canım benim öncelikle Rabbim yar ve yardımcın olsun.. benim ve eşimin de 2. evliliği.. benim çocuğum yok eşimin bir oğlu var.. biz evlenirken eşim bana annesi yaşadığı sürece annesi ile yaşayacak dedi..ilk başlarda bizde çok sorun yaşadık.. Şöyle ki çocuk her hafta sonu bizdeydi.. temizlik vs. hiç bişeyden haberi yok.. koltuk üstünde yatak üstünde zıplar, istediği bişey olmasın hemen ağlar, en basiti oyun oynuyoruz kaybedeceğini anladığı anda ağlamalar.. hep bir tutturma modunda babmla yatıcam, babam yedirsin, babam babam vs. beni görünce ağlamalar, ben yokmuşum gibi davranmalar.. yemek yiyoruz çatal kaşık kullanma alışkanlığı yok 10 parmağıyla yiyor, sofradan kalkıyor ellerini ykamıyor koltuklara üstüne başına sürüyor falan.. baktım böyle olmayacak.. eşime dedim ellerini yıkamayı, çatal kaşık kullanmayı öğretelim.. yavaş yavaş sabırla 1,5 yılda öğrettim.. her hafta sonu aldığımız için temizlik yapma şansım olmuyordu çalıştığım için bir hafta sonum var.. çünkü eline bişey alıp, kırık dökülmüş dökülmemiş umursamıyordu bile.. çünkü annesinin evinde öyle alışmış, çocuğunda bir suçu yok.. evimizin kuralları olduğunu ve bu kurallara herkesin uyması gerektiğini anlattık.. eşime dedim annesi de çalışıyor bende, çocuğa ananesi bakıyor, annesi akşamdan akşam 1-2 saat görüyor ama her hafta sonu bize.. benim de bir hafta sonum var.. temizlik mi yapayım, dinleneyim mi, biraz hava mı alayım dedim.. bir hafta sonunu annesiyle bir hafta sonunu babasıyla geçirmesi daha uygun olmaz mı bende çok yoruluyorum dedim.. ama asla hakkını yiyemem ne eşimin ne evladımızın.. eşim dengeyi çok güzel kurdu.. oyuncaklarını dağıtabilir istediği gibi ama oyunu bittikten sonra toplamak şartıyla.. kısacası o da evimizin bir bireyi olduğu için kuralları olması gerekenleri güzelce anlattık ve o yavrum da hiç itiraz etmedi.. arada tutturmaları oluyor ama mantıklı bir örnekle anlattığımızda evet haklısınız diyor.. öncelikle eşinle güzel güzel konuş halini arz et.. sonrasında çocuklar konusunda birlikte karar alıp, birinizin hayır dediğine diğeriniz de destekleyerek bir denge kurmaya çalışın.. aksi halde gerçekten çok zor bir durum.. Ne zaman isterseniz yine yardımcı olmaya çalışırım..