Eski eşinin adıyla hitap etmesi ?

Söylediğine inanıyorum ama bu durum bana hakaret gibi geliyor

Ben yeni üye oldum bir konum daha var bakarsanız daha Detaylı açıkladım orada zaten
Biliyorum orda eski üyeliğim pasif olduğu için Yen'i açtım demiştiniz de ondan diğer üyelikle olan eski konuya baktım. Neyse önemli değil :)
İsim söylemesi olayında da daha çok kavga esnasında oluyor demişsiniz , bilinçaltı o eski kavgaları hatırlatıyor demekki. Adamda kadına dair sadece kavgalar yer etmiş heralde.
Mesela annemde sıklıkla kardeşime dayımın adıyla seslenir, muhtemelen bilinçaltında benzettiği için.

Sebebini bilmiyorum ama çok sinir oluyorum ve kırılıyorum

Sebebini bilmiyorum ama çok sinir oluyorum ve kırılıyorum
Kırılma işte, adamın kafasına kavga olarak kodlanmış kadın :) ben onu sevmediğine özlemediğine Eminim , çünkü çok olmuş boşanalı, tek sıkıntı uzun yıllardır tanıyor olması, o da alışkanlık. Çocuk da var, bence kendini üzme , yazık şu günlerini harap ediyorsun

Çocuk düşünüyor musun, belki iyi gelir sana ve evliliğinize

Eşinizin eski eşini özlediğini ve düşündüğünü hiç sanmıyorum. Boşanalı zaten epey çok olmuş. Şuan sizinle evli ve sizi seviyor ki sizin yanınızda. Aksi durum olsaydı zaten eski eşinden ayrılmazdı. Kafanıza taktığınıza değmez diye düşünüyorum. Ayrıca evliliğinizi kavgalarla harab etmeyin, sonra ilk yıllar çok aranıyor. Sadece eşinize buna kırıldığınızı, çok üzüldüğünüzü söyleyin. Umarım daha dikkatli olur.

Esi olmus yeniden evlenmis kisi bile hitap ediyor. Agiz aliskanligi bu.

ALISKANLIKLARIN VERDIGI BIRSEY AMA ILK ESTEN AYRILALI YILLAR OLMUS SIZE ONUN ADIYLA HITAP ETMEMESI LAZIM BENCEDE DUSUNUYOR OLABILIR CUNKU BENDE ESIMIN IKINCI ESIYIM ASLA BANA ILK ESIN ADIYLA BIR KEZ BILE HITAP ETMEMISTIR... HATTA ILK ESTEN BAHSETMEZ BILE, SADECE COCUKLARI VAR ORTAK ONUN ICIN BELLI DONEMLERDE TELDE GORUSURLER BAZENDE MUSAMERE VS OLDUGUNDA AYNI ORTAMDA BULUNURLAR O KADAR..

Hayır düşünmüyorum

Kaç kez söyledim ama umursadığını bile sanmıyorum

sağlıklı bir empati kurup ne demek istediğini ne hissettiğini anlaması için aynı durumu kendisinin yaşaması gerek..erkek kardeşin yada bir arkadaşının ismiyle seslen sen de ..ağzımdan kaçtı dersin

Çünkü insan söyleyeyim dedikçe söyler. Dikkat ettikçe daha çok söyler. Eski eş sevilir mi Allah aşkına.
Sanırım sizin ilk evliliğiniz o mahkeme durumunu yaşamadınız.

o hatayı biz yapsak boşanma sebebi olurdu ,

unutamadıgını sanmıyorum ama bazende erkekler hata yapmayım diye eşlerşinden korkarlar ama bilinç altı yaptırır , diye düşünyorum

Bunu çok dert etmeyin. Olabiliyor. Eski eşi unutamaması ile ilgili değil. Banada çok sıklıkla oluyor. Hatta eşime çok kez yeğenimin ismiyle seslendim. Kardeşlerimin isminide bazan katıp karıştırırım. Babam bana annemin adıyla çok seslendi. Takılacak bir durum değil bence.

eşiniz veya sevgiliniz eski bir sevgilisinin adıyla seslense emin olun takılırdınız

sana eski eşinin adı ile seslenmesi çok üzücü tabi senin açından.
umarım düzelir. kavga ile halledilecek bi şey değil bi. ama insanı inanılmaz kırar haklısın. umarım bu daha kullanmaz o ismi.

ne yapmam gerekir?

asıl sen eşine güveniyorsan sorun yok , evet çok kötü bir duygu ama o her hata yaptıgında kavga cıkacak korkusuyla daha çok ismini telaffuz ediyor diye düşünüyorum ,

X adını söylediği anda

aa uzun zaman olmuştu söylemiyeli de gül geç ,

evet senin için bunu yapması zor ama onunda bilinç altını rahatlatması lazım

sana eski eşinin adı ile seslenmesi çok üzücü tabi senin açından.
umarım düzelir. kavga ile halledilecek bi şey değil bi. ama insanı inanılmaz kırar haklısın. umarım bu daha kullanmaz o ismi.
istemdışı yapıyor farkındayım ama kırıldığımı hiç umursamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…