Eşinizle her gün konuşacak konu bulabiliyor musunuz?

Evden yemek taşımakta, hergün ona uygun yemek pişirmekte zor.Allah kolaylık versin hepinize.
Cok sagol canim onceden daha zordu inan şuan esim kolaylastirdi ..eskiden yemegi ayri pilavi salatasi ayri isterdi ..cocuk oldukca biraz esneklik grldi yemeklere cogu zaman ekmek arasi yada aparatif goturuyor

mesela ramazan başi illaki goturecek iftarlik .. ekmek arasi olmaz artik yemek vs goturmesi lazim ozaman tabi

ZmraKs sana tavsiye veremeyecegim ama insan zamanla esinin en yakin dostu da olabiliyor ..
onceden sadece tartismak icin uzun uzun konusurduk..

simdi konu ne olursa olsun uzun uzun konusabiliyoruz
isten sinirli gelirse hayirdir der kas goz atarim baslar anlatmaya .

eskiden anlatmazdi mesela dedim ki is yerinde basina bisey gelse dunyadan habrrim olmayacak hakkini bile savunamam senin bilmedigim icin .

sonra bana is yerindeki sıkınıtılarini anlatmaya basladi .

Ben onu haksiz bulsamda bazi seyleri gercekten o hakliymis gibi dinleyip empati falan yaptirmaya basladim

sen onun uerinde olsan gibi gibi

biz bayagi herseyi dertlesiyoruz .ama benim sinircolacagim yada kizacagim seyleri anlatmaz mesela

benim sakin oldugum donemde anlatir

suan siyasette hemfikir degiliz ama bunu sakin bir sekilde konusabiliyoruz ..o bana arti eksi soylerken bende ona fikrimi soyluyorum falan

karsilikli sakin ve anlayisli oldugun surece muhabbet edilemeyecek mevzu yok bence

Genelde gunluk seyler konusuruz. Eskiden yasadigimiz seylerden bahsederiz. Bu aralar siyaset konusuyoruz. Bebek erken uyursa film izleriz. Yatakta da telefonlarla ugrasiriz, bebis uyanmasin diye konusmayiz

Bence ortada garip bir durum yok, yıllardır beraber olduğumuz için uzun uzun anlatacak şeyimiz kalmadı. Biz yemeği mutfakta yediğimizden sofrada bolca sohbet ediliyor, sofra kurarken ya da kaldırırken günlük olan biteni anlatırız birbirimize, üzerine yorum yapılması gereken bir şey varsa yorumlarız biter gider. Tv izlerken ya da sigaraya çıktığımızda gündemle ilgili konuşuruz. Bunların dışında tv telefon ya da misafir. Bence normali de bu, 15 yıldır beraber olduğum adamla her akşam saatlerce konuşacak şey bulamıyorum ben, bulmak zorunda da hissetmiyorum. Karşılıklı oturup evin dinginliğini beraber yaşamak bile çok güzel

O kadar her şey insanın içini karartıyor ki, farkında olmadan sürekli aynı şeyleri konuşurken buluyoruz kendimizi.
Günün nasıl geçti diyoruz; işte yemek yapmak için alışverişe gittim. Domates şu kadar, patlıcan bu kadar pahalı olmuş derken gene o bataklığa düşüyoruz. Moralimiz bozuluyor ister istemez.
Eşim iş yerinde günü nasıl geçti onu anlatır, bir sürü anlamadığım teknik tabir kullanır. Her gün sabırla dinlerim sadece.
Ama çok zorlanıyoruz güzel şeylerden söz ederken çünkü güzel olan ne varsa aldılar elimizden. Bize geriye bir kara delik gibi büyüyen bir pahalılık ve belirsizlik bıraktılar. Hayal bile kuramıyoruz, nereye gitmek istesek deprem korkusu, bir afet haberi.

ben seyi fark etmistim bizde karsilikli oturunca bayagi sohbet ediyorduk ama yan yana olunca pek konusmazdik. ne alakaysa artik

ben seyi fark etmistim bizde karsilikli oturunca bayagi sohbet ediyorduk ama yan yana olunca pek konusmazdik. ne alakaysa artik
Ben de ev haliyle gördüğümde eşimi, onunla ciddi bir konu hakkında asla konuşamam.
Üzerine doğru düzgün bir şeyler giy de gel, önemli bir şey konuşacağız derim genelde.
Psikolojik etki mi bilmiyorum ama o dediğiniz bizde de oluyor. Yan yana olunca ya birbirimize sokulup sarılıp bir şey izliyoruz ya da o uyukluyor. Karşılıklı oturunca göz teması oluyor, haliyle konuşuluyor. Bence doğru bir tespit.

Her zaman konuşacak birseyler oluyor. Kendiliğinden gelisiyor. Konu acalim da muhabbet edelim gibi değil ...
Vardiyalı çalışıyor eşim . Erken geldiği akşamlar yürüyüşe çıkıp ,film izleyebiliyoruz. Okuduğumuz kitap ,izlediğimiz film ve maalesef gündem hep bir sohbet konusu oluyor.
Bir de biz evlenirken TV almadık ki birbirimize vakit ayirabilelim diye. Tabi mesela keyifsizsem ,canım sıkkınsa daha az konusabilirim. İnsanız sonuçta günü günümuzü tutmayabilir .

En sevdigim sey sofra basinda saatlerce yapilan sohbetler.
Bekarken bizim evde 2 saat kahvalti yapar konusurduk. Simdi esim 5 dakikada yiyor kalkiyor

sofradayken günlük hayattan konuşuruz. sonra oğlanın ödevi, boğuşmaca felan... oğluş uyuyunca film açar çekirdek çıtlatırız.... akşamları böyle geçer.... hafta sonları temizlik toplama vs. sonra oğlanla oyun oynamaca... çarşı vs... ama çocuk uyanıkken tv hiç açılmıyor evimizde... tv hayatımızda olmayınca konuşmaca daha çok...

Evet her konuda hala çok uzun sohbetler ediyoruz ama illa da her gün böyle geçecek diye kaide yok. Her ciddi muhabbetin geneli sonunda geyik muhabbetine baglaniyor bizim. Cenk ile erdeme dönüyoruz :) Bazen aynı şeyleri konuşsak bile, bazen sadece hayal kursak bile.. ama genel olarak konuşmayı seven biriyim belki ondandir

Muhakkak konuşacak bir konu buluruz. Mesela bu akşam ablam ve arkadaşlarımla sushi yemeye gideceğiz o çocuklarla ilgilenecek,dün akşam onun planını yaptık sushi kültürü hakkında konuştuk içlerini falan açtık okuduk internetten.
Önce ki gün ailede bi boşanma olayı var o konuda konuştuk çocuklar yatınca kadın erkek ilişkilerine dair
Bazı günler çocukların okulları,spor kursları hakkında konuşuyoruz
Bazı günler siyaset konuşuyoruz
Bazı günler ileride zengin olursak ne yaparız diye konuşuyoruz
Depremler,ekonomi,sosyal hayat,kitaplar,sağlık,diziler filmler,tatil planları,gelecek planları,arkadaşlarımız …

Biz gün içinde de bazen mesajlaşırız özledim vs veya oğlum yaramazlık yapmıştır kötü bir şey olmuştur onları anlatırım bunalırım çünkü . 17:00 gibi eve gelir bizi alır parka avm filan gideriz arabada pek konuşmayız müzik dinleriz parkta vs günün nasıl geçti sohbeti yaparız . İş yerinde olan birşey varsa veya ailelerde konuşuruz çocuktan bahsederiz. 19:00 da yemek yeriz 19:30 da eşim oğlumu duşa götürürüe bende masayı toplar yetişirim .20:00 gibi oğlumu yatırmaya giderim 45 dk herkes susar . Geri gelince çay dizi sohbeti başar veya siyasete bakarız veya para bütçe bakarız birlikte . Sonra herkes susar yatakta kitap okuruz yatarız . Cuma akşamları benim spiritüel çalışmalar ile ilgili dersim var 2 saat derse girerim eşimde dinler onunla ilgili daha sonra sohbet ederiz öyle

Işten eve geliyoruz esim benden önce çiktıysa sobayi yakmıs kızımı almıs oluyor yemek hazirlayip yiyoruz sonra cocukla oynuyoruz cay iciyoruz film izliyoruz derken uyku vakti oluyor uzun uzadiya konusacak vaktimiz olmuyor ki bu 8 4 vardiyasindayken gecerli.Esimin diger vardiyalarinda aksamları kızimla ikimiz oluyoruz hic birbirimizi göremedimiz günler bile oluyor ama sikayetci degilim araya özlem giriyor bazen iyidir nefes almaya vakit kalması

Bizimki haftaiçi sessiz haftasonj konuskan.işten gelen bi insandan nasıl sohbet beklenir ki zaten ya ben işten glir kendimi yataga atardım. Babam ha bire odaua gelir kalk gelsene salona bizle oturmaya tenuzzulde etmiyon derdi. Yorgun argın salona gecerdim ahaber acık eee naptın bugun patronun napıypr bugun sizin işyerine benm dayıoglu geldi naptı anlat baam. Ya napabilr işini hlletti gitti. Patronun ne dedi bişe dedi mi. Yok ne desin. He iyii. Cok mu yogundun bugun . He..

Yani zaten tüm gun kafa yogun birde evde aynı soruları aynı konuları naptjn nettin ayyy gına gelirdi. Evlendim tabi simdi ben kocamı darlıyorum ama artık haftaıcı karışmıyorm kendisi konusursa konusurum.haftasonu olunca zaten hiç susmuyor herseye el atıyor dısarıda işin gucun yok mu gitsene su evden derim

Bizde çocuk yok. Eşim gelir gelmez birlikte yemeğe girişiriz. O sırada birer kadeh şarap veya birer bira içeriz. O gün yaptığımız şeyleri anlatırız. İlginç şeyler olmak zorunda değil. Çoğu zaman ilginç şeyler de olmuyor zaten. İlginç olmasa da anlatıyoruz. Yemekten sonra dizi veya film. O sırada zaten izlediğimiz şeyle ilgili konuşuruz mutlaka. Bir de siyasi görüşlerimiz çok yakın olduğu için deli gibi siyaset konuşuruz. Oturup saatlerce karşı tarafı gömeriz. Çok keyifli oluyor.

Anlayış konusunda ikimizde anlayisliyiz hiç sorun yok çok sukur Onun dışında benim eşimde önceden birşey anlatmazdi dediğiniz gibi bir gün bende sizin gibi konuştum güzelce dedim bak ben sana duygularımı hep açıkça aktarıyorum ama sen hep kapalı kutu gibisin diye ondan sonra oda işyerindeki sıkıntıları orda bırakıp evime girmek istiyorum ben sana, evimize yansıtmak istemiyorum dedi bende ya ben senin eşinim bırak yansisin kötüyse beraber iyiyse beraber iyi olalım dedim ondan sonra oda anlatmaya başladı herşeyi artık o konuda sıkıntımız yok şuan. He birşeyi sorduysam kizcagimi bilse bile yalan söylemez doğruyu söyler o konuda gerçekten takdir ediyorum onu :) Her konuda da konusup anlasabiliyoruz yani öyle sesimiz çok nadir (oda çocuklarla alakalı meselelerde) yükselmistir kendiside anlayışlı bı insan hakkını yiyemem o konuda ama duygularını yansıtmayı çok sevmiyor işte. Birazda donuk

Siyaset dışında bizimki de benzer aslında+ 2 çocukla tabi

Şunu gözlemliyorum ilişkiler ne kadar monoton ve rutinse sohbette pek fazla olmuyor.
Mesela sevdiğim adam da bende kitap okuyan, bişeyler okuyan izleyen insanlarız.
Sürekli bir sohbet akışı oluyor.
Kişiler aynı kalıyorsa, sohbette aynı kalır.

Biz çok konusuyoruz ya maşallahi deyim ne deyim bilmiyorum, eşim daha geç gelir yemek yerken ben içeri girmek isterim yanımda otur konuşalım der, ev işi yaparken peşimde gezer konuşmak için, ben de boş dolanma peşimde iş yap bari derim ama bizim konuşmalar komedi ya, dedikodu vs birşeyler buluyoruz, bazen yeter artık uyuycam bırak beni diyorum, aslında ben de çok konuşurum ama bilmiyorum biz seviyoruz çene yapmayı..gerçi hergunumuz farklı bir olay olduğu için de olabilir, yani sürekli bir gündem oluşuyor bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…