• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşini 5 yıl unutamama

ya çivi çiviyi söker , daha iyisi ile karşılaşmamıştır ondan unutamamıştır
Boşanalı 5-6 ay oldu bazen daha önce hiç evlenmemişim gibi hissediyorum

Bu kişiden kişiye değişir

Kendinize olumsuz değil , olumlu örnekler bulun diğer konunuzda yazdığım örneklere bi bakın :)

Sizin muhtemelen çocuğunuz yok.

merhaba , ortada eski eşi unutamama diye bir şey yok.Bağımlılıktır o.Ve şuan maddi ve manevi olarak evli olduğundan daha kötü bir durumda olduğu için , eski eşi ile beraberken daha mutlu olduğu için aklına geliyordur.Boşandıktan sonra maddi ve manevi olarak mutlu olsaydı kafasını bir sn bile eski eşine doğru döndürmezdi.Boşanma kararı almak ,kolay bir karar değil .O duruma gelmiş ki o kararı almış.Ama bu kararı almak ve uygulamakla bitmiyor iş.Bunun bir de boşanmadan sonraki süreci var.Maddi olarak nasıl ilerleyecek.EVliyken sadece bir eş ile uğraşırken,boşandıktan sonra bir sürü insanla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz,aile dahil.Çok güçlü bir psikoloji lazım.Maddi ve manevi süreci yönetebilicek bir kapasite olması lazım .
Çok haklısınız, bende süreç içinde en zor olanı cesaretimi toplayıp dava açmak sanıyordum. Ama davayı açıp resmi olarak süreci başlatinca daha çok üzüldüm. Dönüşü yok, pişmanlığım yok ama nedense içimde bir hüzün var. Bu şekilde 5 yıl unutmama süreci olmaz bende ama yine de bu olumsuz örnekler huzursuz ediyor.

Bende öyle düşünüyorum 8 sene korkunç ama 2 3 sene bile unutulmazsa insan yaşlanır zaten üzüntüden 🤕
Bu tamamen insanın kendini ve hayatı sevmesiyle alakalı
Bugün kalan hayatınızın ilk günü.
Kalan hayatınızda nasıl biri olmak isterseniz hah işte tam da o adımları atmalısınız.

Unutamatan yoktur diyor psikologlar. Unutmak istemeyen vardır.

Gencim güzelim niye gençliğimi bekleyerek geçireyim.

Şimdi başa dönüp tekrar okuyun yazdıklarımi

Bu tamamen insanın kendini ve hayatı sevmesiyle alakalı
Bugün kalan hayatınızın ilk günü.
Kalan hayatınızda nasıl biri olmak isterseniz hah işte tam da o adımları atmalısınız.

Unutamatan yoktur diyor psikologlar. Unutmak istemeyen vardır.

Gencim güzelim niye gençliğimi bekleyerek geçireyim.

Şimdi başa dönüp tekrar okuyun
Bence de unutmayı istemekle de ilgili, istersen sürekli eski zamanda yaşamazsan daha kolay olur unutmak, alışmak...

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın günü vardı beni davet etti sürecimi de biliyor normalde pek gitmem ama misafirlerinden benim tanıdıklarımda vardı ısrar etti gittim. Orada boşanıyor olduğumu söyledim bir tanesi boşanmanın çok zor olduğunu kendisinin de boşandığıni ama eşini unutamadığını söyledi. Ayrılalı 8 yıl tamamen bosanali 5 yıl olmuş ama hala unutamamış durum beni çok üzdü, bir insan eski eşini 8 yılda unutamaz mi bu mümkün mü.Ya ikeri de pişman olursam unutamazsam diye çok huzursuz oldum.
Hiç alakası yok yeni bir ilişki yaşamadıkları için geçmişte takılı kalmışlar,boşanıp akabinde hemen yeni ilişkiler yaşayıp güllük gülistanlık yaşayan onlarca insan var,kendileri dikiş tutturamayınca eşki eşle kafayı bozuyorlar,o yüzden eski eş evlilik yapıncada musallat oluyorlar çoluk çocuk perişan adam perişan vs,gelmeyin gaza kendi yoluna bakan unutur.

Hiç alakası yok yeni bir ilişki yaşamadıkları için geçmişte takılı kalmışlar,boşanıp akabinde hemen yeni ilişkiler yaşayıp güllük gülistanlık yaşayan onlarca insan var,kendileri dikiş tutturamayınca eşki eşle kafayı bozuyorlar,o yüzden eski eş evlilik yapıncada musallat oluyorlar çoluk çocuk perişan adam perişan vs,gelmeyin gaza kendi yoluna bakan unutur.
5 yıl sonra hâlâ böyleyse bence kimseyle gelecek düşünmemiş, kimseyi tanımaya çalışmamış yoksa renkli gözlü güzel bir kadın

5 yıl sonra hâlâ böyleyse bence kimseyle gelecek düşünmemiş, kimseyi tanımaya çalışmamış yoksa renkli gözlü güzel bir kadın
Karakteride önemli ama,sadece güzel diye kimse kimseyle ilgilenmez ne bileyim 5 sene baya uzun bir süre insan yüzünü bile unutur.

Bana biraz inandırıcı gelmedi fakat ne yaşadığına da bakmak gerek. Uzman tarafından psikolojik destek almalı.

Bana biraz inandırıcı gelmedi fakat ne yaşadığına da bakmak gerek. Uzman tarafından psikolojik destek almalı.
Ben artık bir ortama girdiğimde sürecimle ya da yaşadıklarım ile ilgili çok konuşmak istemiyorum, ısrarla sorunca biraz bahsettim başladı bu kadında benim kaynanamda böyleydi benimki de şöyle yapardı 🙄 unutamadığı belli ama unutmak istememiş o dönemde kalmış

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın günü vardı beni davet etti sürecimi de biliyor normalde pek gitmem ama misafirlerinden benim tanıdıklarımda vardı ısrar etti gittim. Orada boşanıyor olduğumu söyledim bir tanesi boşanmanın çok zor olduğunu kendisinin de boşandığıni ama eşini unutamadığını söyledi. Ayrılalı 8 yıl tamamen bosanali 5 yıl olmuş ama hala unutamamış durum beni çok üzdü, bir insan eski eşini 8 yılda unutamaz mi bu mümkün mü.Ya ikeri de pişman olursam unutamazsam diye çok huzursuz oldum.
çok çok aşık ve severken ayrılanlar bile 3-6 ayda unutuyor sanırım bunun saplantı haline getirmekle alakası olabilir. Durumu kabullenip önünüze baktığınızda 3 ay bile gerekmiyor unutmaya...

Çok haklısınız, bende süreç içinde en zor olanı cesaretimi toplayıp dava açmak sanıyordum. Ama davayı açıp resmi olarak süreci başlatinca daha çok üzüldüm. Dönüşü yok, pişmanlığım yok ama nedense içimde bir hüzün var. Bu şekilde 5 yıl unutmama süreci olmaz bende ama yine de bu olumsuz örnekler huzursuz ediyor.

psikoloji diyor ki
arkadaşım yaşanmışlıklar var, alışkanlıklar bi zahmet o acıyı çek ama bi yerde dur,
elbette üzülecek ve acaba dyeceksin bunlar normal, ama uzatıp uzatmamak sana bağlı.

ben 3 aylık ilişkimi 3 sene falan unutamamıştım :D :D güvendiğim insanlardan çok zor koparım o da öyle biridir belki.
ben de ayrılık sonrası 2 ayda birini bulup aşık oluverenlere bayılırım. yapısal olsa gerek.

ben 3 aylık ilişkimi 3 sene falan unutamamıştım :D :D güvendiğim insanlardan çok zor koparım o da öyle biridir belki.
ben de ayrılık sonrası 2 ayda birini bulup aşık oluverenlere bayılırım. yapısal olsa gerek.
Evli misiniz bilmiyorum, evliyseniz ömürlük olsun, bekarsaniz da karsiniza sonsuza kadar mutlu olacağınız ayrılmayacağız biri çıksın karsiniza yoksa hayat sizin içinde çekilmez olur😊

Kimse kimseyi unutamaz, bilinç kaybı yaşanmadıysa. Olanlar, durumlar kabul edilir ve hayata devam edilir sadece. Ha bu demek değil ki daha mutlu olunamaz ya da daha mutsuz ama kimse kimseyi unutmaz.

Back
X