- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Mirastan gelenle alınan ev sadece kadının olur. Diğer evi birlikte aldılarsa ondan pay verilir diye düşündüm. Ama o da öyle üçe paylaştırılacak şekilde değildir herhalde. Yani ev kadın ve erkeğe olacak şekilde bölüştürülür, sonra erkeğin hakkına düşenden çocuklara bölüştürülür, bu durumda evin 6da 1i ilk çocuğa kalır. Tabi burada erkek kendi hakkımı istediğim gibi harcarım da diyebilir.Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?
Mirastan gelenle alınan ev sadece kadının olur. Diğer evi birlikte aldılarsa ondan pay verilir diye düşündüm. Ama o da öyle üçe paylaştırılacak şekilde değildir herhalde. Yani ev kadın ve erkeğe olacak şekilde bölüştürülür, sonra erkeğin hakkına düşenden çocuklara bölüştürülür, bu durumda evin 6da 1i ilk çocuğa kalır. Tabi burada erkek kendi hakkımı istediğim gibi harcarım da diyebilir.
Kanun var canim. Oyle birinin çocuğa vermem demesiyle olmuyo bu işler.Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.
Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.
Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.
Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.
Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?
İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.
Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?