Eski Eşten Çocuğa Ev

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.

Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.

Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.

Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?

İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.

Benim bir fikrim yok. Merak ettim.

Bence yapılan birikimi kadın ayrı erkek ayrı yapsaymış erkeğin mal varlığını iki çocuğa da bölselermiş kadının mal varlığı sadece kendi çocuğuna kalsaymış başla fikir gelmedi aklıma ... ama onların şu an ki durumunda ne yapılır bilemedim

Babaya düşün paydan tüm çocukların eşit şekilde alması kadar dogal birşey yok..sonuçta babada katkı saglamış ve diğer çocuk babanın sagladıgı herşeye tabiki mirascı olacaktır..(şöyle olabilirdi evlerden biri kadına, diğeride babanın üstüne olurdu karı koca edinilen malları ortak paylaşmış olurdu ..hemde çocukta sadece babaya düşen kısımdan pay almış olurdu ben bu şekilde düşündüm)

Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?

Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.

Kadının mirasına neden ilk eşten olan çocuğa verilsin. Buda haksızlık olur. Kuzeninize söyleseydiniz bu işler bahaneyle olmaz hukuk var.

Kadına kalan arsalarla alındığı ispatlanırsa o ev sadece yeni hanımın olur. Eşe de düşmez.
Miras yoluyla geçenler paylaşıma girmiyor.
Mantık olarak da kalan diğer evin yarısı yeni hanıma. Kalan yarısı da 2 çocuğa pay edilir. Öyle görünüyor. (Erkeğin vefat etmesi durumunda)

Mirastan gelenle alınan ev sadece kadının olur. Diğer evi birlikte aldılarsa ondan pay verilir diye düşündüm. Ama o da öyle üçe paylaştırılacak şekilde değildir herhalde. Yani ev kadın ve erkeğe olacak şekilde bölüştürülür, sonra erkeğin hakkına düşenden çocuklara bölüştürülür, bu durumda evin 6da 1i ilk çocuğa kalır. Tabi burada erkek kendi hakkımı istediğim gibi harcarım da diyebilir.

Bana da öyle geldi.
Bir ev kadın ve erkek olarak ikiye bölünür.
Adam kendisine düşen yarı dan da 3 çocuğa eşit pay eder.
Kadın kendine düşen yarıyı da 2 çocuğuna pay eder

Kanun var canim. Oyle birinin çocuğa vermem demesiyle olmuyo bu işler.
Adamın tüm çocuklarina ve karısına devletin belirlediği paylar doğrultusunda bölünür.

Evler 200 binlikse atıyorum ilk eşten olan çocuğa bir evin yarısı olan 100 bin verilmeli. Eşi ve diğer çocuklar zor durumda bırakılmamalı

İlk eşten olan çocuğa yazık değil mi. O babasıyla asla diğer çocuklar kadar Zaman geçirtmemiştir. En fazla hafta sonu görmüştür. O da üvey anne eşliğinde. Herşey para değil. O çocuk zaten bekasından ayrılarak en büyük Zarara uğramış. Annelerin böyle düşünebilmesi beni çok üzüyor.

İkinci es kendi calisip cabalayip, zorluklari kendi gogusleyip aldiysa veya aldirttiysa hakli bu dusuncesinde. Burda babanin. Adil davranip diger cocugunu da bir sekilde dusunmesi lazim. İkinci esi ben hakli buldum cunku.

Ben kadinin yerinde olsam kendi yatiririmi kendi adima yaparim cunku benim.emegimin bende kendi cocuklarima kalsin isterim.sizin kuzeniniz bunlari dusunup olunleri icin dua falan etmez demi ! Bencil sanirim.biraz

Alıyor canım kuzenim aldı
Hatta Babası ölmüştü dava açıp hakkını aldı .

Yasal olarak evler erkeğin üzerine ise ve erkek ölürse,malın 4/1 i kadının,4/3ü çocukların oluyor.
Bu adamın 2 çocuğu varsa,8/2 kadının 8/3 ilk eşten çocuğunun,8/3diğer eşten çocuğunun oluyor.

çocuklu adamla evlenmeden önce düşünecekti bunları?
tonla bekar çöpsüz üzüm erkek varken gidip heyecanını yitirmiş, çocuk derdine düşmüş adamla evlenirsen böyle elin veledi emeğinin üstüne oturuverir.

babaya düşen paydan ilk çocuk da faydalanır. kanun böyle. yapacak bir şey yok.

miras konusu ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…