Eski Eşimin İletişime Geçmesi

Ben mehire değil de ödenme şeklinin saçmalığına takıldım. Zamanlamada bir sıkıntı var gibi, usul böyle değil ki. Çevrenizde aklı başında kimse demedi mi siz napıyorsunuz diye?

Adamın parayı verme biçimi bile mıymıntıca okurken sıkıldımsen bunu engelle hanım kız, yok mu şöyle pehlivan gibi bir tane etrafında
Şu sıralar love işlerine odaklanmıyorum ya
Karşılaştığım pehlivancıklar oldu ancak pek sıcak bakmadım
Zamanı vardır elbet
Just business business and business

Çok normal karışık hissetmen ama sen doğru yoldasın, geçmişe dönmek sadece yarayı tazeler. Mesafeni koru, duygularına değil iyileşmene odaklan canım. En doğrusunu sen bileceksin tabi ki.
Boşanmadan sonda olayları ciddiye alma ve takma sürem 1 güne felan düştü

Ex kişine taviz vermedim

Biz boşandık , ikimizde umarım daha insanlarla karşılaşırız, herhangi ufak bir sebeple dahi iletişim olmasını istemiyorum, kapım aralık değil sonuna kadar kapalı dedim zaten

Ben de duymuştum ama tam anlamını bilmiyordum. Bilmeyenler için chatgpt der ki;

Mehir, İslam hukukunda evlilik sırasında erkeğin kadına vermesi gereken maddi bir haktır.
Bir başka ifadeyle, nikâhın bir şartı olarak erkeğin eşine verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği mal, para ya da değeri olan herhangi bir şeydir.

Amaç:
Kadına güvence sağlamak, onun evlilikteki değerini ve hakkını korumaktır.
Bu, bir “satın alma bedeli” değil; kadının emeğine, onuruna ve evlilikteki konumuna saygı ifadesidir.

Zamanı:
Mehir, nikâh sırasında belirlenebilir ya da sonrasında kararlaştırılabilir.
İki şekilde olabilir:

Peşin mehir (mehr-i muaccel): Nikâh sırasında hemen verilir.

Vadeli mehir (mehr-i müeccel): Boşanma ya da ölüm gibi bir durumda ödenmek üzere ertelenir

Yalnız şunu merak ettim: Mehir nikah zamanı verilen birşey değil mi? Sözünü verip zamanında vermemiş olduğu mehri mi veriyor eski eşiniz.

Konuyla ilgili olarak; hazır çocuk da yokken bitmiş bir işi başa sarmayın..

Mehir nasıl duymadınız cidden
İmam nikahlarının vazgeçilmez muhabbeti
Benim eşimle mezheplerimiz farklı bizde bile oldu mehir muhabbeti nikahta :))

ben şu mehiri ilk burada duydum. Bu sadece bazı yörelerde olan bir şey mi? annem bile bilmiyor.
Meraktan soruyorum canım annenle babanın dini nikahı yok mu? Çünkü dini nikah esnasında istesen de istemesen de soruyolar kadına mehir talep ediyor mu diye. Evli barklı çocuklu kadının duymamış olması için baya dini nikahsız olması lazım. Değişik geldi bana.

Sen bayağı saygısızsın. Ekşi Sözlük'te bile millet bu nerden çıktı demiş. Müge Anlı bu ne demek, ilk defa duyuyorum diye geçen sene sormuş kadın, 15 senedir köylülerle program yapıyor. Önceden birkaç sene önceye kadar kimse mehir falan demezdi. Nerede Arap geleneği var, koşa koşa kabullenirsiniz. Türk geleneği olsa hepimiz mehir ne bilirdik.

Kardeş hayırdır ne celallendin böyle Sadece bi soru sordum. Dini nikahta bu soruyu kıza sormak mecburi. Dini nikah yapmış mı onu sordum. Çünkü mehir konusunun geçmemesi imkansiz. Araplikla yok saygısızlıkla filan nasıl bi bağlantı kurdun Maşallah kafalar bi güzel ki daha mesajımin bir soru içerdigini bile anlamayıp hemen eleştirel algilamissin. Belki de diceksin ki 'Yok biz Müslüman değiliz. O yüzden annem bilmiyo' ya da 'Müslümanız ama dini nikah yapmamis annemler.' Bunların hepsi mümkün. Ve ben bunu eleştiren hiç bisey yazmadım. Bir soruya bile katlanmayacak derecede bi gerginlik de biraz zararlı ama ya.

Attığı paraları senle yiyip öyle devam edecek aklı mehirde kalmış

Bu mehri din emrediyorsa oldu olacak kadına erkeğe verilen mirasın yarısını verelim? Yok buna olmaz diyorsanız mehir almak ikiyüzlülük ve fırsatçılıktır

Ayşenaz bu zekayla, bu anlayışla sen gerçekten doktor musun Bak sana açikmayayım, Türkiye gibi toplumu erkeklerin tuttuğu ve dahi buna bazı kadınların da çanak tuttuğu toplumlara ataerkil toplum deniyor. Hemen örnek vereyim anne ve baba nesi var nesi yoksa oğlunun üstüne yapıyor kız dımdızlak kalıyor. Bak mirasın yarısı falan değil, çöp alıyirsun. Aç oku burdaki konuları. Kadınlar zaten mirasta, iş dünyasında, toplumda her şeyde pastadan az pay alıyorlar. Kapiş?? Tazminat, mehir vb de kadının zamanını çalan, hayatinı berbat eden erkeklerin yaptıklarına ödedikleri bedel oluyor. Toplum eşit olsaydı tazminat mazminat olmazdı ama toplum eşit değil. Ne zaman toplum eşit olur bu zeka ürünü yorumunu o zaman yaparsın.

İşte onu evlenirken vermeliydi, vermemiş. Yerinde olsam boşandıktan sonra taksitle mehir ödemesini kabul etmezdim. Çünkü böyle taksitli ödeme ayrılık sürecini baltalıyor.
Mehirin bir kaç türü var evlenirken vermek zorunda değil, ayrılık sürecinde de verilir. Yanlış bilginiz üzerine yargı cümleleri kuruyorsunuz

Sakın barışma , bışluğa düşmüş. Tabi para bitti, evi çekip çevirecek üst baş yıkayacak insan kalmadı falan. Boşverin

Tamamen bos olmus bu ya , mahkemeler zatem kadinin ustunlugunu savunuyor , kadin beyani esas , bence de ikiyuzluluk oluyor hem dini bisey iste hemde dinde olani isterse erkek cazgir yap , siz bu esitsizligi ayuka cikariyosunuz bunlari boyle yapmasaniz zatem ortada sorun falan olmayacak

mehiri toplu ödeyecek duruma sahip olmadığı için

aynen bahane ettik boşandık görüşüyoruz mehir bahanesi ile tövbeler olsun .
Dönerseniz 3 gün iyi olup sonrasında bu yaşadıklarınızın bin katını yaşarsınız. İkinci kez ayrılmak da hiç kolay olmaz.
Kimse tatlı yuvasını bozmaz durduk yere, neler neler olmuş da bu duruma gelinmiş, çocuk yokken kurtulmuşsunuz, şükredin ve hayatınıza bakın.
İletişim yollarını da tamamen kapatın, ne münasebet yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…