Eşinizin ilk kadını olmak.

bende 4.5yıllık evliyim eşim 26 ben 24 yaşındayım ve eşimin ilki değilim,bunu düşünmek üzüyo beni ama ne çare olan olmuş geçen geçmiş,
eşim ilk ilişkisini genelevde yaşamış(neymiş efendim arkadaşları dalga geçmiş 18 yaşındaymış)
2.cisinide eski nişanlısıyla yaşamış(bunu düşünmek ilk yıllarımda delirtiyodu beni ama artık aklıma bile gelmiyo gelsede umrumda olmuyo)

ama ilki olmak isterdim ne yalan söyliyim,çok kıskancım hala onu deli gibi seviyorum,ama bu son aylar hatta son günlerde iyice bunalıma girmiş durumdayız ilişkimiz kötüye gidiyo,hergün erken yaşta çocuk yaptırdın hayatımızı yaşamadık ,nevardı 30-35yaşında isteseydik çocuk,şuna bak hiçbişey yapamıyoruz rahat rahat diyo,,inanın arkadaşlar bu konuda okadar doluyumki ağlamak istemiyorum artık ofyaa,,kötü bişeymi erkenden anne baba olmak,sağlıklı evlatlarmız var diyorum şükredicene ne diyosun diyorum,dediği şey para yetiremiyorum bunaldım artık borç gırtlağa kadar herşey kötüye gidiyo, diyo,,ben napiyim

nezamandır özel şeylerimizi başbaşa yaşayamadık olmuyo imkan yaratamıyoruz,sonrada kabahatlisi ben oluyorum kavga çıkıyo

Son düzenleme:

Her iki cins için de geçerli olmalı elbette..

Şu doymuş olayını da anlayamadım yani bi türlü..
Doyarsa size ne kalacak geriye?
Bu sefer sizi de istemez ki adam doymuş sonuçta yemek ya bu
Yok derseniz ki doymaz illaki benimle de yapacak diye o zaman eski alışkanlıklara devam, kimselere karşı doymayacak.
Ve şununla sevişmek nasıl olurdu acaba düşüncesi hep geçerlidir, hep farklı insanlar var dünyada. Asla bitmez
Bakir olanların doymamış, evlendikten sonra aldatacak olduğu saçmalığı dönüyormuş.
Adam aç olsa zaten evlenmeden önce yapardı onu tutan birşey yokken yapmayan, sorumluluğu varken hiç yapmaz.
Kısacası bu durum ahlak meselesidir doygunluk değil.

Son düzenleme:
sana katılıyorum loveM.
yani arkadaşlar, siz eşiniz/sevgiliniz daha önceden birileriyle yattı diye içinizi ferah mı tutuyorsunuz anlamadım ki :)
onların aklından her daim geçiyor bu düşünceler, emin olun.
doymak falan yok, bu, arkadaşın dediği gibi ahlak meselesidir.
biz erkek arkadaşımla 2 seneye yakındır çıkıyoruz, onunla yatmadım, o da daha önce kimseyle yatmamış, hatta daha önce bahsettiğim gibi sadece bir kızı bir kere öpmüş.
erkek arkadaşımla cinsellik yaşıyoruz, ama çok ileri derecede değil. ve beni çok mutlu ediyor, ne istediğimi biliyor. resmen ruhumu okuyor, okşuyor. gördüğünüz gibi cinselliğin deneyimle falan alakası yok. ben de bişey yaşamadım ama erkeğin neyden hoşlanacağını biliyorum okuduklarımdan izlediklerimden ve duyduklarımdan. zaten teknoloji buna elveriyor.

ayrıca bir bayan demiş ki "eşimin bişeyler yaşamış olduğunu düşündükçe ona daha çok aşık" oluyorum. buna dicek laf yok artık.zevk mi alıyorsunuz acı çekmekten anlamıyorum. insan acı çekmez mi böyle bişeyi düşündükçe :S yani eğer birlikte olduysa olan olmuştur, insan üzülür ama seviyorsa onu öyle kabul eder. ama siz üzülmediğinizi hatta hoşlandığınızı iddia ediyorsunuz, çok ilginç.

özet bu sanırım, ötesi hiç aklıma gelmedi düşünmedim gerek duymadım...

konu baya dallanıp budaklanmış bakmayalı =)

ilk olmak basitçe bir arkadaşın da dediği gibi ahlak meselesidir. hem kadın hem erkek için şu zamanda nefsine ve cinsel arzularına sahip çıkmak çok zor. her iki tarafın da bu kadar çok cinsel imgelerin bombardıman edildiği bir zamanda, kendini muhafaza etmesi ancak kişiliği ve tabi ki inancı ile ilgili bir durumdur.

ha öpüşmek el ele tutuşmak farklıdır, cinsel olarak beraber olmak çok farklıdır. elbette birincisi hoş görülür, yapılsın demiyorum ama ikincisi ile kıyaslanamaz bile. kişi bir hataya düşer sonra pişman olur, tevbe eder, bu affedilir belki ama iş zinaya vardığında olay bambaşka bir boyuta girer artık. bu noktadan sonra pişman da olsa durumun değişmesi çok zordur. o kişi değişmiştir, ister kabul etsin ister etmesin. bundan sonra da evleneceği insanın bu yönden temiz olmasını istemeye ya da onu kandırmaya hakkı yoktur.

tabi siz durumu bilirsiniz böyle kabul edersiniz, kimse buna birşey demez. yalnız bu basit görülen durum soyunuzdan gelen insanları bile etkiler, bunun bilincinde olunmaz çoğu zaman...bu durum o kişinin olayı olmaktan çıkmış, evlendiği insanı, çocuklarını ve soyundan gelen herkesi etkiler hale gelmiştir. bir defa yapıldığı zaman ar damarı yırtılmıştır ve defalarca yapma riski de göze alınmıştır artık...

son olarak şu cinsellikte mutlu olma kısmına da birşey söyleyeyim. cinsellikte mutluluk, deneyime, yöntemlere, tecrübelere bakmaz. iki kişi arasındaki ilişkiye bakar. eğer ilişkide bir sıkıntı, sorun yoksa tatmin edici olur zaten. yoksa alttaki sorunlar -özellikle erkekler tarafından bilinçsizce böyle gösterilir- cinsellikte ortaya çıkar. yani eğer cinsellikte sorun varsa, sorunu önce ilişkide arayın. bu çözümlenirse cinsellikteki sorunlarda kendiliğinden çözümlenmiş olur.

bazı arkadaşlar ilk olmaya o kadar çok önem vermişler ki.. ilk aşkı, ilk sevgilisi, ilk kadını, ilk bilmem neyi v.s.... hani neredeye

şükretmişler. bilmiyorum benim şükretme anlayışım farklı. ilk sevgilim 17 yaşında oldu, beni ilk öpende oydu yine de onunla

evlenmeyeceğimi biliyordum.şu anda 27 yaşındayım. 10 yıl bekleyecek miydim yani?

sahi nasıl elinizde tutuyorsunuz bu ilkleri? hani ben tutamadım, bilmem kaçıncı sevgilimin iplerini ben bıraktım. nedir yani formülünüz

ilksin değil, sonsun ya da sen hayatıma giren en mükemmel kadınsın lafını duyun... bu daha güzel

bi arkadaş demişte tek derdiniz yatakta mutlu edlmek diye.. evet ablacım evlilikte 3s vardır: sevgi,saygı ve seks... bak defalarca

yazdım bunu forumda. ben herkese saygı duyarım, belki severimde ama evlilike öncelik yAtakta mutlu olmaktır

evi temizleyin, ailesiyle mutlu olun, hatta bi adriana lima olun. ten uyumunuz yok, seks hayatınız güzel değilse o erkek sadece karısı olduğunuz için sizi sever o kadar

özetle he bacım bende insanım. adam önce beni normal hayatta mutlu edecek, sonra yatakta. bende onu... bunlar olmazsa kkya konu açarsın

övünülecelk başka şeyleriniz olsun hayatta. çook şükür ilk gece her şeyi yaşadımla övünme

Haklısın Zeboş evlilikte uyum yataktan geçiyor 26 senelik evliyim 27 yaşındaki arkadaşımın fikirlerine canı gönülden katılıyorum,

Bu senin fikrin o yüzden saygı duyarım.

Ama benim eşim 34 yaşında bırakayım da yaşasın,üniversiteyi ş.dışında okumuş,şehirlerarası işlerde çalışmış bu zamana kadar
yaşamaması imkansız zaten...

Özel olmak erkeğin bakir olması anlamına da gelmiyor,eşimin geçmişi zerre umrumda değil benim için her zaman gelecek önemli
eşim bana özel olduğumu her halükarda hissettiriyor çok şükür daha ne isterim...

_Zebos_cuğum diye hitap etmek istiyorum izin verirseniz.
Zira neredeyse bu mesajı yazacaktım.
Siz önce davranmışsınız, her satırın altına imzamı atarım.
Genel anlamda tavrını, duruşunu sevdiğim kadınlardansınız ancak bu kelimelere şapka çıkarttım.

Son düzenleme:

BURDA EN MANTIKLI KONUSAN SEN OLMUSSUN TEBRIKLER. ZIRA KADINLARIN COGU TAKINTI YAPMIS ILK OLMALARI. VE SU SOZUNE BAYILDIM eşinizin ilki olabilirsiniz; ilk dokunduğu insan olabilirsniz sonra sizi hastanelik edicek kadar dokunduğu insan da olabilirsiniz,

esleri ilk olmayanlar bu ilk olma seysini pek umursamiyor sanirim, esleri ilk olanlar ise tam tersi umursuyorlar..zaten umursadiklari veya umursamadiklari icin bu sekildeler.

kimi cinselligi yasamak adina yasar, kimine goreyse her ne kadar genc bir kadin/erkek olsada bazi seyleri yapmaz. Gerek yetistirilme gerekse Allah korkusundan…bu demek degildirki boyle biri evlendikten sonra her naneyi yer. yiyecek adam neden evlenmeyi beklesin?

duygusal anlamda zorluk cekerdim herhalde…esimin benden once baska birliktelikleri olsaydi. bir taraftanda secmissem o insani kabul ederdim mecburen. benden sonra yapmayacak olmasini bilmem daha onemli olurdu. Gerci hayat bu insan sasar beser…Allah kimsenin yolunu sasirtmasin diyelim. Ama genede iyiki benden once birileri olmus demezdim saniyorum. Tamamen kisisel tercih meselesidir.

Son düzenleme:
İkinizde birbirimizin ilki değiliz. Onun evliliği olmuş, benim sevgililerim. Hiç önemli değil böyle şeyler. Önemli olan birbirimizle olduğumuz zamanlardır.

Daha önce ilişkisi olmuş yada olmamış meselesini düşünürken biraz derin düşünmekte fayda var.

İlk olmayı isteyen bayanların ilk olma isteği, sadece ilk birliktelik yaşadığı kişi olmanın verdiği hazza erişmek değildir.
Daha önce hiç ilişki yaşamamış biri olmayı başaracak özelliklere sahip olan biri ile birliktelik yaşamak daha önemlidir.
25 li yaşlarda bakir olan birinin özelliklerinden biri bakir olmasıdır. Ama kim bilir daha ne özelliklere sahip ki, bakir kalabilmiştir.

Biz kadınlar evlenirken, eş adayında bazı özellikler bulunmasını uygun buluruz.

Mesela - "üniversite mezunu olsun" deriz. Biliriz ki "üniversite diploması" bir çok özelliği beraberinde getirir. İş, hayat görüşü, olgunluk, saygınlık, hayat standardı, meşguliyet, vs. Bu her üniversite mezununun bunlara sahip olacağı anlamına gelmez. Ama "üniversite diploması" na sahip olan birinde, bunların olma ihtimali diğerlerine göre daha fazladır.

Mesela - "İyi bir aileden gelmiş olsun" deriz. Biliriz ki iyi bir aileden gelmiş olmak bir çok özelliği beraberinde getirir. Sevgi, merhamet, anlayışlılık, saygı, özveri, sadakat, vs. Bu her iyi aileden gelenin bunlara sahip olacağı anlamına gelmez. Ama "iyi aileden gelmiş olan" birinde, bunların olma ihtimali diğerlerine göre daha fazladır.

"Bakir" olmak da böyle bir şeydir. Ben biliyorum ki, "bakir" olmak bir çok özelliği beraberinde getirir. İrade, dini hassasiyet, Allah korkusu, sadakat, bağlanabilirlik, vs. Bu "bakir" in bunlara sahip olacağı anlamına gelmez. Ama "bakir" birinde, bunların olma ihtimali diğerlerine göre daha fazladır. Ben çevremdeki erkeklerden de biliyorum ki, erkeklerin bekaret arzusu da, kalınlığı 1mm bile olmayan basit bir zar takıntısı değildir. İstisnalara lafım olmaz. Ama benim hayatım istisnalara göre şekillendirilemeyecek kadar önemli banim için.

Bakir olmak yada olmamak, yarım saatlik sıcak dakikalar yaşayıp yaşamamak değildir. Bakir ile evlenmek, bir arabanın ilk sahibi olmak, paketin ilk sigarasını içmek, bir kitabı ilk okumak, bir gülü ilk koklamak değildir. Bunlar yanında gelen hoşluklardır. Diğer türlüsü meseleyi çok basite indirger.

"YANİ BAKİR OLMANIN YANINDA GETİRDİKLERİ (yada ihtimali) BAKİR OLMAKTAN DAHA ÖNEMLİDİR."

Not.Benimle aynı düşünmeyen arkadaşlar beni sakın yanlış anlamasın. Bakir olmayan Allahtan korkmaz vs. falan demiyorum. Aşkı sevgiyi saymıyorum. O işin uygulaması ile alakalı bir durum. Biz işin teoriğini tartışıyoruz. Öyle biri olur ki çok seversiniz, istediğiniz hiç bir özelliğe sahip değildir. Sizi dünyanın en mutlu kadını yapar. Herkese de Allah mutlu etsin demek düşer.

Bilmem anlatabiliyormuyum.

Son düzenleme:
İkinizde birbirimizin ilki değiliz. Onun evliliği olmuş, benim sevgililerim. Hiç önemli değil böyle şeyler. Önemli olan birbirimizle olduğumuz zamanlardır.

aslında bende bunu merak ediyordum adanulcum..öyle bir anlatılıyor ki burada "ilkler" ...
daha önce sevgilisi olan da,evlenip ayrılmış olanda haketmiyormuşcasına ,sanki çok mühim ve Allah ın
sadece sayılı kuluna nasip etmesi gibi..konu sahibi arkadaşım güzelce açıklık getirmiş kendi açısından
ama genel olarak ilkleri yaşayan arkadaşlarım böyle ifade etmiş..

daha önce de iki ciddi ilişkim oldu..o zaman evlenirim gözüyle bakıyordum ama nasip olmadı..iyi ki de omamış..
şuan yaşadığım ilişki de her ne kadar sonunu bilmiyor olsam da sanki ilk sevgilimmiş gibi..gerçkten sevildiğimi hissetmem,
bana bunu uzak mesafelere rağmen yaşatması.. insan durup düşününce neydim değil ne olacağım demeli hep..
evlenen bunca insan da sonuçta ayrılmak için evlenmemiştir ne de olsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…