- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Evet kadın belki yemedi içmedi tasarruf etti ama bunu tek başına yapmadı. Yani o mal varlığının yarısı da adamın. Miras kanununa göre adam öldükten sonra adamın payına düşen malın dörtte birini zaten şu anki karısı alır. Geriye kalan dörtte üç üç çocuk arasında eşit paylaşılır. Kadın ölünce de kendisine kalandan ilk eşten olan çocuk faydalanamaz. Ama kadın önce ölürse onun payının dörtte birini adam alır. Kalan dörtte üç kadının iki çocuğu arasında paylaştırılır. Adam da ölünce kadından kendisine kalan pay üç eşit parçayla üç çocuğa pay edilir. Biraz karışık oldu ama durum bu kanunen. Ama yaşarken böyle bir paylaşım saçma olur.Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.
Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Kim öle kim kala o zaman .Kadının yerinde olsam miras intikalini ispatlar çocuguma devrederim .Kadın adamdan önce ölürse adam mirasçı oluyor doğal olarak ve adam da ölünce ilk çocuga da mal gıder yani kadının babasından kalan miras eşinin ilk çocuguna kadar gider miras rejimimizde çok boşluk cvar ne yazık ki
Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Adamın toplam 3 çocuğu varmış. O zaman pay nasıl oluyor. Yani ilk kadından 1 çocuk, 2. Kadından 2 çocukYasal olarak evler erkeğin üzerine ise ve erkek ölürse,malın 4/1 i kadının,4/3ü çocukların oluyor.
Bu adamın 2 çocuğu varsa,8/2 kadının 8/3 ilk eşten çocuğunun,8/3diğer eşten çocuğunun oluyor.
İlk esin başka mirasçısı yokmuymus? Nasıl olabilir kiBen ilk eşten 3.eşe mal kaldığı durumları gördüm :)
yasal olarak evlılık bırlıgı ıcerısınde alınan mallar ortaktır, tapu kımın uzerıne o bence onemlı mesele cunku egerkı kadının üstüne ise kadının ölümü halinde öncelikle kendi çocuklarına ve eşine olmak üzere hisseli olarak evler bölüşülür ve sonrasında adama düşen pay vefat halinde ilk evlilikten olan çoçuk ile ikinci evlilikten olan çocuklar arasında bölüşülür yani hiçbir şekilde ilk evlilikten olan çocuğa direk bir ev hissesi kalmaz ...Selamlar
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
miras hukuku pratik çalışma gibi olmuş.
ölüm-mal rejimi-vasiyet- saklı pay
Senin kuzen eve alınmayacak bir tip çok bulaşma derim
ozaman kadınada 1 pay,çocuklarada 1er pay kalıyor.Adamın toplam 3 çocuğu varmış. O zaman pay nasıl oluyor. Yani ilk kadından 1 çocuk, 2. Kadından 2 çocuk
Kadına kalan arsalarla alındığı ispatlanırsa o ev sadece yeni hanımın olur. Eşe de düşmez.
Miras yoluyla geçenler paylaşıma girmiyor.
Mantık olarak da kalan diğer evin yarısı yeni hanıma. Kalan yarısı da 2 çocuğa pay edilir. Öyle görünüyor. (Erkeğin vefat etmesi durumunda)
Selamlar
Kuzeniniz çok ARSIZ mışBir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Bu konu serap izgünün programında yok muydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?