- 15 Ocak 2018
- 511
- 376
- 23
- 35
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Iki evden birinin yarisi eski esinden dolayi ogluna kalabilir mesela ama kadinin hakki olani senin cocugunla zaten cok alakasiz ben olsam bende kadin gibi vermemSelamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.
Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
ozaman kadınada 1 pay,çocuklarada 1er pay kalıyor.
4/1 eşin 4/3 çocuklar arasında pay ediliyor.
5 çocukta olsa 4/3 kalan paydaki 3 pay kardeşler arası pay ediliyor.
Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
sizde iki tapusu bulunan mal vardı demekki,2 ev yada 1ev 1 arsa yada 1 ev 1 dükkan gibi.Bizde 2 pay anneme 3 pay bana 3 pay kardeşime verildi ama diğer kardeşler çıkmadı mirasçı olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ama, annemle nikah sonrası yapılan evdi
sizde iki tapusu bulunan mal vardı demekki,2 ev yada 1ev 1 arsa yada 1 ev 1 dükkan gibi.
Diğer kardeşleriniz babanızın öz çocuğu değildi öylese. Çünkü mümkün değil veraset çıkarıp kanunen çocuklarına bölünmemesi.
Nasıl gaddarca bir yorumdur bu.çocuklu adamla evlenmeden önce düşünecekti bunları?
tonla bekar çöpsüz üzüm erkek varken gidip heyecanını yitirmiş, çocuk derdine düşmüş adamla evlenirsen böyle elin veledi emeğinin üstüne oturuverir.
babaya düşen paydan ilk çocuk da faydalanır. kanun böyle. yapacak bir şey yok.
miras konusu ayrı.
öz kardeş değilsiniz,belki babanızın çocuğu olmayınca erkek kardeşinin çocuğunu bakmak için almıştır.Soyadlarımız aynı anneler farklı bilemiyorum nedenini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?