• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin hasta akrabasına evde bakar mısınız? ACİL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bortecineee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
2.743
5.377
158
İyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.

Kısacası evliliğiniz kocanızın rahatı ve huzuruna bağlı. Kocanız evliliğinizin bel kemiği.

Sizin ne durumda olduğunuz evliliğinizi etkilemiyor.

Ne kadar sinmiş olduğunuzun farkında bile değilsiniz.

Ama az sonra arkadaşlar gelecek. Önce bu yorumu beğenecek. Sonra size anlatmaya çalışacak.

Umarım anlayabilirsiniz.

Teyzeye kendi evinde bir kaç ay bakacak bir bakıcı tutulabilir ortaklaşa. Eşiniz bencil ve saygısız. O evde bostan korkuluğu değilsiniz herhalde. Sizin fikrinizi sormaması zaten bir sorun, sesinizi çıkarırsanız huzurunuzun bozulmasından korkmanız yersiz o yüzden, zira şuan da huzurunuz yok.

Bakarsınız bakmazsınız sizin kararınız.

Ancak eşiniz sizin rızanız olmadan davet edemez. Eşiniz kızacak diye düşüncelerinizi paylaşamamanız ise çok çok üzücü. Sanki bir birey değilmişsiniz, söz hakkınız olamazmış gibi. Böyle devam ederseniz pek dikkate alınmazsınız söyleyeyim.

İyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Eşim bana sormadan böyle bir teklifi hiçkimseye yapmaz. Bana böyle bir teklif sunsa ben de kabul ederim zaten.. valla ben eşinden ailesinden ayrılıp kalacak yeri olmayan arkadaşlarımızı (2 kez farklı insanlar) bile evimde 6-8 ay ağırlamış bir insanım merhamet duygum biraz fazla olabilir ama 1-2 ay bence herkes bunu yapabilir..

5 aylik ewlilikte maksimum su olabilir; hasta kendi evinde kalir siz de ara ara atiyorum yemek goturebilirsiniz hastane islerini halledebilirsjniz kayinwalide de olmasi sartiyla tabii... Yoksa evinize gelecej 1 ayi gececej vs o artik misafirlikten cikmis kendi gelini de var diyosunuz... Yok yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X