- Emoji Skoru
- 107.341
- Puanlar
- 1.123
- Konu Sahibi alev gozlu kiz
-
Ayni pamukpamugun kafasnda.Eski konularinizi okudum, surekli eski esinizin hem sevgililik hem evlilik surecinde oturmasini kalkmasini bilmemeniz, ne konustugunuzu bilmediginiz, giyim kusam vs onu utandirdiginizdan dert yanmis. Eski kayin ailede benzer seyler soylemis. Calistiginiz yerlerde de bir turlu tutunamayan birisiniz. Yorumlarinizi da okuyunca acikcazi uzulerekte olsa eski es ve is cevrenizdekileri hakli bulmaya basladim. Buradaki soylemleriniz bile korkunc, cevremde bu zihniyette biri olsun istemez arkadaslik yapmazdim. Acilen psikolojik destek almaniz sart. Babasinin evlenmesinden daha buyuk problemi var cocugunuzun. Malesef mutsuz ve takintili bir annesi var. Once bunu cozmelisiniz.
Çocuğa pedagog gerekir mi bilemiyorum ama siz bir psikolog ile görüşün bence. Çocuğun sizin kadar etkileneceğini düşünmüyorum ama siz kafanızda ne senaryolar yazmışsınız öyle.Merhaba herkese. Eski eşimle 3 yıl önce boşandık. bir çocuğumuz var. ben hep onları görüştürmk için çabaladım o da görüşüyor alıyor çocuğu ama geçenlerde evleneceğini söyledi. Ben ona çocuğunun yaşadğı şehre taşınmasını söylerken, çocuk babasından uzakta büyümesin derken o gelmeyeceğini bir de evleneceğini söyledi. Şimdi görüşmeyi keserse ne olacak bu beni çok korkutuyor. Ayrıca bir başka kadının evine gitmesini de istemiyorum. kendi anne babasıyla bakıyordu her ay ama evlenirse kendi evine götürecek. Çocuk allak bullak olacak hem de ben bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Nasıl baban evlenecek diyeceğim. Üstelik bir çocukları olursa nasıl bu senin kardeşin diyeceğim psikolojisi bozulacak, ben bunu açıklayamam başka bir kadının çocuğuna kardeş dedirtemem. Babası başka çocuğa her gün babalık yaparken ona yarım yamalak yapacak kadın belki kötü davranacak çocuğunu kayıracak. Bunlar beni çok korkutuyor.
Şu an belli bir tarihi yok galiba ya da bana söylemedi ama evleneceğim ben dedi. Evi yok bildiğim kadarıyla ama o kadınla alırlarsa çocuğumun hakkını alabilirim ilerde değil mi? Bir de nasıl bu süreçleri açıklayabilirim ona bilmiyorum daha küçük ilkokula başlamadı bile. Babasıyla görüşüyor ama ilerde tüm bunlar onu etkileyecek belki görüşmeyi istemeyecek, belki babası uzaklaşacak. Çocuğunu düşünmeden nasıl böyle kararlar alabiliyor kendi keyfini düşünüyor, kadın nasıl çocuğu olan adamla bu kadar rahat evleniyor anlamıyorum. Ne yapabilirim ben mesela pedagog ile mi söylemek lazım? Başına gelenler nasıl açıkladınız bu durumu? Kendimi günlerdir çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen saçma sapan yazdysam kusura bakmayın.
annem babam birlikteHer aile kendine ait cocuklarini bile esit sartlarda okutamiyor.
Kafam dağılsın diye konunuzu okudumMerhaba herkese. Eski eşimle 3 yıl önce boşandık. bir çocuğumuz var. ben hep onları görüştürmk için çabaladım o da görüşüyor alıyor çocuğu ama geçenlerde evleneceğini söyledi. Ben ona çocuğunun yaşadğı şehre taşınmasını söylerken, çocuk babasından uzakta büyümesin derken o gelmeyeceğini bir de evleneceğini söyledi. Şimdi görüşmeyi keserse ne olacak bu beni çok korkutuyor. Ayrıca bir başka kadının evine gitmesini de istemiyorum. kendi anne babasıyla bakıyordu her ay ama evlenirse kendi evine götürecek. Çocuk allak bullak olacak hem de ben bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Nasıl baban evlenecek diyeceğim. Üstelik bir çocukları olursa nasıl bu senin kardeşin diyeceğim psikolojisi bozulacak, ben bunu açıklayamam başka bir kadının çocuğuna kardeş dedirtemem. Babası başka çocuğa her gün babalık yaparken ona yarım yamalak yapacak kadın belki kötü davranacak çocuğunu kayıracak. Bunlar beni çok korkutuyor.
Şu an belli bir tarihi yok galiba ya da bana söylemedi ama evleneceğim ben dedi. Evi yok bildiğim kadarıyla ama o kadınla alırlarsa çocuğumun hakkını alabilirim ilerde değil mi? Bir de nasıl bu süreçleri açıklayabilirim ona bilmiyorum daha küçük ilkokula başlamadı bile. Babasıyla görüşüyor ama ilerde tüm bunlar onu etkileyecek belki görüşmeyi istemeyecek, belki babası uzaklaşacak. Çocuğunu düşünmeden nasıl böyle kararlar alabiliyor kendi keyfini düşünüyor, kadın nasıl çocuğu olan adamla bu kadar rahat evleniyor anlamıyorum. Ne yapabilirim ben mesela pedagog ile mi söylemek lazım? Başına gelenler nasıl açıkladınız bu durumu? Kendimi günlerdir çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen saçma sapan yazdysam kusura bakmayın.
Bence hala eski eşini seviyorsun. Yanılıyor muyum?Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
eski konularımda evet yanlış yaptığım yerler de oldu kolay değil ben çok aşıktım hep beni sevsin istedim hiçbir zaman o kadar sevmedi beğenmedi, belki vazgeçer diye bile bekledim ama boşandıktan sonra çok kolay hayatına baktı. ben zor zamanlarında yanında oldm şimdi gayet güzel hayatı var olan bana oluyor. çocuğum çekmesin en azından diyorum ama başka birinin evine gitmesi, ondan kardeşinin olması fikri hepsi onu çok üzecek gibi geliyor. ne olsa isteyecek bekleyecek belki ben o imkanı sunamayacağım tek başıma. onlarla da bir yere gitsinler istemiyorum yabancı bir kadınla tatile gitmesini, birlikte yemek yemesini istemiyorum kimsenin de kolay kolay isteyeceğini sanmıyorum onun annesi benim başkasıyla evcilik oynayıp mutlu aile pozları mı kesecekler bence başınıza gelmeyince yorum yapması kolay oluyr kimse evladını paylaşmaz bu şekilde
İyi de sizi ilgilendirmez ki bu. Eski kocanız şuan bekar, çocuklu bir bekar. Ve genç de. Tabiki tekrar yuva kurmak isterse kurabilir. Siz de kurabilirsiniz siz de gençsiniz. Bekar bir kadın boşanmış bekar da tercih edebilir boşanmış çocuklu bekar da kabul edebilir. Herkesin kendi kriteri ile ilgili bir durum. Bunlar tamamen tercih meselesi. Etik düzeyde ise kimsenin tercihlerini sorgulayamayız. Kaldı ki kadın boşanmış ve onun da çocuğu olsa siz yine bir kulp bulurdunuz.Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
eski konularımda evet yanlış yaptığım yerler de oldu kolay değil ben çok aşıktım hep beni sevsin istedim hiçbir zaman o kadar sevmedi beğenmedi, belki vazgeçer diye bile bekledim ama boşandıktan sonra çok kolay hayatına baktı. ben zor zamanlarında yanında oldm şimdi gayet güzel hayatı var olan bana oluyor. çocuğum çekmesin en azından diyorum ama başka birinin evine gitmesi, ondan kardeşinin olması fikri hepsi onu çok üzecek gibi geliyor. ne olsa isteyecek bekleyecek belki ben o imkanı sunamayacağım tek başıma. onlarla da bir yere gitsinler istemiyorum yabancı bir kadınla tatile gitmesini, birlikte yemek yemesini istemiyorum kimsenin de kolay kolay isteyeceğini sanmıyorum onun annesi benim başkasıyla evcilik oynayıp mutlu aile pozları mı kesecekler bence başınıza gelmeyince yorum yapması kolay oluyr kimse evladını paylaşmaz bu şekilde
Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Boşanmayı isteyen taraf siz olmadığınız için ayrılmak zor gelmiş ve hazmedememişsiniz. Olabilir, insani bir duygu, çocuğunuzun durumunu elbet önemsiyorsunzu ancak eski eşin evlenecek olması sizi yaralamış..Herkes bana yükleniyor ama kolay bir şey değil ben tek başıma uğraşıyorum çocuğumu düşünerek hareket ediyorum o keyfine bakıyor. durumu iyi zaten kadının da iyi belli ki. geziyorlar tatillere gidiyorlar, ben de geziyorum ama evlenmiyorum bir çocuğum var sonuçta. onun bu kadar hızlı hayatına devam edebilmesi her şeyi unutabilmesi beni şaşırtıyor ama birini bulunca kolay oluyor demek ki. benim için tek önemli şey çocuğum onun da geleceğini düşünmek zorundayım. hakkını bir başkasnın gasp etmesini de istemiyorum en azından mevcut düzenine devam etsin istiyorum. yabancı bir kadının evine gitmesini, onun yemeğini yemesini istemiyorum. yine gitsin kendi ailesiyle baksın onlar da ilgileniyorlar zaten şart değil illa evlenip kendi evine götürmesi.
Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
Çocuğun bişey çekmiyor, sen saçma sapan bir şey yapmadığın sürece de çekmeyecek. Çocuğu düşünüyorsan evladımı paylaşamam triplerine girme, verirler eline bi daha yüzüne bakmazlar sırf senle uğraşmamak için, o zaman hiç kimse ile paylaşmamış olursun.Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
İmkan imkan diyorsun sürekli eski eşiniz ne kadar zengin çok merak ettim cidden? Bana göre siz bu imkanın başkalarıyla paylaşılmasını hazmedemiyorsunuz.Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
Ayne öyleİmkan imkan diyorsun sürekli eski eşiniz ne kadar zengin çok merak ettim cidden? Bana göre siz bu imkanın başkalarıyla paylaşılmasını hazmedemiyorsunuz.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet başta çok fazla zorlandım toparlarız sandım olmadı, kafayı yeme noktasına gelmiştim ilk zamanlar ama dava devam edince kabullenmiştim sonrasında da öyle böyle geçti 3 yıl. bir hayat mahvoluyor hayaller yıkılıyor diğer tarafta yıkan kişi hiçbişey olmaışçasına hayatına devam ediyor bu da zoruma gidiyor. çockla yine ilgileniyor o konuda bir şey diyemem ama ileride hiç bu kadar gelip gitmez gibi geliyor. zaman her şeyin ilacı gerçekten sağolunŞimdi eğri oturup doğru konuşalım. Boşanmayı isteyen taraf siz olmadığınız için ayrılmak zor gelmiş ve hazmedememişsiniz. Olabilir, insani bir duygu, çocuğunuzun durumunu elbet önemsiyorsunzu ancak eski eşin evlenecek olması sizi yaralamış..
Boşanmanız gerçekleşmiş ve ardından 3 yıl geçmiş, iki tarafın da yeniden başkalarıyla evlenmesine mani durumlar ortadan kalkmış..
Bu duyguları barındırdığınız takdirde hayat sizin çok yorucu olur. 2 yolunuz var; ya eski eşinizin evliliğini kabullenemeyecek ve her şartta bunu çocuğunuza ve karşı tarafa belli edecek ya da bu evliliği kabullenip çocuğunuzun daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için onu destekleyeceksiniz..
Çocuğunuzu bu yeni duruma alıştırarak, babasının yeni düzenine ve evliliğine olumlu bakmasını sağlayacak her adımınız çocuğunuz lehine olacaktır. Babasının evine gitmeli, zamanı geldiğinde kardeşiyle ve hatta onun yeni eşiyle bağ kurmalı ki kabul görsün , o evde mutlu olsun, çocuğunuza yapacağınız en büyük iyilik bu olur..Babasıyla çocuğunuzun arasına mesafe koyacak hamlelerden uzak durmalısınız. İyi bir anne olmanin koşullarını gerçekleştirin ki sizin de içiniz iyi olsun. Hazmedemiyor durumda iseniz lütfen bir uzmandan destek alın. Size ve çocuğunuza iyi gelecektir, zaman herşeyin ilacı