yanima gelir. Sorunlar, arkadas cevresi vs. İcmek icin bahane cok. Ters dusmekle cozulecek bir durum degil fakat guzellikle cozuluyor. Esim iciyor cunku bizim disimizda cozemedigimiz problemlerimiz var. O da stresini boyle atiyor diye dusunuyorum, ses etmiyorum. Cunku zitlasinca daha cok icmek istiyor. Donunce psikiyattiye gidecegiz. Belki boylece azaltir.

Aşırı abartı gibi geldi bana yani yanlış anlamayın ama ufacık böyle bir şeye bile müdahale etmek bana biraz saçma geliyor. Ev dışında günde 1-2 sigara içmesinin ne zararı olur ki? Evet yalan kötü, kızılacak bir durum ama anladığım kadarıyla siz böyle maximum tepki veriyorsunuz diye sizden gizlemiş. Bence bu kadar üstüne gitmeyin.

Sanırım siz başka şeylerden dolayı kızgınsınız o yüzden sigara konusunu bu kadar abartmışsınız, normal şartlar da bu denli üstüne gitmezdiniz diye düşünüyorum.

Bu arada ne kadar çok baskı yaparsanız, o kadar yasaklar tatlı gelir. Güzellikle, anlayışla, iyi niyetle doğruyu güzeli anlatın. Konudaki gibi davranışlarda bulunursanız, bu ancak ters tepki yaptırır karşınızdaki insana.

Hiç icmeyenler için , eşlerden biri içmeye başlayınca elbette sorun olur. Sigara içenler bunu anlayamaz.

Tek tükle başlar ve devam eder bunu herkes biliyor.

"Sana mi soracak , koskoca adam o " denilmiş. Elbette ki eşi istemiyorsa yanaşmayacak bile. Bu partnerine yaptığı haksızlık. Çünkü evlenmeden önce icmiyordu.

Istelik bebek tedavisinde icilmemesi gerekiyor.

Siz baskı yaptıkça o içmeye devam edecek. Üstelik içtiğini öğrenip iki dırdır ettikten sonra yapacak başkası bir şey olmadığından o da buna alışıp artık gizlemeden içecek ve sayısı artacak bu yüzden.

Diyeceginizi demişsiniz , bundan sonra görmemezlikten gelin ki gizli içerse az içer eve taşımaz diye düşünüyorum .

Hiç önemsemezdim. Sizin bu şekilde baskı yapmanız , daha çok içmeye sevk eder . Tepkiniz gereğinden fazla

Bu kadar ufak şeylerde sakin yaklaşmak yerine bu öfkeyle yaklaşırsan daha çoook içer adamcağız kendin söylemişsin yıllardır tanıyorum hiç kullanmıyor diye

Beni genel olarak anlamamışsınız ..
Her şey tek yükle başlar,arkadaş ısrarıyla,merakla..sigara içmeye başlayanlar böyle başlamadınız mı?? Ben gerçekten eşim alkol ve sigara kullanan biri olsaydı onunla olmazdım.. çünkü küçüklüğümde babam alkol kullanırdı ve sıkıntılarına ben de dahil oldum.. aynı şekilde babam sigara kullanır ve bıraktığı zaman çekilmez bir adam barut gibi sinir küpü..
Ben bunlardan korktum anladınız mı?? En ufak bir şeyde kalp kırar karşısındakini azarlardı.. bahanesi de sigarayı bıraktım ya kızım! Ee bırakma madem neden ben çekiyorum sıkıntısını..
Aynı şeyleri şimdi de yaşayacakmışım gibi geliyor ve evet korkuyorum..

Benim de arkadaş ortamımda vs çok içen oldu,ilk başta teklif te ettiler.. kullanmıyorum deyince kendileri içer bana sormazlardı bile.. ve 26 yaşındayım ve sigarayı ağzıma sürmedim bugüne kadarki şükür..
İçenlere de saygı duydum,fakat bu insan benim eşim ve ben onun içtiğini bilerek girmedim bu yola..
O şekilde bilip girseydim ve şuan bu konuşma geçseydi,adam bu idi sonradan değişmedi bunu görerek girdim diye düşünürdüm..

Ama genel olarak fazla tepki verdim evet, ve kendisinin de bu konuda gönlünü aldım zaten..
Sigara içmeyenler sonradan böyle bir durumla karşılaşınca normal karşılamayabiliyorlar.. anlaşılmayacağım yine ama olsun.

Tamamen katılıyorum
Sigara tam bir bağımlılık
Uyuşturucudan güçlü bağımlılığı olduğu tespit edilmiş zaten
İçenler hep rahat bırak diyolar da o iş öyle olmuyor işte
Koca koca adamlar ağızlarında emzik gibi cuk cuk çekiyolar
Duraklarda içenler, içip hemen toplu taşımaya binenler, kafede üstümüze üfleyenler ben hepsine içten saydırıyorum valla
evdekini çok şükür vazgeçirdik, çocuğuma bişeyi ileride yapma bu yanlış diyeceksem önce anası babası yapmamalı

Bende kesinlikle içmesine karşıyım . Asla içemez. Çok katıyımdır . Sigara ve alkol konusunda . Çünkü ben asla bunları içen adamla bırlıkte olmazdım .

Kuzenlerle toplandıgımızda kuzenler sigara içiyor . Her seferınde eşime de uzatırlar eşimde gözleirmin içine bakar. Geçenlerde uzatan kuzene kızdım . Eğer dedım bir daha uzatırsan sana hakkım haram zıkkım olsun . Onlarda bu konuda çok hassasdır. Bnu dedın ya yenge bır daha asla dedi .

Haklısın sonuna kadar .. Evet bir sigara içecek kadar bile özgür olamaz. Kokusunu alayım kıyametı kopararırım.

Rstorantlarda kaç kişiyi şikayet ettim . Bunu benım kocamın yapmaması lazım .

Bildiğimiz sigara mı bu yoksa içinde farklı şeyler olandan mı?
Benim annem de ben öğrenciyken sürekli didiklerdi beni koklardı ceplerimi karıştırırdı falan. Ama o benim "annem" sen eşinin annesi değilsin, eşin de muhtemelen lisede değil.

Beni anladığın İçin çok teşekkür ederim yaa

Reactions: H E

Offf ne didiklemesi yaa.. pantolonunu kirli sepetine atacaktı ,ceplerini boşaltıyordu çakmak çıkınca sordum..
Dip dibe oturuyorduk ağzından kokuyu aldım sordum..
İnkar edince ve duyduğum koku sigara kokusuydu emin olunca, kokladım bu defa ağzını ve evet kokuyordu.. dibimdeydi yani, hergün kocam yanıma gelince ceplerini kurcalayıp ağzını koklamak gibi bir huyum yok..
Sadece emindim ve o yalan söylüyordu bana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…