Eski Dostlar buraya:) Hadi ama

Günaydınlar canlarım....

Hepinize mutlu,huzurlu günler dilerimopuyorumnanaktan

merhaba kızlar nasılsınız? gunaydın herkese dun misafirler yaptı yogundum giremedim
hoşbuldum alınyazımcım öptm :)
canım ben iyiyim sen nasılsın,
bende seni öperim şekerim :)
kızlar istanbuldaki seli izledim dün çok fenaymış yaa allah yardımcısı olsun ordakilerin alt yapı bizde malesef çok kötü resmen bir göl olmuş o koskoca yollar yaa
evet ya çok kötüydü resmen ağlamaklı oldum izlerken
birde şehitlerimiz vardı yine
dünkü bilanço 10 şehit (
Allah ailelerine bol sabır versin
Yanmasın artık canlar ya, nasıl helallik alacağız şehitlerimizden
Bişeyler yapmalı ama neee !!!!!
pokacım iyyim canım sen nasılsın.ellrine sağlık.ama bişey diycem mikrodalga fırınlar acayip zararlıymış ya.

bende sana katılıyrum canım
küğresel ızınmada çok büyük zararlar verdiği için evimize almadık ama
birkaç kez başka yerlerde denedim
çok pratik ama zararda aşikar
bende hem alsam diyorum hemde küresel ısınmada katkım olacak almamalıyım diyorum

Günaydın çakırcıma.s.

Günaydın alınyazımsın...Canımcım ben iyiyim,hazırlanıp birazdan evden çıkacağım.

Sen nasılsın?

iŞLERıN BıRAZINI YAPIP GELDıM HERAN KAYBOLABıLıRıM ARKADAŞLAR.

Alınyazımsın kazandibi benim yapmadığım damak tadıma pek hitap etmeyen bir tatlıdır.Senin için güvendiğim bir blogtan tarif aldım geldim.

KAZANDıBı
[/URL][/IMG]
Gerekli Malzemeler :

• 1 litre süt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı pirinç unu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çimdik tuz
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri

1. Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
2. 1 litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
3. Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
4. Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
5. Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
6. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
7. Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
8. Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
9. Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. ıki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
10. Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
11. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
12. Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
13. Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.

Kazandibinin kendine has aromasını bozmamak için ben özellikle vanilya kullanmadım. Arzu edenler kullanabilir.

HAVUÇ SALATASI

Biliyorsunuz ben neredeyse herşeyi ölçüsüz yapıyorum arkadaşlar.Ortalama bir ölçü vermeye çalışayım;
Yarım kg kadar havucu rendenin en kalın tarafıyla rendeliyoruz teflon bir tava yada tencereye koyup altını iyice kısıyoruz çok az suyunu bırakır ,suyu yok olduğunda yarım çay bardağı kadar sıcak su dökerim tekrar pişer.Sonracığıma yoğurt-sarımsak-tuz arzu ederseniz birazda mayonezi (ben kullanmıyorum)bir kasede karıştırıp havuçlarınızla karıştırırsınız arzu ettiğiniz şekilde sevis yaparsınız isterseniz bir kasede isterseniz bir tabakta istersenizde benim gibi kadehte :)

GÜL BÖREĞı
Malzemelerimiz;
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
ıçine;
Ben yaklaşık 350 gr kadar lor kullandım,patates yada ıspanak ..vs de olabilir tabi.
Lorun içine biraz maydanoz birazda karabiber ekledim.
Patatesli yapacaksanız şayet soğanla kavurun biraz kırmızı pul biber ve kimyon ekleyin.
Ispanakla yapacaksanızda yine soğanla kavurup,bir süzgece alıp,içine birazda un ekleyerek kullanın ki suyunu salmasın.Nasıl yaptığıma gelince,her bir yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.Geniş tarafı size bakacak şekilde tezgaha seriyoruz süt-yağ ve yumurtadan oluşan sosumuzu fırçayla her yerine sürüyoruz sonra istediğiniz malzemeyi yufkanın geniş tarafına ince bir şerit halinde yayıyoruz,rulo yapıyoruz,ilk yufkayı bildiğiniz gül böreği şeklinde sarıp ,yağladığınız yuvarlak borcamın tam ortasına koyuyoruz,diğer yufka parçalarınada aynı sosu sürüp,rulo yapıp,tepsinin ortasındaki gül böreğinin etrafına sarıyoruz.Kalan sosumuzada böreğimizin üstüne döküyoruz.Benim epeyce sosum kalmıştı,börek süt içinde yüzüyordu :)Korkmayın su böreği tadını veren bu zaten.Hazırladığımız bu böreği buzdolabına üzerini kapatarak koyuyoruz.Benim börek 24 saat öylece bekledi dolapta.Ertesi gün üzerine çırpılmış iki yumurta sürerek çörekotu ve susam dökerek 180 derece fırında pişirdim.
Size bir ipucu deneyin ve farkı görün,pastalarınızın ve böreklerinizin üzerine süreceğiniz yumurtanın içine çay kaşığının ucuyla şeker ve biraz sıvı yap ekleyin ki pastanız ve böreğiniz hem parlak hemde nar gibi kızarmış olsun:)
Bir ikinci not:Böreğinizi illaki 24 saat bekletmenize gerek yok 4-5 saatte yeterlidir.

Kırmızı biberlere gelince;
Hangi yöntemle olduğu farketmez közlediğiniz biberleri iyice temizledikten sonra ikiye ayırıyoruz.ıçşne varsa biraz ceviz ve herhangi bir peynir karışımını ekleyerek sigara böreği gibi sarıyoruz.Ben dil peyniri kullandım.
Sonra yeşil soğanların saplarından en uzun olanları seçerek,birkaç dk sıcak suda bekleterek,hazırladığımız ruloları bağlıyoruz ,fiyonk yapıyoruz.En son üzerine limon -zeytinyağı karışımını döküyoruz.

Ayyy yoruldum başka sorunuz varmıydı acep?

bekliyoruz mısra :)

angel , necla hoşgeldiniz kızlar naber ?

Günaydınlar canlarım....

Hepinize mutlu,huzurlu günler dilerimopuyorumnanaktan
hoşgeldin canım güzel dilkelerin için çok tşkler şeker
opuyorumnanaktan
günaydın arkadaşlar nasılsınız
biz buğün iyiyiz .
umarım herkes iyidir.
gunaydın çakır iyiyim sen nasılsın cnm
günaydın kızlar ben geldim nasılsınız
gunaydın kubracım hoşgeldin geciktin ama ?

cok güzel eline sağlık a.s.

günaydın kızlar ben geldim nasılsınız
canım hoşgeldin ben iyiyim sen nasılsın
Günaydın çakırcıma.s.

Günaydın alınyazımsın...Canımcım ben iyiyim,hazırlanıp birazdan evden çıkacağım.

Sen nasılsın?
bende iyyiim canım
bugün işlerinde allah kolaylık versin

mısra sağol, benim tarif hemen hemen aynısı bu .
anladım nerde hata yaptığımı anladım
ben pudra şekerini sadece yakmaya kalktım üzerine muhallebiyi dökmedim
mahvoldu tatlıda (

neyse artık doğrusunu yaparım

Teşekkür ederim tatlım:1hug:

Mutlucum hoşgeldin canım a.s.

Mısracım yaptıkların süper.Ben börek sevmediğim halde,böreğinden bir parça yemek istedim vallahicokacimcoook

Yeğenin haklı yaniyerimseniben

günaydın neclacığım sağ ve sol kulağım iltihaplanmış çok kötüyüm gece sahura kalktığımda resmen bitiktim evet geçiktim çünkü işçilerin maaş günü yaklaştığı için yoğunum kart dökümlerini hesapladım bilgisayara gireceğim şimdide daha sonrada bodrolarını çıkaracağım cnm bu yüzden geçiktim.sen nasılsın

günaydın alınyazım sağ ve sol kulağım iltihaplanmış çok kötüyüm gece sahura kalktığımda resmen bitiktim geçiktim çünkü işçilerin maaş günü yaklaştığı için yoğunum kart dökümlerini hesapladım bilgisayara gireceğim şimdide daha sonrada bodrolarını çıkaracağım cnm bu yüzden geçiktim.

Geçmiş olsun mutlucum....

Kızlar ben çıkıyorum.Görüşürüz:gitme:

Angelim balımmm sana da günaydın şekerim Şeniz

Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Bende bugün hem yorgun hemde uykusuzum :)
Dün eve erken gittiğim halde her nedense zor yetiştirdim yemekleri,Allahtan ablam erken geldi masayı falan o hazırladı.
Makinedeki çamaşırları bile asıverdi.

Gecede eşim hiç uyumadı dolayısıyla bende uyuyamadım büyük bir diş problemi var 3 gündür huzursuz,sabahta 6 Da yine eşimin kalkmasıyla uyandım.Nasıl kıvranıyordu ağrıdan içim ezildi
Artık bu diş problemini çözmemiz lazım maddi sıkıntılar nedeniyle çok uzun süredir erteliyordu 3000 tl istiyorlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…