• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin hasta akrabasına evde bakar mısınız? ACİL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Nasıl bir şey söylemeden duruyorsunuz hayatta duramam çok sakinsiniz.Evde ekstra bir kişi olduğunda bile çok farkediyor birde kocası kaynananız gelicek.Hiç bakan birisi olmasa neyse dicem ama bakan biri zaten varmış.Kaynanızla konuşsanız aranız nasıl kocam bana sormadan dedi size ama teyzenin kocası flnda gelicek ben rahat edemem daha sınavlara çalışıyorum vs deseniz

Hasta olup kimsenin bakmak istememesi cok kotu birsey. 2-3 ayligina ben olsam bakmak isterdim ama kaynana ve teyzenin kocasi da gelecek olsa boyle birseyi kabul etmem ben. Madem teyzesinin kocasi kadinin peşine takilip gelebiliyor ne demeye oturup karisina bakmiyor evinde???
Sadece teyze olsa neyse ama kocasi, kaynana filan hiç cekemezdim dogrusu. Onca insana sabah kahvaltisi, aksam yemegi hersey dert 3 ay cekilmez benim açimdan.

Bakmazdım. Niye benim evimde bakıyor kv? Kendi evinde baksın. Kardeşinin evinde baksın? Ne alaka gerçekten. Eşim de istediği kadar kavga çıkarabilir, annesine gidip bakar teyzesine o zaman. Bu kadar korkma eşinden. Sadece onun evi değil o ev. Sindirmiş seni resmen.

İyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Bunu eşine söylemekten niye çekiniyorsun?Eşin sana sormadan böyle bi karar nasıl alabiliyor? Bence burda yazdığın nedenlerle birlikte eşinle konuşmalısın...

Anlayıl göstermez daha da kötü görür beni.

Esiniz ile iletisim kurmaktan korkuyorsunuz cok uzucu. Oysa siz hayati paylasmak icin evlendiniz. Esiniz sizi dusunmeden misafir davet ediyor sizin ne dusunup ne hissettiginiz pasanin umrunda bile degil. Siz de esim bana kizar diye sinmissiniz. Asil sorun bu bence. Hasta gelir gider ama sizin evliliginizde daha buyuk sorun var bence.

bende teyzeme cok duskunumdur ama cok hastalansa evıne gıder 1 hafta bakarım okadar herkesın kendı evı var
kayınvalıdenız kendı evınde baksın sızde arada gıder yardım edersınız sınava hazırlanmasanız 2 hafta sızde 2 hafta kayınvalıdenızde kalsın derdım ama sınav ıcın 1 ay kayıp buyuk zaman

kayınvalıdenızde kalsın haftasonları sızde gıdıp yardım edın

teyzenın esı engellı falan mı adam nıye bakmıyor esıne onu da anlamadım ben

allah kımseyı kımseye muhtac etmesın zor valla...

ayrıca esden korkup bırıne bakmak ne demek yahu . aılenız bunun ıcın mı bu yasa getırdı anne baba ıstemedıgımız bırsey ısterse laf soylerız es olunca neden korkuluyor

Anlayıl göstermez daha da kötü görür beni.
Görürse görsün. Size sormadan teyzesini, eşini, annesini evinize çağırıp hasta baktiracak eşinizin ne düşündüğünün pekte önemi olmaması lazım.

Yok illa kötü görmesin istiyorsanız, sesinizi çıkarmayın. Önemli olan eşinizin ne düşündüğü nede olsa.

Kadın normalde köyde yaşıyor tedavi için buraya geldiler, gelininin oturduğu ev kendilerinin. Bizim oturduğumuz evde kayınvalidemlerin.

1.O ev iki kişiye ait. Sana sormadan gönlünü almadan böyle bir şey yapması kesinlikle doğru değil.

2. Öz çocuğu bakmazken senin istememene kızmak gibi bir durumu olamaz.

3. Biri bana emri vaki yaparsa, yapacağım varsa da yapmam.

Eşine bu şekilde söylersen yaptığı ö.üzlüğü anlayacağını düşünüyorum.

Hasta kadını ordan oraya taşımak aptalca! Kadın kendi evinde dursun. Bakıcı istemiyorsa, kardeşleri gitsin baksın. Hem kocası ne işe yarıyor bu arada? Sizin evinize gelse bir müddet sonra cinnet geçirirsiniz. Yemesi, içmesi, çamaşırı, ütüsü.. Habersiz gelen hasta ziyaretçileri.. Herkes yerini bilsin.

Daha evliliğinizin başındAsınız. O yüzden bu tür kararları tek başına alamayacağını öğretmek için harika bir fırsat. Eğer susarsanız daha sonra ses çıkarmanız garip gelir ona. Arkadaşların da dediği gibi bakıcı tutabilir eğer iyilik yapmak istiyorsa teyzesine. Buna yörük sırtından kurban kesmek denir. Sizin evinize getiriyor izinsiz. Annesine baktırıyor. Ama iyilik yapıyor beyefendi. Öyle bedavadan yapılmaz. Birini sevindireceğim diye ötekini üzersen bunun adı iyilik falan olmaz.

Kadın normalde köyde yaşıyor tedavi için buraya geldiler, gelininin oturduğu ev kendilerinin. Bizim oturduğumuz evde kayınvalidemlerin.
Teyze şuan nerede kalıyor peki? Onun açısından üzücü bir durum gerçekten oğlunun bu konuya duyarsız kalması özellikle. Kayınvalideniz teyzenizin evinde baksa olmuyor mu?

Ama kayınvalideme durumu açmayı düşünüyorum. Kyaınvalidem ben rahatsız olcam diye köyden gelmek istemiyor, rahatımız iyi diyor. Kayınoederim kaynanamolsa seve seve bakarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X