Eski Eşten Çocuğa Ev

Iki evden birinin yarisi eski esinden dolayi ogluna kalabilir mesela ama kadinin hakki olani senin cocugunla zaten cok alakasiz ben olsam bende kadin gibi vermem

Benzeri durum bizim bşımıza geldi, annemden sonra yapılan ev vardı babam vefat etti çocukları hak iddia etmeye kalktılar sonuç evi anneme bana ve öz kardeşime pay edildi, mirasçı olarak çıkmadılar

ozaman kadınada 1 pay,çocuklarada 1er pay kalıyor.
4/1 eşin 4/3 çocuklar arasında pay ediliyor.
5 çocukta olsa 4/3 kalan paydaki 3 pay kardeşler arası pay ediliyor.

Bizde 2 pay anneme 3 pay bana 3 pay kardeşime verildi ama diğer kardeşler çıkmadı mirasçı olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ama, annemle nikah sonrası yapılan evdi

Durum buysa bi evde hakki olur sadece o cocugun, kuzenin arsayla alinan evden hak idda etmesi bildigin zorbalik.

Mantığımla bir yorum yapıyorum. Çocuklar anneden bir pay alsa babadan bir pay alsa. Evlerin toplam değeri 5 e bölünür. Anne ayrı olan çocuk bir pay alır. Anne baba bir olan çocuklar iki pay alır. Yani evlerin yüzde 20si ilk evlilikten olan çocuğun. Yüzde 40 ikinci evlilikten olan bir çocuğun diğer yüzde 40 da diğer çocuğun.
Bu şekilde bir paylaşım olabilir gibi geliyor

Bizde 2 pay anneme 3 pay bana 3 pay kardeşime verildi ama diğer kardeşler çıkmadı mirasçı olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ama, annemle nikah sonrası yapılan evdi
sizde iki tapusu bulunan mal vardı demekki,2 ev yada 1ev 1 arsa yada 1 ev 1 dükkan gibi.
Diğer kardeşleriniz babanızın öz çocuğu değildi öylese. Çünkü mümkün değil veraset çıkarıp kanunen çocuklarına bölünmemesi.

Soyadlarımız aynı anneler farklı bilemiyorum nedenini

Madde 506.- Saklı pay aşağıdaki oranlardan ibarettir:

1. Altsoy için yasal miras payının yarısı,

2. Ana ve babadan her biri için yasal miras payının dörtte biri,

3. Kardeşlerden her biri için yasal miras payının sekizde biri,

4. Sağ kalan eş için, altsoy veya ana ve baba zümresiyle birlikte mirasçı olması halinde yasal miras payının tamamı, diğer hallerde yasal miras payının dörtte üçü.

Yani bildiğim kadarıyla;
Ikinci evlilik sonrası olan mallar adamın ölmesi durumunda önce yarısı yeni eşine kalır. Sonra kalan malın 1/4 i yine yeni eşe kalır. Geri kalan mal adamın öz çocukları arasında pay edilir. Bu durumda yeni eşe 5/8 pay, çocuklara ise 1/8 pay kalır. Yani bu durumda eski eşten olan çocuğa 1/8 mal kalır.

O arsa satılıp nakte çevrildiği için artık bir hükmü olmaz. Nakit para ile daire alınmış olur. Iki ev alınmış, bu evlerin maddi değeri aynı olduğunu varsayarsak, evlerden biri direkt kadına kalır. Diğer ev 1/4 oranında eşe ve 3 çocuğa pay edilir.

Nasıl gaddarca bir yorumdur bu.
Elin veledi denen de bir evlat bir birey.
Çocuğun zaten kaderi kötü resmen, babasız büyümüş bir de yasal hakkından mı olsun?
İyi ki yasalar var ki vicdan yoksunu insanlık elinde böyle şanssız çocukların hakkı harcanmıyor.

Miras mali paylasilmiyor öncelikle
Miras maliysa alınan ev kimse hak talep edemez mirasçı kimse onundur

Bunun dışında ev alındıysa adamın hakkı olan paydan bolusulecek sadece

Bu gibi durumlarda ayrı yatırım en iyisi
Hayattayken her konu netleştirilmeli
Tüm çocukların hakkı eşittir
Kanunlar bir yana vicdanen bu işler ayarlanmalı sağlıkta
Kadın kendi emeğini vermek istemiyor ise , emeğini ayıracak bu kadar basit

Miras parasıyla alınıp kadının üstüne yapılsaydı ilk çocuk faydalanamazdı ama adamın üstüne yapıldıysa geçmiş olsun. Yanlış mı biliyorum?

Sizin kuzende çalışıp çocuğuna ev alsın.
Yeni eşe hem miras düşmüş hem kadın çalışmış o evler onun hakkı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…