- 24 Haziran 2023
- 1.671
- 5.905
- 73
- Konu Sahibi yasemin010103
-
"Soguk mantik" iste kotu ve gecimsiz erkekleri bununla cokertmeliyiz. Her turden pozitif duyguyu askiya almalisiniz cunku HAK ETMIYORLAR.Şunu unutmayın duygular ile alınan kararlar pişman edebilir ama soğuk mantıkla aldığın karar asla pişman etmez . Belki çok mutlu etmez ama pişman da etmez .
7 ayda pişman olup kendine çeki düzen verip tedavilerini olup geldiğine bunu da sizin için yaptığına inanmak istemenizi anlıyorum, ama sizin için bunları yapsaydı zaten 7 ay ayrı kalmamış olurdunuz, zaten yanınızda iken yapardı. Yanınızda iken bol vakti vardı, binlerce şansı. Ama nasılsa elimin altında, nasılsa gitmez bi yere dedi, sizi layık görmedi. Şimdi bi alıcısı çıkmamış size sarıyor işte. Siz berbat hallerinde yanındaydınız, şu an güya düzelmiş halini bile kimseye beğendiremiyor.Merhabalar ben Ocak ayında boşandım bir buçuk yıllık evliydik boşanmada en büyük sebebimiz bence eşimin alkol alıp eve geç gelmeseydi ona görede benim ona aşırı baskı yapmam kıskançlık ve çocuk için tedaviler görüyordu ondan kaynaklı çocuk olmuyordu benim ona sinirlendigimde erkekliğiyle alakalı ağır bır iki laf etmem.Simdi bosanali 7 ay olacak kendisi bir şekilde bana ulaşıp barışmaya ikna etmeye çalışıyor hatalarından ders çıkardığını çocuk için yeniden tedavi gördüğunu alkol olayını bitirecegini söylüyor benimde çok kafam karışık aynı seyleri yaşamaktan korkuyorum ama bir yandanda ona olan kinim nefretim gitti sevgim ortaya çıktı özlediğim bir çok şey var tekrardan kalbime laf anlatamıyorum gibi eski eşle tekrar evlenip mutlu olan varmi hic bilmiyorum ben eşimi çok tanımadan evlendim 9 ayda şimdi bir daha evlenirsem tanıdığım bir adamla evleneceğim en azından diyorum eğer tam karar verirsem zaten şartlı olur evlilik terapisti vs fikirlerinizi merak ediyorum
Ne ben ne esim ne alkol ne sigara tadını bilmeyiz de böyle bagımlukık olacak kadr içenlere hiç aklım ermez ya les gibi kokuyor onda nasıl bir güzellik aranıyor anlamıs deglm. Esinz üvey baba gibi hergun masa mı kuruyor alkol yuzunden diyince aklıma oyle br sahne geldi.ki ben ne bilm cocugum babasının hergün o illeti içip içip saldırganlastıgını gormesini sacmaladıgınj sızdıgı görsün istemem bir cocuk için cok anlamsız ve kotu bir tablo. Birde tedavi görecek derecede fazla alkolik herlade vah vah cocgum babam alkol tedvisi alıyor diye dusunöesi bile utanc verici.cocuguna kotu bir örnek babası. Bosver o dgişmez en ufak senle kafası bozsa yine alkole sarılacak ki sizleyken alkol gizli saklı daha cazip birşeye donusecek her fırsatta da gizli gizli goturur. Güvenme yani araya özlem girdi diye hersey eskisnden güzem olacak sanma sen ona ha bire bosanmısken kimlerle konstun kimle gorustun diye hesaplar sorcsn o sana yalan soyluycek sen didikliycen bulcan ha bire onun kavgasını edicen o gidip gidip içecek hersey basa sarıcak o seni özlediginden falan degil bakma hizmetini gören vardı rahattı .cevrede de simdi ona Aa kadın seni bosadımı baskıları var tabi gururuna yediremiyor barısıp milletşn agzını kapatmak istiyor. Yoksa o sürekli birileriyle gorusup yazısıyordur duygusal anlamda pekte size ihtiyac duydugunu dusunmuyorum. Yazdi da geldi karısan gitme gelme diyen yok keyfine bak takma konusmayı kesin giyin süslen arkadaslarınla tatillere cık kocasız ve alkolsüz hayat
Ben olsam nikah yapmam, aynı evde yaşarım eğer işler iyi giderse ve ilerde hamile kalırsam nikah yaparım. Ama bakarım adam bi kaç ay sonra aynı tas aynı hamam gidiyorsa hemen terk ederim. Nikah yapıp bi de ikinci defa boşanmakla uğraşmamış olurum
O zaman hemen evlenmeden bakın deneyin , yüzyüze görüştünüz mü ?
Bağımlı olan biri düzelmez . İlkinde çocuksuz kurtulmussunuz bu hayatın size verdiği bir şansmis ikincisinde bu kadar şanslı olmayabilirsiniz. Ayrıca sizce böyle bir adama çocuk verilmeli mi ? Alkol problemi var adamın hanımefendi neye güveniyorsunuz da doğurmak istiyorsunuz tam olarak anlayamadım. Çocuğa yazık değil mi
Alkolü bırakacağım değil bıraktım deseydi belki inandırıcı olabilirdi.Bence bırakamaz,ayrıca yeni evliyken sizi evde bırakıp gezmesi çok büyük bir problem.Diğer bir konu çocuğunuz hiç bir şekilde olmayabilir.Bütün bunları kabul edebilecek misiniz ,iyi düşünün.Bence o bütün bu eksikliklerini kabul edecek birini bulamayacağı için tekrar sizi istiyor.
Aynen yapma nikahEvet bir kere yemeğe çıktik dediğiniz gibi tekrar nikah yapmayacağım gozmleyecegim
Yanlış fetvalar vermek büyük günah.Müslüman bir kadın boşandığı eşiyle tekrar evlenmesi bir şarta bağlıdır. Boşandıktan bir süre sonra başka biriyle evlenip karı koca hayimati yasadiktan sonra bosanirsa ilk kocasıyla evlenebilir. Bunu da bir erkek kolay kolay kabul etmez. Bence eski eşinizi aklınızdan çıkarın
Aynen yapma nikah
Boşanma olayı nasıl olmuştu ? Nasıl karar vermiştiniz ? Siz mi açmıştınız davayı
Yanlış fetvalar vermek büyük günah.
Sizin dediğiniz şekilde olması için 3 boşanmanın da gerçekleşmiş olması gerekir. 3 kere söylediğini ve 3 boşanmanın gerçekleştiğini nerden biliyorsunuz? Yorumunuza bakarak bence zaten bu şekilde olduğunu da bilmiyorsunuz, direkt boşanan kişi araya biri girmeden eski eşiyle tekrar evlenemez sanıyorsunuz. Tek boşanma gerçekleşti ise eski eşiyle tekrar evlenebilir pekala. (Havadan sallamıyorum, esas mesleğimle alakası yok ama ikinci üniversite olarak İlahiyat okumuştum, bu konuyla ilgili epey de araştırma yaptım.)
+ Konu sahibinin inancını bilmiyorsunuz ve burada bize sorulan soru bu değil, dini yorum yapmak da yasak.
Zaten insanlar bu boşanma işini oyuncak etmesin diye böyle bi kural koyulmuş. 3 kere boşanma gerçekleştikten sonra araya başka evlilik girmesi lazım, bu da insanların pek kabul edeceği bi şey olmadığı için böyle keskin bi sınır çekilmiş.Arada biri olsa zaten bende dönmem eski eşime sürekli onun lafı yapılır pek mantıklı bir yaklaşım gelmedi bana
Alkol durumu düzelmez ayrıca Şu lafları evliyken söyleyen birini kabul ediyorsanız geçmiş olsun o da sizin gibi safını bulamayacağını anlamıştır.Zaten durumuda iyi hep senden iyisini bulurum param var malum var diyordu kesin yazisti görüştü ondan eminim bana gelince de senden vazgeçemiyorum sen farklısın tarzı konuşmalarda yaptı ben de bu 7 ayda bir iki kişiyle yazistim onu sorgulayacak durumda değilim ama alkol konusunda dedikleriniz doğru alkol yüzünden barismayacagim
Alkol durumu düzelmez ayrıca Şu lafları evliyken söyleyen birini kabul ediyorsanız geçmiş olsun o da sizin gibi safını bulamayacağını anlamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?