Eskimekten korkuyorum.

-Piraye

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
19.381
12.403
498
İyi günler kızlar
4 aylık nişanlıyım kızlar ve evlenmekle ilgili çekincelerim var. 4 senedir beraberiz bunun iki senesi her gün görüşerek geçti kalan iki sene ayrı şehirlerde 1 sene askerlik ve ayda en fazla iki defa görüşmekle geçti. Hal böyle olunca arada sürekli bir özlem oluyor ve onunla görüşeceğim zamanları iple çekiyorum. Hatta görüşmeden iki gün öncesinde heyecandan uyuyamıyorum hiç bir şekilde. Ve maalesef farkındayım ki evlendiğimizde bu böyle olmayacak görüşmek bir şeyler yapmak, aynı yatağa girmek, beraber kahvaltı yapmak, yemek yapmak , gezmek vs vs sıradanlaşacak. Bu düşünceler benim evlilik fikrinden uzaklaşmama neden oluyor. Evet bende farkındayım kaçınılmaz son bu ama elimde değil. Sanki yıllarca sevgili kalsak şikayetçi olmayacakmışım gibi geliyor. Bir yandan da çok özlüyorum. Bu düşüncelerim ister istemez ona da yansıyor evlenmek istemiyor musun diyor ama derdimi anlatamıyorum. Bu ruh halinden nasıl uzaklaşabilirim?

Hayat sadece ve sadece özlemden ilk sevgililik heyecanlarından ibaret değil. Evet monotonlaşacak ama bu kötü bir şey değil ki. O heyecanın yerini başka heyecanlar alacak. Birlikte bir hayat paylaşmanın heyecanı, birlikte o hayata yön vermenin heyecanı, anne-baba olsak mı hazırmıyız planlarının heyecanı, anne-baba yolculuğundaki paylaşılan heyecanlar, sonra yaşlılığın bile heyecanları var.

evet farkındayım ama yaşlanacak olmak bana heyecan vermiyor. Tam tersi. Bunları yaşamak zorunda olduğumu biliyorum ama istemiyorum çekiniyorum. Böyle kalmak istiyorum

başa gelen çekilir, yapıcak bişey yok.

eskimek iyi anlamda da kullanılabilir ilişkiler açısından. şimdiden buna can sıkmaya değmez.

Malesef
Sevgililik ve nisanligimi o kadar guzel ve herkesin imrenerek baktigi bi sekilde yasadimki.
Oturup bazen o gunlerin gelmesi icin dua ediyorum.
Eminim her evli insan ozluyordur sevgili olduklari zamanlari.
Keske evlenme zorunlulugu olmasaymis
kesin bende bugünlerimin gelmesi için dua edeceğim

başa gelen çekilir, yapıcak bişey yok.

eskimek iyi anlamda da kullanılabilir ilişkiler açısından. şimdiden buna can sıkmaya değmez.
evet haklısın şimdiden can sıkmaya değmez biliyorum ama elimde değil. Umarım iyi anlamda olur bizim için eskimek

5 sene birkikteydik esimle bunun 4,5 senesi sevgililik 7 ayı nisanlilikti. Ama ilişkimizin en guzel zamanları evli oldugumuz son 9 ay... aynı ev bize cok iyi geldi. Umarim sizede oyle olur :) sevgi baglilik aliskanlik hepsi cok tatli :)

bende öyle olurum kesin. Duygusal bir yapım var zaten. Eşimde böyle olur umarım

5 sene birkikteydik esimle bunun 4,5 senesi sevgililik 7 ayı nisanlilikti. Ama ilişkimizin en guzel zamanları evli oldugumuz son 9 ay... aynı ev bize cok iyi geldi. Umarim sizede oyle olur :) sevgi baglilik aliskanlik hepsi cok tatli :)
ilk bir kaç senede sorun olacağını sanmıyorum zaten ama sanki böyle 4. 5. seneye girince herşey eskiyecek gibi geliyor. Allah bozmasın

6 senedir nişanlımla beraberiz hiç öyle bir düşüncem olmadı aksine her sabah uyandığımda onu yanımda görmek,oturduğum sofrada karşımda olmasını,gittiğim yerlerde onunla vakit geçirmeyi düşündüm hayal ettim hep.Bizde ayrı şehirlerdeyiz her buluşmamızda kalbim yerinden çıkıcak gibi oluyo ve ilk kez görüşüyomuşuz hissi uyanıyo içimde.Ama şimdi evlenip aynı evde yaşayacağımızı düşünmek birlikte yaşlanacağımızı bizden bir parça olacağını düşünmek harika bir his...Severken neden ayrı kalalım ki birbirimizden evlenmek çok güzel birşey bence,nişanlılık sözlülük sürecinden daha güzel ... Bunları düşünüyosan hazır değilsin gibi geldi bana biraz,madem seviyosun özlüyosun yan yana ikende bu böyle olur benim fikrim bu yönde.
Sevgiler

yan yana zaten böyle. İki sene boyunca hergün görüştük o zamanlarda bile her gün ayrı bir heyecandı. şuanda bende senin gibi düşünüyorum ama evlilikte 5. seneye girdiğinde aynı yatakta uyumak ve uyanmak sıradan normal bişey olacak. Şuan onunla aynı evde yaşama fikri bile heyecanlandırıyor beni bu duygu bu kadar yoğun kalmayacak bunu kabullenemiyorum ben

Ne yaşlı çiftler var hala ilk günkü aşkla devam ediyolar hayatlarına böyle olup olmayacağınızı nerden bilebilirsin ki , hemen sıradanlaştırmışsın düşüncelerini heyecanın bitip eskimesinden korkuyosun.Böyle düşünme hele de şuanki evrede

düşünmemeye çalışsam iyi olacak nişanlılık dönemini zehir ediyorum ikimize de tadını çıkarmam lazım

düşünmemeye çalışsam iyi olacak nişanlılık dönemini zehir ediyorum ikimize de tadını çıkarmam lazım

Aynen öyle bunları düşünürsen evlilikten bile soğursun ki bu hoş olmaz bence , tarih belli mi düğün için?

Aynen öyle bunları düşünürsen evlilikten bile soğursun ki bu hoş olmaz bence , tarih belli mi düğün için?
ekimde abim evleniyor onun düğününden sonra konuşulacak erkek tarafı bunu bekliyor yani onlara kalsa ocak şubat ama biz mayıs haziran diyoruz. sizin belli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…