Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Bu tamamen sorma üslubunuzla alakalı. Hesap sorar gibi sorarsanız tabi ki ayıp olur.

Ama tamamen meraktan sormanızda bir sakınca yok. Biz hala sorarız, sende vardı noldu ki diye. Aynı ev, aynı bütçe. Sormanızdan daha doğal bişey olamaz.

Sormaya cekiniuorsaniz ortak hesap kullanin, internet uzerinden takip edersiniz.
Insan koskoca maas nereye gider diyor bilmeyince, ama gorunce baska, ufak ufak masraflar ay sonunda ciddi bir kalem ediyor.

Hayır borcumuz yoktu amcam mobilyacı ve evlenirken bize çok yardımcı oldu sağ olsun nakit ödendi her şey zaten evlendikten sonra bana her ay borçla gelmeni istemiyorum demiştim benim de birikimim vardı her şeyi nakit aldık yani
O zaman direk sorun altında başka birşey çıkmaz inşallah benik başıma geldiği için korkar oldum bu durumlardan. Borç yok birsey yok dışarı da cikilmamis e nereye gitti bu para bence direk ılımlı bir şekilde sorun

Evet bende nakit var üstünü tamamlamak istiyorum ama bir yandan da maaşa ne oldu diye sorguluyorum kendi kendime
Bence sorun. Konuşmadan hiçbir şeyi halledemezsiniz. Merak ediyorsanız sorun istiyorsanız bir şeyi söyleyin evlilikte bu gerekli saklayarak merak edip söylemeyerek olmaz

Hesap sorar gibi değil ama aa neden açığımız var ekstra harcamamız mı oldu gibi sormalısınız tabiki. Asıl sormamak çok garip eşiniz size kira için açığımız var dedi ve siz sustunuz mu sadece? Maaşı eksik mi yattı işte bi sorun mu oldu bunları elbette sormalısınız.

Ben sorgulamam, direk el koyarım. Evin mali idaresi bende. Ona harçlık veririm. Acaba sizin işe dönmenizi istediği için mi eksik var dedi? Sorun tabi ki bilmek en doğal hakkınız. Hayatı paylaşıyorsunuz sonuçta. Evin mali idaresi bende ama ben her aldığımı söylüyorum, markete gittim şu kadar harcadım, kediye mama sipariş verdim, şunu ödedim, altın aldım vs.. diye.
Bu normal mi peki sizden bağımsız merak ediyorum bunun neden normal bulunduğunu. Aynısını erkekler kadınlara yapınca boşan maaşına nasıl el koyar harçlık almak için mi çalışıyorsun diyoruz çünkü. İlginç.

Önceki aylardan kalma ekstre borcu varmıştır ya da başka bir şey. Çalışmadığınız halde size bir gün olsun para nereye gitti bu kadar nereye harcadın dedi mi ? Hayır. Siz de diyemezsiniz. Memur maaşı zaten 2 kişisiniz evin ihtiyaclari o bu şu derken bitivermidtir

Bu normal mi peki sizden bağımsız merak ediyorum bunun neden normal bulunduğunu. Aynısını erkekler kadınlara yapınca boşan maaşına nasıl el koyar harçlık almak için mi çalışıyorsun diyoruz çünkü. İlginç.
Bir de erkek bir kadına maaşını nereye harcadın dese neler neler denirdi. Paragözlükten bunun icin mi evlenmiş seninle denirdi. Cok cinsiyetci yaklaşılıyor.

İşte benim bi masrafım yok sadece market alışverişi yapıyoruz virüs olduğu için bütün vaktimizi evde geçirmeye çalışıyoruz

Markete bir giriyorum, 250-300’den aşağı çıkamıyorum.
Sizde durum nasıl ki?
Memur maaşı tek kişi kazanıyor, ev kira, faturalar vs.

Normal yetmemesi

Ama direkt olarak para nereye gitti demeniz yerine acaba markete çok mu harcıyoruz, kampanyalarına göre mi alsak, yağı pirinci indirimde stoklasak mı, biz markete ne harcıyoruz canım kocacım diye sorabilirsiniz.

Bir de erkek bir kadına maaşını nereye harcadın dese neler neler denirdi. Paragözlükten bunun icin mi evlenmiş seninle denirdi. Cok cinsiyetci yaklaşılıyor.
Direkt el koyarım ve hayatı paylaşmak bile tezatı görmek için yeterli üstelik. Hakikaten çok ilginç.

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?

hayır

Markete bir giriyorum, 250-300’den aşağı çıkamıyorum.
Sizde durum nasıl ki?
Memur maaşı tek kişi kazanıyor, ev kira, faturalar vs.

Normal yetmemesi

Ama direkt olarak para nereye gitti demeniz yerine acaba markete çok mu harcıyoruz, kampanyalarına göre mi alsak, yağı pirinci indirimde stoklasak mı, biz markete ne harcıyoruz canım kocacım diye sorabilirsiniz.
Evet çokhaklısınız

Benim eşim savurgan. Ben tutumluyum. Bende durunca daha bereketli oluyor para. Buna o da kani olduğu için biz böyle bir sistem kurduk kendimize. Ama ben savurgan olsaydım maaşımı aldığım gibi eşime verirdim.

Direkt el koyarım ve hayatı paylaşmak bile tezatı görmek için yeterli üstelik. Hakikaten çok ilginç.

Evet, dışardan çelişkili görünmüş ama benim eşim gerçekten çok savurgan bir adam. Ona kalsa her akşam dışarda yemek yeriz, her ay telefon modelini değiştirir, bir şeyi alacağı zaman asla fiyatına bakmaz, kim borç istese hemen verir... İlk seneler çok sıkıntı yaşadık. Kendisinin rızası ile sistemimiz böyle işliyor yoksa hayatım benim maaşıma karışma diyen adama ne diyebilirim ki =)

Adama nakitte yardimci olacaksaniz sorun,ne kadara ihtiyacimiz var deyin,oyle verin.
Evlendiginiz insanin maasini bilmiyor musunuz? Cogu memur kus kadar maas aliyor gerci,yeni de evlisiniz,butceyi ayarlayamamasi normal.
Benim esimin maasi yok,esnaf. Bu ay ne kazandin diye de sormam,bana ayip geliyor.

Back
X