• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski yaşadıklarımın şimdiye etkisi..

Zaten kötü bir tecrübe yaşamışsınız. İçinize sinmeyen şeyler varsa hiç vakit kaybetmeyin bu adamla. Klişe belki ama hayat gerçekten çok kısa. İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Her anlamda size denk birini bulun.

Ailenizin durumunun iyi olduğunu biliyorsa ondan beklenti içerisine girmiştir.
Bilemiyorum böyle ilişkiler bana doğru gelmiyor.
Bir yakınım evlendi. Kısa sürede boşandı bu tarz bir adamdan zira adam ev arkadaşı gibi herşeyi bölelim kafasındaydı. Hatta dolapta yiyecekleri bile bölen bir tipti,bu benim sütüm ,bu benim peynirim diyordu şuursuz.
İşiniz olmadığını bile bile ikiye böler öderiz demesi saçma.
Balayı için bile destek bekliyor ki madem niyeti var evlenmeye,dısarda yemek,sinema vs para da harcamıyormuş,biriktirsin.
Ne yapiyor aldığı parayı bu adam yani.
Birşey istiyormusun diye sormuş emin olmuş şimdi yol yapıyor.

Cevap yazmak için giriş yaptım.
Lütfen yazacağım bu ayrıntıyı "dikkate"almanızı öneriyorum.
Bu şahıs evlilik çağına gelmiş ve hiçbir birikimi yok.. neden yok? Çünkü hep ailesi için borç yapmış.. bu ne demektir çok aileci demektir..
Lütfen daha çok gençsiniz acele etmeyin evlilik için, önce bi iş hayatına atılın kurslara gidin çevrenizi genişletin, inanıyorum ki.. gerçekten karşınıza mutlu olacağınız biri çıkacaktır.

kesinlikle o şu an bunun rahatlığını yaşıyor en basitinden gelinlik örneği. Ben ona öylesine artık gelinlik giyemem dediğimde bana hemen tamam ya zaten öyle şeyler saçma diyor. Ben de bu durumu az evvel kendisine söyledim. Bana ne dese beğenirsiniz? Ben bunları senle yüz yüze detaylı konuşunca zaten olmaz diyecektim e tepkini neden tam da şu an vermiyorsun?
Galiba ben kararımı verdim.

akıllıca bir karar verdiniz.
olduğu kaba göre şekil alan biri bu adam.

Cimri diyemiyorum da çünkü bir ayakkabı beğeniyor alıyor hiç sorgulamadan. Ama konu bu tarz şeylere gelince nasıl desem eşitlikçi bir yaklaşımı var.
Ailesi hiç bir şey yapmayacağı için benim ailemden de beklentisi yok gibi davranıyor
Tamam işte bana itici geliyor bir erkeğin bu tarz yaklaşımları sen hamileyken karnın burnunda sana çalışman lazım da diyebilir.
Baştan kendini çok belli etmiş, aslında iyi birşey sorgulamissiniz.

Bence evlenmek için aceleci olmayin derim ;)

İkinci kez hayatını karartmak istemiyorsan bir an önce ayrıl arkadaşım.
Sen tecrübeli bi insansın bizden daha iyi bilip yol Alman lazım.

Cevap yazmak için giriş yaptım.
Lütfen yazacağım bu ayrıntıyı "dikkate"almanızı öneriyorum.
Bu şahıs evlilik çağına gelmiş ve hiçbir birikimi yok.. neden yok? Çünkü hep ailesi için borç yapmış.. bu ne demektir çok aileci demektir..
Lütfen daha çok gençsiniz acele etmeyin evlilik için, önce bi iş hayatına atılın kurslara gidin çevrenizi genişletin, inanıyorum ki.. gerçekten karşınıza mutlu olacağınız biri çıkacaktır.

Bu yönden hiç bakmamıştım . Haklısınız aslında bunun mesajını bana açık bir şekilde vermiş.

34 yaşında hiçbir şeyi olmamasına rağmen borcu varsa uzak dur. Senden hiçbir şey istemiyormuş imajını veriyor çünkü karşılayacak durumda değil. Yerinde olsam kaçardım.

Eşiminde borcu var ve bu kadar borcu olduğunu nişanlıyken söylemedi. Evlendikten sonra öğrendim dünyam başıma yıkıldı. İşi iyiydi ilk başlarda sarsmadı. Şimdi işten çıkarıldı. Hamileyim ve ne yapacağımı düşünüyorum.

Seni tanımıyorum ama yaşadığım şeyleri yaşananı istemem. Erkeden yoluna bakmanı tavsiye ederim.

Merhaba kk nın güzel kadınları;
Biraz uzun oldu okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim , görüşleriniz benim için çok değerli ...

Önceki konum da bir adamla görüştüğümden bahsetmiştim. Hala görüşmeye devam ediyoruz. Her şey güzel gidiyordu ta ki ben bir şeyleri takana kadar.
Öncelikli olarak bana sürekli ne istersin tarzında (maddi olarak ) sorular soruyordu tabi bunu çok kibar bir şekilde ve laf arasında yapıyordu. Ben de hep ben sadece gerçek bir sevgi istiyorum başka bir şey istemem diyordum. Galiba bunu demem onu cesaretlemdirmiş olacak ki ne güzel sen hiç bir şey istemiyorsun vs yazıp duruyor. Elbette ben bir şey istemiyorum ama bu kişi 34 yaşına gelmiş ve sadece bir arabası var başka hiç bir şeyi olmadığı gibi dünya kadar da borcu var.

Yaşam standartlarına bakıyorum çok farklıyız. Dışarı da yemek yemeyi sevmez , sinemaya gideceğimize evde film izleriz (ilerisi için ) der . E ben zaten önceki evliliğimde de sürekli borçluyum diyen , sürekli bir şeylerden kısmaya çalışan bir adamla birlikteydim ve bu beni çok boğmuştu. Şimdi sanki yine bir dejavu yaşıyorum. İstanbul`da yaşamak bir maaşla çok zor ama ben geldim 28yaşına bundan sonra bebeğim olsun ona doya doya bakayım istiyorum.
Hiç bir hayalin yok mu ? Diyor var elbette ben güzel bir balayı istiyorum diyorum , onun için çalışmamız lazım diyor. Ev eşyası konusu açıldı bana herşeyi ortak alır 2ye böleriz diyor ki henüz bir işim yok. Babamın durumu oldukça iyi , mutlu olacağını bileyşm her şeyi ben alırım bile diyor ama buna ne gerek var ? Ailemin yanın da ezik gibi gezmek istemiyorum.Yani anlayacağınız maddi olarak aramızda epey bir fark var ve bu fark beni çok korkutuyor. Haricinde bana sana aşığım diyor ama bu da bana artık pek inandırıcı gelmiyor.

Whatsapp a profil fotoğrafı koymuyor mesela neden diyorum ne gerek var beni görmelerine diyor bana çok ilginç geliyor böyle olunca da
Kuruntu mu yapıyorum ? Yoksa bir insanın 34yaşına gelmiş olmasına rağmen bir şeyleri olmaması size de anormal mi geliyor ?
pek sağlam ayakkabı değil gibi.

Arkadaşım 34yasina gelmiş birinin konuşacağı tarzda konuşmuyor pek sanki. Yani dediğin gibi bir şeyleri oturtmuş hazmetmis olması gerekirdi bu güne kadar. Bir de senin ise girip evlenmen konusunda bekleyebilirim demesi de hepten acayip. Eski eşinden bu konularda çok sıkıntı yaşadım diyorsun.bence iyi düşün. Bile bile lades deme. Evliliklerde denklik çok önemli gerçekten. Zıt kutuplar birbirini sevgiliyken çekiyor ama evlenince itiyor. Bunu bir yerde okumuştum çok hoşuma gitmişti. İnsalİnş hakkında hayırlısı olur.

mevzu aslında bir şeyleri olamaması değil aslına bakarsan birşeylerinin olmayacak olması sürekli bir borç demişsiniz bu borç nasıl edinildi? Bu borcu yaparken aklı nerdeydi?
Bu arada maddi olarak sürekli isteğinizi sorduğunda sizde sadece sevgi demeyin yahu seversin ama sevdiğinle yemek yersin, sinemaya gidersin, balayına gidersin en kötü çadır kurup dağ başında keyif yaparsın ama şurdan şuraya gitmek için para gerekli değilmi zaten ?
Ben kocamla oturup bir kahve içemedikten eğlenemedikten sonra ne anladım o işten tabiki çalışıp para kazanılıp yapılır her şey ama zor günler illaki olur ama bu kadar başında size sürekli maddi hesaplarla geliyorsa artık biraz mantığınızla düşünmeye başlamalısınız.

Biraz uzun oldu okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim , görüşleriniz benim için çok değerli ...

Önceki konum da bir adamla görüştüğümden bahsetmiştim. Hala görüşmeye devam ediyoruz. Her şey güzel gidiyordu ta ki ben bir şeyleri takana kadar.
Öncelikli olarak bana sürekli ne istersin tarzında (maddi olarak ) sorular soruyordu tabi bunu çok kibar bir şekilde ve laf arasında yapıyordu. Ben de hep ben sadece gerçek bir sevgi istiyorum başka bir şey istemem diyordum. Galiba bunu demem onu cesaretlemdirmiş olacak ki ne güzel sen hiç bir şey istemiyorsun vs yazıp duruyor. Elbette ben bir şey istemiyorum ama bu kişi 34 yaşına gelmiş ve sadece bir arabası var başka hiç bir şeyi olmadığı gibi dünya kadar da borcu var.

Yaşam standartlarına bakıyorum çok farklıyız. Dışarı da yemek yemeyi sevmez , sinemaya gideceğimize evde film izleriz (ilerisi için ) der . E ben zaten önceki evliliğimde de sürekli borçluyum diyen , sürekli bir şeylerden kısmaya çalışan bir adamla birlikteydim ve bu beni çok boğmuştu. Şimdi sanki yine bir dejavu yaşıyorum. İstanbul`da yaşamak bir maaşla çok zor ama ben geldim 28yaşına bundan sonra bebeğim olsun ona doya doya bakayım istiyorum.
Hiç bir hayalin yok mu ? Diyor var elbette ben güzel bir balayı istiyorum diyorum , onun için çalışmamız lazım diyor. Ev eşyası konusu açıldı bana herşeyi ortak alır 2ye böleriz diyor ki henüz bir işim yok. Babamın durumu oldukça iyi , mutlu olacağını bileyşm her şeyi ben alırım bile diyor ama buna ne gerek var ? Ailemin yanın da ezik gibi gezmek istemiyorum.Yani anlayacağınız maddi olarak aramızda epey bir fark var ve bu fark beni çok korkutuyor. Haricinde bana sana aşığım diyor ama bu da bana artık pek inandırıcı gelmiyor.

Whatsapp a profil fotoğrafı koymuyor mesela neden diyorum ne gerek var beni görmelerine diyor bana çok ilginç geliyor böyle olunca da
Kuruntu mu yapıyorum ? Yoksa bir insanın 34yaşına gelmiş olmasına rağmen bir şeyleri olmaması size de anormal mi geliyor ?
Bence cok anormal. Yazdiklarinizdan bence birbirinize uymuyorsunuz hic vakit kaybetmeyin bu insanla.

sadece arabası var üstüne dünya kadar borcu var üstelik birbirinizden farklısınız bu adam sizin ihtiyaçlarınızı karşılayamaz hiç sanmıyorum

2 . Evliliğin diye bazı şeyleri kısıyor senden buna izn verme.. yarn birgün evlendiğinde bana hiçbşe yapmadın desen “ kendin istemedin” dicek Bunun yerini yapmis bile.
eşyaları 2 ye böler alır öderiz demesi fln bn olsam baya soğurdum heralde..,
Acik acik konus cok iyi tani. Ev Alana Kadar yada borclari bitene kadar evlenme bnce..

bebeğim sana hayatını yaşa ama kendini kaptırma demiştim hatırladın mı ? tekrardan büyük bir hataya düşmeni hiç istemem ,iyi araştır ben bir şey istemem diye bir şey yok istemeye başla ve izle o adam nasıl değişecek.
Bende aman bir şey istemem yeter ki huzur olsun sağlık olsun bilmem ne diyenlerdenim bu yüzden seni anlıyorum ama parkbyull’a hak veriyorum. Bu adam fazla rahat vs senin üzerinden geçinmeye çalışıyor sanki. Ben asla maddiyatı takmam bende ortak olsun isterim ama bu adamın derdi sanki farklı... borcu da var bu sanki kendi borcunu ödemek adın senin paranla geçinmek isteyecek. Sende hazır Yok ben bir şey istemem demişken adam için piyango san çıkmış büyük ikramiye gibisin. Bir evlilik geçirmişsin ve orda zaten mutsuz olmuşsun, şimdi aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamamak için bence iyi düşün.... tekrar mutsuz olacakmışsın gibime geliyor

Eleştiriye açık bir insanım :)
Evet şu an bir işim yok ve bunu o da biliyor . Geçen gün ona işe başlamadan evlenemem gibisinden bir şey dedim 30yaşımda ancak evlenirim dedim sen nasıl istersen ben beklerim diyor saçmalığa bakar mısınız ?
Beklerim dedi...
Bu adamın niyetinde evlilik yok başka şeylerin yolunu yapıyo bu.
Bana çok ters geldi nedense. Ayrıl bence

Back
X