• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eş üvey cocuklar

Dayanamadım azimle okudum.

Şu dediğinize katılıyorum, kendi çocuğunuz olsa tepki koyabilirsiniz evet ama annesi başkası olduğu için ister istemez o tepki yanlış anlaşılır, koyamazsınız.
Yorucu biliyorum ama onlara kızdığınızda ya da bunaldığınızda şunu aklınızdan çıkarmayın, onlar yaşadıkları herşeyin hayatlarını en çok etkileyecekleri dönemdeler, o yaşlardaki her şey onlarda iz bırakacak. Zaten anneleri ve babaları boşanmış, bir oradalar bir buradalar, evleri odaları değişiyor, anneleri bile babalarına bırakmış kim bilir nasıl hissettiler. Ne anne babalarının boşanmasının ne de annelerinin onları babalarına bırakmalarının suçlusu o çocuklar değil.

Belki arkadaşça yanaşırsanız, konuşmadan önce empati yaparsanız, onlar da olgun bireymiş gibi konuşursanız sonuç alabilirsiniz. Sinirlenseniz ya da ters bir tepki verseniz yapmaya devam edebilirler ama mesela dan diye içeri giriyorsa siz de onun odasına bir kaç kez öyle girin sonra da aslında bu hoş bir davranış değil, değil mi ? gibi başlasanız, bir odaya girmeden önce kapı tıklanmalı deseniz bilemedim.

Ama sanırım çocuklar ciddiye alınmayı ve olgun birey gibi konuşulup saygı gösterilmesini seviyor, sen artık küçük çocuk değilsin de diyebilirsiniz mesela.

Umarım ne onlar ne siz kırılırsınız ve konu çözülür.
Umarım orta yol bulunur teşekkür ederim

bakın burada size sorulacak bişey yok karısı istemiyor diye çocuklarını sokağa mı atacak adam. anlayışlı ve yapıcı olmaya bakın.
Nasıl bana sorulacak bişey yok bana danisilmasi gerekmez miydi yemeği yapacak temizliği yapacak her işi yapacak olan benim tabiki de bana sormaliydi sen ne diyorsun diye

Ben akıl almak için konuyu açtım ayrıca yapılan yorumlara cevap vermek adına koyunu tekrar tekrar anlatıyorum mesela çocuklara şöyle yap yaklas diyen birine yaklasimimi anlatıyorum o da ona göre tavsiye veriyor ki forumun amacı bu zaten siz çok rahatsız oluyorsaniz aynı şeyleri duymak istemiyorsaniz tavsiye vermek istemiyorsanız yazmak zorunda değilsiniz ben zaten yardımcı olmak isteyen kişilerden fikir almaya çalışıyorum sitem ya da değil ben konuyu açarım isteyen kişiler yorum yapar iyi ya da kötü yanı esseklik etmişsin diyene dahi kibar cevaplar verdim yazmak istemuyosaniz yazmayın zorlayan var mı sizi
Şu konuda size en cok uzulen ve en cok yardimci olmaya calisip yazan üye benim. Bana gosterdiginiz bu tavri, esinize de gostermenizi temenni ediyorum. Cunku esasinda bu sekilde sert cikmaniz gereken kisi kocaniz. Demekki isteyince sesinizi çikarabiliyormuşsunuz. Selametle kardesim.

Nasıl bana sorulacak bişey yok bana danisilmasi gerekmez miydi yemeği yapacak temizliği yapacak her işi yapacak olan benim tabiki de bana sormaliydi sen ne diyorsun diye
bunlar köpek yavrusu değilki eşinizin çocukları ..
sizde bilerek evlenmişsiniz.
böyle yaparsanız eşinizi kaybedersiniz
yada çocuklarından uzaklastırıp vebale girersiniz. herkes için uyumlu bir ev ortamı yaratmaya çalışın birlikte !

Benim üçüncü universitem hanımefendi dün yazarken ağlayarak yazıyordum sırf içimi dökmek için zaten üye oldum o halde noktalama virgül düşünemedim aci çekiyordum çünkü çoğu arkadaşımız anlamis ki bir sürü cevap yazmışlar hepsi sağolsun yani surda hamile bı kadının acısı varken siz noktalama işaretine takmışsiniz eşim öğretmen akşam söyleyim metni o düzeltsin

Lütfen abartmayın, acınıza bişe dediğim var sanki!

Lütfen abartmayın, acınıza bişe dediğim var sanki!
Yazım kurallarına dikkat ederken yazanın hangi şartlar altında yazdığına dikkat edin ona göre konuşun ben hiç okumamış bir kadin da olabilirdim bir skntim olduğunda napmaliydim aman dur yazım yanlışı noktalamayi doğru yapayım da eleştiren olmasın mı demeyin öyle bı durumda ayip

Aslında ben kadını başta takmiyodum herkes diyordu seni kıskanıyor ben hiç cevap vermedim zaten mesajlarına ama baktı olmuyor kendi yalnız olduğu halde durumu olduğu halde çocukları verdi bari burdan vurayim dedi. Bebeği duyduğunda çocuklara demiski getirin doğunca ben bı pataklayim şimdi ben nasıl bu çocuğu bırakıp ise gidicem kime nasıl givencem
Ya işte siz onu vurun bakamamış biz bakıyoruz de duysun sinir olsun o zaman hem bakıcı bulursun tamam bakıcıya da güvenmek zor o zaman kreyşe verene kadar kendin bakarsın zaten sen ona emanet etmicen çocuğunu sonuçta konuşsun dursun takma güçlü ol sen savaş
Savaş dediysem çirkinleş demiyorum saçını başını yol demiyoeum bazen susmak sabır göstermek en büyük silahtır sana onun söylediği lafları kim getiriyo çocuklar mı belki çocuklar babalarını paylaşmak istemiyosur kendilerini sevmez diye düşünüyodur ha başka biri getieiyosa lafı bi dur düşün ondan getiren kimbilir senden ne laf götürüyo bire bin katıp

Bizimki de öyle akşam etkinlik yapıyoruz satranç oynuyoruz ben kek birşeyler yapıyorum ayaklarına kadar yemin ederim kaybedeceğini anlasın başlıyor ağlamaya hayır o kadar küçük değil ki bilerek yapıyor sanki bende sese gelemiyorum yatağıma yatıyorum kimseyi kirmamak için eşim geliyor yanıma yatıyor küçük boşver tam anlaşıyoruz pat giriyor yanımıza yatiyor bunu istisnasız sürekli yapıyor ısrarla ama

bu yatma muhabbetinde eşime dedim 3 kişi yatmak istemiyorum.. ya siz burda yatın ben başka odaya gideyim, ya da siz gidin başka odaya ben burda yatayım.. çocuk uyuyana kadar çocukla yattı sonra yanıma geldi.. tamam çocuğu bişey diyemem asla ama sırf çocuk kırılmasın üzülmesin diye de yatağımı vermek zorunda değilim, düzenimi bozmak zorunda değilim.. valla canım her zaman diyorum kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.. eşimi seviyorum diye kimsenin kaprisini nazın çekmek zorunda değilim.. ben de dahil olmak üzere herkes haddini bildiği sürece sıkıntı yok.. en başında söyledim zaten eşime.. hepimiz için zor, ama herkes haddini bilirse kimsenin canı sıkılmaz.. sırf çocuğu var diye herşeyi alttan almadım.. ezdirmedim kendimi eşimde sağolsun hiç ezme moduna girmedi aksine hep korur kollar.. ama evladını da ezdirmem.. evet çocuktur yaramazlıkta yapar, huysuzlukta ama makul şeylerde sesimi çıkarmam ama makul değilse güzel bir dille bunun olmayacağını anlatırım babası da destekler..

Yazım kurallarına dikkat ederken yazanın hangi şartlar altında yazdığına dikkat edin ona göre konuşun ben hiç okumamış bir kadin da olabilirdim bir skntim olduğunda napmaliydim aman dur yazım yanlışı noktalamayi doğru yapayım da eleştiren olmasın mı demeyin öyle bı durumda ayip

O yüzden uyardım ve açıkladım zaten, ya bilmiyor olsaydınız ? Anlayış göstermek ve kibar olmak birinin hatasını görmezden gelmek değil ki sadece (bazen öyle bazen değil), biz hep böyle yapıyoruz, halbuki düzeltmek lazım, neyse uzamasın konu, tekrar hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Allah razı olsun edicem tabi ins düzelir eşim çocukları bırakmam gidiceksen git ana o bebeğide sana bırakmam dedi az once
Bence bu konuda hiç onunla tartışma senin istedigini sansin

Çok büyük bir sorumluluğun altına girmişsiniz ama madem girdiniz yuvanızı huzura kavuşturmak için her yolu denemelisiniz bana kalırsa. Çocuklar ebeveynlerin hassas noktası. Yani eşinizin hassas noktası onlar. Siz onları hedef almış gibi gösterirseniz eşinizde sizi hedef alır huzur muzur kalmaz. Eşinizi yanlış yaptığı birsey varsa size sormaması. Bence eğer tahammül edebiliyorsanız eşinize bu yaptığın hoşuma gitmedi keşke bana da haber verseydin ama sen onları babasısın bu yüzden duygusal davrandığını düşünüp seni anlıyorum. Halbuki bana gelseydin ortak daha güzel şeyler yapabilirdik diyip çocukların odasını en baştan düzenleyebilirsiniz. Eşiniz de sizi karşısında değil yanında görmüş olmanın mutluluğu ile ipleri sizin elinize kısa süre sonra daha kolay verir tabi bu bir süreç. Çocukların yanlışında düzgünce birebir iletişim kurabilirsiniz veya babaya şikayet etmeden durumu anlatabilirsiniz. Onlar sizin doğacak yavrunuzunda kardeşleri olacak. Ne kadar iyi iletişim kurarsanız kardeşlik bağları da o kadar iyi oluşur. Yapıcı olmaya çalışın çok hassas konurlar bunlar , en azindan sonunda bu is olmasada her yolu denemiş olmanızın iç ferahlığını yaşarsınız.

bu yatma muhabbetinde eşime dedim 3 kişi yatmak istemiyorum.. ya siz burda yatın ben başka odaya gideyim, ya da siz gidin başka odaya ben burda yatayım.. çocuk uyuyana kadar çocukla yattı sonra yanıma geldi.. tamam çocuğu bişey diyemem asla ama sırf çocuk kırılmasın üzülmesin diye de yatağımı vermek zorunda değilim, düzenimi bozmak zorunda değilim.. valla canım her zaman diyorum kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.. eşimi seviyorum diye kimsenin kaprisini nazın çekmek zorunda değilim.. ben de dahil olmak üzere herkes haddini bildiği sürece sıkıntı yok.. en başında söyledim zaten eşime.. hepimiz için zor, ama herkes haddini bilirse kimsenin canı sıkılmaz.. sırf çocuğu var diye herşeyi alttan almadım.. ezdirmedim kendimi eşimde sağolsun hiç ezme moduna girmedi aksine hep korur kollar.. ama evladını da ezdirmem.. evet çocuktur yaramazlıkta yapar, huysuzlukta ama makul şeylerde sesimi çıkarmam ama makul değilse güzel bir dille bunun olmayacağını anlatırım babası da destekler..

Şu yatma olayını kendi çocuğunuz olsa ona da aynı şekilde ben kimse için düzenimi bozamam dermiydiniz?

Çocuğun da o yasta gelip anne baba yatağında yatmasını pedagoglar da desteklemez... ister öz ister üvey, 2,5 -3 yasından sonra çocuğun yeri kendi odasıdır.

Doğrusu da bu yazdığınız değilmi zaten hepimizin bildiği gibi. Ama arada ufak kaçamaklar olur. Benim eşimin kızı ister bazen seve seve yatırırım yanımda uyuyunca yerine alırım. Ben bile bu yaşımda koca kazık sabahları sürpriz yapıp giderim aralarına yatarım. Benim çok hoşuma gidiyor:)
Yavrunun annesi babası ayrı diye bu zevkten eksik bırakamam.

evet emin olun derdim.. orası benim özel alanım sonuçta..

Ufak kaçamaklar olur. Sizinde eşinizin çocuğu küçük diye hatırlıyorum arada yapılmasının bi sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.

Ama konu sahibinin A Aybuke10 yaşından ve eşinin çocuklarının yaşlarına göre biraz babayı kıskanma ve annelerinin çocuklarını doldurma gibi bişey sezdim. Onlara birey gibi davranıp annelik yerine arkadaş gibi yaklaşınca biraz sorunları çözülür gibime geliyor.
17 yaşında ki delikanlı olmuş ergenlik döneminde asi olması normal. Hepimiz geçtik o çağlardan ona biraz daha arkadaş gibi yaklaşınca kız arkadaşı muhabbetleri felan biraz buzları eritir gibi. Yok uğraşamam derse de sonuç ayrılık başka çare yok gibi görünüyor.

Beni anlissiniz sağolun benim annem babam bı ailem yok iki ablam var onlar anca kendine bakıyor uniyi tek kazandım tek yaşadım çocukluğumdan beri hep çalıştım kendime ait hiç evim bile olmadı ilk defa hayatımda mutlu oldum evim oldu eşim oldu çocuğum olacak o da üç ay surdu kadersizlik bu olsa gerek

Kadersizlik degil kuzum senin yanlis seciminin sonucu bu. Bu yanlistan donme firsatin hala var. Hamileligini sonlandirip hemen bosanmazsan kafanı duvarlara cooook vurursun BAM BAM BAM diye.

Kadına çocukları attı diyorsun ama senin istediğin olursa babaları atmış oluyor farkında mısın ?

Back
X