- 1 Eylül 2014
- 26.137
- 30.500
- 798
- 35
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Evlenirken çöpsüz üzüm koca mı almış da şimdi böyle ahkam kesiyor! Kendi yemedi içmedi kocası ne yaptı??Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.
Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Adam öldü müSelamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.
Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Bana da öyle geldi.
Bir ev kadın ve erkek olarak ikiye bölünür.
Adam kendisine düşen yarı dan da 3 çocuğa eşit pay eder.
Kadın kendine düşen yarıyı da 2 çocuğuna pay eder
Evlendikten sonra da olsa miras yoluyla gelen paradan alındıysa ev tamamen kadınındır .Kalan mallarda kadının ve iki cocugun da hakkı vardır .Bunun oranları var ,kadına ve cocuklara farklı oranlar .Oradan hesapla adalet şaşmıyor .Kimse boşuna tepinmesin .Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Kadının mirasına neden ilk eşten olan çocuğa verilsin. Buda haksızlık olur. Kuzeninize söyleseydiniz bu işler bahaneyle olmaz hukuk var.
Kadın adamdan önce ölürse adam mirasçı oluyor doğal olarak ve adam da ölünce ilk çocuga da mal gıder yani kadının babasından kalan miras eşinin ilk çocuguna kadar gider miras rejimimizde çok boşluk cvar ne yazık kiEvlendikten sonra da olsa miras yoluyla gelen paradan alındıysa ev tamamen kadınındır .Kalan mallarda kadının ve iki cocugun da hakkı vardır .Bunun oranları var ,kadına ve cocuklara farklı oranlar .Oradan hesapla adalet şaşmıyor .Kimse boşuna tepinmesin .
2 kadın akıllıysa tapusunu zaten üzerine almıştırBir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
öyle degıl ama:) herkese bir pay düşüyor cocuk ve eşde dahil. o yüzdem madem 2 eşi bunu kendi babasından düşen mirasla aldıysa tapuyuda adamın üzerine yapmazdim.Evler 200 binlikse atıyorum ilk eşten olan çocuğa bir evin yarısı olan 100 bin verilmeli. Eşi ve diğer çocuklar zor durumda bırakılmamalı
artık öyle değil benim biidiğim tapu kadınsa öbür cocukbirşey takep edemezIyi de tapu kimin adına da olsa evlilik süresince alınan mal ortak oluyor.
Eğer miras yoluyla kaldığını kanıtlarsa ki bu çok kolay, o zaman kimden kalmışsa ev onun olur direkt.
Adam üstüne bile yapmışsa, kadının mirasiysa kadının olur.
Diğer bir ev kaliyor.
Bunun yarısı kadının yarısı erkeğin.
Erkeğe kalan kısımdan 1/4 yine evli olduğu eşe gider. Yani 2.ese.
Kalır 3/4.o da toplam 3 çocuğa.
Yani toplamda 2. Evin 1/8 ı ilk eşten olan çocuğa kalır babadan.
Ilk eşe çok sınır oldum. Keşke kulağına gitse de mallarını kendi çocuklarının veya ailesinden kalan birinin üstüne yapsa. Yada sözleşme yapsalar noterde. Hiç belli olmaz kuzenin ne yapacagi
2 kadın akıllıysa tapusunu zaten üzerine almıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?