- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Biz eşimle küçüklükten tanışırız daha doğrusu ailelerimiz aynı köylü normalde yılda bir defa aradı ne yapıyorsun nasıl gidiyor hayat vs sınavlar Hk konuşurduk okuldaki sınavlar sonra üniv vs . Ben hep çok mantıklı düşünen bı insanim lisede de ortaokulda da seni seviyorum diyenler olurdu ve üniv. De ama ben evlenmeyi düşünmüyorum diye hayatıma kimseyi almazdim. Bi de psikopatlardan çok korkardim yani seviyo ayrılırken rezil ediyor öldürüyor vs büyük güven sorunum vardı erkeklere bu anlamda. Hayatımın hiç bir döneminde evliliği düşünmedim taa ki eşim benimle gelecek düşündüğünü söyleyene kadar. Severek başlamadım ama eşim herkesin çok güvendiği benimde öyle güvendiğim bi insandı. Her tür ilişki güvenle başlar o yoksa zaten olmaz. Eşimin güvendiği insanlar cesaretlendirmis geldi konuştu ben reddettim o çabaladı öyle oldu. Ama ben görücü usulüne kesinlikle karşı değilim ha arkadaşın gorusturmus ha ailenArkadaşlar çeşitli konular açtım. Burada da kadınlar en büyük korkusu doğru kişiyi bulamamak, evliler eşinizle nerde nasıl tanıştınız ? Nasıl emin oldunuz doğru kişi olduğuna ? Bana o kadar uzak geliyor ki, en azından fikrimiz olur. Misal ben arkadaşlarıma desem bekar arkadaşlarınızla görüştürün uygun gördüğünüz varsa diye umurlarında olmaz çünkü kimse kimse için çaba harcamıyor ve kolay kolay iyiliğini istemiyor.
Önceki konudaki yorumunuzla da çakışmış hem :) Kıskanö olmayan hiç bir insanın üzerine bu tip şeyleri alındığını dahi görmedim, içi kötü ve fesat insanlar hemen atlıyor ahahahah
Önceki konudaki yorumunuzla da çakışmış hem :) Kıskanö olmayan hiç bir insanın üzerine bu tip şeyleri alındığını dahi görmedim, içi kötü ve fesat insanlar hemen atlıyor ahahahah
kesinlikle öyle eger kör olmak istemezsen cok güzel ipucu veriyor insan ben esimle görücü usülu tanistim ama ikimizde de hic evlilik hayali havasi yoktu esimde olmazsa olmaz diye gelmis görüşmeyr ben de öyle ama bir girdim içeri adam bakimli takim giymiş tertemiz ki benim icin cok onemli ütülu temiz olmasi kiyefetinin sonra tirnaklarina dislerine baktim sacma gelebilir ama kendine saygisi yoksa ben yapamazdim oyle bir adamla sonra da gülüşüne baktim ben bu adamla evlenirim dedim eşimde aynisini düşünmüş 7 senelik evliyiz 2 evladimiz var cok sukur gayet mutluyuz nasip insani illa ki buluyor Allah gonlune gore versin herkesinInternette tanıştım. Bana göre doğru insan kör kütük aşık olduğun kişi değildir. Öyle aşk gözünü kör etse yanlış karar verme ihtimalin çok yüksek. Ben mesela bunlara dikkat ettim: Ailesi hakkında nasıl konuşuyor ve nasıl davranıyor. Hayattan beklentileri ne ve hayatını kendi şekillendiriyor mu (eşim mesela annesinin babasının parası olduğu halde onlardan para istemez,öğrenciyken bile cok idareli ve çalışkan birisiydi). Sosyal sorumluluk nedir bilir mi. Cafede çalışanlara nasıl davranır konuşur. Böyle ufak tefek şeyler insanın karakterini çok güzel gösterir bence. Evlilik teklifini neden mi kabul ettim: Bu adamdan bana iyi yoldaş olur dedim ve daha önemlisi: Iyi bir baba olur (mükemmel bir baba) ve yarın ölsem gözüm arkada kalmaz çocuklarına her daim sahip çıkacak bir yapıya sahip
Karar veremedim. Oynadığı tiyatrolara aldandım. O yüzden de mutsuz bir evliliğim var. Bu ne görünce anlayacak bir şey ne de yıllarca tanımaya çalışarak anlaşılacak bir şey. Karşı taraf tiyatro yeteneğini ve iki yüzlülüğünü konuşturunca her şey toz pembe oluyormus. Ben de beni arkadaşlarım tanıştırmasın kendim tanıyım, nasıl biri olduğunu daha iyi anlarım diyordum ama öyle olmadı. Ayrıca bu devirde kimseyi kimse ile tanıştırmak istemem. Belki başını yakarım diye. Arkadaş olarak çok iyi olup ikili ilişkide berbat olan insanlar var çünküArkadaşlar çeşitli konular açtım. Burada da kadınlar en büyük korkusu doğru kişiyi bulamamak, evliler eşinizle nerde nasıl tanıştınız ? Nasıl emin oldunuz doğru kişi olduğuna ? Bana o kadar uzak geliyor ki, en azından fikrimiz olur. Misal ben arkadaşlarıma desem bekar arkadaşlarınızla görüştürün uygun gördüğünüz varsa diye umurlarında olmaz çünkü kimse kimse için çaba harcamıyor ve kolay kolay iyiliğini istemiyor.
Bende kim ne bu ülkede anlamıyorum hem fesat insan çok hem oyuncu dediğiniz gibi, siz kaç yıl süreçten sonra evlendiniz ki? Geçmiş olsun umarım güzel biri sizi bulur.Karar veremedim. Oynadığı tiyatrolara aldandım. O yüzden de mutsuz bir evliliğim var. Bu ne görünce anlayacak bir şey ne de yıllarca tanımaya çalışarak anlaşılacak bir şey. Karşı taraf tiyatro yeteneğini ve iki yüzlülüğünü konuşturunca her şey toz pembe oluyormus. Ben de beni arkadaşlarım tanıştırmasın kendim tanıyım, nasıl biri olduğunu daha iyi anlarım diyordum ama öyle olmadı. Ayrıca bu devirde kimseyi kimse ile tanıştırmak istemem. Belki başını yakarım diye. Arkadaş olarak çok iyi olup ikili ilişkide berbat olan insanlar var çünkü
Ama türkiyede böyle yalansa yalan diyin :) Fesatlık aşırı derecede çok, hani temiz insan parmakla gösteriliyor. Ailevi nedenlerden dolayı da Türkiye'ye döndüm, yani genel anlamda insanlar fesat tamam onu kabul ettim. Hem fesat olup hem minnoş görünmeye çalışıyorlar kadın erkek onu da kabul ettim. Bu kaosun içinde nasıl doğru kişiyi bulacağız sorum bu, bayağı da kafamı kurcalıyor.Onceki konunuzda kendinizin cok iyi ust duzey egitim aldiginizi soylemistiniz ama size kahve icelim deyip sonra aramayan birini fazlaca kafaya takmistiniz. Hani yurtdisi, egitim hayati falan insana ogretir ki, bi kahve icme teklifi elde patlayan bir iliski anlamima gelmez.
Ve surekli birileri kiskanc, fesat, haris falan size gore.
Ve sanki birileri illaki sizi baskariyla tanistirmak zorunda.
Haketmediginiz bir hayati yasadiginizi mi dusunuyorsunuz, ben iyiyim ama bu erkekler niye beni fark etmiyor mu diyorsunuz, ya da insanlarin bencilliginden ve yalanlarindan mi sıkıldiniz?
Eger boyleyse sizi anliyorum cunku ben de tam olarak bu durumdayim ancak kimseyi suclamiyorum. Kimsenin sucu degil bunlar. Olmuyorsa nedenleri dogru yerde aramak lazim.
Bende bizim ülkede biri aracılığıyla tanışılmasını daha güvenli buluyorum, dediğim gibi iyi insan sayısı çok az, millet hem kötü olup bunu iyiymiş gibi gösterip örtmeye çalışıyor hem de kompleksli insan sayısı inanılmaz çok... Allah daim etsin mutllutğunuzu...kesinlikle öyle eger kör olmak istemezsen cok güzel ipucu veriyor insan ben esimle görücü usülu tanistim ama ikimizde de hic evlilik hayali havasi yoktu esimde olmazsa olmaz diye gelmis görüşmeyr ben de öyle ama bir girdim içeri adam bakimli takim giymiş tertemiz ki benim icin cok onemli ütülu temiz olmasi kiyefetinin sonra tirnaklarina dislerine baktim sacma gelebilir ama kendine saygisi yoksa ben yapamazdim oyle bir adamla sonra da gülüşüne baktim ben bu adamla evlenirim dedim eşimde aynisini düşünmüş 7 senelik evliyiz 2 evladimiz var cok sukur gayet mutluyuz nasip insani illa ki buluyor Allah gonlune gore versin herkesin
Arkadaşın demek istediği o değil .İlişki iyi giderse kaderden kötü giderse vesile olandan biliyor ya herkes.Hatta bazıları daha kötü olmadan tanıştırana öfke duyuyor.Geçenlerde bir konu vardı eşiyle tanıştıran kıza öfke duyan bir gelin.Tanıştıran kız eşinin akrabası olduğu halde aile yemeğine gelmesi bile gözüne batıyordu.İşte insanların içi kötü ondan yardım etmezler zaten başkası mutlu olur diye ödleri kopuyor
Ben yurtdışında yasamadım bu nedenle kiyaslama yapamıyorum.Ama türkiyede böyle yalansa yalan diyin :) Fesatlık aşırı derecede çok, hani temiz insan parmakla gösteriliyor. Ailevi nedenlerden dolayı da Türkiye'ye döndüm, yani genel anlamda insanlar fesat tamam onu kabul ettim. Hem fesat olup hem minnoş görünmeye çalışıyorlar kadın erkek onu da kabul ettim. Bu kaosun içinde nasıl doğru kişiyi bulacağız sorum bu, bayağı da kafamı kurcalıyor.
ayni bende olmaz bu is dedim hadi bi görüşelim bakalım kader miş kısmetmiş oldu..Valla olucagi varsa sen bundan olmaz desen bile kader sizi birlestiriyor..ben esimle tanistigimda bizden olmaz demistim ama bak evliyiz cocugumuz var ve cok sukur diyorum...ben kader diyorum..baska biseyle bagdastiramadim huyu,suyu falan degil yanii
Fazla negatifsiniz belki o yüzden bulaşmak istemiyorlardırİşte insanların içi kötü ondan yardım etmezler zaten başkası mutlu olur diye ödleri kopuyor
Ben 2,5 yıllık bir tanıma sürecinden sonra evlendim. Birlikte seyahatte ettik, yedik içtik ama hiçbir zaman olumsuz bir şey görmedim onda. Evlenince çıkıyor işteBende kim ne bu ülkede anlamıyorum hem fesat insan çok hem oyuncu dediğiniz gibi, siz kaç yıl süreçten sonra evlendiniz ki? Geçmiş olsun umarım güzel biri sizi bulur.
Yorumunuza çok teşekkür ederim. Annemle de bu konuda aşırı kavga ediyoruz. O diyor ki dünyada senin sandıüın gibi sevgi yok sen var sanıyorsun, (ben normalde çok sevgi dolu biriydim de ), senin sandığın düzeyde yok diye benle münakaşa ediyor.Ben yurtdışında yasamadım bu nedenle kiyaslama yapamıyorum.
Ancak yasadigim cografyada insanlar acayip yalanci ve gercekten cokyüzlü ve hatta tembel, paragöz, dedikoducu, kıskanç :)) cogunluk böyle maalesef.
Erkeklerse alkolün dibine vuran cinsellik pesinde kosan, kadin daha iyiyse ya kacan ya asaga cekmeye calisan tipler.
Iyi insanlar elbette var, duzgun erkekler de ama igneyle kuyu kazmak gibi kac kisiden biri acaba oyle ve bu ne zaman denk gelir tam bir muamma.
Bilincalti temizligi, frekans ayari, olumlu düsünce bi yandan...
Ben iyi olayim iyiler beni bulur düsüncesi ote yandan...
Ve elbette ki bol bol dua edip iyi insanlarla karsilasmayi dilemek ve kadere teslim olmak en basta olmak uzere hayatimiza devam ediyoruz.
Ben kimseye guvenmek zorunda hissetmiyorum kendimi aslolan ozguven, kimseden de bisey beklemiyorum zaten karsilikli paylasim olacaksa oluyor, erkekler konusunda da kendini tanimak, ne istedigini bilmek, sınırlarını dogru cizmek onemli, duzgun ve uygun biri olursa zaten akar gider, su yolunu bulur yani ha olmuyorsa da kotu seyler yasayacagima yalniz kalirim ama yine de mutlu olurum diyebilmeli insan.
Hakkimizda hayirlisi...
Eşimin ablasıyla aynı yerde çalışıyoduk o vesile oldu bize bu kısmı klasikArkadaşlar çeşitli konular açtım. Burada da kadınlar en büyük korkusu doğru kişiyi bulamamak, evliler eşinizle nerde nasıl tanıştınız ? Nasıl emin oldunuz doğru kişi olduğuna ? Bana o kadar uzak geliyor ki, en azından fikrimiz olur. Misal ben arkadaşlarıma desem bekar arkadaşlarınızla görüştürün uygun gördüğünüz varsa diye umurlarında olmaz çünkü kimse kimse için çaba harcamıyor ve kolay kolay iyiliğini istemiyor.
Sağolun inşallah ya...Eşimin ablasıyla aynı yerde çalışıyoduk o vesile oldu bize bu kısmı klasik
Biz 1 hafta içinde evlenmeye karar verip 20 gün sonra nişanlanan bi çiftiz çoğuna göre yanlış mantıksız ama o duygu mantığa bakmaz. Ben 30 yaşındaydım evlendiğimde o zamana kadar herkes birileriyle tanıştırdı ve artık o kadar nefret ettimki birileriyle çay içmekten yani şunu söylemeye çalışıyorum eğer biri gelecekse bişeyler vesile oluyor ve önünde kimse duramıyor buna İnan ben çok çabaladım hayatımda biri olsun diye olmadı aman be bu ne ewlwnmicem ben dediğim anda ewlendim
Nasıl karar verdiniz konusuna gelince eşim ilk görüşmemizde ben seninle ewlenirim demişti şok olmuştum nişan kararından önce kendime şunu sordum tahammülümün % kaçını ayırabilirim bu adama aldığım cevap benim pusulam oldu çok şükür yanılmadım asla kavganın olmadığı sakin stabil anlayışlı huzurlu bi ilişkimiz var tamamen kaderci ol demiyorum ama biraz kadere inanmakta fayda var işh gönlünce olur herşey
İşte bana hesap ödetme kısmında ben daha takıldığım içinBen 2,5 yıllık bir tanıma sürecinden sonra evlendim. Birlikte seyahatte ettik, yedik içtik ama hiçbir zaman olumsuz bir şey görmedim onda. Evlenince çıkıyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?