Eski Eşten Çocuğa Ev

Evet kadın belki yemedi içmedi tasarruf etti ama bunu tek başına yapmadı. Yani o mal varlığının yarısı da adamın. Miras kanununa göre adam öldükten sonra adamın payına düşen malın dörtte birini zaten şu anki karısı alır. Geriye kalan dörtte üç üç çocuk arasında eşit paylaşılır. Kadın ölünce de kendisine kalandan ilk eşten olan çocuk faydalanamaz. Ama kadın önce ölürse onun payının dörtte birini adam alır. Kalan dörtte üç kadının iki çocuğu arasında paylaştırılır. Adam da ölünce kadından kendisine kalan pay üç eşit parçayla üç çocuğa pay edilir. Biraz karışık oldu ama durum bu kanunen. Ama yaşarken böyle bir paylaşım saçma olur.

Kadın kendi bakış açısından haklı, başka çoçuk için tabi ki çalışmaya gerek Yok. Ama o evlerde eğer kocasının parası da geçiyorsa adam tabi ki diğer çoçuğuna da verebilir sonuçta oda kendi çoçukları arasında ayırım yapmamalı

Kim öle kim kala o zaman .Kadının yerinde olsam miras intikalini ispatlar çocuguma devrederim .

Valla ölüm sırasına göre bile herşey değişir. Yaşarken niye paylastiriyorlar ben onu anlamadım.

Adamın toplam 3 çocuğu varmış. O zaman pay nasıl oluyor. Yani ilk kadından 1 çocuk, 2. Kadından 2 çocuk

Adamın mal varlığı tüm çocuklarınındır. Çok isterse ilk eşinden olanı vasiyetinden çıkartır, ya da 2 evi 2. karısından olan çocuklarının üstüne yapar. Ama 2 tarafta da haksızlık olur bence. İlk çocuğun babasının mirasında hakkı var ama 2. kadın da arsa mal mülk satıp çalışıp yaptım diyor. Fena bir çıkmaz.

yasal olarak evlılık bırlıgı ıcerısınde alınan mallar ortaktır, tapu kımın uzerıne o bence onemlı mesele cunku egerkı kadının üstüne ise kadının ölümü halinde öncelikle kendi çocuklarına ve eşine olmak üzere hisseli olarak evler bölüşülür ve sonrasında adama düşen pay vefat halinde ilk evlilikten olan çoçuk ile ikinci evlilikten olan çocuklar arasında bölüşülür yani hiçbir şekilde ilk evlilikten olan çocuğa direk bir ev hissesi kalmaz ...
ve bence kadın haklı kimbilir ne vedakarlık yaptı o evleri alabilmek için , babaya düşen hisseden pay alır ama fazlasını almamalı ...
birde miras yoluyla kadına ev vs kaldı ıse tamamen kadının hakkıdır, eşin bu konuda bir söz hakkı yoktur...

miras hukuku pratik çalışma gibi olmuş.
ölüm-mal rejimi-vasiyet- saklı pay

Aynen ders gibi olmuş dimi?

Senin kuzen eve alınmayacak bir tip çok bulaşma derim

Direk kuzenim değil allahtan. Pek sevmediğim bir akrabamın kızı. Kısa olsun diye kuzen dedim. Öyle pek görüşmeyiz neyseki. Başka sebeplerden ötürü de pek sevmem. Bunların evlenme boşanma süreçlerini de hatırlıyorum da evlerden ırak.

Aslında kimse ölmeden mal paylaşımı yapmıyorlar. Sadece öyle bir laf geçmiş, eski karısı ile yeni karısı birbirlerine bir şeyler duyurmaya çalışmış anladığım kadarı ile.

Yoksa bana çok acı geliyor daha ölüm olmamışken böyle şeyler konuşmak.

Neyse ki eşimin de benim de başka çocuklarımız yok, çocuğumuz bir tane. Evimiz arsamız da yok ki kardeşi olunca kavgaya tutuşsunlar.

Bazen sırf böyle şeylere mahal vermemek için tek çocukla kalayım diyorum.

Benim babam da amcamla halalarımla küslük durumuna geldi zamanında.

Miras hak olabilir. Ama insanın kendi kazandığı ile alması kadar kıymetli mi bilemem.

Kadın haklı. Bu devirde kolay mı bir şeyler elde etmek? Anne baba çocuğunun yıllarından çalıp didiniyor.
Ben de asla istemem. Adam kendisi yapsın.

Adamın toplam 3 çocuğu varmış. O zaman pay nasıl oluyor. Yani ilk kadından 1 çocuk, 2. Kadından 2 çocuk
ozaman kadınada 1 pay,çocuklarada 1er pay kalıyor.
4/1 eşin 4/3 çocuklar arasında pay ediliyor.
5 çocukta olsa 4/3 kalan paydaki 3 pay kardeşler arası pay ediliyor.

Benimde bildiğim bu yönde...
Ancak enteresan bir kuzeniniz varmış, başkasının malına ne kendim ne de çocuğumu tenezzül ettirmezdim.
Yazık...

sanki o iki evden biri kadının biri adamın (ya da iki evin toplam ederi neyse yarısı adamın yarısı kadının). adam da kendi payı olan kısmı istediği kişiye istediği gibi verir gibime geliyor

Kuzeniniz çok ARSIZ mış

Miras kalan ev, kadının kişisel malıdır. Diğer ev ise, edinilmiş maldır. Yarısı kadının, yarısı erkeğin. Kocanın ölmesi durumunda, bu kalan yarı ev, 1/4 oranında eşin olur, 3/4 çocukların. 3 çocuk olunca 1/4 her çocuğun payı. Çocukların saklı payı 1/4:1/2=1/8 oluyor. Yani koca, ilk çocuğun 1/8lik miras payını ihlal edici tasarrufta bulunamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…