Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

Valla evin giderleri bende durur gelr maaşını direk bana verir bende ona açıklarım faturalar bu kira bu market bu onn eksiği olue bana söyler alırım kendisi istedi böyle oldu elinde faZla para bulunduramıyor hemen harcıyor çünkü. Sendeen çıksın her şey dedi. Canıma minnet ama en olsam sorardım bu arada bende 3ylık evlyim

Kadına yaşı, erkeğe mağaşı sorulmaz diye bir anonim söz duymuşluğum var gibi🤔

Maaşımızı 13 yıldır ben hiç eşime sormadım, o da bana...
Ama varsa bir borç (ya da masraflı bir alacak) onu nasıl öderiz, elimizde bu kadar var mı vs muhabbeti yapmışızdır şüphesiz.

Bu tarz sorunlar yasamamak icin en temizi ailenin ayda bir aylik butce planlamasi, para ne kadar nereye gidiyor eslere ihtiyaclar disinda ne kadar kaliyor gormek icin en dogrusu bence, sizde umarim isinize donersiniz cunku ekonomik ozgurluk bir kadin icin bence olmazsa olmaz

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Şuan sadece eşiniz çalıştığınıza göre bütçenizi eşinizin maaşı oluşturuyor. Elbette sorup bilgi almalısınız, aile bütçenizi bına göre ayarlamalısınız.

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Maaşını yeni aldıysa kira için eksiği varsa tabiki de sorarım maaşını ne yaptın diye. Hesap sormak değil bu.

Kesinlikle sorma derim. Eşinde olsa ayıp olur bence sormak o konu tekrar acılır brnce anlarsın paranın nereye gittiğini. Yani. Oyle bişehle karsılassam ben böle yapardım bilmiyorum arkadaslar ne dusunur ama

Sen parayi napiyosun gibi degil de bilmedigim bi borcumuz mu var gibi sorabilirsin

Nişanlanmadan önce maaşını, ne kadar gideri olduğunu borcunu sormuştum. Oda dürüst bir şekilde söyledi. Şimdi iş pozisyonu değişince maaşı düştü. Yine ben sormadan maaşım şu kadar azaldı ama iki ay sonra ev kredim bitecek dedi. İki ay dikkat edeceğiz sonra araba borcuna gireceğiz zaten. Sorulması gerekli nereye ne kadar harcanıyor.

Kadına yaşı, erkeğe mağaşı sorulmaz diye bir anonim söz duymuşluğum var gibi🤔

Maaşımızı 13 yıldır ben hiç eşime sormadım, o da bana...
Ama varsa bir borç (ya da masraflı bir alacak) onu nasıl öderiz, elimizde bu kadar var mı vs muhabbeti yapmışızdır şüphesiz.

Bu mesajımda "maaş" ne ara "mağaş" olmuş anlamadım, otomatik sözlüğün işi mi acep🤔

Kusura bakmayın.

Kesinlikle sorma derim. Eşinde olsa ayıp olur bence sormak o konu tekrar acılır brnce anlarsın paranın nereye gittiğini. Yani. Oyle bişehle karsılassam ben böle yapardım bilmiyorum arkadaslar ne dusunur ama
Siz öyle yapın ama bu konuda başkasına akıl vermeyin bence...

eşin o senin tabiki bileceksin

beni yanlış anlamayın ama ya görücü usulü tanıştınız yada erken bir evlilik olmuş sizin yada hepsi değil bende bir sıkıntı var:KK1: çünkü evli değilim ama 6 yıllık ilişkim var. o benim aldığımı verdiğimi ,ben onun aldığını verdiğini bilirim. yani ay sonu nereye ne harcadın bakiim demiyoruz ama konuşurken mutlaka konusu geçiyor:KK49: evliyken de hayli hayli sorarım tabii ki :KK55:

beni yanlış anlamayın ama ya görücü usulü tanıştınız yada erken bir evlilik olmuş sizin yada hepsi değil bende bir sıkıntı var:KK1: çünkü evli değilim ama 6 yıllık ilişkim var. o benim aldığımı verdiğimi ,ben onun aldığını verdiğini bilirim. yani ay sonu nereye ne harcadın bakiim demiyoruz ama konuşurken mutlaka konusu geçiyor:KK49: evliyken de hayli hayli sorarım tabii ki :KK55:
2 senelik ilişkiden sonra evlenmeye karar verdik,nişanlı olduğumuz dönem her şeyin açıklamasını yapıyordu hatta ablasına gittiği zaman market alışverişi yapardı onu dahi anlatırdı şu kadar harcadım diye evlendikten sonra hiç anlatmamaya başladı ben de soramıyorum

Yeni evli olduğun için yabancı görüp çekiniyorsun ama o senin eşin her şeyi sorup paylaşmanız lazım. Para konusu da en doğal şey elbette açık açık sormalısın. İlerleyen zamanlarda kartı da alırsın merak etme :)

Tabiki de sormalısın.. Ben ve eşim birbirimizin ne kadar kazandığını net olarak biliriz masrafları ne kadar nereye veririz falan hepsi bellidir.. Bunda rahatsız olunacak bir durum yok ki bileceksin ne kadar kazandığını ona göre planınızı yapacaksınız.. Yetse de yetmese de bence bilmeniz gerekiyor maaşını..

Onlinebanka sistemi yokmu ? Eşim ve ben aynı hesaptayız online banka sistemimizde var herkezin neyi nereye verdiği belli .. sizde soramıyosanız online banka sistemi yaptırmayı deneyin . Eşinize böyle daha kolay olur hem sürekli ne nezaman ödenecek derdi vade olmaz kontrol altında olur deyin ..
her bankada var mı nasıl yapıyorsunuz.maaşı orayamı aktarıyorsunuz

Back
X